Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.10.2021 do 31.10.2021 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca oktobra ne donosi  dobru  situacija po pitanju finansija, ali vi nekako morate naći model da pozatvarate sve rupe. Potrudite se da što manje pozajmljujete ili ulazite u neke kreditne transakcije, jer je sve rizično. Između 01.10. i 07.10. mnogo turbulentnih situacija sa kolegama i nadređenima, nagomilana jako loša energija oko vas. Sve što je vezano za papirologiju proverite više puta pre nego što potpišete ili pošaljete dalje. Ne računajte mnogo u ovom periodu na solidarnost I lojalnost saradnika sa kojima radite,  moraćete  sve svojim sopstvenim snagama da odradite. Obratite pažnju na bitne detalje, jer postoji mogućnost propusta, grešaka, gubljenja važnih papira. Od 07.10.-10.10. neke dobre šanse i predlozi vam dolaze, itekako razmislite o onome što vam se nudi jer meni izgleda kao da bi vam to moglo otvoriti vrlo povoljan naredni poslovni period. Ovo se naročito odnosi na poslove vezane za inostranstvo.10-17.10.  očekujte kontakt sa nekim novim ljudima, koji su neophodni za unapređenje projekata. I dalje vi na neki način izbijate u prvi plan, ako to nije neophodno nije naodmet da se malo povučete. Pravite veze i komunikacije sa ljudima koje ste proverili sto posto. Od 17.10.-20.10. pažljivo sa finansijskim transakcijama, nemojte ništa odlučivati dok i tu sferu dobro ne proverite. Čuvajte se nepreciznih dogovora ili loše projektovanih ciljeva što se rokova tiče. Treća dekada meseca može doneti dosta neslaganja sa nadređenima i nerazumevanja jedne i druge strane, što za posledicu može imati zastoje i probijanje rokova. Vi se potrudite da sa najbližim saradnicima vaš deo posla organizujete na najbolji mogući način, i za to imate planetarnu podršku.

Ljubav: Posle 03.10. oni koji su u emotivnim  neće funkcionisati loše. Jedini je problem u tome što god da dobijate od partnera, neće vam biti dovoljno. Možete da funkcionišete bez problema, ali sve je to za vaš ukus premalo i ne donosi vam potpuno ispunjenje. Potrudite se da ne optužujete partnera za neke stvari, već prvo proverite da li su vaše primedbe na mestu, jer ga možete uvrediti, pa svakako očekujte burnu reakciju sa njegove strane. I vi i partner razgovarajte i pokušajte da dođete do kompromisnih rešenja. Druga polovina meseca bi trebala na emotivnom planu da bude stabilnija i mirnija. Uključite strast  i emocije, ne uključujte racio, ne uključujte more pitanja koja vam se vrzmaju po glavi, ima vremena za njih i za odgovore koji su vam potrebni. Sada pokušajte samo da uživate u svakom danu, u svakom momentu.  Partner će se truditi, potrebno je da se potrudite i vi i promenite nešto kod sebe. Slobodni Ovnovi mogu imati više interesantnih ljubavnih ponuda i od novih osoba, ali i od onih sa kojima ste ranije imali emotivnu konekciju ili makar poznanstvo. Do kraja meseca moguć ulazak u emotivnu vezu sa osobom koja ispunjava sve vaše kriterijume i estetske i one duhovne.

Zdravlje: Prva polovina oktobra donosi mogućnost upalnih procesa i prehlada koje su posledica pada imuniteta. Bilo bi dobro da se više odmarate i pravilnije hranite. Sredina meseca može doneti probleme sa bubrezima i urogenitalnim traktom. Druga polovina meseca dosta povoljnija na polju zdravlja, obratite pažnju da se više odmarate i imate kvalitetniji san.

Posao: Sam početak oktobra tačnije do 07.10. donosi  promene koje  će od vas  zahtevati   veliku količinu energije, upornost i strpljivost. Gomila novih informacija, vesti i dešavanja, poslovne ponude koje vas mogu iznenaditi i zateći nespremne. Komunikacija će vam i u ovoj sedmici predstavljati problem, nemojte požurivati ni druge ni sebe jer nervoza se može pretvoriti u ozbiljne verbalne rasprave. Samo vodite računa o zbrzanosti i naprečac donetim odlukama i potezima – a i sami znate da ste tome skloni. Pažljivo proverite sve informacije koje dolaze do vas. Od 07.10.-10.10. ovo je period i za otvaranje novih poslovnih mogućnosti i pristizanje informacija koje vam idu na ruku i odgovaraju vam.  Sada dolaze neke promene, reorganizacija i od vas će se očekivati da preuzmete značajnu ulogu u celom procesu. Između 10.10.-17.10. počinje da se  otvara prostor za nova dešavanja, za nove klijente i poslovne ponude kao i za promene koje vama odgovaraju. Treća dekada kao i sam kraj oktobra izuzetno povoljni na poslovnom planu. Sve će se  pokrenuti nešto čak i mnogo brže od onoga što ste vi mislili i planirali. Imaćete mnoštvo  dogovora, sastanaka, perioda u kom ćete mnogo snage i volje ulagati u posao. Sve će se to isplatiti, i vaš trud i vaše znanje, i doći ćete na pozicije koje objektivno odavno zaslužujete. Ponude i poslovne šanse  su vrlo ozbiljne i vredno radite da uspete da uhvatite pravi ritam. Ima prostora za poboljšanje finansija u ovom periodu, uvećanje zarade izvesno i vaše, lično i celog poslovnog tima  globalno.

