Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.12.2022 do 31.12.2022 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak decembra nosi   nove  probleme i ograničenja, u finansijskom segmentu, i u pogledu probijanja nekih rokova za završetke poslova. U periodu od 01.-06.12.  posao zahteva  pažnju na više strana, a u sve to ima i nekih spoljnjih uticaja  pa ćete malo biti na jednoj, malo na drugoj strani – a ponajviše u konfuziji i u haosu. Biće mnogo preokreta i promena u poslednjem trenutku, kao i neiskrenih saradnika. Od 06.-10.12. imaćete  priliku da ostvarite promene, da krenete putem  svojih planova, ali i da napravite dobre dogovore i skladnu atmosferu u svojoj poslovnoj svakodnevici. Stanje u vašem kolektivu  se poboljšava, situacije se ubrzano čiste, a ukoliko ste imali papiroloških problema ili teškoća sa raznoraznim dozvolama ulazite u fazu rešavanja i završetaka zaostalih obaveza. Od 10.-14.12. vi ste u dobrom  poslovnom periodu koji obećava da ćete  nastaviti i dalje u sličnom ritmu. Stižu vam informacije ili dokumentacija koja vam je bila potrebna da biste nastavili sa ostvarivanjem svojih ciljeva. Od 14.-20.12. može  biti sitnijih nesuglasica sa kolegama, može biti  i nekih  podmetanja ili ogovaranja, ali to svakako neće uticati na vas u većoj meri. Ne dozvolite da vas takve stvari nerviraju i skreću vam pažnju od obaveza. Poslednja dekada decembra donosi olakšane finansijske okolnosti, pravite planove za ulaganja, uklopićete se u sve. Pazite kod  nekih većih finansijskih ulaganja, jer možete biti na manjem gubitku ako sve ne proračunate kako treba. Kraj 2022. godine završavate u dobroj poslovnoj atmosferi, sa dosta elana i sa pozitivnim stavom i otvorenošću za nove poslovne poduhvate u nastupajućoj godini

Ljubav: U poslednji mesec tekuće godine  zauzeti Ovnovi ulazite sa pojačanom  nervozom, ali ćete morati da se izborite sami sa sobom. Sve će se nakupiti, pa ćete osećati vrlo jak pritisak na sebe i nećete baš biti u posebnom raspoloženju za partnera. Moguće je da vam neke situacije smetaju, ili ste pak svesni da biste i vi i partner trebali više da se potrudite jedno oko drugog. Vaši odnosi će biti na svojevrsnom testu i proći će ga samo one veze  koje imaju budućnost i dobar temelj. Postoji prostor za bolju komunikaciju i za više vašeg truda i angažovanja. Sredinom meseca oboje ćete zamerati jedno drugom svaku, pa čak i najmanju sitnicu, što će kod nekih dovoditi do rasprava, a kod drugih do udaljavanja, ćutanja, distanciranja. Oboje ćete prebacivati krivicu na drugog i tvrditi da ste samo odreagovali na provokaciju. Nije poenta u tome da se međusobno optužujete već da počnete da rešavate probleme. Treća dekada meseca donosi za nijansu bolje odnose, ali morate da povučete ručnu. Pustite neka sve ide svojim tokom i uživajte u ponovnoj bliskosti. Slobodni Ovnovi, u prvoj polovini meseca  biće  interesantnih kontakata i preko društvenih mreža, a moglo bi da bude i  više osoba aktuelno kod vas. U drugoj  polovini meseca u vašu blizinu dolazi osoba koja na vrlo čudan način deluje na vas. Moguće su simpatije kroz poslovni segment, ali i preko društvenih mreža i kontakata sa prijateljima.

Zdravlje: Ovnovima početak meseca donosi probleme sa imunitetom, postoji mogućnost prehlada i povišene temperature. Sredina meseca naglašene glavobolje i pojačan stres. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. Koristite svaki trenutak za odmor i punjenje baterija. U trećoj dekadi meseca problemi sa krvim pritiskom u vidu oscilacija.

