Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.07.2021 do 31.07.2021 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca karakterišu napeti aspekti, posebnu u polju komunikacije sa dosadašnjim saradnicima. Mogu biti ugroženi i tekući poslovni procesi jer će vaši stavovi biti u dijametralnoj suprotnosti sa njihovim. Ono na šta  treba da obratite pažnju jesu odnosi sa kolegama na  poslu, verbalne rasprave  i  spletke su moguće, jer je  konkurencija prisutna svuda oko vas. Pred vama je izazovan period  u kome ćete morati da odlučite da li ostajete na trenutnom poslu ili ste spremni da sve napustite i pokrenete nešto novo. Naročitu pažnju posvetite važnim papirima i neophodnim formalnostima, jer postoji mogućnost da vam neko nešto radi iza leđa što dodatno može da oteža ovu neprijatnu situaciju. Ukoliko se odlučite na najekstremniji scenario da prekinete ugovor o radu, osvrnite se maksimalno na finansijsku stranu jer su vam tu aspekti jako nepovoljni. Povoljnija situacija kreće od 11.07 kada imate mogućnosti da izgladite postojeće odnose uz obostrane kompromise. Od 13.07 mogućnost novog poslovnog projekta koji bi pokrenuo celokupno poslovno okruženje i malo stavio u drugi plan prethodni napet period. Tokom celog meseca imate nepovoljnu komunikaciju sa nadređenima, na vama je da se potrudite da tome ne doprinesete dodatno. Treća dekada donosi malo nepovoljniju finansijsku situaciju, što vama lično, što u firmi u kojoj ste zaposleni. Budite  strpljivi  i mudro raspodelite primanja, novac će pristizati u redovnim intervalima, ali plata vam može biti umanjena.

Ljubav: Jul staruje sa napetim aspektima koji donose dosta svađa, nerazumevanja za potrebe druge strane i netolerancije sa obe strane. Kulminacija tih izazovnih situacija je oko 07.07, kada će biti udruženo više nepovoljnih aspekata.  To neće biti nimalo lagodan period prvenstveno zbog otežane komunikacije i nepoštovanja potrebe druge strane.  Važno da se izbegavaju duže rasprave i pokaže obostrano želja za  bilo kakvim  kompromisnim  rešenjem. Malo olakšanje dolazi 13.07., da nazovemo to periodom primirja u kome će napetosti splasnuti. U prvoj dekadi Jula nije dobro  nametanje  isključivo svojih stavova, to ne pravi dobre temelje za budućnost partnerskog odnosa. Partner ima želju da ga uključite u vašu poslovnu sferu, što vama i nije baš najlogičniji pristup ali savet je prilagodite se. Nestrpljivost i nervoze koje su prisutne sa obe strane  otežavaju odnos, ali  malo dobre volje i potrebe da se opustite  su neophodni. Iskoristite sredinu meseca Jula za to. Treća dekada donosi izvesna rasterećenja posle nimalo lakog perioda  i ogromne energije potrošene prvenstveno na sređivanje nerazumevanja i nesuglasica, pa možete očekivati mirniji period u vašem privatnom životu. Slobodni Ovnovi početak meseca imaće malo problema sa prijateljima, čak možda i prekid komunikacije sa nekim. Posle 13.07. moguć jako interesantan susret sa osobom koja će vas odmah magnetski privući, ali je moguće da taj prvi impuls ne da očekivane rezultate tj. ulazak u vezu. U svakom slučaju iskoristite priliku da se opustite i provedete izvesne fine trenutke u opuštenoj atmosferi i razgovoru.

Zdravlje:  Tokom meseca Jula,  Ovnovi bi mogli da imaju problema sa endokrinim sistemom i hormonima, naročito u prvoj polovini meseca. To je posledica napetog perioda i ogromne količine akumuliranog stresa koji će se negativno odraziti i na pad imuniteta. Druga polovina meseca nosi opasnost od svih vrsta povreda ali i mogućnost trovanja hranom ili vodom što je tipično za letnje mesece.

Posao:Prva polovina meseca naglašeni problemi u dinamici već započetih poslova, naročito izraženo oko 07.07. , kada će biti primorani da neke rokove prolongirate. Satanaka i dogovara će biti dosta  i  biće  ponavljanja i  vraćanja  na početak. Mogu se zagubiti neki delovi veoma važne  dokumentacije i i sve to dovesti do još većeg usporenja. To će dovesti do nesporazuma u komunikaciji, i razilaženja sa najbližim saradnicima u načinu realizacije planova. Posle 11.07. malo ćete prodisati i uspostaviti koliko toliko bolje odnose i sa nadređenima i sa kolegama. Zatražite i prihvatite pomoć, podrazumeva se od osoba od poverenja. Ne dozvolite da vas teškoće zaustave i pokušajte da se maksimalno fokusirate na ono što radite. Od 13.07. kreativnost vam je  naglašena,  unesite lični pečat, svoj način rada i energiju u nove poslovne dogovore, tako otvarate vrata za budućnost. Treća dekada Jula ponovo donosi probleme u komunikaciji sa kolegama, ali su malo blažeg tipa nego na početku meseca. Potrudite se da budete vremenski tačni kada su ugovoreni poslovi u pitanju, ne dovodite u pitanje okončavanje preuzetih obaveza. Sam kraj meseca donosi ozbiljnije konflikte sa nadređenima. Sagledavši sve aspekte dolazi se do zaključka da će te morati da se  suočavate sa različitim problemima tokom celog meseca, što će vam oduzeti silnu energiju. Budite jako oprezni  svi će se truditi  da se izmaknu i prepuste vama da rešavate ono što je najzahtevnije i najproblematičnije. 

