Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.03.2021 do 31.03.2021 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Pred osobama rođenim u astrološkom znaku Ovna je vrlo dobar mesec za uspešnu realizaciju većine planova i želja na polju profesionalnih delatnosti. Izuzimajući prvu sedmicu, kada su mogući povremeno manji padovi radne energije, u preostalom delu meseca Marta trebalo bi da bezmalo svi parametri fizičkog funkcionisanja budu na nivou iznad proseka. Zbog toga se od predstavnika ovog znaka očekuje povećano poslovno angažovanje, bilo da je reč o privođenju završnoj fazi prethodno započetih obaveza, ili da su u pitanju začeci novih profesionalnih projekata. Za sve to Ovnovima neće faliti energije, samo je važno što racionalnije i efikasnije je rasporediti, zarad boljih konačnih rezultata. Što se tiče nekih drugih segmenata poslovnog delanja, važno je napomenuti promenu energetskih tokova koja će uslediti od sredine meseca i čije se posledice mogu odraziti na komunikaciju i tehničke delove profesionalnih angažmana. Preciznije rečeno, u drugoj polovini Marta tipične predstavnike ovog znaka očekuje nekoliko situacija u kojima su mogući određeni nesporazumi u komunikaciji sa poslovnim saradnicima, pre svega u vezi starih dogovora i formalno – pravne regulative koja nije precizno urađena ili je napravljen neki manji propust. Pokušajte da sve što pre „ispeglate“ kako zbog samog posla tako i zbog eventualnih posledica koje se mogu odraziti na finansije. Drugim rečima, potrudite se da izbegnete plaćanje nepotrebnih penala ili drugih troškova koji su posledica ličnih grešaka i propusta.

Ljubav: Veći deo trećeg meseca u godini biće naklonjen najtipičnijim Ovnovima za aktivan i sadržajan život u sferi ljubavi. Tačnije, sve do kraja treće sedmice Marta astrološki aspekti najavljuju povoljnu klimu za akcije na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Ukoliko ste zadovoljni postojećim stanjem privatnog života imaćete sve uslove da sve održite na sličnom nivou, ali ipak je vredno istaći jedno upozorenje. Ono se odnosi na neplanirano upoznavanje potpuno nove osobe koja može pogoditi ovnovsko srce velikom silinom, pa ko je spreman na avanturu-široko mu polje, a za druge oprez da ne naruše već postojeće veze partnerskih relacija. Znatno bolju kontrolu kompletne situacije u sferi ljubavi imaćete tokom treće dekade meseca. Dakle, iako izgleda sve prilično povoljno nemojte olako shvatiti potencijalne zamke za svoju vatrenu impulsivnu prirodu. Uzevši sve u obzir, ipak će ovaj period više pogodovati Ovnovima koji su slobodni, odnosno sa širim poljem delovanja. Ukoliko pripadate ovoj grupaciji budite hrabri i u svom fazonu, ali nemojte srljati i žuriti sa važnim odlukama i potezima. U poslednjih desetak dana Marta i ono malo nepovoljnih sticaja okolnosti moglo bi da se okrene na vašu stranu. Tačnije, tada se očekuje spoj pozitivnog uticaja kosmičke energije sa ovnovskim reprezentativnim izdanjem u svim ključnim ljubavnim elementima. Takvo fenomenalno udruživanje nebeskih i ovozemaljskih uticaja valjalo bi iskoristiti na sve moguće načine, podrazumeva se, u zavisnosti šta je kome u interesu.

Zdravlje: Sasvim korektna situacija trebalo bi da bude tokom martovskih dana u sferi zdravlja kod većine Ovnova. U najvećem delu meseca tipični predstavnici ovog znaka imaće vrlo dobar i stabilan nivo energije, što je važan preduslov za manje briga i zdravstvenih problema. Od pratećih tegoba nešto više pažnje obratite na osetljivost disajnih puteva i eventualne prehlade, zatim budite oprezni u blizini vrelih stvari i, na kraju, nemojte zanemariti potrebu tela za adekvatnim fizičkim odmorom.

Posao: Početak trećeg meseca u godini trebalo bi da bude u veoma sličnom profesionalnom ritmu kao u prethodnom periodu za većinu pripadnika zodijačnog sazvežđa Bika. Prevedeno u poslovnu životnu svakodnevnicu, to bi značilo odlična radna energija, vrlo dobar voljni momenat i uspešno savladavanje svih prepreka koje se nađu na profesionalnom putu. Ali, posle prve takve radne sedmice, preostali deo meseca proteći će u znaku nekoliko promena energetskih kretanja na bikovskom poslovnom nebu. Prva promena se odnosi na način fizičkog funkcionisanja i trošenje energetskih resursa. Naime, povremene nalete adrenalina i nadprosečne prilive radne energije smenjivaće vidljivi padovi voljnog momenta i ne baš praktično ponašanje Bikova. To, inače, nije svojstveno predstavnicima ovog znaka, pa je zbog toga vrlo važno da rade na ublažavanju već pomenutih oscilacija, koje će se događati, praktično, u razmaku od par dana. Od velikog je značaja da se u ovom periodu ne opterećujete dodatnim obavezama, naravno koje nisu pod „moranjem“. Dileme nema, jedna od najvažnijih stvari biće dobra organizacija i taktički mudro balansiranje između nametnutih novih zadataka i starih, već proverenih metoda odrađivanja profesionalnih obaveza. Dosta živosti i, moglo bi se reći, talasanja Bikovi mogu očekivati u sferi novca i materijalnih transakcija. Za očekivati je da prihodi budu na uobičajenom nivou, ali na oprez ukazuju aspekti koji najavljuju i veću potrošnju, pa se potrudite da makar ne bude rasipanja.