Posao: Početkom decembra Bikovi će imati dosta  nervoze preko saradnika ili preko klijenata na poslu, nerešene situacije koje ćete morati da raspetljavate. Neke će osobe pokušavati da vas izmanipulišu, ali neće uspeti u tome. Pronaći ćete rešenja koja su vam potrebna da biste mogli da budete mirni i stabilni. U periodu od 01.-04.12.  sabotaže i spletke na poslu su moguće. Problem će vam praviti komunikacija sa saradnicima, kolegama, nadređenima. Nećete uspevate da se razumete, što može izazvati nervozu i pojačanu tenziju u poslovnom segmentu. Pokušajte da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge, pogotovo ako su po stažu i godinama ispod vas. Od 04.-10.12. moraćete da napravite neke kompromise, pristanete na neke uslove koji nisu baš ono što ste očekivali. Više puta proverite ono što ste uradili, pošto postoji mogućnost grešaka. Naročito obratite pažnju na sva papirološka pitanja i ugovore. Od 10.-14.12.  nove šanse se otvaraju pred vama, u promenama vam mogu pomoći i prijatelji, a nekima će naići i potpuno neočekivana podrška. Od 14.-20.12. vi ćete umeti da budete na visini svakog zadatka, jer ste u isto vreme puni energije i entuzijazma, ali i odmereni i stabilni u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima i poslovnim partnerima. Poslednja dekada decembra pojedinima od vas će se ponuditi mogućnost promene  posla, dok će pojedini imati uvećanu zaradu. Bićete izuzetno nadahnuti po pitanju komunikacije i dogovora, ubedljivi i sposobni. Vreme je da sve svoje ideje i predloge vezane za posao pokrenete.

Ljubav: Početak decembra onima koji su u vezama može doneti  neke muljave situacije. Zato što vam je  mnogo toga nedefinisano, nedodirljivo, nejasno. Oboje ste na neki način sputani a vi ste ponekad preumorni i fizički i mentalno da biste mogli da se pokrenete. Šta god da pokušate da izdefinišete, teško je da će uspeti. Šta god da pokušate da objasnite sebi  malo je verovatno da ćete dobiti odgovore. Sredinom meseca ako odlučite da sa partnerom nastavite da vodite besmislene prepirke oko nečega što je bilo a što nikako ne uspevate da prevaziđete, sve će proći u raspravama i samo ćete se dodatno distancirati. Ukoliko izaberete da pređete preko prošlih grešaka (i vaših, ali i od strane voljene osobe) imate odlične trenutke pred sobom i ogromne mogućnosti da se stabilizujete. Na vama je, pa vi birajte šta ćete uraditi. Poslednja dekada meseca bi trebala da bude opuštenija i u boljoj atmosferi. Ne treba da potkopava odnos u kojem ste niti da utiče na vaša raspoloženja prema voljenoj osobi. Postoji prostor i za lepa dešavanja i za razgovore koji donose mir, stabilnost, spokoj, za osećanja, za produbljivanje istih. Slobodni Bikovi, u prvoj polovini decembra vi  niste bez ljubavnih šansi. Razgovori sa nekim vam jako prijaju i mogu se sada produbljivati, ne osvrćite se na bivše  partnere. U drugoj polovini meseca neka energija strasti struji između vas i osobe koja vam se dopada. Ne žurite, sve što je brzo to je i kuso.

Zdravlje: Bikovima početak meseca donosi pad imuniteta, sve vezano za bubrege i urogenitalni trakt mogu biti potencijalno slabe tačke, povedite računa o ishrani i unosu vitamina. Druga dekada obratite pažnju na  alergije, prehlade, virusne infekcije kojima možete biti  jako podložni. Treća dekada meseca donosi boli priliv energije i bolje raspoloženje. Mogući problemi sa spavanjem, bolovima u nogama i kičmi.