Ljubav: U prvoj polovini oktobra za one Bikove koji su u emotivnim vezama  ne bi trebalo da bude nekih većih poteškoća u vašim emotivnim relacijama. Ali,  život i situacije oko nas su takvi da nas čine nervoznim i impulsivnim, ali ako to umemo da kontrolišemo i otresemo se negativne energije i okrenemo je ka sebi ili ka osobi koju volimo, ništa se neće loše ni dogoditi. Višak energije koji ovih dana imate trošite na taj način što ćete biti podrška partneru u njegovim poslovima ili nedoumicama.

Druga polovina meseca treba da bude usmerena na kvalitativno poboljšanje vašeg postojećeg odnosa. Emotivno stanje bi trebalo da budete zadovoljavajuće, uspevate da iskalkulišete posao i   planirano vreme sa partnerom. U većem ovog perioda  bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom. Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima., koja treba da budu  možda i češća. Trebalo bi da bude uzvraćeno istom merom. Planirajte neko zajedničko putovanje ili izlet. Za slobodne Bikove nastavlja se period lepih kontakata i susreta sa pripadnicima suprotnog pola. Ako vam se neko zaista dopada, pustite priču da ide lagano. Kraj meseca donosi tenziju u nekom odnosu koji ćete početi da gradite. Obratite pažnju kome dajete kakve informacije, jer ne poznajete dobre drugu stranu.

Zdravlje: Bikovima  početak meseca donosi pad imuniteta i to donosi mogućnost prehlada i virusnih infekcija respiratornog sistema. Polovinu meseca iskoristite da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvni pritisak može biti naglih skokova. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.

Posao: Sam početak meseca nije povoljan za neka veća i rizičnija ulaganja, kao ni za podizanje kredita i zaduživanje. Ova će nedelja testirati vaše strpljenje i terati vas da se prilagođavate onima sa kojima sarađujete i radite. A to neće biti lagan proces za vas. Od 07-10.10. povoljniji period sa većim skokovima u pozitivnom smeru. Pred vama se otvara period sa novim šansama, novim promenama koje vas mogu odvesti mnogo dalje nego što trenutno možete i da zamislite.  Povremeno niste ni svesni kakav utisak ostavljate na saradnike i osobe sa kojima radite. Ovo je period kada planovi polako počinju da se realizuju, i sve će  krenuti napred. Neke poslovne nedoumice koje su vas opterećivale počinju da se rešavaju, a dogovori i papirološka pitanja kreću ka realizaciji i sređivanju. Od 17.10.-19.10. Veoma dobar period za finansijske transakcije, imate i neku eksternu pomoć koju niste očekivali. Stoje i velike mogućnosti promena, nove šanse koje će se otvoriti kroz kontakte koje ste ostvarili, a moguće je i da vas neko od prijatelja pogura u pravom smeru. Od 19.10. do kraja meseca biće različitih dana i situacija, dosta promenljiv period. Odnos sa najbližim saradnicima i kolegama može se pogoršati, koliko god vi i druga strana pokušavali da pronađete zajednički jezik. Ni odnos sa nadređenima neće biti savršen, pa se čuvajte rasprava sa osobama koje su po poziciji iznad vas. Kad su finansije u pitanju moraćete da se pozabavite jednim dugovanjem ili obavezom koju više ne možete odugovlačiti ili prolongirati isplatu. Ako  ne budete mogli  da izađete sami sa time na kraj, posavetujte se sa prijateljem ili zatražite pozajmicu od njega.

Ljubav: Prva polovina oktobra za Blizance u emotivnim vezama nije najsjajnija, odnosi su više nego kompleksni i traže malo dublju analizu. Potrudite se da ne provocirate i ne podbadate jedno drugo, a ako se neke stvari koje ne biste želeli, potegnu kao aktuelni problemi,  pokušajte da eliminišete mogućnost neke žešće rasprave. Ono što vam je sada zaista potrebno jeste komunikacija sa partnerom, ali nemojte preispitivati i izvlačiti neka ozbiljnija pitanja na dnevni red, više biste trebali da se usmerite na zadovoljstvo i zabavu. Već od 10.10. kreće neki povoljniji period za one koji su u emotivnim vezama, nazire se malo svetlosti u vašem odnosu. Do kompromisnih varijanti i poboljšanja će doći, ali vi morate pokazati malo više inicijative. Ukoliko ste iskreni u namerama da svoj odnos popravite, onda definitivno morate sesti i ozbiljno porazgovarati sa voljenom osobom o svemu. Slobodni Blizanci su  otvoreni za avanturu i dobar provod, bez mnogo razmišljanja o tome šta budućnost donosi i planova da se ovakvi tipovi veza održe na duži rok. Ukoliko postoji neko u koga ste zaljubljeni, teško je da ćete vi napraviti prvi korak. Na svu sreću, pa je druga strana itekako spremna na inicijativu. Ali vi ste na potezu ipak, a vi se verovatno nećkate.

Zdravlje: Blizancima početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolovima u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. Druga polovina meseca priliv energije i bolje raspoloženje. Kraj meseca pojačan stres i, potreban je redovniji san i malo više vremena provodite u prirodi.