Ljubav: Dve trećine Marta, pa čak i neki dan pride, najtipičniji Bikovi će imati prilično dobre uslove da potencijalne događaje u sferi ljubavi kontrolišu na zadovoljavajući način. Konstelacija nebeskih tela stvaraće uglavnom pozitivnu atmosferu za realizaciju bikovskih želja i namera na planu emotivno – ljubavnih relacija. Istina, osim u nekoliko početnih dana, kada su na talasu jakih vibracija adrenalina i strasti mogući planovi sa najvišim ciljevima, nema nagoveštaja posebno naglašene angažovanosti u sferi ljubavi. Naprotiv, kod većine tipičnih Bikova najveća je verovatnoća da prioritet bude održavanje već postojećih karika partnerskog lanca i uživanje u zejdničkim aktivnostima sa voljenom osobom. Za one koji su solo, ovaj period nije loš za preispitivanje sopstvenih stavova i ponašanja u svim bitnim ljubavnim segmentima. Nešto više uzbuđenja, ali i iskušenja, čeka mlađe generacije ovog astrološkog znaka kojima će biti znatno komplikovanije i teže da iskontrolišu lične nagone i ne ulete makar u jedan žestok vrtlog ljubavne hemije i strasti. Spuštanje lopte na zemlju i vrlo pažljivo povlačenje poteza biće većini Bikova osnovni zadatak tokom treće dekade Marta, ako žele da koliko-toliko imaju jasan pregled aktuelnih ljubavnih dešavanja. U ovom periodu nije mudro insistirati na forsiranju zbližvanja sa novim simpatijama, jer će dosta energije, vremena i pažnje oduzeti bavljenje osobama iz prošlosti, koje će neminovno u prvi plan izbaciti i stare emocije koje nisu potpuno ugašene.

Zdravlje: Promenljiva energetska kretanja sigurno će se odraziti u određenoj meri na sferu zdravlja kod najtipičnijih Bikova tokom Marta meseca. Zbog toga je među prioritetima da ublažite rasipanje energije i tako sprečite preopterećenje, zamor materijala i padove imunog sistema. Osim toga, povedite računa o koži (naročito njenim otkrivenim delovima), potrudite se da preventivno zaštitite čula vida i sluha, a već zakazane posete stomatologu ili oftalmologu nemojte odlagati.

Posao: Veoma naporan, ali i potencijalno uspešan mesec na polju profesionalnih delatnosti nalazi se pred većinom osoba rođenih u znaku Blizanaca. Tokom martovskih dana pripadnike ovog sazvežđa čeka veliki obim posla, što zbog dosta zaostalih i nezavršenih obaveza iz prethodnog perioda, ali i zbog mogućnosti koje bi trebalo da se pojave sa etiketom potpuno novih ideja i profesionalnih izazova. To su okolnosti koje najvećem broju Blizanaca i njihovom mentalnom sklopu odgovaraju i tada ostvaruju svoje najbolje rezultate. Dakle, onih čuvenih „pet minuta“ za predstavnike ovog znaka moglo bi da potraje tridesetak dana. Naravno, nerealno je očekivati da baš svaki dan briljirate, povremeno prizemljenje i ona rutinska proveravanja ključnih parametara smanjuju verovatnoću da budete površni i nedorečeni. To neće pasti lako čak i onoj grupaciji starijih i životno iskusnijih, a kamoli mladim i poletnim Blizancima, koji će imati utisak da nepremostivih prepreka jednostavno nema. I zaista, za očekivati je da sve tekuće probleme rešite uglavnom sami, ali neće smetati ako u neposrednom okruženju imate dobronamernog savetnika, ako ništa drugo, onda makar da vas podseti da „sve što leti to se i ne jede“. U drugoj polovini meseca obratite potrebnu pažnju na papirologiju i svoje formalne obaveze prema institucijama. Tu se nalaze i eventualne zamke da napravite neki prekršaj i posle toga neminovno platite novčanu kaznu. Drugih upozorenja nema kada je pitanju materijalna strana i njena uobičajena kolotečina.

Ljubav: Što se tiče analize i najave događaja u sferi ljubavi, ovaj mesec nije najpovoljniji za velike planove i kapitalne promene. To se pre svega odnosi na prvu i drugu dekadu Marta, kada će najtipičnije Blizance pratiti pretežno promenljiva i nestabilna ljubavna klima. Istina, kada su u svom elementu, pripadnicima ovog zodijačnog sazvežđa promenljivost smera ljubavnih vetrova nije prepreka da se veoma angažovano uključe u aktuelna dešavanja. Po nepisanom pravilu, tu se za nijansu bolje snalaze nego predstavnici drugih astroloških znakova, ali ipak valja biti oprezan i fokusiran na najvažnije ciljeve. Opet, na osnovu životne prakse, tu se nalaze i najslabije karike blizanačkog ponašanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Nemilice rasipanje pažnje i energije, površno koketiranje i nestalnost fokusa, ako ga uopšte ima, to bi valjalo izbeći ili makar ublažiti tokom ovog meseca. Mada, tu treba povući crtu i odvojiti poslednjih desetak dana Marta, kada vas čeka joiš jedan jak energetski ljubavni impuls. Konkretnije, to znači veći broj situacija u kojima se otvaraju prilike za nova poznanstva, ali po ubrzanoj proceduri, sad i odmah. Na kraju meseca sve može biti u granicama realnih i korektnih odnosa, ali za takav epilog biće potrebno i zrno sreće. Ukoliko vas ono mimoiđe, onda se znatno povećava verovatnoća da dođe do većih ljubavnih turbulencija, a onda eto i neizbežnih promena. Ako ste namerni da to pogurate-hrabro napred, dajte svoj doprinos da kraj Marta u sferi ljubavi ne dočekate na istim pozicijama sa njegovog početka.

Zdravlje: Suštinski nema razloga za velike brige kada su u pitanju potencijalno osetljive tačke u sferi zdravlja kod tipičnih Blizanaca tokom ovog meseca. Međutim, veoma aktivan život i velika potrošnja svih energetskih resursa zavređuju par upozorenja. Prvo se odnosi na grlo i kompletan respiratorni sistem, drugo se tiče opterećenja glave i potrebe za kvalitetnim snom i psiho – fizičkim relaksom, a na kraju,  prekontrolišite rad srca i funkcionisanje kardio – vaskularnog sistema.