Ljubav: Početak meseca obeležen nedostatkom  vremena i energije koje bi trebalo da fokusirati na vaš emotivni plan. Oko 07.07. izbegavaćete partnera i njegove probleme, jer će vas posao bukvalno zatrpati.  Pokušajte da izbalansirate  obaveze koje vas opterećuju i  pronađite  prostor za vas  i partnera. Potrebno vam je da se malo više dogovarate oko zajedničkih ciljeva, planova i generalno obaveza koje delite sa njim, to ste u potpunosti zanemarili-komunikaciju. Bilo koja tema oko koje  se vrte razgovori sa partnerom  bila to  svakodnevna dešavanja, računi, nedovršeni davno započeti razgovori ili sumnji – poenta je da ne smete unositi nervozu i potrebu za raspravama – morate pokušati da napravite kompromise. Posle 13.07 polako se vraćate u normalniju komunikaciju i lakše se diše. Energija, volja i optimizam biće prisutniji i sigurno je da će ovo pozitivno uticati na oboje.  Slobodni Bikovi – početak meseca prisutno nezadovoljstvo i depresija, zbog toga što imate jako malo šansi za neka nova kvalitetna poznanstva. Sredina meseca, vam dovodi u blizinu jednu interesantnu pomalo nesvakidašnju osoba sa kojom neće tako lako uspostaviti relacije, ali savet je da budete uporni. Posle 22.07 ponovo mogućnost tenzije u verbalnoj komunikaciji, budite mudriji i fleksibilniji.

Zdravlje: Sve potencijalne probleme sa zdravstvenom situacijom, Bikovi bi trebali trebalo bi da iznesu  bez većih poteškoća, tokom celog meseca Jula. Malo više kretanja, boravka u prirodi i izbalansirane ishrane neće biti naodmet.

Posao: Savet za početak meseca je da  ne povlačite impulsivne poteze, pogotovo ako se radi o neproverenim informacijama koje su vezane za neke krupne poslovne projekte.   Oko 07.07 naročito obratite pažnju  jer ćete biti preokupirani   poslom i i postoji mogućnost donošenja brzopletih odluka. Što više budete žurili bićete izloženiji  situacijama koje će vas  vraćati korak unazad. Posle 13.07.  tenzija  će krenuti da popušta i stvari polako  dolaze na svoje mesto. Sada možete razmrsiti  probleme koji su pravili usporenja i kašnjenja, možete praviti nove dogovore, a organizacija treba da se uspostavi onako kako vama najviše odgovara. Polovina meseca naročito dobra na polju finansija, možete očekivati  neke neplanske dobitke. Može doći  do pokretanja neke veće i  ozbiljnije  poslovne priče kojoj ćete morati maksimalno da se posvetite, a za to ćete imate jako malo vremena. Savet bi bio da toj celoj situaciji pristupite oprezno i ne pričate mnogo okolo o tome, neka za početak vaša intuicija bude vaš vodič. Oko 22.07. budite fokusirani na organizaciju  jer može doći do  kašnjenja, grešaka, koje mogu biti posledica nekih vaših slučajnih previda ili jednostavno zaboravnosti. To može dovesti do finansijskih poteškoća ili prolongiranja rokova, kao i nepotrebnih problema u komunikaciji sa kolegama. Vodite računa i kada je papirologija u pitanju, ne potpisujte  na brzinu papire. Ukoliko ste u nedoumici po nekim pitanjima, sačekajte,  sada nije vreme za razrešavanje bitnih tema.

Ljubav: Početak meseca za one koji su u emotivnim vezama  kreće pozitivno. Biće potrebno malo vremena da neke stvari iz prethodnog perioda izbalansirate ali će te  uspeti da  pronađete zajednički jezik. Bavite se zajedničkom svakodnevnicom i nekim potpuno običnim stvarima i temama. Produbite zajednička interesovanja i unapredite vaš odnos u tom polju. Ukoliko sa partnerom pravite planove o odlasku na godišnji odmor ili krećete u oko sređivanja i renoviranja stambenog prostora pravo je vreme za to.  Ponovo ste u dobrom raspoloženju  pa iskoristite  pozitivnu energiju na lepe promene i više zajedničkih aktivnosti sa partnerom. Druga polovina meseca turbulentna i vraća neke stare teme u prvi plan, kulminacija počinje posle 22.07. pa će u partnerskim odnosima odjednom nastupiti neka praznina, prazni hodovi, nerazumevanje. Partner se okreće svojim problemima, a vi ste u fazi preispitivanja i sebe i odnosa u kojem ste. Vama se  može učiniti  da ste vi napravili grešku i poremetili odnos sa partnerom. Oboma je potreban razgovor, potrebna je otvorenost po mnogim pitanjima, najviše o temama u kojima se totalno razilazite. Slobodni Blizanci, u Julu  će imati više   novih poznanstva, flertovanja, koketiranja, pokretanja novih ljubavnih priča. Ali brzina nije dobra,  nemojte da se iznenadite ako neke od ovih brzinskih priča još brže nestanu.