Posao: Finansijski početak meseca nije dobar, nikako ne ulaziti u bilo kakav poslovni rizik ili u ortačke poslove.  Imate zastoje koji ne zavise direktno od vas i na koje nećete moći da utičete. To bi moglo da se negativno odrazi na celokupnu finansijsku situaciju, pa bi neki savet bio da malo početak meseca prolongirate rokove budete oprezniji u obećanjima. Može biti određenih razmimoilaženja i sa kolegama i sa nadređenima, ali držite se svog kursa. Posle 07.10. sve ono što ste u prethodnom periodu pokrenuli, sve ono oko čega ste se trudili  sada će konačno početi da donosi rezultate. Ovo je definitivno  mesec za nove stvari, pokretanje  novih poslovnih projekata,  nematerijalnih ulaganja, novih poslovnih partnerstava, novih ugovora. Posle 10.10. imaćete period uvećanja finansija, zahvaljujući naplaćivanju zaostalih potraživanja. Zarobiće  vas neka papirologija koju ćete, iako uz više truda nego što ste mislili, ipak nekako  rešiti. Pozavršavajte sve obaveze koje imate, ne gurajte ih pod tepih,  da se u ne biste našli u nezavidnoj situaciji i kritikovani od strane saradnika ili nadređenih za neke zaostale nezavršene stvari. Posle 20.10. višak nervoze prisutan kako u odnosu sa kolegama, tako i sa nadređenima, pa gledajte da se ne pogubite konce. Naučite da se iskontrolišete jer bi sada nestrpljivost i impulsivnost bile potpuno kontraproduktivne. Jedan jako bitan poslovni odnos će biti stavljen na ispit, nije sigurno da neće doći do prekida istog.

Ljubav: Početak meseca oktobra za zauzete Rakove je više nego nepovoljan, aspekti su prilično oštri kao i vaša komunikacija sa partnerom. Porodična situacija  dosta utiče na kvalitet vaše veze, što će vam oduzimati dosta vremena i živaca. Od vaših reakcija i sposobnosti da donesete mir i stabilnost zavisi mnogo toga, pa gledajte da ne raspirujete strasti, već da ih stišavate. Emotivni partner će u ovom periodu biti dosta zahtevan i težak, a može vas u nekim trenucima i gušiti svojom pričom. U  drugoj polovina meseca planete podržavaju vaše polje ljubavi. Manje više možete postići sve što ste planirali i zamislili, zračite velikom energijom i šarmom. Kraj meseca donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, neki novi zajednički planovi  ili bar promenu u načinu komunikacije sa partnerom. Bićete u prilici da neke stvari pokrenete, oživite ponovo emocije i strasti pa se potrudite maksimalno oko toga.

Slobodni  Rakovi, neko vas je prilično zaintrigirao i gorite od znatiželje u kom pravcu će se nastaviti kontakt između vas. Strasti su se raspalile i trenutno i ne pokušavate da ih kontrolišete. Ali, nije ovo jedina osoba koja se u ovom periodu mota oko vas, postoje još minimum dve, na vama je kojoj ćete se prikloniti... Ipak savet je da sve ostane avantura.

Zdravlje: Vaše polje zdravlja je opterećeno u oktobru u prvom  delu meseca značajnije. Početkom meseca   imate veći pad energije i imuniteta zbog čega se  javljaju se hronični problemi na prvom mestu sa disajnim putevima, alergijama, astmom. Iscrpljenost krajem meseca naglašena i morate ozbiljan pristup kad je ishrana na prvom mestu u pitanju, jer  su mogući probavni problemi.

Posao: U periodu od 01.10.-07.10. poslovne procese mnogih tipičnih Lavova  karakterišu turbulencije, posebnu u polju komunikacije sa dosadašnjim saradnicima. Mogu biti ugroženi i tekući poslovi jer će biti odlaganja i probijanja dogovorenih vremenskih rokova. Ono na šta  treba da obratite pažnju jesu odnosi sa kolegama i nadređenima, verbalne rasprave  i  raznorazna spoticanja su moguća, jer ćete biti  okruženi sa dosta negativnim ljudima. Pred vama je izazovan period  u kome ćete morati da odlučite kako da se postavite u postojećoj situaciji. Od 07.10.-17.10. finansije su stabilne ali značajno uvećanje ne očekujte u prvoj polovini oktobra. Pojačajte kontrolu nad saradnici da ne bi morali da se vraćate unazad, što vi i inače ne volite. Otvoriće vam se velike mogućnosti i potrudite se da  iskoristite nečiju podršku i prionite i na neka lična usavršavanja, trebaće vam za neko buduće vreme. Poradite malo više i na polju prezentacije i marketinga, budite istrajni u tome. Povoljnija situacija kreće od 17.10. kada imate mogućnosti da izgladite postojeće odnose uz obostrane kompromise. Od 19.10. postoji mogućnost novog poslovnog projekta koji bi pokrenuo ceo sistem i malo stavio u drugi plan prethodni napet period. Poslednja dekada meseca, dosta izazova u međuljudskim odnosima, zbog nepotpunosti u informisanju i razmeni podataka. Niste u zavidnoj ulozi ali imate dosta energije da sve završite kako treba. Prekoračenje zadatih rokovo je gotovo neizbežno, zato pokušajte da sebe u toj situaciji zaštitite maksimalno moguće. To donosi dosta nervoze i napetosti, prvenstveno zbog vremenskih zastoja.