Posao: Bez žurbe i pokretanja novih projekata na ličnu inicijativu, to bi trebalo da bude glavni moto Rakovima tokom trećeg meseca u godini na polju profesionalnog angažovanja. Izuzimajući nekoliko početnih martovskih dana, preostali deo perioda biće prožet prilično velikim obimom profesionalnih obaveza, a, uz to, moguća su variranja priliva i nivoa radne energije. Da situacija bude još zamršenija, valja dodati i nestabilno polje komunikacije, sa naglašenim aspektima za oštre verbalne polemike zbog razmimoilaženja sa neposrednim poslovnim okruženjem u sagledavanju aktuelne situacije. Doduše, za to postoji mnogo veća verovatnoća u prvoj polovini Marta, dok su posle toga znatno veći izgledi da Rakovi traže i pronađu kompromisne varijante. U svakom slučaju, pridržavajte se pravila i propisa i, pre svega, čuvajte sebe i svoju poslovnu poziciju od konkurencije koja ne bira sredstva da ostvari ciljeve. Nema ni jednog razloga da se plašite ili povlačite bez borbe, ali biće korisnije ako uspete da izbegnete otvoreni profesionalni rat, posebno tokom prve i druge sedmice ovog meseca. Sve što usledi kasnije daće vam mnogo više prostora i mogućnosti da se izborite sa poslovnim komplikacijama. Najverovatnije manjeg inteziteta, ali određene komplikacije mogu pratiti Rakove tokom Marta i u sferi novca. Tačnije, nisu isključene poteškoće u naplati uloženog rada i truda, a, na drugoj strani, čeka vas i plaćanje nekog ceha koji direktno niste vi napravili. Preporučuje se maksimalno restriktivna štednja.

Ljubav: Mnogo povoljnije okolnosti i astrološki aspekti očekuju najtipičnije Rakove u sferi ljubavi tokom ovog meseca. Preciznije rečeno – sve do kraja treće sedmice Marta predstavnici ovog sazvežđa imaće simboličnu naklonost kosmičke energije za bezmalo sve aktivnosti na polju emotivno – ljubavnih relacija. Ako ste zadovoljni postojećim stanjem svog privatnog života, imaćete vrlo realne izglede da sa takvim osećanjem dočekate početak Aprila, odnosno nema nagoveštaja većih neprijatnih iznenađenja. Ipak, neće smetati doza opreza u sferi komunikacije, jer će rakovski fitilj biti kraći nego inače. Za očekivati je, takođe, da i druga strana povuče poneki potez koji jeste za kritiku, ali razmislite o blažoj varijanti osude. Ukoliko, pak, dođe do manjih čarki, bićete u solidnoj poziciji da vrlo brzo sve vratite u normalu. Oni Rakovi koji nisu zadovoljni aktuelnim stanjem svog ljubavnog života mogu očekivati više od jedne situacije sa povoljnim sticajem okolnosti da naprave neki konkretan potez i korak ka zbližavanju sa osobom koja već duži period privlači vašu pažnju. Nemojte žaliti truda i energije da to učinite, jer sve ukazuje na pozitivnu povratnu reakciju, odnosno veliki su izgledi da dobijete višestruku satisfakciju. Kao poseban detalj treba istaći mogućnost da vam krajem meseca život ponudi varijantu spajanja posla i ljubavi. Prvo, okrenite se oko sebe u poslovnom ambijentu i osmotrite malo bolje potencijalne simpatije, a onda dobro razmislite umete li da držite račune čistim kako bi ljubav duže trajala.

Zdravlje: Uglavnom dobro poznate slabosti i osetljive tačke u sferi zdravlja biće predmet pažnje Rakova u ovom mesecu. Mala je verovatnoća da vas zadesi neka iole veća nevolja sa nepoznatim detaljima. Zbog toga je logično zaključiti – za mirniju glavu i manje briga biće dovoljno da prvenstveno primenjujete sve već preporučene mere opreza i predostrožnih radnji, a osim toga, ako zatreba, za dodatni savet pitajte medicinski stručnu osobu, alternativu ostavite za neku drugu situaciju.

Posao: Evo jednog dobrog meseca za realizaciju konkretnih promena ili makar pokretanje inicijative za korekcije na polju profesionalnih delatnosti kod najvećeg broja tipičnih Lavova. Podrazumeva se da vam je to u interesu, jer ukoliko imate zadovoljavajuću poslovnu situaciju, akcenat će logično biti usmeren ka kvalitetnom i profesionalnom odrađivanju preuzetih obaveza. Ipak, i u takvim okolnostima za očekivati je da dobijete konkretne signale u vezi pozitivnih promena, pa ukoliko procenite da još nije pravi trenutak za preuzimanje inicijative, onda barem notirajte i lagano planirajte za blisku budućnost. Objektivno posmatrano, nema mnogo upozoravajućih detalja, ali obratite pažnju na nešto što bi moglo Lavovima da makar malo zakomplikuje poslovnu situaciju. Ne obećavajte previše sebi i drugima, i naročito budite oprezni kome poveravate važne profesionalne informacije. Zloupotreba iskrenosti, možda čak i doza naivnosti, sigurno će izazvati burne lavovske reakcije, a onda to najčešće nije jedna prolazna bitka, već pravi rat za dokazivanje ispravnosti svojih stavova. Pripadnici mlađih generacija mogu intezivnije nego inače razmišljati i raditi na promeni poslovnog usmerenja ili neke dodatne edukacije. Široka lavovska ruka može vas tokom ovog meseca skupo koštati, mereno materijalnim aršinima. Istina, realne su šanse da prihodna strana bude vrlo dobra, možda čak i preko realnih očekivanja, ali evo dobre prilike da sebi i drugima pokažete racionalniju stranu odnosa prema novcu.