Zdravlje: Prva polovina meseca je lošija po vašu zdravstvenu sliku, na prvom mestu obratite pažnju na kardiovaskularni sistem imaćete kolebanja krvnog pritiska i veliku mogućnost povređivanja. Polovinom meseca pojačana opasnost od alergija. Druga polovina donosi izvesna poboljšanja malo jači imunitet, da bi sam kraj meseca opet bio naglašeno slabiji imunitet.

Posao: Početak Jula problemi na finansijskom planu i usporenja poslovnih procesa na prvom mestu zbog loših međuljudskih odnosa. Nećete se razumeti na pravi način niti sa kolegama, ni sa nadređenima koji vas mogu markirati kao jedan od glavnih problema za postojeću situaciju.  Oko 07.07. loša  atmosfera oko vas uticaće i na kvalitet vašeg rada, pa se dodatno potrudite da ne napravite  greške u papirologiji. Posle 13.07 iako  na prvi pogled vi ne verujete ali korak po korak  ćete  doći do rešenja i najvećih izazova. Sve će se nekako stabilizovati do polovine meseca, mnogo bolje nego što ste se nadali i očekivali. Otvaraju vam se mogućnosti za neke ozbiljnije poslovne korake koji ne isključuju ni saradnju sa inostranstvom. Finansijska sfera znatno rasterećenija, prilivi sa više strana i vi možete lakše da dišete. Posle 22.07  ćete morati da malo usporite i  nove poslovne šanse ne forsirate previše i pošto poto. Postoji mogućnost izraženog  nezadovoljstvo postojećim međuljudskim  odnosima, naročito jer je finansijska strana pošla  silaznom putanjom, mnogo više nego što ste mogli i da pretpostavite. Treba da angažujete saradnike sa  više iskustva od vas  po pitanju finansija. Kalkulacija vremena i strategija su trenutno ključne stvari da ne napravite još loših koraka, iz tog razloga potražite pomoć eksternih stručnjaka. Moguće su i veće pozajmice i krediti, za šta će vam posebno biti potrebni pravi saveti.

Ljubav: Početak mesec nosi opasnosti za sve Rakove koji su u dužim vezama, akcenat je dugim raspravama i nekoj vrsti kulminacije napornog perioda koji imate u svojim vezama. Razum vam možda pomogne da ne dođe do totalnog kolapsa i raskida koji je non stop negde u vazduhu. Nijedna strana  već duže vreme ne uspeva da reši probleme sa samim sobom, i sa svojim posesivnim ispadima. Okidač mogu da budu i neki zajednički poslovi ili potencijalna zajednička ulaganja oko kojih definitivno nemate isti stav. Oko 07.07. mogli biste odlučiti da okrenete novi list i da se potpuno posvetite samo sebi. Više se nećete truditi da se uklapate, da popuštate ili da se do u beskonačnost nastavljate i nagovarate, pronaći ćete izduvni ventil u drugim ljudima – u kontaktu sa prijateljima opuštaćete mozak i rasterećivati se. Kraj meseca ne donosi preko potrebno rasterećenje već dodatno  podizanje tenzije u svim  relacijama kod Rakova. Neophodna je veća tolerancija i   bez  preterivanja u nekim svojim ponašanjima i stavovima. Neki put je bolje ostati uzdržan i sačekati pogodniji trenutak za reakciju.  Slobodni  Rakovi će takođe imati dosta problema, osoba koju su upoznali pokazaće kasnije svoje pravo lice i samim tim izazvati veće razočarenje. Pristup ka vama će biti totalno pogrešan i izazvati vaše povlačenje iz priče pre nego što je i počela.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj polovini jula, dobra fizička kondicija, mentalno se rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga polovina meseca donosi pojačan stres i hormonski disbalans, glavobolje i moguće kardiovaskularne probleme.

Posao: Početak Jula za Lavove donosi  tajne neprijatelje, konkurenciju, i to dovodi do toga da ne mogu da budu mirni i opušteni u poslovnom segmentu. Niste dovoljno vrednovani niti adekvatno finansijski nagrađeni, imate utisak da saradnici  bolje prolaze od vas. 07.07. bi moga biti kritičan dan kada ćete iz tih razloga možete ulaziti u raspravu sa saradnicima, kolegama ali time neće mnogo toga promeniti. Odnosi sa kolegama će biti zategnuti i trebali bi da se trudite da ih ne produbljujete, već da pokušavate da se asimilirate, i prilagodite postojećoj situaciji. Možete ostvariti neke kvalitetne saradnje i čak pokrenuti nove poslovne projekte posle 13.07. nove ponude doći do vas u ovom periodu, samo se potrudite da priča u startu bude u tajnosti. Verovatno će vam se činiti  da ne možete da uklopite postojeće poslove sa ovima koji vam se nude.  Nemojte ishitreno reagovati  problem u usklađivanju će biti uspešno rešen i to jako brzo. Dobar poslovni dogovor je pred vama. Sredina meseca donosi  dobre mogućnosti da se verbalnim veštinama pokrenute u pravcu stvaranja novih poslovnih kontakata. Angažujte se maksimalno  jer ovo što radite sada vrlo brzo će dati svoje rezultate. Posle 22.07. preuzmite kormilo u nekim dogovorima, usmerite ih na vašu stranu  i potrudite se da stvari krenu   u vašu korist. Pokušajte da zadržite svoj mir i racionalno razmišljanje i nametnete svoje liderske sposobnosti. Zadnjih dana meseca  budite strpljivi, i bavite se poslovima  koji se vezuju za saradnju sa strancima ili firmama iz inostranstva. Finansijski momenat je dobar.