Ljubav: Prva polovina Oktobra  Lavovima  donosi  nestabilnost u partnerskim odnosima. Postoji mogućnost uplitanja sa strane u vaš emotivni odnos, pokažite da to  nikako nećete dozvoliti. Razgovarajte, iznesite sve postojeće probleme i sami rešite između sebe ako ih uopšte ima, ili su samo provokacije nebitnih i zavidnih ljudi. Posle 11.10. značajno poboljšanje situacije zahvaljujući obema stranama i vašim zajedničkom udruženim energijama. Druga polovina meseca donosi bolju klimu u vašem odnosu, više opuštenijih situacija i bolje raspoloženje i vas i vašeg partnera. Posvetite se zajedničkim prijateljima i aktivnostima u kojima uživate. Posvetite se izlascima, vežbanju u prirodi i druženjima. Malo budite inventivniji nego inače i napravite planove koji uključuju partnera u svaku vašu aktivnost. Kraj meseca donosi stabilizaciju u odnosima, i  veću posvećenost zajedničkim planovima i stremljenima. Slobodni Lavovi mogu upoznati neku interesantnu osobu koja će pokrenuti  strasti kod njih. Postoji mogućnost ulaska u vezu, i savet je da ne budete preterano neodlučni. Potrebna je veća opuštenost i nemojte biti rezervisani bez potrebe.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj polovini oktobra dobra fizička kondicija, mentalno ste rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga polovina meseca donosi pojačan stres i nervozu i to se odražava bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Uzimajte više vitamina i poradite na zdravoj ishrani.

Posao: Na početku meseca situacije na poslovnom planu Devica se komplikuje jer  kasnite sa mnogim poslovima i  vreme je da se pokrenete i pokrenete svoje saradnike. Odlaganjem  obaveza ili neadekvatnim pristupom poslovnim partnerima, klijentima i nadređenima možete se samo vratiti još jedan korak unazad. Vreme je da se organizujete bolje i krenete da raščišćavate sve ono što se nagomilalo ili je trenutno u zastoju. Posle 07.10. Uspešno završavate sve obaveze  i najkomplikovanije probleme radeći  i od kuće odnosno na daljinu. Budite ozbiljni, posvećeni, autoritativni i svi će vas pratiti. Koristite sva svoja znanja i načine na koji vi smatrate da ćete najbrže rešiti probleme. U drugoj dekadi meseca neki od vas će morati da promene način poslovanja, i što je za tipične pripadnike vašeg znaka ozbiljan stres, ali to donosi bolju sliku kod nadređenih. Treba da budete temeljni i disciplinovani ali nikako i tvrdoglavi kad je saradnja u pitanju. Kraj meseca donosi poboljšanje na poslovnom planu, i upliv neke nove energije. Vi ćete imati mnogo energije i volje da ostvarite sve ono što ste sebi zacrtali kao cilj. Bićete u prilici da menjate načine obavljanja određenih segmenata posla, dovešćete saradnike u red i to će se pozitivno odraziti na vašu karijeru. Dobar finansijski period konačno, možete odahnuti i početi da pravite finansijske konstrukcije za naredni period.

Ljubav: Početak oktobra  donosi dosta nagomilanih problema  onima koji su  u dužim emotivnim vezama. Imaćete problema u komunikaciji sa   partnerom i neki njegovi postupci će vas neprijatno iznenaditi jer nemate logična objašnjenja za novonastalu situaciju. Dani će biti prepuni verbalnih  sukoba, rasprava, besciljnih svađa koje samo mogu da pokvare vaš odnos. Sredina mesec donosi smirivanje situacije i mesta za malo više dijaloga. Budite posvećeni partneru maksimalno, dajte sve od sebe da vam bude bar komunikacija bolja. U drugoj polovini meseca trebalo bi da budete u širem krugu ljudi, da se provodite dobro, i potrudite se da budete što opušteniji. Sve probleme koje imate sa partnerom, preispitajte sa svih strana i odlučite se za prioritetne stvari i zajedničke teme koje vas zaista ispunjavaju. Otvaraju se novi putevi pred vama, kad je vaša veza u pitanju, morate i partner i vi učiniti malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima za budućnost. Slobodne Device imaju zanimljiv mesec pred sobom sa velikim mogućnostima da upoznaju nekog zanimljivog i jako obrazovanog. Planetarni aspekti  pokazuju da se radi o pravoj osobi, biće to neko sa kojim na prvi pogled dobro funkcionišete kao da se znate sto godina. Iz tog razloga savet ne zalećite se, imajte neki umeren ritam u ovoj vezi. Potrudite se da više izlazite i družite se za početak.

Zdravlje: Vi ste u dobroj formi i veći deo oktobra meseca zdravlje stabilno, eventualni problemi sa kičmom. Dosta kretanja, fizičke aktivnosti, i pozitivnog stava glavni su pokretači dobrog zdravlja. Druga polovina meseca donosi izraženiju nervozu što za posledicu ima glavobolje, i oscilacije krvnog pritiska.