Posao: Prva polovina decembra  donosi zastoje u dogovorima i pregovorima, već nakon toga sve će krenuti mnogo bržim tokom. Od 01.-06.12. dosta napetosti i borbe u poslovnom segmentu vam sledi. Neće vam biti jasno odakle više izlaze nove i nove obaveze, odakle više izlaze problemi i prepreke, zašto morate da radite stvari po više puta da biste uspeli. Jako je bitno koliko ćete i da li ćete uopšte uspeti da se organizujete, no za to postoje velike šanse ako budete umeli da odredite prioritete i posvetite im se u potpunosti. U periodu od 06.-10.12. malo više truda biće potrebno kada je komunikacija u pitanju, da razumete da ne misle svi isto što i vi, pa da probate da pronađete neki zajednički jezik, rešenje koje bi možda odgovaralo svima. Od 10.-14.12. mnogo toga nije jasno i nećete znati  kako će se raznorazne poslovne situacije odvijati na dalje i čime će rezultovati. Ukoliko se mnogo budete uplitali u mentalna kalkulisanja, samo ćete sebe ubaciti u probleme,  a  to će vam doneti i pojačanu nervozu i svadljivost. Od 14.-20.12. dobar je momenat da se pokrene ponovo sve ono što planirate vezano za inostranstvo ili strane ulagače. Dobra saradnja sa nadređenima, imate pravi pristup. U trećoj dekadi decembra uspevate da završite veliki broj obaveza, sve zahvaljujući pravom tempu i osećaju za organizovanost i praktičnost. Do promena će doći u poslovnim saradnjama, nešto što ste dugo planirali sada možete aktivirati, jer je druga strana zainteresovana za unapređenje odnosa. Sam kraj godine donosi bolji finansijski priliv i mogućnost zarade iz više izvora. Hvatajte svoje šanse i potrudite se da vratite  dugovanje koje vas opterećuje.

Ljubav: Prva polovina decembra onima koji su u vezama donosi  probleme.  Kakve probleme, teško je definisati. Možete biti previše opušteni, možete svesno ili nesvesno praviti voljenu osobu ljubomornom, možete tipovati da vaše drago biće radi ko zna šta i ko zna sa kim.... naći ćete vi već neki razlog ukoliko se potrudite.  Može doći do svađe. Problem je što može doći i do prekida, i to unosi dodatnu težinu. Sredinom meseca videćete i sami da će se tenzije brzo spustiti, ukoliko pokažete samo malo dobre volje. To znači da treba da prekinete da mislite da je jedino vaše gledište ispravno i da saslušate i partnera. Druga dekada decembra  pred zauzetim Blizancima  je  dobar  period  u emotivnom smislu. Istina je da su između vas i voljenog vam bića stvari u poslednje vreme funkcionisale dosta promenljivo, ali uspeli ste da zajedničkim snagama neku problematiku iz prošlosti rešite. Tako je i najbolje – ostavite loše stvari za sobom i krenite sa novim elanom i zanosom u nastavak vaše ljubavne priče. Ne ostavljajte stvari nedovršene, stavite tačku na njih. U praznične dane uđite u lepom raspoloženju i sa lepim novogodišnjim željama. U prvoj polovini decembra  slobodni Blizanci, vrlo interesantan emotivni kontakt postoji. Ali  postoji i neka prepreka unutar vas koja vam ne dozvoljava da se prepustite. U drugoj polovini decembra neki zanimljiv kontakt i dalje postoji. Ne žurite da to odmah pretvorite u ljubavnu priču. Pustite, neka ide sve svojim tokom.

Zdravlje: Prva dekada decembra donosi osetljivost na promene vremena i bolove u grlu i respiratorne tegobe. Jačajte imunitet i više vodite računa o sebi. Druga dekada obiluje stresom i nervozom. Naglašena je napetost i razdražljivost zbog nedostatka sna. Ugroženi disajni putevi, kardiovaskularni sistem. . Poslednja dekada meseca poboljšanje ukupne zdravstvene slike, ali morate unositi više tečnosti, čajeva i obezbedite više sna.