Ljubav: Na početku meseca Jula kod Lavova koji su u vezama  je dosta naporan period. Komunikacija  između vas i partnera može biti žestoko poljuljana i   moguće je  da će u nekim odnosima doći i do raskida. U najmanju ruku period priličnog zahlađenja je u najavi. Kod onih u  emotivnim vezama  najbolje je da trenutno puste da voljena osoba rešava svoje probleme samostalno  i da se što manje uplićete. Distanca  je neophodna, da ne bi došlo do nekog konflikta ili svađe između vas dvoje.  Nemojte  precenjivati sebe  i nametanjem svog ega pomutiti totalno partnerova očekivanja. Savet nikako ne insistirajte da   samo bude „po vašem“, to nije put razrešenja problema. Kraj meseca donosi novi talas promena  u odnosima i komunikaciji među onima koji su u vezama.  Negativne i pozitivne faze se stalno smenjuju, pa to ni sada neće biti izuzetak od pravila. Imate  dve opcije ili ćete  napraviti još veći jaz i problem u vašem odnosu, i dovesti je do same granice pucanja ili ćete raditi sve što partner bude zahtevao od vas i to bez mnogo pogovora. Slobodni Lavovi će tokom Jula  imati dosta  povoljnih  emotivnih prilika, kako za nova poznanstva tako i uživanje u izlascima, flertu,  a nije isključena  i najava ozbiljnijih priča. Novi i zanimljivi ljudi su oko vas, obratite pažnju na detalje i uživate u pažnji kojom ste trenutno nagrađeni. Ne žurite u konkretizaciju neke priče ima vremena i za to.

Zdravlje: Početak meseca je obeležen promenljivim raspoloženjem, nedefinisanim tegobama i bolovima, problemi sa spavanjem i nervoza, naravno sve je posledica stresa. Sredina meseca naglašene glavobolje i problemi sa variranjem krvnog pritiska. Krajem meseca obratite pažnju na ishranu.

Posao: Početak meseca  donosi dosta  u poslovnom segmentu  nejasnih I konfuznih relacija sa saradnicima  Teško je pronaći zajednički jezik, jer nikako ne uspevate da se usaglasite po nekim, zaista beznačajnim stvarima. No, ono što je bitno jeste da  nećete dozvoliti da vas sve ovo zaustavi  nastavljate dalje onako kako ste isplanirali.  Pripazite eventualno oko 07.07. naročito loša komunikacija sa nadređenima, teška borba da vaš način rad ostane isti, od vas se zahtevaju nelogične promene. U polju finansija zastoj u naplatama, a ako očekujete neki novac, više je nego izvesno da će kasniti. Tek posle 13.07  popravljate prihode i to značajnije. Druga dekada meseca se odlikuje vašom neažurnošću i preteranom ležernošću, bez prave  posvećenosti onome što radite. Pokušavate da pokrenete neke dogovore, ali bar za sada će ovo ostati u potpunosti nedefinisano, tako da nećete znati da li uopšte možete na ovo da računate ili ne. Savet  je ne odustajte bez obzira na vaše male lične padove. Posle 22.07. budite što  racionalniji, praktičniji, nametnite svoje  ideje i kreativnost, ali ne oklevajte previše. Bićete i sami zatečeni i iznenađeni pozitivnim reakcijama i odgovorima, ali i mogućnostima za dobru poslovnu saradnju i kontakte. Ne zapostavljajte segment inostranstva, iako će vam biti nešto teže da se povežete sa pravim ljudima. Pravi je trenutak da se naprave promene, i to korenite i suštinske, one koje će vas odvesti u potpuno drugačijem pravcu, ka realizaciji vaših ciljeva. Samo napred.

Ljubav: Prva dekada meseca Jula onima koji su u vezama zahteva  vaše bolje sagledavanje i pozitivnih i negativnih strana aktuelne situacije u sferi komunikacije. Oprez svakako, nemojte žuriti sa odlukama, ispoštujte potrebu da analizirate i idete na  sigurniju i stabilniju varijantu, a ne da srljate zbog trenutnog stanja napetosti ili besa.  Sredinom meseca  , ono što vam se svakako u ovom periodu preporučuje jeste da je vreme za suštinske, duboke razgovore. Uopšte nije važno da li se oni vode vezano za budućnost odnosa ili za neke probleme i teme koje ste do sada preskakali.  Što više budete razgovarali, odnos će biti opušteniji i bolji. Od 22.07. nema tu nekih drastičnih promena situacije, jednostavno vas nervira što nema niti jednog potpuno mirnog i harmoničnog dana. Savet  ako rešite probleme u svojoj glavi i postavite se drugačije, i odnos sa partnerom će početi da pokazuje znake jačanja. Male su šanse da lako uđete u tu fazu, spontano. Slobodne Device početak meseca miran i bez tenzije a  u drugoj polovini meseca  definitivno ne odustajete od jedne osobe, tu ste negde u njenoj blizini, i posmatrate iz prikrajka, analizirate i skenirate. Rešili ste da je osvojite i od toga nemate nameru da odustanete, ali može se javiti problem da nemate pravu informaciju o statusu i da je osoba zauzeta. Dobro se raspitajte, pre nego što preuzmete konkretne poteze, kako biste izbegli potencijalne mine u vidu razočarenja.