Posao: Poslovna atmosfera  je poremećena u potpunosti, obaveza imate preko glave, a povremeno vam je jako teško da se organizujete i funkcionišete iole normalno. Ovakva će situacija funkcionisati tokom cele prve dekade meseca i  imaćete dodatne probleme sa finansijama. Potrebno je da po svaku cenu izbegnete ulazak u bilo kakvu rizičnu transakciju ili neko veće ulaganje. Posle 07.10. poslovno će vam se otvoriti nešto o čemu već dugo razmišljate, priželjkujete. Priče koje ste trebali da obavite ranije, obavićete sada. Ako u nekim obavezama kasnite, organizujte saradnike da prionu na posao i da vam pripomognu. Sve što vas interesuje i ka čemu stremite ide nekim svojim, laganim  ali sigurnim tempom, potrebno je da budete strpljivi i da ne pričate okolo mnogo o svojim planovima. Od 07-17.10. budite maksimalno fokusirani na posao, sve svoje znanje i iskustvo pokušajte da pretočite u konkretnu priču, i pohvale nadređenih neće izostati. Od 17.10.-22.10. moguće je da će vam  u pomoć priskočiti neki ljudi koji nisu baš svakodnevno u vašem okruženju, ali u ovoj situaciji imaju dobre ideje i možda neke potrebne kontakte za neke nove poslove. Treća dekada oktobra može doneti jako napregnute odnose sa nadređenima jer nećete uspeti da uspostavite ritam koji njima odgovara. Bićete blago rečeno zatečeni pojedinim reakcijama i postupcima vaših kolega. Zbog svega navedenog vi morate biti spremni da što brže i efikasnije reagujete  kako bi najpre zaštitili sebe i svoju ulogu u poslovnom procesu.

Ljubav: Kad je emotivni plan u pitanju bićete pred velikim izazovima u prvoj dekadi oktobra, i to na polju komunikacije sa partnerom. To je posledica prezasićenosti okolinom ali i njihovim uticajima na vaš odnos. Može vam se pripisati da zapostavljate partnera i sebe stavljate u prvi plan. Vi ćete biti  preosjetljivi i pomalo netolerantni ne preporučuje se rasprava naročito kad ste u širem društvu. Vaša veza može biti stavljena na probu na neki način, i na vama je da pokušate da se što je moguće lakše izborite. Druga polovina meseca  na emotivnom polju ide u dobrom smeru. Partner je tu za vas, iskoristite dobro ove pozitivne planetarne uticaje da uživate. Gledajte napred, provedite sa partnerom vreme na način koji vi najviše volite, može i kod kuće u opuštenoj atmosferi što i jeste vaša suštinska potreba. Vi želite partnera koji će vas razumeti i podržati maksimalno u svemu. Trenutno je to moguće pa se potrudite da i vi ugađate partneru što je više moguće. Slobodne Vage mogu da stupe u kontakt sa osobom koju dugo poznaju i gde postoje neke dobre ljubavne vibracije. To će biti lepa priča  za obe strane i dobra razmena energije tokom susreta, insistirajte na češćim viđanjima. Prolongirajte početak veze za neki kasniji period, bez obzira na sve ne treba žuriti.

Zdravlje: U prvoj polovini oktobra  nekoliko  osetljivih tačaka, poput kostobolje i probave. Čuvajte se promaja i prehlada i vodite računa o kvalitetu, ispravnosti i redovnosti ishrane. Druga polovina meseca stabilnija na polju zdravlja, malo se posvetite svom imunitetu, više sna, redovnija i kvalitetnija ishrana.  Eventualno su moguće i meteoropatske reakcije.

Posao: Početak oktobra donosi profesionalna iskušenja i otežane realizacije većine poslovnih zadataka, na prvom mestu zbog nestabilne finansijske strukture. Period će biti  sa naglim i neočekivanim zaokretima, kako na planu realizacije, tako i na organizacionom polju. Moguće greške vaših kolega, iz tog razloga potrebno je da budete maksimalno koncentrisani i proveravate sve više puta. Nemate naglašenu podršku i pomoć, oslonite se sami na sebe. U periodu 07.10.-10.10. vi ćete  imati dosta planova i ideja,  i okolnosti vam idu  na ruku i moći ćete da realizujete većinu zamisli. Sreća je  na vašoj strani, uradite sve što možete. Nekih sitnijih problema vezanih za papire ili dogovore će biti i dalje,  uvek ćete se vraćati korak unazad s vremena na vreme, ali to nije nešto što ne možete prevazići. Neke od vas očekuje i kratko, ali vrlo važno poslovno putovanje vezano za neki novi posao koji se otvara. Od 17.10.-19.10. razne spletke i neraščišćeni odnosi pokvariće radnu atmosferu i vi ćete biti nervozniji nego što bi trebalo zbog toga. Pokušajte da pozavršavate sve obaveze koje su preostale iz prethodnog perioda jer vam baš ne idu na ruku dodatna kašnjenja. Treća dekada oktobra je bolja za neke nove poslove i uopšte za unapređenje postojećih poslovnih procesa. Dosta toga treba da se pokrene, da se papirološki sredi i više je nego izvesno da će do zaključenja dogovora i pravih poslova ići dosta  brzo i efikasno. Neke od vas čekaju kontakt sa novim veoma  važnim partnerima, koji se možda vezuje i za inostranstvo i koji mogu biti veoma zahtevni. Finansijska situacija stabilnija, ali budite umereni u trošenju sredstava.