Ljubav: Prosečne okolnosti, na približno istom nivou i lične mogućnosti, dominiraće u sferi ljubavi kod osoba rođenih u astrološkom znaku Lava tokom meseca Marta. Doduše, to bi trebalo da važi za prvu i drugu dekadu perioda, dok će preostalih desetak dana proteći obojeno u bitno drugačije ljubavne nijanse. Za pripadnike nekih sazvežđa prosek je sasvim prihvatljiva i dovoljna osnova za realizaciju onih najvažnijih nakana na planu emotivno – ljubavnih odnosa. Ali, najtipičniji Lavovi uglavnom pucaju na vrhunske ciljeve i jednostavno za sve ispod toga nemaju dovoljno jaku motivaciju. Naravno da to nije nikakvo crveno slovo i nešto zacementirano, a tokom Marta realno je očekivati da predstavnici ovog znaka dobiju priliku za realizaciju bar jedne skromnije ljubavne priče. Na svakome pojedinačno je da na vreme uoči šansu i odluči kolikog je truda vredna ponuđena prilika. Na drugoj strani, nema nagoveštaja ni razvoja situacije u nepovoljnom smeru, a kud i kamo burnija dešavanja mogu uslediti tokom treće martovske dekade. U tom periodu možete očekivati nekoliko intrigantnih susreta od kojih bi najmanje jedan mogao da ima veću specifičnu težinu. Takođe, neće biti nikakvo iznenađenje ako dobijete signale suptilnih emocija od nekoga ko je dugo prisutan u vašem životu, ali osvetljen potpuno drugačijim svetlom do sada, a za budućnost razmislite. Ako mislite da je bitno, pokušajte da iskontrolišete svoje nalete ljubomore, kao i da ne reagujete previše impulsivno ako to osetite od drage osobe.

Zdravlje: Presek zdravstvenog stanja kod najtipičnijih Lavova krajem Marta trebalo bi da bude u okviru uobičajenih i na neki način standardnih ocena za predstavnike ovog znaka. Uz manje probleme zbog osetljivosti malog stomaka i polja genitalija, praktično sve ostalo zavisi od umerenosti u ponašanju i konzumiranju života u raznim pojavnim oblicima. Dakle, nemojte preterivati u bilo čemu što vam daje razloge za zadovoljstvo, pa će zdravstvene brige biti zanemarjive.

Posao: Uprkos velikim promenama konstelacije nebeskih tela, tokom ovog meseca nije realno očekivati krupne promene na polju profesionalnih delatnosti kod tipičnih Devica. Bitno drugačiji raspored i uticaj nebeskih tela odraziće se na polje fizičke, ali i psihičke energije, odnosno za očekivati je da većina osoba rođenih u ovom znaku sve to registruje i potraži načine za neophodno prilagođavanje novim uslovima i pratećim okolnostima na poslovnom planu. Dakle, nema guranje glave u pesak i ponašanja kao da je sve isto u odnosu na prethodni period. Naprotiv, najtipičnije Device uzeće u obzir sve validne parametre, zatim ih podrobno obraditi i pokušati pripremiti nekoliko varijanti, za svaki slučaj. Ovakav scenario biće vrlo realan i, verovatno, najlogičniji način da pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa uspešno uhvate korak u novonastalim poslovnim okolnostima. I posle svega, raznih korekcija brojnih detalja važnih za krajnje rezultate na profesionalnom planu, poslovna pozicija većine Devica najverovatnije neće pretrpeti velike promene. Naravno, ako je vama to u interesu, onda možete lično inicirati takve scenarije, a sve ćete bolje i lakše uraditi u drugoj polovini meseca, dok se u prvom delu Marta preporučuje analiza i bavljenje već postojećom problematikom. Prirodna pragmatičnost i štedjivost Devica uglavnom donosi benefite, ali tokom ovog meseca ima prostora za nešto opuštenije ponašanje. Veći prihodi od rashoda u najavi daju finu osnovu za zadovoljavajuću finansijsku situaciju.

Ljubav: Vrlo povoljna atmosfera iz prethodnog perioda na ljubavnom nebu Devica trebalo bi da potraje do bar pred kraj ovog meseca. Drugim rečima, simboličnu naklonost kosmičke energije tipične Device mogle bi da iskoriste na više načina u sferi ljubavi. Na prvom mestu to se odnosi na konkretizovanje namera i jasnije pokazivanje želje za prisnijim kontaktom sa osobom koja odavno zauzima posebno mesto u srcu. Od onih najhrabrijih ili nešto iskusnijih Devica očekuju se i najkonkretnija dela, direktni koraci i praktični potezi. Po nepisanom pravilu, nema garancije da će sve biti uzvraćeno na pravi način, ali ovakav povoljan sticaj okolnosti vredi makar pokušati iskoristiti, bez obzira na konačne rezultate. Na kraju krajeva, ostaće naučena bar jedna važna lekcija na polju emotivno – ljubavnih relacija. Pojedini predstavnici grupacije koja već ima zavidan staž partnerske veze mogli bi da ozbiljno razmišljaju o podizanju svega na najviši nivo, podrazumeva se, na obostrano zadovoljstvo. Kod najvećeg broja pripadnika ovog sazvežđa ovakvi periodi dobro dođu za korekciju neodgovarajućih detalja i prevođenju vode na njihovu vodenicu. Bilo kako bilo, najmanje je logično da budete pasivni i samo teoretišete. Poslednja martovska sedmica donosi nešto veću koncentraciju naboja strasti i energetskog naboja koji Devicama nikada nije lako držati pod kontrolom, a kako nisu baš najspretnije u potpunom prepuštanju osećanjima, onda se najčešće drže po strani. Malo hrabrosti i rizika neće rezultirati prevelikom štetom.

Zdravlje: Bezmalo svi najvažniji faktori za održavanje zdravstvenog stanja u granicama objektivne stabilnosti biće Devicama pri ruci tokom martovskih dana. Pa, iako je to dobra informacija za većinu osoba rođenih u ovom astrološkom znaku, važno je istaći jedno upozorenje. Nemojte pomisliti da je apsolutno sve pod kontrolom i da vi sve znate šta i kako treba. Ako se ukaže potreba prvenstveno se obratite za pomoć stručnim osobama, pa tek onda vi improvizujte.