Zdravlje: Devicama prva polovina Jula nalaže   oprez i mere predostrožnosti kad su pitanju bolovi u ekstremitetima, slabija cirkulacija i  naročito promene krvnog pritiska.. Druga polovina meseca donosi   postepeno poboljšanje i znatno stabilniju zdravstvenu sliku.

Posao: Prva nedelja jula na polju finansija turbulentna, sve kasni zbog novca, a kulminacija stresnih situacija biće oko  07.07. Vi  ćete uspeti  samo jednim delom, da ostvarite svoje poslovne ciljeve. Većina krupnijih stvari  još uvek je van vaše kontrole i i jedino što možete da uradite jeste da pokušavate da se prilagodite. Ako ste računali na neka obećanja ili podršku, moguće je da od tog posla ništa neće biti, bar ne ove nedelje. Impulsivne reakcije vam sada nikako ne idu u prilog, pa pokušajte da razmislite pre nekih konkretnijih poteza ili bitnih odluka. I pored ovoga, period pred vama vam nudi mogućnosti da promenite neku situaciju koja vas opterećuje, a pojedine Vage će dobiti čak i novu poslovnu ponudu. Sredina meseca malo bolje raspoloženje, budite smireniji i pokušajte  da funkcionišete što mirnije, naoružajte se strpljenjem i debelim živcima. Neophodan  vam je ovakav način, jer ono što dogovorite i pokrenete, biće vrlo aktuelno kod vas u dužem vremenskom periodu. Od 22.07-29.07.  pred Vagama su prilično mirni, ali i profitabilni  dani. I najkomplikovanije  situacije koje će na početku delovati kao nemoguće, brzo idu ka razrešenju i pozitivnom završetku po vas. Vaše polje kreativnosti i talenata, pokrenuće vas po pitanju novih ideja i idejnih rešenja. Komunikacija sa saradnicima, partnerima, ali i kolegama znatno će se poboljšati tokom ovog perioda. Od 29.07. do kraja meseca izbegavajte rizične situacije.

Ljubav: Početak jula ukoliko ste u braku ili u dužoj vezi  doneće neku formu emotivnog zahlađenja ili distance sa partnerom. Na prošlosti, ali i karmičkim dešavanjima dominiraju napeti aspektu teških planeta. I vama i partneru je jasno da se stvari mogu popraviti, a čini mi se da niste oboje sada i u potpunosti spremni na to. Ne budite isključivi i zahtevni jedno prema drugom i pokušajte da pokrenete  sređivanje situacije zajednički. U vašim emotivnim relacijama stoji promenljivost i nestabilnost, i  vi i partner se  razmimoilazite i nikako ne uspevate da održite kvalitet  vaše veze. Svaka sitnica vam sada može smetati, iako ćete se truditi da ne besnite i ne uvlačite partnera u neke veće rasprave. Ipak, vidi se da je situacija zategnuta, i jedino što vam može savetovati jeste da pokušate da unesete neke pozitivne promene, da otputujete negde zajedno ili da se češće družite sa zajedničkim prijateljima. Oni koji su slobodni  imaće mogućnosti za avanturu, za dobar erotski spoj ili iznenadan ulazak u emotivnu priču. Ali  nemojte biti iznenađeni ukoliko to bude neko iz vaše ljubavne prošlosti ili neko ko jako podseća na tu osobu.

Zdravlje: Prvenstveno zbog moguće izražene napetosti i nervoze tokom većeg dela prve nedelje, Vagama će biti potrebno dosta razumevanja i podrške na polju zdravstvene problematike. A vi sami se potrudite da rasteretite svoju glavu i odmorite se malo. Sredinom meseca problemi sa stomakom i probavom, a krajem meseca endokrini sistem. Vežbajte, odmarajte se, bolje se hranite, meditirajte.

Posao: Period pojačanih poslovnih aktivnosti je pred Škorpijama do 07.07. pa će se i na radnom mestu od vas zahtevati pojačani nadzor i kontrola podređenih. To ne sme da vam bude veliki problem, jer su sve oči uprte u vas i očekuje se maksimalno angažovanje koje će biti višestruko nagrađeno. Prva nedelja Jula donosi  i velika finansijska iskušenja. Vi lično ćete imati osećaj da ste toliko pritisnuti sa svih strana, da biste najradije “digli u vazduh” sve koji vam se suprotstave ili koji pokušavaju da vam nametnu nešto. Budite sigurni da odnos sa nadređenima sada stoji na vrlo klimavim nogama i da je lako moguće da svakog momenta dođete u konflikt. Moguć i prekid saradnje sa nekim bliskim saradnikom. Između 11.07-13.07. komunikacija sa saradnicima biće na zadovoljavajućem nivou, moguća obuka i za vas i  njih na nekim novim projektima. Krajem nedelje budite oprezni ukoliko potpisujete neki ugovor velike vrednosti, teško da ćete izgurati tražene uslove. Posle 22.07. slede novi  problemi i ograničenja, u finansijskom segmentu, i u pogledu probijanja nekih rokova za završetke poslova. Moraćete  da se  prilagođavati novim programima i to najčešće onim koje su osmislili vaši nadređeni ili neki eksterni saradnici. To donosi dosta nervoze i napetosti, prvenstveno zbog vremenskih zastoja. Posle 29.07 sledi konačno olakšanje.