Ljubav: U prvoj polovini oktobra se odnos sa partnerom  može značajnije uzburkati. Oboje možete biti nemirni i nespokojni, mogu biti rečene neke reči koje ne mislite zaista, ali samo od vas zavisi da li ćete ovaj kratkotrajni stres tvrdoglavo produbljivati ili izabrati mnogo lakši put kroz razumevanje. Poboljšajte raspoloženje jedno drugom, bar to sada možete. Možda nećete imati baš toliko volje i pozitivne energije da se bavite partnerom, ali ćete pronalaziti motiv i inspiraciju da sebi popravite raspoloženje. Polovina meseca donosi malo mirniju situaciju i smanjenje tenzije, ulazite u mirniji hod. Druga polovina oktobra bi trebala da donese harmoničnije odnose i posvećenost vašim ličnim odnosom i stvarima oko vas, domom, uređenjem prostora, planovima. Slobodne Škorpije,  u ovom periodu vam ja nikako ne bih savetovala da se zalećete u neke tajne ljubavne priče. Previše ste osetljivi i previše skloni tome da pravite ideal i tamo gde ga nema. Osoba sa kojom budete u nekoj vrsti komunikacije i kontakta neće otvoriti sve karte pred vama, i morate biti jako oprezni.

Zdravlje: Nemate izrazitih problema u prvoj polovini oktobra. Više šetajte i budite na svežem vazduhu, zdravo se hranite i radite na svom imunitetu. U drugoj polovini meseca zbog stresa i nervoze,  standardno potencijalno osetljive tačke glava, kičma i kardiovaskularni sistem. Nađite način da se opustite i više spavajte.

Posao: Početak meseca donosi gomilu kontradiktornosti na poslovnom planu, imaćete mnogo posla, a što ga više budete imali  više ćete želeti da što manje radite. Vi ste prezasićeni, i potrebno je da promenite nešto da malo usporite tempo. Nije vreme da pravite bilo kakve ozbiljne preseke, ni za neke nove poslove. Polje finansija ugroženo pa nemojte ići sa megalomanskim projektima. Od 07.10.-10.10. Dolazi do neočekivanih obrta situacije,  u poslednjem trenutku, što dovodi u pitanje sam projekat I rokove. Trudite se da budete pribrani i smireni, ostatak ovog perioda već donosi bolje uslove za rad i kvalitetniju komunikaciju i dogovore sa onima sa kojima sarađujete. Finansije će se popravljati pa ćete bar tu biti mirniji. U periodu od 10.10.-17.10. biće nesuglasica sa saradnicima, zbog vaše  potrebe da budete iskreni. Nametnite sebe, svoj način organizacije, koliko god vam  se svi sukobljavali. Vi stavite sve karte na sto i preduzmite sve korake, da nametnete neki svoj način. Morate biti sugestivniji kada nešto objašnajvate i prezentujete. U trećoj dekadi meseca najbolje da se bavite tekućim poslovanjem i obavezama, da održavate kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima i kolegama. Period je takođe dobar da pokažete svoju kreativnost i istupite sa idejama koje imate. Period je odličan i da budete vrlo aktivni, da razgovarate, dogovarate, sastančite, da kontaktirate poslovne saradnike i stare i nove, da pokrećete ono što vam je bitno.

Ljubav: U prvoj polovini oktobra i partner i vi  ste raspoloženi za lepa dešavanja, za skladnu komunikaciju i potrebno je samo da se prilagodite i prepustite. Oboma su vam trenutno potrebni harmonija i trenuci mira – pa izvolite, poradite zajedničkim snagama na tome.  U ovom periodu možete pokazati onu najlepšu i najtopliju stranu vaše ličnosti i biti tu za njega. Umete da mu priđete na pravi način i pružite pravi savet, lepu reč i naravno osećaj sigurnosti. Ukoliko je partner opterećen sumnjama i ljubomorom, sada ćete umeti i moći da mu pokažete da nema razloga za brigu. Druga polovina meseca se nadovezuje u sličnom ritmu kao i prva, na neki način se održava harmonija i sklad u vašem odnosu. Vaš emotivni život će biti bez većih pritisaka, moći ćete da se posvetite partneru i uživate. Ovaj period je dobar da popravite neke stvari koje ste možda nemarnim pristupom pokvarili. Usmerite energiju na neke nove osobe u vašoj blizini, preko njih poboljšavate generalno vaš status u društvu. Sada je trenutak da budete aktivni jer je jednim velikim delom sreća na vašoj strani, a znate da ona podržava i prati hrabre. Slobodni Strelčevi, nastavak neke komunikacije ili flerta koje je u proteklom periodu krenuo sada zavisi samo od vas. Ako je to ono što želite  pokrenite je posle 07.10. Ko god vam se dopadao i koliko god da vam se sviđa, sada zaista nije trenutak da bilo šta konkretizujete realizujete.

Zdravlje: Obratite pažnju na ishranu u prvoj polovini meseca i na imunitet. Dobra fizička energija i pozitivan stav prema životu vas čine zdravijim. U drugoj polovini oktobra pad imuniteta, hronični umor, kostobolja. Radite na poboljšanju svog zdravlja, nisu to neki velikim problemi već posledice stresa i iscrpljenosti. Unosite više vitamina i pripazite na ishranu.

