Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.11.2020 do 30.11.2020 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Jedanaesti mesec u godini osobe rođene u astrološkom znaku Ovna dočekuju u nešto boljem raspoloženju u odnosu na prethodnih par sedmica. Konstelacija nebeskih tela tokom Novembra ukazuje na nastavak trenda podizanja kompletnog radnog elana, počev od fizičke energije, preko voljnog momenta, pa do efikasnijeg delovanja na polju profesionalnih aktivnosti. Početak ovog meseca mogao bi da protekne ipak u nešto blažem ritmu, sa fokusom na prikupljanju energije i pregrupisavanju tehničko – organizacionih prioriteta u sferi posla i raznih obaveza. Već od kraja prve sedmice Novembra za očekivati je porast ovnovskih profesionalnih apetita, što znači i konkretniji angažman, odnosno hrabrije hvatanje u koštac sa krupnijih poslovnim izazovima. Ipak, nemojte žuriti i sebe nepotrebno forsirati, jer kvalitetnije i bolje punjenje radnih baterija čeka vas tek od sredine meseca. U svakom slučaju, većina pripadnika ovog znaka trebalo bi da bude blizu svog maksimalnog profesionalnog angažovanja u trećoj i četvrtoj sedmici Novembra, pa je to period u kome se mogu očekivati i podizanje nivoa već započetih obaveza, ali i prve jasnije naznake namera da inicirate promene u sferi posla. I opet, nema razloga za žurbu, još povoljnije okolnosti tek vas čekaju. Određene boljitke i popravljanja stanja na polju finansija trebalo bi da osetite već posle početnih par dana, ali osetnije povećanje prihoda ipak je mnogo realnije od kraja prve dekade meseca. Podrazumeva se da, uprkos svemu, ne preterujete sa rashodnom stranom.

Ljubav: Talas pozitivne ljubavne energije već je zapljusnuo veći broj pripadnika zodijačnog sazvežđa Ovna, koji sa izraženim optimizmom i uočljivo višim nivoom samopouzdanja ulaze u Novembar. To bi trebalo da bude vidljivo prvenstveno u vašem ponašanju i lakoći uspostvaljanja novih kontakata sa osobama koje budu pobuđivale pažnju. Dakle, velika je verovatnoća da dobijete više prilika i uspostavite nekoliko novih poznanstava, bitnih iz ugla emotivno – ljubavnih odnosa. Koliko ćete biti efikasni to ipak najviše zavisi od vas i pravilnog određivanja ljubavnih prioriteta. Tačnije, što zbog šireg izbora novih mogućnosti, što zbog manjih ličnih dilema, prva dekada Novembra mogla bi da prođe u znaku koketiranja i površnih poznanstava, bez ozbiljnijih ambicija i većih obaveza. Ali, preostale dve trećine meseca biće povoljne i za konkretnije želje i, naravno, činjenja. Osnovno polazište biće svakako aktuelna situacija. Ukoliko ste manje ili više zadovoljni postojećim stanjem svog ljubavnog života, nema aspekata koje ukazuju na bilo kakvo pogoršanje situacije, čak šta više, realno je očekivati i zajedničke napore da izgladite neke nesuglasice. Svi preostali Ovnovi, koji su nezadovoljni aktuelnim statusom, imaće vrlo pogodne okolnosti da naprave bar jedan pozitivan korak ka poboljšanju kompletne situacije. Bitno je da idete korak po korak, odnosno da ne preskačete one sitnice koje drugima možda više znače nego tipičnim Ovnovima. Ako uspete da svoju strast i silinu intimnih želja održite pod kontrolom, eto razloga za uživanje na duže staze.

Zdravlje: Bolji i stabilniji priliv energije trebalo bi da se pozitivno odrazi i sveobuhvatno na zdravstveno stanje većine Ovnova. Drugim rečima, sve potencijalno osetljive tačke u sferi zdravlje, biće pod boljom kontrolom, naročito od sredine meseca. Tu postoji upozorenje na manje fizičke povrede sitnih kostiju i zglobova, kao i na lična iskustva sa vrelim stvarima i visokom temperaturom. Osim toga, obratite pažnju na kožu i moguće alergijske reakcije, posebno delova kože koji nisu pokriveni odećom.

Posao: Sva potencijalna dešavanja u sferi profesionalnog angažovanja kod najtipičnijih Bikova tokom Novembra možemo podeliti u dva osnovna dela. Prvi se odnosi na otežanu realizaciju već postignutih poslovnih dogovora u početnih desetak dana meseca, a drugi se tiče pokretanja inicijative za nove profesionalne ideje tokom druge i treće dekade perioda. Sve prethodno pomenuto trebalo bi da bude u atmosferi promenljive energije, sa povremenim naletima ali i padovima adrenalina, kao i opšteg voljnog momenta. Ovo drugo je za nijansu važnije, pa će predstavnici ovog znaka imati važan zadatak da budu uporni i olako ne odustaju od svojih zamisli i prvobitno formiranih poslovnih planova. To se naročito odnosi na prvu polovinu meseca, kada je vrlo moguće da vas sitnice pokolebaju i da ozbiljno posumnjate u svoje stavove. Potrudite se da izbegnete donošenje važnih odluka u senci sivkastih tonova i klimavog samopouzdanja, a od polovine Novembra počeće period sa znatno pozitivnijom klimom na bikovskom profesionalnom nebu. Iako ni tada nije realno očekivati krupnije promene, velika je verovatnoća da ipak pokažete inicijativu za par manjih korekcija koje kasnije mogu prerasti u nešto značajnije. Što se tiče najvažnijih kretanja na polju finansija, Bikove čeka prilično promenljivih tridesetak dana. Preciznije, biće prilika za finu i zadovoljavajuću zaradu, ali moguće su poteškoće u naplati uloženog rada i truda, odnosno odlaganje i parcijalno pristizanje materijalnih prinadležnosti.