Ljubav: Početak Jula škorpijama donosi  nešto više talasanja na polju partnerskih odnosa. To se naročito odnosi na period od kraja prve dekade kada su mogući veći verbalni sukobi. Podrazumeva se da je bitno da ispoštujete sebe i najznačajnije principe shvatanja pojma ljubavi, odnosno emotivno  ljubavnih odnosa, pa bez obzira koliko to bilo kompleksno i naporno pokušajte da na pristojan način okrenete list na drugu stranu i usmerite se ka budućim vremenima zakopavši postojeće probleme.  Oni predstavnici ovog znaka koji su spremni za prihvatanje obaveza i rade na svom odnosu imaju šansu da situaciju značajnije promene nabolje. Druga polovina meseca  polako sređujete emotivni segment, i za divno čudo  oboje ste posvećeni jedno drugom. Svesni ste i vi i partner da je vreme da se uozbiljite i da više ne pravite probleme oko nekih nebitnih sitnica. Samo nastavite ovim tempom i možda će uskoro biti pravi trenutak i za neke veće planove u budućnost. Kod slobodnih Škorpija trenutno se dosta toga vrti oko kontakata sa prijateljima ili osobama preko društvenih mreža. Neke situacije se brzo razvijaju i vi postajete sve više i više zainteresovani. Neke varnice će početi da sevaju, ali ćete se za sada još uvek uzdržavati da konkretnije pokrenete celu situaciju.

Zdravlje: Neće valjati ni previše opušteno i neodgovorno ponašanje, već pre svega tražiti meru i odgovarajući balans. Zbog pojačanog  fizičkog opterećenje i rasipanja energije na jednoj, naspram odmora i relaksacije na drugoj strani morate sve raditi sa pravom merom. Osetljive tačke kardiovaskularni sistem i kičma.

Posao: Budite obazrivi sa finansijskim transakcijama, mal je o bolja situacija ali nemojte nikako eksperimentisati. Bićete napeti zbog cele situacije ali nije ni prvi ni poslednji put. Sve  ipak ide u dobrom pravcu od vas se očekuje da imate zreo i ozbiljan pristup poslu a ne da se žalite okolo na sve i na svakoga. Oko 07.07. moguć malo jači sukob sa nadređenima. Nerazumevanje i problemi u komunikaciji. Nije povoljno vreme za poslovna putovanja, moguća su kašnjenja, problemi sa dokumentacijom, teško ostvarivanje kompromisa. Od 11.07.-15.07.  uspevaćete uglavnom da spustite loptu u nekim dogovorima i vratite se na stabilno tle. Ne bi trebalo da pokrećete neke nove poslove, jer je dosta toga nejasno i nedefinisano. Ni ljudi sa kojima dolazite u kontakt nisu u potpunosti otvoreni i iskreni i ne oslanjajte se na njihova obećanja. Možete imati problema sa papirologijom i nabavkom potrebnih dokumenata. Aktivirate se prema inostranstvu ali samo u komunikacionom smislu. Posle 22.07. poslovi idu sporije nego što bi trebalo  i to se odražava na vaš nervozan stav. Prekoračenje rokova je zasigurno moguće i vi to morate prihvatiti ali opravdajte sebe. To je neophodno da bi pokrenuli neke stvari u pravom smeru i izbegli kritike na sopstveni račun. Nadređeni vas neće štedeti i morate se sami pozabaviti sopstvenim statusom. Možda ćete trebati da uvedete neke nove načine i metode, i to će ići teško ali je neophodno da bi se sve uspešno završilo.

Ljubav: Jul kreće turbulentno za zauzete pripadnike znaka Strelca,  dosta neugodnih  trenutaka sa partnerom. Moguće je da su u sve bile umešane laži, sumnje o prevari, ljubomora. Posle bure i oluje došlo je stišavanje i sada oboje ćutite, očekujući od one druge strane da preduzme nešto. Možda je i bolje da se oboje „izduvate“, ohladite glave i razmislite o onome što je bilo. Vi se mnogo trudite, ali nećete imati baš mnogo uspeha u komunikaciji sa partnerom. Logičan način rasuđivanja neće naići na razumevanje već na osudu i to vama neće prijati. Odložite rešavanje krupnijih problema za neko drugo vreme. Preuzmite kontrolisanje situacije jer bi moglo doći do nesporazuma širih razmera. Okrenite se porodičnim dešavanjima, skupovima i odnosima koje ste zapostavili zbog partnera i posla. Ne padajte u loše raspoloženje, trenutno je takva klima u vašoj vezi. Krajem meseca pokušavate da uzdignete vaš odnos, kroz neke lepe sitnice, kroz vođenje opuštenih razgovora sa voljenom osobom. Slobodni predstavnici znaka bi da krenu u akciju ali imaju početničku nesigurnost. Nemojte na silu trčati  nekim osobama jer od tog posla na duži rok, neće biti ništa. Možete čuti i neke loše informacije o osobi koja vam se dopada. Budite strpljivi i ne srljajte.

Zdravlje: Obratite pažnju na ishranu u prvoj polovini meseca i na imunitet. Nemate izrazitih problema u ovom periodu. Dobra fizička energija I pozitivan stav prema životu vas čine zdravijim. Moguća sklonost alergijskim reakcijama.