Posao: U prvoj polovini decembra imaćete osećaj da  tapkate u mestu i da se non stop vrtite oko jednih te istih stvari. Peri od 01.-06.12. donosi vam opterećenost poslovnim segmentom i zabrinutost zbog zaostatka po pitanju poslovnih obaveza. Ne dižite tenziju sami sebi, jer nema potrebe za tim, em ste dovoljno organizovani da možete završiti sve, em će vam kolege definitivno priteći u pomoć. Imaćete malo problema da rešite pojedine situacije, ali idite postepeno i ne odlučujte ništa na brzinu. Od 06.-10.12. obratite dosta pažnje i na papirologiju, izveštaje, dokumentaciju  jer možete nehotice napraviti veće propuste. Novi ljudi  ulaze u vaše poslovno okruženje i njima bi trebalo posvetiti svu  vašu pažnju. Od 10.-14.12. imate otvorene mogućnosti da pokrenete jednu jaču poslovnu saradnju, ali se potrudite da dobro definišete sve uslove, da ne bi kasnije imali problema pri realizaciji. Saradnja sa strancima je i dalje u usponu i ovde možete imati dosta uspeha. Od 12.-20.12. dobro će vam ići pregovori sa saradnicima, i starim i onima sa kojima tek želite da otpočnete nešto. Nude vam se mogućnosti i za kraća poslovna putovanja, a kod nekih se mogu otvoriti i putevi ka inostranstvu. Generalno – baš saradnje sa strancima su vam odlično postavljene, naročito ako već neko izvesno vreme pokušavate da pokrenete ovaj segment. Posle 20. decembra sve ono što ste pokrenuli i što tek pokrećete – funkcionisaće. Biće prepreka na početu, biće nekih zastoja ili ponavljanja, ali suština je ista – na kraju stižete do rezultata koji vam je potreban. Nekima od vas ide i znatnije poboljšanje uslova rada ili novi projekti od veće važnosti.

Ljubav: U  prvoj dekadi decembra  Rakovi u emotivnim vezama pokazivaće viši  stepen ljubomore i posesivnosti i preterivanje u sitničavosti u verbalnoj komunikaciji sa partnerom. Postoji minimalna mogućnost da zaista imate nekih racionalnih razloga za takvo ponašanje, zbog načina na koji vam se partner obraća u ovom periodu. Ali, nemojte odmah praviti tragediju, moguće je da je sve ovo samo bezrazložan strah. Vi i partner, oboje imaćete osećaj da nevidljivi zid stoji između vas. Sredinom meseca partner će pokušavati da neke situacije iz proteklog perioda ispravi, ali na neki svoj način  pomalo trapav, možda previše obojen logikom ili će otići u drugu krajnost – pa će to pokušavati da reši kroz šalu i ludiranja. Sve su ovo načini koji vama ne prijaju i koje vi ne razumete – vi ćete drago biće obasipati osećanjima a druga strana će vam davati samo reči. Druga polovina meseca bolja i opuštenija, u novogodišnje praznike ulazite pod manjom tenzijom. Svaka prepreka će se ljubavlju, pažnjom i mirom prevazići. Kroz lepotu, osećanja i nežnost dodatno se povežite sa osobom koju volite. Da se ljubav ponovo rodi, još snažnija nego pre. Slobodni Rakovi, u prvoj polovini decembra nešto staro može ponovo postati novo. I to staro-novo uopšte ne mora da bude ni malo loše po vas, naprotiv. U drugoj polovini meseca verovatno je da ste se na neki način povukli u sebe i razmišljate o prethodnom periodu i o nekoj osobi koja nije ispunila vaša očekivanja. Možda nije greška u osobi, već baš u tim vašim nadama i željama koje možda nisu bile u skladu sa realnom situacijom.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj polovini decembra dobra fizička kondicija, mentalno se rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga polovina meseca donosi pojačan stres i nervozu i to se odražava bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Pokušajte da više odmarate, meditirate i okružite se pozitivnim ljudima.