Ljubav: Veći deo meseca Novembra nije naklonjen osobama rođenim u znaku Bika, za angažovanje i pokretanje inicijative za kapitalne promene u sferi ljubavi. Naime, atmosfera na vašem ljubavnom nebu biće uglavnom neutralna, ali bez one specifične energije koja inicira varnicu posle koje se pali vatra neophodna za konkretne i direktne akcije na polju emotivno – ljubavnih relacija. Naravno da je važno naglasiti da takva klima ne nagoveštava ni posebno loše situacije i velika razočaranja, pa je onda realno očekivati da Bikovi prođu bez većih ljubavnih trzavica, bar tokom tri četvrtine meseca. U poslednjoj sedmici Novembra za očekivati je bitniju promenu energetskih kretanja na ljubavnom nebu i nešto jače vetrove koji mogu makar nagovestiti promene. U svakom slučaju, onoliko koliko je realno da se tokom dvadesetak dana uglavnom bavite utvrđivanjem već poznatog ljubavnog gradiva, bez izraženije volje, ali i dovoljno intrigantnih prilika za nove lekcije, toliko je velika verovatnoća da se vaše ljubavno more zatalasa krajem Novembra. Tada bi tipični Bikovi trebalo da pokažu više želje i volje za promene u sferi svog privatnog života. Logično, od pripadnika ovog sazvežđa nije realno očekivati brzu transformaciju iz pasivne u aktivnu poziciju, ali bez obzira na to, prateće okolnosti trebalo bi da im idu na ruku. Preciznije, nemojte se iznenaditi ako dobijete potvrdu da ste predmet interesovanja potpuno nove osobe u vašem ljubavnom životu, odnosno, budite pripravni da adekvatno reagujete na inicijativu druge strane.

Zdravlje: Tokom celog Novembra najtipičniji Bikovi imaće promenljiva energetska kretanja, što ukazuje na slično stanje osetljivih tačaka u sferi zdravlja. Naime, nekoliko detalja može vam povremeno zadavati glavobolje, ali bez većih posledica na duži period. Potrudite se da što racionalnije koristite energetske resurse, pravite balans između obaveza i neophodne fizčko – psihičke relaksacije. Posebnu pažnju posvetite malom stomaku, polju genitalija i donjim ekstremitetima.

Posao: Vrlo dobar period profesionalnih aktivnosti nalazi se pred osobama rođenim u znaku Blizanaca. Doduše, nije realno da to bude mesec uzleta do onih zvezdanih visina, ali jeste vrlo realistično da kraj meseca većina Blizanaca dočeka zadovoljnija u odnosu na početak. Poboljšanje opšte klime trebalo bi da se vidi pre svega u segmentu organizacije, planiranja i komunikacije, gde su ujedno i najjači blizanački argumenti, a svemu tome bitan doprinos daće i stabilnije stanje energetskih resursa, naročito u drugoj polovini meseca. Od tipičnih predstavnika ovog znaka za očekivati je da se posebno istaknu sa idejama za nove profesionalne projekte tokom prve dekade perioda, kada bi mogli uspešnije da nametnu svoje stavove „nevernim Tomama“, ali i da reaktiviraju neke stare, nedovršene projekte. Dakle, sasvim je logično da uključite svoje sive moždane ćelijice i budete u elementu. Nemojte se previše rasplinuti, pa ako neka vama zanimljiva ideja ostane netaknuta sa strane, biće vremena i solidnih prilika kasnije. U dve preostale dekade Novembra stavite fokus na konkretnu realizaciju, bitno je da ličnim ponašanjem dajete primer posvećenosti, a ne da upadnete u zamku blizanačke površnosti, odnosno da ne dobijete etiketu neozbiljnosti. Na mahove, tačnije u kraćim vremenskim intervalima ovog meseca, mogli bi da doživite prijatna iznenađenja u sferi novca i materijalnog statusa. Potrudite se da nekoliko lepih prilika za uvećanu zaradu iskoristite i opipljivo popravite saldo na vašem računu.

Ljubav: Bezmalo svih trideset dana Novembra donosi veoma povoljne astrološke aspekte za uspešne akcije i povoljne epiloge istih u sferi ljubavi. Podrazumeva se da pomenutu povoljnu atmosferu treba pokušati iskoristiti konkretnim delima i adekvatnim ponašanjem. Jer, bez obzira na pretežno naklonjene okolnosti blizanačkim interesima na polju emotivno – ljubavnih odnosa, Novembar predstavlja i period iskušenja za pripadnike ovog zodijačnog sazvežđa. To se prvenstveno odnosi na promenljivost vašeg raspoloženja i diskontinuitet pozitivnih činjenja. Tačnije, par veoma uspešnih dana i blistavih trenutaka može smeniti bar toliki period totalnog odsustva fokusa i gubljenja osnovne niti u brojnim kombinacijama. Ukoliko vam to nije u interesu i ne želite da od ogromnog prometa ostane mala korist, biće neophodno da se oduprete klasičnim blizanačkim porivima da menjate prioritete i letite sa cveta na cvet. Za sve tako orijentisane, ovo bi mogao da bude mesec izobilja površnih avantura i koketiranja bez konkretnog efekta. Ako ste, pak, iz one druge grupacije koja želi mirnije i stabilnije partnerske relacije, onda je pred vama nešto ozbiljniji zadatak. Treća dekada Novembra donosi kud i kamo povoljniju opštu energiju za bolju kontrolu izazova i sopstvenog ponašanja, ali na drugoj strani možete očekivati pojačan pritisak od drage osobe, naročito u vezi obećanja koja ste dali u prethodnom periodu. Eto još jednog ispita, ali i prilike da pokažete koliko ste napredovali na ličnoj lestvici sazrevanja.

Zdravlje: Minimum ozbiljnosti i odgovornog ponašanja biće sasvim dovoljan da Blizanci izguraju mesec Novembar bez većih problema u sferi zdravlja. Prevedeno u životnu svakodnevnicu to znači – budite umereni u svemu što volite da radite i konzumirate i nemojte olako shvatati signale upozorenja tela. Konkrenije, možete očekivati nešto veće opterećenje želuca, jetre i kompletnog probavnog sistema, zatim čula, gornjeg dela trupa, grudnog koša i ramenog pojasa.