Posao: Sam početak Jula donosi Jarčevima malo  lošiju komunikaciju i  odnos sa nadređenima i saradnicima. Moguće je da će se neke stvari prolongirati, što će vas jako iznervirati i baciti u razmišljanje. Saradnje sa strancima se u ovom periodu ne preporučuje zbog finansijskog okvira i mogućih većih troškova i potrebno je proanalizirati svaki učinjen korak. Promene koje želite da uvedete u posao su rizične na prvom mestu zbog neizvesne zarade. Od 11.07.-15.07. je dobar period da  pokušate da obnovite ili pokrenete saradnju sa bitnim poslovnim partnerom iz inostranstva, dobri su aspekti za tu vrstu komunikacije. Dobićete malo i elana i pokretačke energije jer  vaši planovi počinju da se realizuju. Dobijate vrlo bitne informacije sredinom meseca i  Jarčevi mogu da  pokrenuti odahnu  jer stvari koje su stajale mesecima unazad kreću da se realizuju i završavaju. 22.07. ponovo dolazi do manjih problema u komunikaciji, ali  moguće sa saradnicima iz inostranstva.  Saradnje sa stranim firmama  tokom ovog meseca može biti i značajno proširena. Neke situacije će se morati startno definisati da bi  vaši planovi mogli da idu ka realizaciji. Pojedini Jarčevi preko saradnje sa strancima mogu zaraditi mnogo više od onoga što su očekivali. Ipak krajem meseca budite obazrivi kod svih finansijskih transakcija, mogli biste napraviti slučajne previde, dobro čitajte sve stavke ugovora pre potpisivanja.

Ljubav: Jarčevi  u emotivnim vezama i brakovima konačno mogu ostvariti neke svoje namere kada je partner u pitanju. Dobar je period  za dogovore i pokretanje bitnih pitanja vezanih za kvalitet postojećeg odnosa. Veoma dobra situacija i nema jačih turbulencija tokom prve dekade Jula. Lakše se povezujete sa partnerom, lakše se dogovarate, i uglavnom je pred vama stabilan i harmoničan period. Oboma će vam prijati ako odete negde zajedno,  godišnji odmor,  češći izlasci, večere sa prijateljima. Druga polovina meseca donosi neke nepotrebne rasprave i peckanja i sa jedne i sa druge strane. Možete praviti kojekakve komplikacije u svom odnosu, i to najviše zbog toga što se osećate nesigurno, što često menjate stavove i razmišljanja.  U nekom trenutku vas dvoje funkcionišete savršeno, da bi se već u sledećem pojavili problemi, i tako u ciklusima. Rešenje se ovde ne može ostvariti na kratke staze, pa jedino možemo da vam preporučimo da istrajete i nastavite sa pokušavanjem da vratite svoju vezu u neke stabilnije tokove. Sam kraj meseca će vam doneti stabilizaciju odnosa i opuštenost. Slobodni Jarčevi će u prvoj polovini meseca biti aktivniji, više će se družiti i upoznavaće nove osobe. Neko će se  zainteresovati za Vas od drugog dela Jula i moguć je ulazak i u dublji odnos, pa se potrudite da pokažete svoju najbolju stranu. Biće neophodna određena prilagođavanja, nemojte biti kruti i rigidni već se malo više opustite.

Zdravlje: Prva polovina meseca stabilna na zdravstvenom planu, najviše problema može biti sa alergijama, disajnim putevima. Radite na jačanju imuniteta, odmarajte se, spavajte dovoljno. Druga polovina meseca lošija za  hronične bolesnike, naročito oni koji imaju problema sa pritiskom, cirkulacijom. Brži tempo života  stres i nervoza, zahtevaju od vas da se drugačije ophodite prema sebi. Potrebno vam je više relaksacije, opuštanja i odmaranja.

Posao: Početak Jula obojen ne baš povoljnom situacijom u sferi posla kod Vodolija, dosta težih aspekata ne dozvoljavaju da se razmahnete i pokrenete neke nove ideje. Velika nervoza kroz komunikaciju, bićete  pod pritiskom i tenzijom, naročito oko 07.07. Teško ćete uspevati da kontrolišete situaciju, naročito kada su u pitanju neki dogovori i promene plana  sa  saradnicima. Neki poslovi mogu da vam propadnu u  poslednjem trenutku, a koliko god neke prilike izgledale dobro za ulaganje, budite oprezni jer je sada lako ostati na gubitku. Moraćete da uključite svu svoju proračunatost i opreznost, da biste izbegli nevidljive neprijatelje kojih realno ima. Od 11.07-13.07 biće promena u poslovnom okruženju, ali ćete vi uspevati da se uklopite ukoliko se dobro organizujete. Morate se prilagođavati zahtevima koje pred vas postavljaju saradnici i nadređeni maksimalno u ovom periodu. Neki veći  posao ili ponuda vam se mogu učiniti kao dosta povoljni, ali  ćete imati jako malo vremena za pokretanje istog oko 15.07. Posle 22.07. bićete  opterećeni sporošću u dešavanjima, guraćete  neke situacije i truditi se da prevaziđete prepreke koje će naročito biti naglašene do 29.07. Najveći akcenat je na finansijskoj sferi pa nemojte ulaziti u neke nepromišljene kombinacije zarad ubrzavanja, napravićete više koraka unazad. Malo turbulentniji period kada je novac u pitanju na kraju ovog meseca, jer vas očekuju veći poslovi i veći izazovi automatski.