Posao: Možda ne u rangu inteziteta kao u prethodnom periodu, ali pred Vagama je još jedan mesec prožet brojnim mogućnostima za isticanje na polju profesionalnih delatnosti. Praktično, svi martovski dani donose visok nivo radne energije i voljnog momenta, a samo u segmentu tehničke organizacije i komunikacije tokom druge polovine meseca nisu isključeni poneki nesporazum i potreba za traženjem kompromisnih rešenja. Dakle, posmatrano iz ugla fizičkog angažovanja, od tipičnih Vaga se očekuje da uključe sve radne motore i punom snagom krenu u rešavanje poslovnih zadataka. Šanse za konačne, odlične rezultate su veoma velike, a jedino upozorenje ovde se odnosi na kontrolu rasipanja energije prilikom angažovanja na više poslovnih strana. Ukoliko dođete u poziciju da vaše ideje u originalnoj formi nemaju pravi prijem i razumevanje od nadležnih, korektne kompromise lakše ćete napraviti tokom prve polovine Marta. Veći nesporazumi i razlike u načinu realizacije već postignutih dogovora mogu biti izraženije u drugom delu perioda, kada će na ispitu biti veština pregovaranja i sklapanja finih dogovora, što je ipak jedan od jačih aduta upravo Vaga. Sveukupna kretanja finasijskih tokova biće sve samo ne mirna i pod vašom kontrolom. Zbog toga je najvažniji zadatak da nekoliko puta odvagate pre nego što se odlučite na konkretan potez, posebno ako ima veću materijalnu težinu. Za one sitnije i češće troškove, trebalo bi da lakše pronađete adekvatnu meru ponašanja.

Ljubav: Klima na vašem ljubavnom nebu se poboljšava iz dana u dan, ali bar do sredine meseca biće vrlo ćudljiva i ne baš naklonjena za osnovne nazore Vaga. Suštinski, nema ekstra loših pokazatelja, ali sve je nekako ni tamo-ni tamo, ni toplo ni hladno, a prirodnim osobinama najtipičnijih predstavnika ovog znaka to samo odmaže u fokusiranju i određivanju prioriteta na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Iskusniji pripadnici ovog sazvežđa svakako imaju solidne šanse da i u takvim okolnostima naprave najmanje jedan uspešan korak, odnosno urade nešto u smeru poboljšanja stanja sopstvenog ljubavnog života. Ipak, ako se već nakanite da preuzmete inicijativu, onda budite maksimalno suptilni i strpljivi i tumačenju signala koje dobijate od zainteresovane strane. Velika je verovatnoća da bude oprečnih i nejasno definisanih nemuštih vibracija i signala, pa vas pogrešna procena može dovesti u poziciju da sami sebi nabijate krivicu. Mnogo jasniju sliku imaćete od kraja treće sedmice Marta, kada vas očekuje i prava poplava novih mogućnosti. Sasvim je logično da određeni broj predstavlja materijal samo za provod i površnu avanturu, ali obratite pažnju na dodatni filter posle koga može ostati i nešto mnogo konkretnije. U bilo kojoj varijanti, hemije i strasti od strane Vage neće nedostajati, pa eto makar prilike za vrhunsko uživanje, a uz ono nevidljivo zrno sreće i poklapanje želja i ciljeva na duži period, pojedini predstavnici ovog znaka započeće ljubavnu priču koja ima znatno veću specifičnu težinu i kvalitet.

Zdravlje: Razloga za veliku zabrinutost nema, jer sve potencijalno osetljive tačke u ovom mesecu za Vage ne predstavljaju iole ozbiljnija upozorenja. Ipak, nemojte olako shvatiti signale upozorenja koji mogu doći iz predela grla i pluća, zatim, povedite računa o redovnosti i raznovrsnosti ishrane i, na kraju,  proverite, ako zatreba, rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, naročito stanje hormona.

Posao: Više opozitnih energetskih strujanja se odražava na profesionalni deo života većine Škorpija, već neko vreme unazad. Smirivanje sveukupne situacije i pojednostavljivanje pratećih okolnosti nije realno očekivati još neko vreme, a sigurno ne do kraja trećege meseca u godini. Ipak, određene vidljive promene trebalo bi da se dogode, naročito na planu organizacije i tehničke komunikacije sa primarnim poslovnim okruženjem. Hteli to ili ne, reorganizacija i drugačija postavka stvari, počev od prioriteta pa do korekcije ustaljenih radnih navika, biće na škorpionskom radnom stolu već od početnih dana Marta. Za očekivati je da vas zamor materijala i permanentno curenje energije dobrano prodrma i podseti na neophodnost racionalnijeg pristupa profesionalnim obavezama. Osim toga, dosta energije oduzeće vam i potencijalne začkoljice na polju komunikacije zbog nesporazuma i verbalnih nejasnoća. Nemojte dozvoliti da se kola slome na vama, potrudite se da svoju priču maksimalno pojednostavite i argumentima štitite poslovnu poziciju, ali tek od polovine meseca imaćete solidne uslove da sve prethodno navedeno na praktičan način sprovedete u delo. Do tada, pripremajte teren, ali nemojte bez razloga bilo šta forsirati. Kada bi posmatrali samo stranu prihoda, onda bi Mart mogao da bude jedan od finansijski plodnijih perioda u ovoj godini. Međutim, troškovi, što planirani, što oni neočekivati, napraviće takav miks da i makar pozitivna nula može da se smatra zadovoljavajućim rezultatom.