Posao: Izuzetno naporan mesec nalazi se pred tipičnim predstavnicima astrološkog znaka Raka na polju obaveza i profesionalnih aktivnosti. Bilo da je reč o dodatnim zadacima ili da su u pitanju promene u organizaciono – tehničkom delu poslovnog angažovanja, na Rakovima će biti prilično veliki pritisak kako da se organizuju i kako da uspešno savladaju sve eventualne prepreke. No, bez obzira na sve, nema mesta bilo kakvoj panici, odnosno, realni su izgledi da većina pripadnika ovog sazvežđa, doduše na teži način, ipak stigne do postavljenih profesionalnih ciljeva. U prvoj polovini Novembra posebnu pažnju valjalo bi da posvetite sopstvenoj organizaciji i budite otvoreni za sugestije i makar minimalne korekcije dosadašnjeg načina rada. Tokom druge i treće dekade meseca imaćete bolje okolnosti da se prilagodite novim uslovima, ali tada vas čekaju iskušenja u segmentu poslovne komunikacije i podele odgovornosti. Iako suštinski nema nepremostivih prepreka, nemojte dozvoliti da vam svale preveliki teret na pleća, pokušajte da se izborite za pravedniju podelu obaveza i odgovornosti. Ekstra pažnju obratite na oštrinu sopstvenih reči, ali  i zlurade komentare i zapaljivu retoriku poslovne konkurencije i osoba iz okruženja. Na prvi pogled ovaj mesec u najavi ne donosi pozitivne promene u sferi novca, ali važno je naglasiti da nema nagoveštaja ni drastičnih pogoršanja. Suštinski, Rakovima će biti najvažnije da se pridržavaju uobičajenih mera opreza prilikom baratanja sa novcem i kod ostalih finansijskih transakcija.

Ljubav: Malo zbog subjektivnih, a nešto više zbog objektivnih okolnosti, od Rakova se ne očekuje neki posebno veliki angažman u sferi ljubavi tokom meseca Novembra. Ubedljivo najviše energije i vremena predstavnicima ovog znaka oduzeće profesionalne aktivnosti i savladavanje ne malog broja prepreka u toj sferi, što će logično ostaviti znatno manje prostora i živaca za bavljenje ljubavnom problematikom. To su, dakle, one pomenute objektivne okolnosti i tu se ne može bog zna šta uraditi. U takvoj atmosferi proći će bar dve trećine Novembra, ali tokom preostalih desetak dana ipak možete očekivati vidljive promene pravaca kretanja ljubavnih vetrova. Ta nova, drugačija klima, trebalo bi da više pogoduje rakovskim željama i nastojanjima da makar kraj meseca začine po svom ukusu na polju emotivno – ljubavnih relacija. Uzevši sve u obzir, najveća je verovatnoća da ono malo slobodnog vremena i energije usmerite ka održavanju već postojećih odnosa i eventualnim razjašnjenjima manjih nesporazuma sa dragom osobom. Za sve preostale Rakove koji nisu zadovoljni postojećim stanjem svog privatnog života biće potrebno dosta strpljenja da sačekaju treću dekadu meseca i pod uticajem povoljnijih aspekata nebeskih tela pokušaju realizovati neku promenu. Za očekivati je da vam život ponudi makar jednu pirliku vrednu pažnje i dodatnog angažovanja. Međutim, ne očekujte ništa lako, naprotiv, velika je verovatnoća da se suočite sa dosta komplikacija koje prate osobu čija će pojava aktivirati vaše ljubavne senzore.

Zdravlje: Praktično tokom celog meseca Rakove će povremeno pratiti izraženiji osećaj nervoze i mogućih glavobolja, pa se psihički relaks i kvalitetan san nameću kao osnovna mera preventive. Osim toga, na polju zdravstvene problematike nije isključeno da dobijete signale upozorenja iz predela genitalne regije i malog stomaka. Zbog toga je važno da se uz zaštitu tih delova tela eventualno obavi i bar jedan rutinski medicinski pregled. Nemojte zanemariti ni slabiju cirkulaciju i variranje krvnog pritiska.

Posao: Najvažniji parametri bitni za polje profesionalnog delanja trebalo bi da budu na vrlo korektnom nivou tokom većeg dele Novembra i sasvim zadovoljavajući za interese Lavova. To se naročito odnosi na prvu polovinu meseca, kada će biti lakše izneti na svetlo dana visoke ciljeve i lavovsku ambicioznost. Već pokrenute poslovne projekte mogli bi da privedete uspešno kraju bez većih problema, a na drugoj strani realno je očekivati da pokrenete bar jednu inicijativu za nove profesionalne izazove. Iako su velike šanse da vas većina saradnika podrži, ipak budite pripravni da potražite kompromisno rešenje ukoliko dođe do direktne idejno – verbalne konfrontacije sa poslovnom konkurencijom. Bilo bi dobro da sve nejasnoće izgladite do polovine meseca, jer vas u preostalom delu Novembra čeka atmosfera zategnutije poslovne saradnje uz otežane uslove za pravljenje kompromisa. Osnovni razlog za to biće povećan i znatno stabilniji nivo radne energije što će tipičnim Lavovima dati dodatnu snagu i osećaj moći, ali istovremeno i suziti prostor za razumevanje onih koji drugačije misle. Beskompromisnost u sprovođenju svojih zamisli naročito mogu pokazati oni predstavnici ovog znaka koji imaju profesionalni angažman u privatnom sektoru. Nemojte žaliti rada i truda, jer bi konkretne benefite mogli da osetite u sferi materijalnog dela života. Tačnije, za očekivati je da dođe do opipljivih poboljšanja novčanih primanja, a osim toga možete se nadati da vam konačno budu vraćeni dugovi, koje ste možda čak izgubili iz vida.