Ljubav: Jul donosi probleme zauzetim Vodolijama. Sa partnerom  u ovom periodu nemate dobru komunikaciju, a ni dobru dinamiku provedenog zajedničkog vremena. Obostrane obaveze vas sada odvlače jedno od drugog, pa bi bilo dobro da to malo vremena,  iskoristite da se opustite i uživate u društvu jedno drugog. To će  ići teško, jer ste trenutno na različitim talasnim dužinama, pa će se  često u vaš odnos uvlačiti ćutanje i jedna izvesna vrsta bespotrebne  distanciranosti. I vi i partner opterećeni i ljubomorom i nesigurnošću koje su posledica burnih događaja u drugim sferama vaših života. Od 13.07.-15.07. potrudite se da rešite sve ono što vam je predstavljalo prepreku da budete opušteni i srećni. Dani pred vama su odlični, i jedino što je potrebno da uradite jeste da napravite prvi korak. Partner će oberučke prihvatiti vašu inicijativu, jedini savet bi bio  vratite ljubav i sreću u vašu vezu, jer je sada to olakšano i itekako moguće uz podršku zvezda. Vi i partner lagano izlazite iz lošeg perioda, bićete spremni za više otvorenosti  i opuštenosti u drugom delu meseca. Slobodne Vodolije će  imati priliku za jednu zanimljivu letnju avanturu.  Malo je verovatno da će od ovoga biti neka trajnija veza, ali  treba da pokušate da se opustite i malo uživate. Suviše se opterećujete nekim stvarima i ne dozvoljavate sebi da se prepustite izazovima, što vam inače nije svojstveno.

Zdravlje: Zdravlje je zadovoljavajuće u većem delu meseca Jula. Promenite navike u ishrani,  češće se bavite fizičkom aktivnošću,  šetnjom i boravkom u prirodi.  Povremeno ćete biti izloženi jačem istresu i nervozi i to će pojačati umor, dodati malo glavobolja i variranja krvnog pritiska. Druga polovina meseca rasterećenija i bolja na zdravstvenom planu.

Posao: Prva polovina Jula je obeležena težim aspektima i sporijom realizacijom i najbanalnijih zadataka. Velika količina obaveza je pred vama, vi se potrudite da ne kasnite, i odradite na vreme ono što je do vas. Može vas  kočiti i usporavati to što ćete ponuditi svoju pomoć i kolegama, koji će to iskoristiti i dodati  vam i svoje poslove na vrat. Bilo  koja vrsta rasprave ili nesuglasica nije neophodna, to dodatno  može pokvariti vaše postojeće poslovne relacije. Oko 07.07.   u odnosu sa pretpostavljenima ili bitnim partnerima budite naročito obazrivi prilikom ophođenja, možete biti pogrešno shvaćeni.  Od 13.07.-15.07. vaša smirenost i posvećenost poslu doneće vam pohvale od strane nadređenih, pa očekujte da ćete dobijati  nova zaduženja i nove projekte. Imaju  velike planove sa vama i potrebno je da date sve od sebe i pokažete se u pravom svetlu. Druga polovina meseca turbulentnija i sa više nekih manjih izazova. Posle 22.07 biće neophodno da   kolegama  pokažete  kako se treba postaviti prema svojim obavezama i zatražite od njih  odgovornost za odrađene poslove. Dosta novih planova je u vašoj glavi, ali ne treba  da žurite.  Posvetiti se  onome što ste već pokrenuto,  novo tek treba  pripremati, razrađivati, praviti strategiju i uzeti rizike u obzir. Napravite drugačiji način pristupa saradnicima i nametnite svoje standarde ali nemojte biti previše nametljivi.

Ljubav: Kod Riba tokom Jula je prisutna sumnjičavost i nepoverenje i to remeti svaku relaciju.  Promenljivost ličnog raspoloženja je veoma naglašena. Zbog  toga su svi odnosi poljuljani i nestabilni. Nemojte praviti distance, jer one opterećuju  veze i udaljavaju partnere. Nešto bolja situacija od 13.07.  pokreću se  neke priče sa partnerom koje već duže vreme zatrpavane  i gurane pod tepih. Obratite malo više pažnju na partnerove potrebe, unapredite komunikaciju, malo više zajedno izlazite, družite se sa prijateljima. Naglašene mogućnosti za promene, pozitivne u svakom smislu. Posle 22.07. ima crva sumnji u vašem odnosu, neke informacije stižu do vas, pa ih proverite više puta. Moguće je da nećete uspeti da se dogovorite oko neke situacije i nepoverenje će preovladati čak i zdrav razum. Slobodne Ribe pred sobom imaju period i za neke neopterećujuće i neobavezne odnose. Niste u fazonu da se sada vezujete, da gradite bilo šta ozbiljnije. Druga polovina meseca može da promeni tu postojeću situaciju i da vi krenete u nekom sigurnijem smeru. To zavisi od vas i kako se vi osećate.

Zdravlje: Mnogo radite, mnogo se energetski trošite, iscrpljenost, nedostatak odmora i sna dovode do psihofizičkog umora, visokog pritiska i glavobolja. Više odmaranja,  relaksacije, više raznovrsne ishrane bogate vitaminima, boravka u prirodi je potrebno kako biste zdravlje držali na optimalnom nivou.