Ljubav: Pozitivne vibracije, kako one uočljive, tako i one suptilnije, koje registruje samo osoba kojoj su namenjene, pratiće Škorpije tokom većeg dela Marta. Uz to, pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa mogu se nadati bar jednom prijatnom iznenađenju, odnosno pozitivnom raspletu komplikovane situacije u kojoj nisu videli rešenje. Sve prethodno navedeno nije garant sreće i zadovoljstva na polju emotivno – ljubavnih relacija, odnosno uspešno realizovanih čak i najskromnijih želja. Osnovni razlog za to je u škorpionskom izboru, tačnije zbog činjenice da najtipičnije Škorpije uglavnom privlače osobe do kojih nije lako doći, i čija životna priča jeste materijal za najmanje jednu solidnu knjigu. Naravno da svojim ponašanjem (ne)svesno dodatno zaprže ljubavnu čorbu, i onda bude od svega previše: strasti, ljubavi, emocija, čežnje, ljutnje, posesivnosti. Mnogo stvari od prethodno navedenih biće prisutno u ljubavnim prilikama koje očekuju Škorpije tokom prve i druge dekade meseca, a u poslednjoj trećini Marta mogući su prilično burni zapleti, ali i raspleti. U svakom slučaju, pun angažman trebalo bi da bude vidljiv tokom celog perioda, ali će u poslednjih desetak dana meseca biti mnogo „zapaljivih“ detalja, pa se tada mora akcenat staviti na spuštanje tenzija i prebacivanje lopte na drugu stranu ljubavnog terena. Malo taktičko povlačenje i doziranje unete energije nikako ne znači prepuštanje liniji manjeg otpora, već samo mudro prepuštanje inicijative drugoj strani, pod uslovom da je spremna za to.

Zdravlje: Solidna energija i već tradicionalno dobra regeneracija jesu pozitivne stavke u zdravstvenom preseku za ovaj mesec kod najtipičnijih Škorpija, ali je bitno istaći i veliko trošenje praktično svih resursa,  pa onda krajnji zaključak glasi – nema prostora za neozbiljno ponašanje i neadekvatan odnos prema zdravlju. Među najosetljivijim tačkama biće polje genitalija i mali stomak, zatim bubrezi i mokraćni kanali i, na kraju, kompletan imunološki sistem.

Posao: Konstelacija nebeskih tela tokom martovskih dana nagoveštava izuzetno uspešan mesec na polju profesionalnih aktivnosti kod pripadnika zodijačnog sazvežđa Strelca. Inače velika pokretjivost u ovom periodu biće nadograđena dodatnim energetskim impulsima, koji će pogodovati tipičnim Strelčevima usmerenim ka onim poslovnim delatnostima povezanim sa putovanjima, inostranstvom. Ako pripadate ovoj grupaciji možete očekivati realizaciju nekih putovanja koja su do sada više puta odlagana. Mentalni sklop koji na pravi način odslikava predstavnike ovog znaka, većinu planova bazira na samostalnosti, pa ko hoće da prati-može, u suprotnom-Strelčevi guraju i najteže stvari sami. Sve su to mogući scenariji i za treći mesec u godini, samo što bi valjalo malo razmisliti o preuzimanju liderske uloge nekog većeg tima. Sveukupna strelčevska pozitivna energija sigurno će pozitivno delovati i na ostatak poslovne ekipe, čiji članovi nemaju takav preduzetnički duh. Da ne bude sve bajno pobrinuće se poneka zategnuta situacija u sferi komunikacije, naročito sa osobama koje su poklonici tradicionalnijih i staromodnijih poslovnih principa, pa se makar potrudite da saslušate drugačije mišljenje. Vrlo dobre profesionalne rezultate u Martu bilo bi lepo adekvatno naplatiti, a to bi Strelčevi mogli da urade bolje od ostalih. Dakle, finansijski plus na kraju meseca se ne dovodi u pitanje, a od vašeg ponašanja ponajviše zavisi koliko će novca preteći na pozitivnu stranu. Čuvajte se lopova.

Ljubav: Donekle slična, ali ipak dosta drugačija situacija čeka Strelčeve u sferi ljubavi tokom Marta meseca. Sličnost sa poslovnom sferom ogleda se u nesumnjivo pozitivnoj energiji i visokom nivou samopouzdanja, ali ima i nekih razlika, a ključna se odnosi na sticaj okolnosti koje neće ljubavni vetar baš uvek usmeravati u jedra Strelca. Preciznije rečeno – upornost i prodornost predstavnika ovog znaka daće dobre rezultate u par situacija, ali je bar tolika verovatnoća da se nekoliko puta suočite sa neočekivanom promenom raspoloženja i ponašanja druge strane, pa čak i da na površinu isplivaju neke tajne koje vama nikako ne idu u prilog. Najveći broj Strelčeva sve ovo neće sprečiti da većinu svojih namera pokušaju realizovati, a konačni epilozi su već druga stvar. Od velikog broja uspostvaljenih kontakata logično je očekivati da bar jedan bude vredan ozbiljnijeg truda, međutim, u prvoj i drugoj dekadi Marta nisu realni izgledi za ljubavne priče čiji temelji nagoveštavaju funkcionisanje na duže staze. Poneka tajna ili ,možda, podeljenost osećanja na dve strane, jesu preveliki balast za krhku ljubavnu formu u tom periodu. Ali, u poslednjih desetak dana meseca znatno više pratećih okolnosti trebalo bi da se ukpala u strelčevski ljubavni mozaik. Tada se na površini može pojaviti i razotkriti do tada tajna simpatija, a posebnu pažnju obratite na upoznavanje osoba koje imaju veze sa inostranstvom. U tom mini intervalu nije isključeno da se okončaju veze koje su izgubile strast i pretočile se u rutinsko druženje.

Zdravlje: Silna energija i visok nivo adrenalina jesu pozitivni detalji koji na dobar način utiču na zdravlje, ali pod uslovom da se sve to kontroliše, u suprotnom može doneti brige, pa čak i zdravstvene probleme. Dakle, vodite računa o brzini kretanja, bilo u prevoznim sredstvima ili van njih i preventivno se zaštitite od sitnijih fizičkih povreda. Ništa manje značajna nisu upozorenja na osetljivost čula, naročito vida, a bilo bi dobro dozirate i konzumiranje alkohola i energetskih pića.