Ljubav: Već od prvih dana Novembra većina Lavova trebalo bi da bude okupana pozitivnom energijom u sferi ljubavi  što najavljuje veoma dobar period za konkretne akcije u ovom segmentu života. Bez obzira koliko ste zadovoljni ili ne, logično je da uključite sve raspoložive ljubavne motore i pokušate što bolje iskoristiti povoljne okolnosti koje bi trebalo da vas prate na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Fine i korisne benefite mogu imati i zauzeti Lavovi, odnosno oni koji već imaju formirane stabilne partnerske veze, ako ništa drugo onda makar da uživaju u zajedničkim aktivnostima sa dragom osobom. Ipak, pravi ljubavni bum može se očekivati od slobodnih pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa. Na prvom mestu se podrazumeva da budete uspešni u nekoliko osvajačkih akcija, šarmiranja novih simpatičnih osoba, a na drugoj strani velika je verovatnoća da želju sa bliskijim upoznavanjem pokažu i neke osobe koje su do sada bile nedostupne. U svakom slučaju, novembarska dešavanja u sferi ljubavi donose u najavi pregršt lepih dešavanja, počev od onih zadovoljstava na nivou osnovnih telesnih potreba, pa do onih koraka i poteza koji znače formalizaciju svega prethodno uspešno urađenog. Senku na bezmalo idilična dešavanja mogla bi da baci poneka ljubavna začkoljica u poslednjoj sedmici perioda. Naime, tada je moguće da malo pogubite konce i jednostavno preterate u avanturističkim akcijama, baziranim isključivo na strasti, pa će onda uslediti komplikovano vađenje fleka i neminovno plaćanje ljubavnog ceha.

Zdravlje: Uglavnom stabilan nivo bezmalo svih energetskih resursa nagoveštava mesec bez ozbiljnijih zdravstvenih problema kod tipičnih Lavova. Doduše, tu postoji mali disbalans, pa ćete u prvoj polovini Novembra imati nešto osetljivije polje fizičkih opterećenja i eventualne problemčiće sa kompletnim kardiovaskularnim sistemom, dok su u drugom delu perioda osetljivije tačke glave i psihe. Budite odgovorni i revnosni u zaštiti već poznatih zdravstveno osetljivih tačaka.

Posao: Posle perioda pojačanih profesionalnih aktivnosti i najverovatnije uspešno obavljenih brojnih poslovnih zadataka, evo za Device kraćeg vremenskog intervala da (ne)svesno naprave predah. Naime, u prvoj polovini Novembra prateće okolnosti neće biti naklonjene da osobe rođene u znaku Device rade punom parom i očekuju nivo uspešnosti ostvarenih profesionalnih rezultata iz prethodnog perioda. Iako sve može biti u granicama proseka, svakako ne ispod toga, dosta manjih prepreka i trošenja energije na njihovo uklanjanje realno će otupeti oštricu poslovne efikasnosti kod najtipičnijih Devica, pa je onda stvar mudrosti da vi sami prebacite u manju brzinu. Posebnu pažnju posvetite paralelnim aktivnostima, ovo je period kada je najmudrije fokusirati se na prioritete. Uz bolju organizaciju, pogodniji period za sekundarne delatnosti čeka vas od sredine meseca, mada ni tada nemojte dozvoliti rasplinjavanje na više poslovnih strana, jer Devicama po nepisanom pravilu treba više vremena za hvatanje pravog ritma. Sa radnom energijom može biti manjih problema ukoliko ne dozirate svoje fizičko angažovanje, naročito u prvoj i drugoj sedmici Novembra, dok bi u preostalom delu trebalo i tu da imate bolju kontrolu. Nema razloga za velike brige, ali ima itekako razloga za oprez kada su krupne kupovine i prodaje, odnosno veće investicije u pitanju. Biće neophodno da budete mudri i štedljivi, pre svega,  u prvoj dekadi meseca, ako ne želite da kraj perioda dočekate u nekom većem finansijskom minusu.

Ljubav: Konstelacija nebeskih tela nije se bitno pogoršala, ali jeste došlo do određenih promena da sve bude neodređenije i konfuznije u sferi ljubavi. Od nekoliko detalja izdvojimo onaj najbitniji za Device – sužen prostor nadzora i kontrole ključnih parametara na polju emotivno – ljubavnih odnosa, odnosno više stvari mogu se odvijati uz vaše pasivno učestvovanje. Sve to suštinski ne mora značiti ništa loše, pre svega ako nemate želju i volju za konkretne ljubavne akcije, ali sigurno ukazuje na potrebu da se najviše energije posveti sebi i analiziranju sopstvenih stavova i postupaka. Ukoliko vas zahvati sličan scenario, pokušajte da nađete meru samoanalize, jer život neće nikoga da čeka. Adekvatna budnost u praćenju dešavanja i prepoznavanju pravog trenutka za aktiviranje biće od krucijalnog značaja naročito u sedmici kojom se završava Novembar. Preciznije rečeno, tada je mnogo veća verovatnoća da vam smer ljubavnih vetrova ponovo ide direktno u jedra, odnosno da se aktivira osećaj da možete direktnije uticati na krajnji epilog. Međutim, tu se mogu pojaviti komplikacije sa druge strane, recimo susret sa starom simpatijom ili da vas privuče osoba koja nije slobodna. Iako važi ona „nepisano je pravilo da u ljubavi nema pravila“, tipične Device teško funkcionišu ako se ne pridržavaju nekih pravila i već određenih smernica. Znatno je realniji scenario da sve vaše aktivnosti u sferi ljubavi rezultiraju samo sa par lepih, ali površnih trenutaka, bez velike težine i nagoveštaja za ozbiljniju priču na duži period.

Zdravlje: Sitne kosti na rukama i nogama, zglobovi i čula (pre svega vid), biće neke od zdravstveno osetljivijih tačaka kod Devica tokom meseca Novembra. Zbog toga je važno da povedete računa o brzim i ishitrenim fizičkim reakcijama, kako bi izbegli više manjih povreda. Dozirajte opterećenje čula i, naravno, obratite se kompetentnoj osobi ako se ukaže potreba. Na kraju, budite oprezniji nego inače prilikom baratanja sa električnim aparatima ili u blizini vrelih stvari i izvora toplote.