Posao:  Početak meseca oktobra će  delovati  dramatično i veoma stresno po vas, morate naći model da posao privedete kraju.  Imaćete nešto lošiju komunikaciju sa saradnicima, obratite pažnju i na odnos sa nadređenima, jer može doći  napetih razgovora. Neke promene se dešavaju koje vam ne odgovaraju, ali u ovom trenutku nećete moći da utičete na njih najviše zbog loše finansijske situacije. Primirite se malo, i sebe prilagodite situaciji koja je srećom kratkotrajna. Od 07.10.-17.10. je vreme da krećete dalje. Idete  odlično, kroz polje realizacije planova, ostvarenja, podrške. Dakle, za ono što želite imate podršku bitnih osoba, čak i onih na koje niste računali.  Treba da budete  aktivniji, kada ne treba čekati, nego da delujete brzo. Druga dekada oktobra donosi ponude koje su povoljne po vas,   informacije koje budu stizale do vas daće vam optimizam da ćete uspeti da ostvarite ono što ste naumili. Imate planetarnu podršku i kada je finansijska sfera u pitanju, dobro isplanirajte troškove i rasporedite novac. Od 19.10.-30.10. turbulentniji period gde će biti svega i svačega. Dolazi do sukoba u interesima između vas i jednog poslovnog partnera, zbog čega možete imati dodatnih problema sa nadređenima. Posao iziskuje mnogo energije, potrebna vam je pomoć i stoga se obratite se proverenim saradnicima. Postojaće   varnice i napetosti između vas i kolega. Na polju posla imate dosta problema, neprijatelja i  konkurencije za koju niste znali. Moguće je da ćete u ovom periodu i otkriti da se neko nekorektno ponašao prema vama ili izdao vaše poverenje.

Ljubav: Prva polovina oktobra nije naročito nepovoljna kad su partnerski odnosi u pitanju, samo treba voditi što mirnije dijaloge. Sa partnerom se u nekim elementima i situacijama razumete više nego odlično, a u drugim kao da ste dva sveta. Ne zaboravite da mnogo toga sada izgleda drugačije iz vaše perspektive i da nikako ne mora da znači da je vaša perspektiva i vaše viđenje jedino ispravno i tačno. Realno gledano, vaš odnos je više nego korektan, ali ga vi možete jako zakomplikovati time što se ne trudite dovoljni da razumete drugu stranu i uđete malo više u analizu. U drugoj polovini meseca startujte tako što ćete izabrati mnogo lakši put kroz razumevanje. Poboljšajte raspoloženje jedno drugom, bar toliko možete uz najmanje napora. Uspevate da iskalkulišete posao i   ljubavne aktivnosti. U  većem delu ovog perioda  bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom. Posvetite se zajedničkim prijateljima i viđanjima, druženju uopšte, koja treba da budu češća.

Zdravlje: Početkom meseca zbog povećanog stresa na poslu prisutni stomačni problemi, zato obratite pažnju na ishranu i kretanje. Depresivni ste pomalo, to morate sami da eliminišete. U drugoj polovini meseca pad imuniteta, mogući kardiovaskularni problemi na prvom mestu variranje krvnog pritiska. Odmarajte se dovoljno i potrudite da živite urednije.

Posao: Period nerviranja i opterećenja kada je poslovni segment u pitanju se nastavlja.  Saradnici će vam trošiti živce i testirati vaše strpljenje do maksimuma, svojim komfornim ponašanjem i neobraćanjem pažnje na postojeće nagomilane probleme. Od vas će se očekivati da budete posvećeni i rešavate sve i svoje i tuđe, taj stresni period dostiže maksimum 07.10. Od 07.10.-17.10. ulazite u rasterećeniji i povoljniji period, a to se naročito odnosi na ženske Vodolije. Naći će se rešenja za neke situacije koje su vam zadavale velike probleme, polako sve dolazi na svoje mesto. Ulazite u jednu pozitivnu fazu, koliko god sam početak bio naporan. Od 17.10.-27.10. postoje odlične predispozicije za uspeh u novim poslovnim projektima Iako vam je čekanje bilo zamorno, shvatićete da se ipak isplatilo. Oni sa kojima niste uspevali da pronađete zajednički jezik po nekim pitanjima, sada ćete moći sve da usaglasite i ostvarite obostrani interes. Sam kraj meseca može doneti malo više problema u finansijskoj sferi, pa budite dodatno obazrivi. Neki saradnici  na koje računate vam neće pružiti pomoć, ali će zato sa druge strane potpuno neočekivano stići pomoć.  Ukoliko radite sa novcem ili vrednosnim papirima – moguće su  greške i propusti. Situacija se popravlja polako, ide u dobrom smeru, ne forsirajte ništa jer ne možete na silu da promenite. Očekujte manje zastoje po pitanju važnih papira ili potpisivanja ugovora – iako vam se ovo prolongiranje ne dopada, trenutno ne možete mnogo učiniti da stvari ubrzate.