Posao: Treći mesec u godini ne nagoveštava ništa lako i jednostavno na polju profesionalnog angažovanja kod većine tipičnih Jarčeva. Drugim rečima, veći deo Marta donosi otežanu realizaciju već započetih poslova, a na drugoj strani neće biti lako finalizovati nove dogovore. Doduše, ovo poslednje se prvenstveno odnosi na prvu polovinu meseca, dok bi posle toga Jarčevi trebalo da imaju više ključnih argumenata u svojim rukama. Ako pravimo presek energetskih resursa situacija nije toliko loša niti upozoravajuća, ali valja uzeti u obzir moguća velika fizička opterećenja i osećaj zamora materijala. Zbog toga valja eskivirati dodatno prihvatanje obaveza ili trošenje energije na sekundarne delatnosti. Uz onu tradicionalnu jarčevsku upornost i izdržljivost, problemi takve i slične prirode mogu se rešiti na pristojan način. Mnogo teži zadatak imaće pripadnici ovog sazvežđa prilikom suočavanja sa različitim stavovima i vizijama za poslovnu budućnost od opšteg interesa. Do sredine Marta veća je verovatnoća da Jarčevi imaju utisak da ih niko ne razume, nego da nađu prirodno kompatibilnog saradnika. Jedan deo je bez dileme, dok sruge strane jedan je sigurno do vas, pa se tu potrudite da nemate sebi šta da prebacite. Ukoliko ne budete vodili računa i opreznije baratali sa novcem, velike su šanse da na kraju meseca sebe iskritikujete zbog neracionalnog trošenja. Mada, bez obzira na vaš oprez, par neplaniranih materijalnih izdataka doprineće povećanoj nervozi i indukovanoj glavobolji.

Ljubav: Astrološka analiza isključivo ljubavnih aspekata ne ukazuje na idelan mesec za realizaciju želja i namera osoba rođenih u znaku Jarca, ali svakako nije ni u donjoj polovini lošijih perioda. To naročito važi za Jarčeve koji se već nalaze u stabilnim partnerskim vezama ili su zadovoljni postojećim stanjem svog ljubavnog života. Najmanje dve trećine Marta donosi energiju koja ne najavljuje uzlete, ali ni padove na polju emotivno – ljubavnih relacija. Preciznije rečeno, velika je verovatnoća da pripadnici ovog sazvežđa kraj meseca dočekaju na sličnim ljubavnim pozicijama, kao što su bili na početku Marta. Podrazumeva se da nije zabranjeno pokušati nešto promeniti, napraviti manju ili veću korekciju u partnerskom odnosu, ali atmosfera na vašem ljubavnom nebu ne podržava forsiranje teških razgovora i onih najozbiljnijih tema. Naizgled bezazlene situacije „gluvih telefona“, pogrešno shvaćenih reči i umišljenih poruka, mogu dovesti do ivice pucanja i vrlo stabilne konekcije. Ako ste već namerili da okušate sreću i testirate svoje osvajačke potencijale onda ćete imati kud i kamo pogodnije okolnosti od početka treće dekade Marta. Međutim, tu postoji druga vrsta zamke za tipične Jarčeve, koji se inače najbolje snalaze kada napreduju korak po korak, bez preskakanja faza. Povećana koncentracija energije promena toliko može ubrzati sve faze da predstavnici ovog znaka izgube neophodnu nit kontrole nad situacijom, pa onda „zavise“ od druge strane, što retko kada prihvataju kao poželjnu opciju za sebe.

Zdravlje: Čak i poslovično kruta i štedljiva jarčevska priroda ne može poptuno sprečiti rasipanje energije, što se po nepisanom pravilu neminovno odražava na zdravstvenu sliku, makar u minimalnoj meri. To bi mogao da bude osnovni razlog za povećanu nervozu i napetost koja vas može pratiti u ovom periodu. Uz to, nemojte čekati poslednji trenutak da se obratite kompetentnoj osobi za tegobe u predelu donjeg dela leđa, kao i zbog dodatnog aktiviranja starih, hronično osetljivih tačaka.

Posao: Period najšireg polja profesionalnog delovanja i izuzetno povoljnih okolnosti da iskažu svoje neobične i originalne potencijale za Vodolije još traje i realno je očekivati da potraje bar do sredine Marta. Počev od osećaja lakoće pokretanja i preduzimljivosti na realizaciji svojih zamisli, preko veoma visokog nivoa bezmalo svih energetskih resursa, pa do povoljnog sticaja okolnosti koji nevidljivom rukom pomaže da se prepreke na poslovnom putu lakše savladaju, sve to ide u profesionalnom paketu uz tipične Vodolije najmanje do polovine meseca. Pojačano angažovanje i aktiviranje nekih zapostavljenih radnih potencijala potpuno je logično da se vidi kod predstavnika ovog astrološkog znaka. Nema razloga da rezultati izostanu, a samo nerealno velika vodolijska očekivanja mogu doprineti dozi nezadovoljstva konačno ostvarenim na kraju meseca. Nemojte spuštati kriterijume i smanjivati ciljeve, ali je stvar mudrosti da podelite zacrtani put na delove i onda etapu po etapu dižete letvicu. Sve to većina Vodlija zna, ali najčešće nema strpljenja i živaca da „cinculira“, kako inače glasi njihovo objašnjenje. Od sredine Marta obratite pažnju na ranije data obećanja, da vas ne hvataju za reč i prozivaju za nemarnost. Vrlo dobro stanje u sferi novca moglo bi do kraja meseca da se dodatno značajno popravi, samo pod uslovom da iskontrolišete široku ruku i šuplje prste. U suprotnom, od značajnih prihoda na kraju meseca ostaće pozitivan bonus, ali tek toliki da se počastite sa društvom.