Posao: Početak pretposlednjeg meseca u godini najavljuje uspešan period profesionalnih aktivnosti kod većine Vaga, ali istovremeno donosi nekoliko upozorenja. Prvo se odnosi na mudro pravljenje praktično izvodljivih planova i sklapanje poslovnih dogovora koji se mogu sprovesti u delo koliko sutra, u najbližoj budućnosti. Drugim rečima, važno je da ne gušite svoju kreativnost, ozbiljno razmislite o takvim idejama, ali je još bitnije da ideje ne ostanu samo puste želje na papiru, jer su nepraktične i nerealne u datom trenutku. Drugo upozorenje tiče se starih obaveza i zaostalih poslića koji mogu biti kočnica za realizaciju novih poslovnih projekata. Dakle, dobro proverite i pretresite zadatke iz prošlosti, pa, ako zatreba, pitajte i zatražite pomoć. Tokom druge polovine Novembra, pripadnici ovog znaka mogu se nekoliko puta naći u poziciji da rešavaju veoma zamršene slučajeve koji su drugi vešto izbegli. Nemojte se plašiti, imate vrlo realne šanse da sve to rešite, podrazumeva se uz dosta napora i potrošene energije, pa je ključno da pravilno procenite kako ne bi bila skuplja dara nego mera. Bilo kako bilo, sve pomenute manje ili veće komplikacije ne bi smele bitnije da umanje krajnje uspešne rezultate novembarskih profesionalnih aktivnosti. Solidna kretanja možete očekivati na polju novca. Preciznije rečeno – imaćete realne šanse da dobro naplatite uložen rad i trud tako da prihodna strana nije za upozorenje. Ali, povedite računa o rashodima, odnosno pokušajte da smanjite nepotrebne troškove.

Ljubav: Kao retko kada u bliskoj prošlosti, pred osobama rođenim u astrološkom znaku Vage je izuzetno povoljan mesec za ljubavna dešavanja. Bezmalo svih trideset dana Novembra donosi pozitivnu energiju iznad proseka, uz dodatak da do kraja treće sedmice perioda imate praktično sva vrata otvorena, dok će u preostalom vremenskom intervalu ipak biti neophodno da neka vrata otvorite na mišiće. Sve u svemu, okolnosti bi trebalo da vam idu na ruku, bilo da želite samo uživanje u postojećoj situaciji ili da ste voljni da pokrenete inicijativu za krupne promene na polju emotivno – ljubavnih relacija. U vezi prve varijante imate malo upozorenje – nemojte dozvoliti previše opuštenosti i letargije, bez obzira koliko nešto bilo lepo i stabilno valja pomalo talasati ljubavnu baricu. Za konkretne akcije u vezi bitnih promena klima na  ljubavnom nebu trebalo bi da bude uglavnom naklonjena predstavnicima ovog znaka od kojih se, čak, očekuje preduzimljivost veća nego ikada. Naravno, sve to u skladu sa finim manirima tipičnim za Vage, ali uz poneko iskakanje iz uglađenih okvira. Prilike za tako nešto možete očekivati naročito u drugoj polovini Novembra, kada bi strast povremeno mogla da prevlada i najtipičnije Vage. Polje komunikacije sa dragom osobom biće izloženo jačem uticaju stranih faktora, od kojih najveće glavobolje može doneti osoba iz kruga deklarisanih prijatelja. Razmišljajte i ponašajte se u skladu sa svojom prirodom, ali nikako nemojte dozvoliti da ispadnete naivni, slepi i gluvi na očigledne provokacije.

Zdravlje: Ozbiljnih upozorenja na zdravstvenu problematiku praktično da nema, a sve eventualne brige kod većine Vaga trebalo bi da budu na nivou minornih. To, ipak, ne znači da je preporučljivo neodgovorno ponašanje, a samo standardni oprezi biće dovoljni da ublažite ili, čak, eliminišete veće probleme. Od onih najosetljivih tačaka izdvojimo: kožu i poneku alergijsku reakciju, zatim grudi i gornji deo trupa i, na kraju, povremene padove i uglavnom manje oscilacije imunog sistema.

Posao: Dileme nema da je pred Škorpijama mesec prilično velikih izazova, ali i mogućnosti kako da samo koriguju ili eventualno rade na radikalnoj promeni svog statusa na polju profesionalnog angažovanja. Sve zajedno na kraju bi trebalo da rezultira donetom najmanje jednom važnom odlukom i promenom u sferi posla. Naravno da oni pripadnici ovog sazvežđa koji su zadovoljni trenutnom pozicijom i kompletnom situacijom mogu ignorisati ponuđene varijante za promene, ali valjalo bi makar dobro razmisliti, jer fino podešavanje uvek dobro dođe. Novembarska profesionalna dešavanja ipak bi trebalo u fokus da stave one Škorpije koje su već povukle određene poteze u smeru realizacije promena. Bezmalo ceo mesec biće povoljan da se procesi dodatno ubrzaju, ali uz upozorenje na kontrolisanje siline želje i nestrpljenje. Što su veća očekivanja posle toga budu takva i razočaranja ukoliko se planovi ne obistine, pa bi bilo mudro da idete etapno, korak po korak, ka krajnjem cilju. Tokom prve dekade Novembra mogu se pojaviti i neke alternativne varijante, pa i to valja uzeti u obzir, a nikako neće valjati da zaboravite i zanemarite već započete poslove u prethodnom periodu, budite dostojanstveni i profesionalno ih odradite do kraja. Na kraju mesečne balade to će značiti i u sferi materijalnih dešavanja. Naime, potrudite se da svoje obaveze prema drugima izvršite, ali sa punim pravom očekujte da i druga strana ispuni svoj deo dogovora, pre svega onaj koji se tiče materijalnih prinadležnosti za vaš uloženi rad.