Ljubav: Početak meseca iskoristite da se posvetite partneru maksimalno, nemate  pravog razloga za osećanja  nesigurnost ili nepoverenja.  Energija  između vas je  dobra i  preokrenute je u strast,  uživajte, umesto da sumnjate i opterećujete se nebitnim sitnicama. Jako je važno da razumete i podržite jedno drugo, da se potrudite da sitnice koje realno gledano nisu bitne ne bi remetile tok vaše veze. Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima, pa iskoristite prilike i za zajednička druženja Trebalo bi da bude uzvraćeno istom merom, pa se potrudite malo više. Od polovine meseca bićete u situaciji vruće -hladno. U jednom trenutku  partnera  voleti najviše na svetu, a već u drugom  ćete osećati pritisak na sebe  kao da vas druga strana bez reči gura u nekom pravcu koji se vama ne sviđa. Postoji mogućnost i pojačane  ljubomore i posesivnosti koja dolazi sa druge strane, i to vam čas prija, čas ne prija. U svakom slučaju, pokušajte da budete apsolutno iskreni i otvoreni jedno prema drugom, nemojte skrivati ništa koliko god to bilo neprijatno, to je jedini način da nešto  konkretno rešite. Slobodne Vodolije,  vaši emotivni napori ovih dana biće krunisani uspehom,  početkom komunikacije sa nekim ko nije sa ovih prostora. Zbunjeni ste ponašanjem ove osobe koja vam se dopada. Na prvom mestu niste očekivali ovakav razvoj događaja, ali nemojte pokazivati otpor i strah, sve će polako doći na svoje mesto.

Zdravlje: Početak meseca donosi  probleme sa stomakom i probavom, pa stoga povedite računa o unosu hrane i tečnosti. To treba naglasiti jer se ti problemi nastavljaju do sredine meseca, kad je moguće trovanje hranom ali i bakterijske infekcije urogenitalnog trakta. Druga polovina meseca može biti manjih problema  sa krvnim pritiskom i cirkulacijom. Meteoropate mogu imati puno problema naročito sa glavoboljama.

Posao: Početkom meseca ćete  morati da budete  posvećeni obavezama i dogovorima, jer će se od vas očekivati da date svoj maksimum. Energetska iscrpljenost i nervoza koju taložite u sebi zbog brzine i prevelikog broja aktivnosti, može rezultovati većom raspravom pred kraj sedmice. Pokušajte da ne reagujete burno, pogotovo ako nemate pravog razloga za to. Možete više naštetiti sami sebi, nego drugoj strani. Od 07.10.-17.10. situacija na poslovnom planu je šarena i donosi velike oscilacije i vašeg raspoloženja, ali i događaja oko vas. Trudite se da hodite mirno, stabilno i da ne dozvolite saradnicima  da vam skrenu pažnju sa onoga što vam je bitno. Velike aktivnosti na polju posla će uskoro iznedriti odličnu poslovnu priliku i nov početak. Druga dekada oktobra donosi zamku uplitanja u nečiji odnos koji je već zamršen sam po sebi, savet sklonite se da ne izvučete delji kraj. 19.10.-27.10. nervoza prisutna i dalje, kao da ne uspevate da se organizujete ni oko čega što vam je važno po pitanju posla i obaveza. Imaćete  osećaj haotičnosti i kao da u vašem poslovnom okruženju ništa ne može da se završi bez vas, razvlačiće vas razne situacije na sto strana odjednom. Kraj meseca donosi smirenje, rešenje mnogih otvorenih pitanja i dosta prilika za kvalitetne dogovore, naročito one koji se vezuju za bilo koji vid saradnje sa inostranstvom. Novi ljudi  i situacije koji vam dolaze doneće vam poslovnu dobit i dobre rezultate.

Ljubav: Početak meseca za Ribe koje su  u emotivnim  vezama donosi dosta promenljivu fazu. U jednom trenutku uspevate da ostvarite koliko toliko solidnu komunikaciju, čas vaši karakteri izbijaju u prvi plan i dolazi do rasprava ili distanciranja. Ništa nećete postići time ako se uvučete u međusobno optuživanja i svaljivanja krivice jedno na drugo. Potrebna je korenita promena, a period u kojem se nalazite nije baš najpovoljniji za takve stvari. Od 18.10. ulazite u period kada ćete moći da rešite neke postojeće probleme na neki novi konstruktivniji način.  Morate se potruditi da budete jasniji i precizniji  u komunikaciji, saslušate potrebe druge strane i izbegnete sve konflikte I ozbiljnije rasprave. Ne može svako baš da čita između redova, i da zna šta vi mislite. Dosta susreta sa prijateljima moguće i neko zajedničko putovanje. Radite na poboljšanju postojećeg odnosa, isplatiće vam se zbog nekih budućih vremena. Slobodne predstavnike znaka Riba očekuje  novo poznanstvo koje znatno može promeniti vaš način gledanja na ljubav i ljubavne veze. Osoba može biti iz vaše bliže okoline, ali isto tako i dolaziti preko kruga prijatelja, društvenih mreža ili izlazaka. U svakom slučaju –bićete suštinski uzdrmani ali pozitivno. Možda sve ostane na nivou avanture ili neobavezne veze, ali nemojte bežati, opustite se i upustite u avanturu.

Zdravlje: Početak meseca donosi  povremeno padove energije. Mogući stomačni problemi, pripazite dodatno na ishranu. Drugi deo meseca  ste u boljoj formi, okrenite se više boravku u prirodi i šetnjama. Mogući manji problemi sa disajnim organima zbog alergija, i bolovi u zglobovima naročito kolenima pa budite oprezni pri sportskim aktivnostima.