Ljubav: Veoma slična pozitivna atmosfera preovladavaće vodolijskim ljubavnim nebom, uz jednu malu opasku vezanu za prvu i drugu dekadu Marta. Ta opaska se odnosi na određeni nesklad između želja i mogućnosti ili, tačnije – život nudi jedno, vi želite nešto drugo, a činite poptuno treće. To nije ništa novo i neobično za pripadnike ovog sazvežđa, ali pošto praktično nikada ne donosi srećan kraj, potrudite se da to nekako uskladite i ne stavite senku na inače vrlo dobar period na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Kada život ne nudi ekstra varijante i još Vodoliji ljubav nije prioritet, onda nema nesklada i sve je nekako mirno, ili makar tako deluje sa strane. Međutim, u ovom periodu za očekivati je više ponuda i mogućnosti za nove kontakte i zanimljiva poznanstva, pa je zbog toga malo verovatno da bude mirno more. Ako već ne možete ili ne želite bilo šta da radite u sferi ljubavi bez velikih talasa, bilo bi mudro da put do krajnjih ciljeva opet podelite na nekoliko delova, pa ako se koji ljubavno – emotivni čamac prevrne, manje će boleti u nekoj ranijoj fazi. Priliv dodatne energije strasti i adrenalina tokom završnih desetak dana Marta pojačaće intezitet svega lepog, ali i ukazati na par slabijih karika vodolisjkog ljubavnog lanca. Jedna od najslabijih i često vidljivih jeste površnost i rasplinutost na više strana, bez dovoljno koncentracije i neophodnog fokusa na prioritetan cilj. Ukoliko upadnete u takav scenario onda vas čeka i epilog na kraju meseca – veliki promet, kao retko kada, ali mala zarada, kao u prosečnim situacijama.

Zdravlje: Praktično da nema dela tela koje Vodoliju tokom Marta meseca neće makar malo bocnuti i tako podsetiti na oprez i revnosan odnos prema zdravlju. Ali je još važnije naglasiti – ništa od toga nema u najavi za ovaj mesec težine za bilo kakvu ozbiljnu brigu. Pokušajte da uskladite napore sa potrebnim psiho – fizičkim odmorom, zaštitite i pojačajte sopstveni imuni sistem, obratite pažnju na promaje i prehlade, a nemojte zanemariti značaj redovnih, rutinskih medicinskih kontrola.

Posao: Veći deo trećeg meseca u godini donosi nestabilne i poprilično kontradiktorne energetske tokove koji najtipičnijim predstavnicima Riba najmanje odgovaraju na polju profesionalnih delatnosti. Energije bi trebalo da bude dovoljno za realizaciju najvažnijih poslovnih zadataka, ali diskontinuiran dotok i dosta usputnog, nehotičnog rasipanja, sve dovodi na ivicu praktičnosti. Na drugoj strani, uprkos solidnom voljnom momentu i radnom elanu, realno je očekivati dosta zamršenih i konfuznih situacija na poljima tehničke komunikacije i organizacije poslovnih aktivnosti. Doduše, tu bi situacija mogla da bude nešto bolja i stabilnija od polovine Marta, ali će i tada povremeno vrebati osoba iz poslovnog okruženja koja je „na kraj srca“ i svaku reč shvata bukvalno, odnosno nema razumevanja za male verbalne nepreciznosti. Dakle, suštinski ništa nije samo loše i nepovoljno, ali uz zbrajanje par problemčića i nesporazuma „ovde i tamo“ eto scenarija da utisak na kraju meseca bude samo prosečan, sa primesama osećaja traljavog. Bez obzira na sve prethodno navedeno od Riba se očekuje da budu vredne i maksimalno posvećene datim obavezama, kako bi hrabro sebe pogledali u poslovno ogledalo. Za proveru stanja u sferi finansija na kraju Marta poželjno je što manje ogledalo, kako bi utisak nezadovoljstva bio ublažen. Nema u najavi nikakvih strašnih scenarija, kikseva ili velikih malera, već samo konstatacija – za očekivati je da rashodna strana prevagne nad prihodima, a vi se potrudite da disbalans ne bude preveliki.

Ljubav: Bitno drugačija klima i znatno povoljniji astrološki aspekti pratiće Ribe u sferi ljubavi, makar dve trećine meseca. Sve do kraja treće sedmice Marta, pripadnici zodijačnog sazvežđa Riba imaće naklonost kosmičke energije za konkretno delovanje na polju emotivno – ljubavnih relacija. Ukoliko nemate želju da bilo šta menjate u svom ljubavnom životu, bilo da ste zadovoljni trenutnim statusom ili jednostavno imate preča posla, veliki su izgledi da na kraju perioda bude ista meta isto odstojanje. Drugačije rečeno – male su šanse da vas nešto omete u nastojanju da takav bude konačan epilog. Za sve one koji željno čekaju finu priliku za konkretnu akciju, konstelacija nebeskih tela nagoveštava najmanje nekoliko novih zanimljivih susreta i dobrih startnih predispozicija za uspešnu realizaciju. Osim povoljnih astroloških aspekata, u prilog predstavnicima ovog znaka ići će i naglašena pozitivna lična energija, podržana sjajem šarma i sanjalačke prirode, koja u ovom periodu predstavlja elemenat plus. Od svih lepih predispozicija može ispasti jedno veliko ništa, odnosno osećaj propuštene šanse, ako ne shvatite značaj realnih detalja u koje pokušavamo da upakujemo naše divne snove, ali teško ostvarive u praktičnom životu. Još ako vas posluži i zrno sreće da druga strana bude širokih shvatanja pojma ljubavi, ali praktičnija od vas, eto više razloga za slavlje na kraju Marta. Tokom treće dekade perioda pokušajte da izbegnete donošenje onih najvažnijih i krucijalnih odluka, naročito ne sad i odmah.

Zdravlje: Manje-više uglavnom ubičajena, rutinska zdravstvena slika trebalo bi da prati tipične Ribe u Martu mesecu. Od svih potencijalno osetljivih tačaka koje se mogu aktivirati tokom martovskih dana, na prvom mestu izdvojimo variranje krvnog pritiska, slabiju cirkulaciju u perifernim delovima tela i, uopšte, problemčići kardio – vaskularne prirode. Uz to, vodite računa o higijeni kože, ali i genitalne regije, a sve signale koje dolaze iz probavnog sistema shvatite ozbiljno i odgovorno.