Ljubav: Nekakva vrsta zatišja pred buru mogla bi da prati Škorpije u sferi ljubavi tokom većeg dela Novembra. Podrazumeva se da pomenuto zatišje ne znači potpunu pasivu, odnosno, u zavisnosti od aktuelne situacije i onoga šta želite u sferi ljubavi, adekvatno se postavite i dajte svoj doprinos. Manje trzavica i mirnije će proći kroz ovaj period one Škorpije koje nemaju potrebu da bilo šta menjaju na polju emotivno – ljubavnih odnosa, dok za sve ostale mirnog mora ipak neće biti. Istina, sve do kraja druge dekade Novembra fokus svih dešavanja najverovatnije biće na priči, pravljenju planova i pripremi terena za ljubavnu oluju koja bi trebalo da počne krajem meseca. I sve bi to moglo proći sa par talasića i manjih iskušenja prilikom upoznavanja novih simpatičnih osoba. Međutim, dve trećine Novembra predstavljaće i neku vrsta testa za škorpionske prohteve i najintimnije nazore, jer među pomenutim novoformiranim poznanstvima za očekivati je da bude najmanje jedno sa osobom koja je drastično mlađa ili, možda, postoje druge tehničke prepreke za konkretnu realizaciju. Uz sve to neće biti iznenađenje ako dobijete jake signale od osobe koja vama inače nije u prvom planu interesovanja. Valja dobro razmisliti, mada, nerealno je očekivati da Škorpije uđu u bilo kakvu priču bez neophodne doze hemije i strasti. Vatra u škorpionskom srcu trebalo bi da se rasplamsa u poslednjih desetak dana meseca, a do tada pokušajte da svoje nedoumice, makar one najveće, uklonite iz glave i svog života.

Zdravlje: Nekoliko zdravstveno osetljivih tačaka zahtevaće tokom Novembra ozbiljan pristup i adekvatan tretman, mada najverovatnije ništa od toga ne bi smelo u velikoj meri da ugrozi škorpionsko zdravlje. Na prvom mestu valjalo bi da posvetite odgovarajuću pažnju osetljivosti grla, pluća i kompletnog sistema za disanje. Zatim vas mogu nervirati povremene alergijske reakcije uzrokovane pre svega slabijim imunitetom i, na kraju, dozirajte konzumiranje hladnih i gaziranih pića.

Posao: Start meseca i bar prva dekada trebalo bi da budu veoma uspešni, središnji deo Novembra mogao bi da dobije prelaznu ocenu, a poslednjih desetak dana doneće rezultate ispod proseka, odnosno standardnih očekivanja Strelčeva. To bi mogao da bude veoma realan scenario najvažnijih događaja i sveukupna ocena profesionalnog angažovanja osoba rođenih u znaku Strelca tokom ovog meseca. Na vama je, naravno, da date svoj doprinos i pokušate iskoristiti i potvrditi one delove koji vam odgovaraju, a na drugoj strani korigovati ono što vam nikako nije u interesu. Najmanje problema imaćete u nameri da što efikasniji budete na početku perioda. Biće vam naročito od koristi ako možete da se krećete i da svoje profesionalne ciljeve lakše realizujete u saradnji sa osobama koje imaju veze sa inostranstvom. Eventualna usporavanja sredinom meseca možete solidno amortizovati dodatnom reorganizacijom i korekcijom dosadašnjih radnih navika. Bez svake sumnje, najveće iskušenje Strelčeve čeka u poslednjoj dekadi Novembra kada se na maksimalno skraćen fitilj mogu očekivati nametnuti novi kriterijumu i ekstra obaveze bez prethodne najave. Obratite pažnju na vama neprijateljski nastrojene osobe, bilo sa vrha poslovne hijerarhijske letvice, bilo iz neposrednog profesionalnog okruženja. Iako nije realno očekivati iole značajnije finansijske boljitke za Strelčeve je još važnije da nema nagoveštaja neprijatnih iznenađenja u sferi novca, makar u delu naplate zarađenog i potrošnje onoga što nije proknjiženo.

Ljubav: Imaće najtipičniji predstavnici ovog astrološkog znaka bitno drugačiju atmosferu u sferi ljubavi, bar tokom većeg dela Novembra. Važno je naglasiti – drugačija atmosfera u pozitivnom kontekstu, sa realnim očekivanjima da preovladaju pozitivni događaji. Tačnije, sve do kraja treće sedmice perioda Strelčevi će imati povoljne aspekte da neke ranije započete ljubavne priče podignu na viši nivo ili da naprave par uspešnih koraka prilikom upoznavanja potpuno nove osobe na svom ljubavnom putu. Uz vaš pojačani angažman prateće okolnosti bi trebalo da budu uglavnom naklonjene, posebno Strelčevima bez obaveza i pripadnicima mlađih generacija. Neće biti iznenađenje ukoliko određeni broj predstavnika ovog znaka napravi korak ka formalizaciji već postojećih partnerskih relacija, ali, opet, mnogo šire polje delovanja imaće oni raspoloženi za nove ljubavne priče. Povoljnu klimu do kraja treće sedmice meseca valjalo bi da iskoristite u što većoj meri, jer vas krajem Novembra čekaju donekle drugačije i nepovoljnije okolnosti. To se pre svega odnosi na neku vrstu ograničenijeg delovanja, odnosno na prebacivanje glavnih poluga emotivno – ljubavnih odnosa na drugu stranu. To automatski ne znači samo loše epiloge, ali tipični pripadnici ovog sazvežđa ne vole kada druga strana diktira kvalitet i kvantitet dešavanja. U takvoj atmosferi, bez neophodne opuštenosti, možda je i bolje da smanjite doživljaj, ništa ne forsirate i posvetite se sređivanju utisaka svega što ste uradili i doživeli u prethodnom delu meseca.

Zdravlje: Ponajviše razloga za nerviranje u sferi zdravlja Strelčevi će imati zbog izraženog osećaja stresa i napetosti, i povremenih impulsivnih odluka i reakcija, kao logične posledice prethodno navedenog. Koliko uspete da smirite svoje živce i opustite strune nervnog sistema, toliko ćete doprineti blažim posledicama po sveukupnu zdravstvenu sliku. Bitno je da ne zanemarite visok nivo telesne higijene, a manje probleme mogu vam zadavati sitne kosti, naročito zglobovi i zubi.

Posao: Tipični pripadnici zodijačnog sazvežđa Jarca početak Novembra dočekuju sa vidljivom dozom strepnje i nespokoja u sferi profesionalnog delovanja. Od svega onoga što im je najvažnije prilikom rada i praktičnog funkcionisanja na polju poslovnih aktivnosti ništa nije na nivou njihovog standarda. Radna energija nije toliko loša koliko nervozu unose povremeni usponi i padovi, od većeg angažovanja do brzog zamora materijala. Organizaciono – tehnički detalji menjaju se u hodu, naravno, zbog viših interesa „odozgo“, a u glavi većine Jarčeva ne vlada onaj mir i uverenost u sopstvene stavove i ideje, kako bi inače hteli i želeli. Više novih ideja za nove profesionalne projekte ili korekciju već započetih procesa realizacije zahteva dodatnu analizu, a za to Jarčevima treba ekstra vremena. Uz to, verovatno ima uočenih slabosti u prvobitnim planovima, pa eto razloga za neuobičajenu konfuziju u jarčevskoj glavi. Međutim, ako neko ume i može to dobro da zamaskira i bez velike drame pronađe najbolju soluciju, onda su to predstavnici ovog znaka tako da je realno očekivati da se već od početka druge dekade Novembra Jarčevi vrate u svoju prepoznatljivu profesionalnu kolotečinu, a onda za njih suštinski nema nepremostivih prepreka. Uspešno poslovno delovanje do kraja meseca trebalo bi da se pozitivno odrazi na stanje u vašem novčaniku, odnosno na bankovnom računu. Konkretnije, za očekivati je da imate povećan priliv novca, možda ne drastičan, ali ipak dovoljno veliki za osećaj zadovoljstva.

Ljubav: Nekako u potpuno kontra ritmu najtipičniji Jarčevi mogli bi da prođu tokom Novembra u sferi ljubavi. Naime, tri četvrtine meseca za očekivati je da budu prilično povučeni, okrenuti prvenstveno sebi, a i prateće okolnosti, istini za volju, neće baš biti naklonjene za ljubavne uzlete. Tek u poslednjem kvartalu perioda trebalo bi da se većina predstavnika ovog astrološkog znaka aktivira, najverovatnije ništa ekstra, ali dovoljno za uključivanje u aktuelne tokove. Što se tiče onog prvog i znatno dužeg dela Novembra, neće izaći na dobro ako se previše upasivite, pa čak i ako imate zadovoljavajuću aktuelnu situaciju na polju emotivno – ljubavnih ondosa. U najmanju ruku možete očekivati kritičke tonove od drage osobe zbog nedostatka inventivnosti i preduzimljivosti. Svi ostali praktično će prespavati tri sedmice, a samo mali procenat, kao izuzeci koji potvrđuju pravilo, ponašaće se nešto drugačije. Kako god, poslednja sedmica donosi veću koncentraciju pozitivne energije, pogodne za razne planove i uspešne akcije u sferi ljubavi. Od vašeg ličnog stava i voljnog momenta najviše će zavisiti krajnji efekti, a poseban akcenat valja staviti na potencijalna dešavanja u vezi dragih osoba iz drugarsko – prijateljske sfere. Preciznije rečeno, nemojte se iznenaditi ako dobijete potvrdu da ste već duži period nekome tiha patnja, a i Jarčevi bi mogli da „otkriju“ nove detalje kod osoba koje inače duži period poznaju. Bitno je da se ne zalećete, ispoštujte osnovne jarčevske principe, pa bilo kakav epilog neće doneti razloge za žaljenje.

Zdravlje: Ništa novo, iznenađujuće i sa velikom težinom ne bi trebalo da vas ozbiljnije zabrine u sferi zdravlja tokom Novembra meseca. Dakle, Jarčevima će prioritet biti da na odgovarajući način isprate već poznate osetljive tačke, što podrazumeva redovno konzumiranje terapije (ako postoji) i da konačno obave više puta odlagane rutinske medicinske preglede. Od konkretnih detalja izdvojimo slabiju cirkulaciju u perifernim delovima tela, oscilacije krvnog pritiska i reumatske tegobice zglobova.

Posao: Veoma dobar period nalazi se pred oosbama rođenim u znaku Vodolije za razne vrste uspešnog profesionalnog angažovanja. Tačnije, veći deo Novembra pogodovaće pripadnicima ovog sazvežđa koji žele da se istaknu sa novim poslovnim idejama ili koji su namerili da se dodatno angažuju na polju nekog hobija, sekundarne delatnosti. Vrlo povoljna atmosfera za realizaciju nečega od prethodno navedenog pratiće Vodolije najmanje do polovine perioda, a onda slede dve sedmice za malo skromnije napore i konačne rezultate. Mada valja naglasiti – sve to može biti sasvim pristojno, ali ipak slabije u odnosu na prvu polovinu meseca. Kad god govorimo o potencijalno širokim vodolijskim mogućnostima u sferi posla, onda uvek ide i upozorenje da se ne rasplinete na više strana, odnosno da ne zagrebete svugde po malo a nigde ne odete do kraja. Bilo bi dobro da to imate na umu i ovog Novembra, posebno ako zaista krenete uzlaznom profesionalnom linijom. Tokom treće i četvrte sedmice perioda postoje vrlo realni izgledi da nekoliko puta uđete u oštru polemiku sa nadređenim osobama na hijerarhijskoj lestvici, pa u zavisnosti šta vam je u interesu, terajte mak na konac ili, u suprotnom, ublažite retoriku i smanjite tenziju. Oscilacije u sferi finansija teško ćete izbeći, ali ako nameravate da kraj Novembra dočekate makar na pozitivnoj nuli, onda je važno da nepotrebne kupovine i sveukupne troškove svedete na što manju meru, a uz to da izbegnete par novčanih mina zbog prevelikog rizika.

Ljubav: Još povoljnije okolnosti trebalo bi da prate Vodolije tokom ovog meseca u sferi ljubavi. Naime, bezmalo ceo Novembar donosi vrlo dobre aspekte za pozitivna ljubavna dešavanja, bez obzira u kojoj se poziciji nalazite. Predstavnici ovog znaka koji su u već formiranim partnerskim odnosima imaće vrlo dobru klimu da razmišljaju ali i uspešno podignu kompletnu situaciju na viši nivo. Oni koji su željni promena trebalo bi da dobiju nekoliko intrigantnih situacija za konkretne poteze, a ponajviše razloga za zadovoljstvo mogli bi da imaju tzv. slobodnjaci, koje ne žele velike obaveze, a,  opet, od obilja zanimljivih prilika valjalo bi nešto iskoristiti, makar za uživanje u lepoti fine razmene osećanja na kraći period. Sve do kraja treće sedmice Novembra Vodolijama posebno iskušenje mogu predstavljati osobe koje imaju veze sa daljinom, putovanjima ili inostranstvom, uz dodatak veće razlike u godinama na obe strane. Ipak, od svega zanimljivog i neobičnog ponuđenog potrudite se da dobro razmislite šta vam je činiti ako lepe vibracije osetite prema dvema osobama u isto vreme. Od svih lepih nagoveštaja možda ostane jedno veliko ništa. Tokom poslednje sedmice meseca čeka vas drugačija vrsta ljubavnih izazova. Moguća su preplitanja poslovnih i privatnih linija, pa još dodatna komplikacija jer je osoba koja vam privlači pažnju zauzeta. U tom periodu možete biti skloni verbalnim brljotinama, odnosno netaktičnim i komentarima koji nisu primereni delikatnoj situaciji na određenom mestu.

Zdravlje: Rasipanje energije, naročito u drugoj polovini meseca naizgled nema veću težinu upozorenja u sferi zdravlja, ali povedite računa o racionalnijem trošenju energetskih resursa. Promene raspoloženja, tako tipične za Vodolije, tokom Novembra mogu biti izraženije nego inače pa se potrudite da misli obojene sivim tonovima svedete na minimum. Osim toga, nemojte potceniti signale upozorenja koji mogu dolaziti iz predela stomaka i genitalne regije.

Posao: Sva potencijalna dešavanja na polju profesionalnih delatnosti kod najtipičnijih Riba tokom ovog meseca možemo podeliti u dva dela. Do kraja prve dekade nije preporučljivo angažovanje na više strana, bez obzira koliko vam sve izgledalo na dohvat ruke, dok je u preostalih dvadesetak dana Novembra vrlo realno očekivati povećan obim posla, ali i pojačano angažovanje većine pripadnika ovog sazvežđa. Dakle, početnih desetak dana perioda može doneti više interesantnih poslovnih predloga sa strane, ali i vašu potrebu da neke zanimljive, pomalo zapostavljene ideje konačno iznesete na svetlo dana. Da ih objavite nema problema, neka se krčkaju neko vreme, ali nije najpovoljniji period da ih forsirano gurate u prvi plan. Odredite prioritete i fokusirajte se na ono što je najvažnije kako bi bili efikasniji na putu ka poslovnim ciljevima postavljenim već ranije. Od Riba se očekuje da prebace u veću profesionalnu brzinu od kraja prve dekade, jer vas do isteka Novembra očekuje talas dodatnih obaveza. Uz dobru organizaciju sve možete postići, na vreme i dovoljno kvalitetno odraditi zacrtano, ali uz jedno upozorenje: ne prihvatajte tuđi deo obaveza na svoja pleća, posebno ako niste proverili detalje i suštinu posla. Poneki tajni detalj i nepredviđena okolnost može vam doneti manju glavobolju, kako poslovnu tako i u sferi finansija. Ne upadajte u paniku, kosultujte osobu od poverenja ili dovoljno stručnu, pre nego što donesete odluku i preduzmete konkretne poteze u rešavanju eventualnog problema.

Ljubav: Suštinski, tipičnim Ribama ne treba mnogo povoda da se prepuste najtananijim emocijama, a u isto vreme se stidljivo i bojažljivo nakanjuju na to. Nekoliko pravih testova za pomenute osobine mogli bi da imate tokom većeg dela meseca. Naime, od nekoliko novouspostavljenih kontakata bar jedna osoba bi trebalo da zaokupira vašu pažnju više od ostalih. Jedan deo vas bi odmah prešao na konkretizaciju želja, dok drugi pritiska ljubavnu kočnicu i signalizira na potrebu da se provere najvažniji detalji. Iz ugla astroloških aspekata signali će najverovatnije biti opravdani, jer je velika verovatnoća da vas privuče osoba koja ima dosta tajni i skrivenih detalja iz svog dosadašnjeg života. Naravno, nemojte odmah odustati, pokušajte da sve pažljivo proverite, razmislite i onda se odlučite na konkretne poteze. Možda sve to nije previše škakljivo za vas, to morate ipak sami proceniti, mada neće smetati da konsultujete bar još jednu osobu od poverenja i čujete drugi stav. Ukoliko izbegnete srljanje i jednostrano donošenje bilo kakve važne odluke na polju emotivno – ljubavnih odnosa tokom prve i druge dekade Novembra, do kraja meseca imaćete znatno povoljnije prateće okolnosti da trezvenije sagledate kompletnu situaciju i, naravno, smanjite verovatnoću greške. Slobodni predstavnici ovog znaka biće u boljoj poziciji da isprave eventualnu grešku, dok će na većem ispitu i naglašene odgovornosti biti zauzete Ribe, jer svaka njihova pogrešna procena i doneta odluka imaće objektivno veću težinu.

Zdravlje: Presek zdravstvenog stanja kod većine osoba rođenih u zodijačnom sazvežđu Riba na kraju Novembra meseca trebalo bi da bude dobro na pozitivnoj strani. Drugim rečima – nema iole većih upozorenja koja mogu uzrokovati ozbiljnije probleme u sferi zdravlja. Za manje glavobolje biće sasvim dovoljno da obratite adekvatnu pažnju na redovnost, pravilnost i kvalitet ishrane, radite na balansu obaveza i neophodnog relaksa i prekontrolišete rad bubrega i kompletnog urinarnog trakta.

x