Posao: Početak decembra  za većinu pripadnika znaka Lava donosi  pojačane  aktivnosti u poslovnom segmentu kao i  povećan   obim obaveza. Od 01.-06.12. pokušajte da rešite sve ono što niste uradili, svu problematiku iz prethodnog perioda jer nemate još mnogo vremena da ovo privedete kraju. Budite fleksibilni u svakom dogovoru i ne postavljajte sebi rokove za koje niste sigurni da ih možete i ispuniti. Od 06.-10.12. nezadovoljstva se lagano nakupljaju kod vas, shvatate da mnogo toga što ste očekivali ili što ste se čak dogovorili sa saradnicima i nadređenima nije ispoštovano. Imate utisak da vaš rad nije dovoljno cenjen i verovatno ste u pravu po tom pitanju. Od 10.-14.12. možete u nekim situacijama požuriti, a to može dovesti do grešaka ili do toga da dođete u sukob sa onima sa kojima sarađujete. Teško je da ćete bilo šta sada moći da promenite ili da izvedete na brzinu, pa odustanite od ovakvog modela rada. Ne nervirajte se ukoliko stvari ne idu onako kako ste zamislili, budite prilagodljivi i spremni da uhvatite korak sa mnogobrojnim dešavanjima. Od 14.-20.12. sada možete ostvariti neke konkretne dogovore sa potencijalnim poslovnim saradnicima, samo je potrebno više strpljenja i promišljenosti u kontaktima. Stoje mogućnosti kašnjenja ili nesporazuma u komunikaciji. U poslednjoj dekadi meseca predstoji vam kontakt sa nekim novim ljudima, koji su neophodni za unapređenje projekata. I dalje vi na neki način izbijate u prvi plan, ako to nije neophodno nije naodmet da se malo povučete. Sve je u vašim rukama samo usmerite energiju i znanje u pravom smeru. Godinu finalizirate u pozitivnom raspoloženju.

Ljubav: Početak meseca decembra donosi stabilnu situaciju zauzetim Lavovima. U ovom periodu počinju da razmišljaju o budućnosti i mogu sa emotivnim partnerom krenuti u neke ozbiljnije teme. Dosta toga ste pregurali preko glave zajednički i smatrate da je došlo vreme za naredni korak. Generalno vaši emotivni odnosi funkcionišu mnogo bolje,  više je nego dobra situacija, kada će sva problematika iz prošlog perioda moći da dođe na dnevni red i bude razrešena na mnogo jednostavniji način nego do sada. Sredinom meseca u vašim emotivnim relacijama nije toliko loša situacija kao što je bila u prethodnom periodu. Vidi se da ste se i vi i partner smirili i donekle spustili loptu.  Ovo su prvi koraci ka sređivanju, u narednom periodu ćete funkcionisati još bolje. Ne odustajte, samo polako i strpljivo. Partner se trudi koliko je u njegovoj moći, potrudite se i vi. Posle 20. proširićete krug zajedničkih prijatelja, više kretanja, okupljanja, putovanja je pred vama. Lep period je pred vama, imaćete mnoge nove situacije koje vam pomažu za budućnost. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja i ulepšajte  jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja je vezano za ovaj period, biće dinamičnije nego obično. Slobodni Lavovi  u prvoj polovini decembra su se dosta angažovali u komunikaciji sa osobom koja ih interesuje već duže vreme. Za sada su ovi vaši pokušaji pomalo stidljivi, oprezni, ali kada budete videli pozitivnu reakciju druge strane, i vi ćete nastupiti odlučnije. U drugoj polovini decembra neko pokušava da vas osvoji, ali vi ne reagujete, kao da ni ne primećujete zainteresovanost ove osobe.

Zdravlje:  Početak meseca će obeležiti  hronični problemi na prvom mestu sa disajnim putevima,  astmom, zbog hladnog vremena. Iscrpljenost je u drugoj dekadi meseca naglašena i morate ozbiljan pristup da imate kada je zdravlje u pitanju tokom celog perioda. Slabe tačke u poslednjoj dekadi meseca kičma, zglobovi i kosti uopšteno.

Posao: Devicama početak decembra turbulentan u poslovnom segmentu, naročito na finansijskom polju. Od 01.-06.12. potrebno je da budete skoncentrisani dešava se more situacija oko vas koje vas destabilizuju. Niste prvi put u ovakvoj fazi, naučili ste da se sa time izborite. Od 06.-10.12. imaćete pogrešne procene ljudi pa se potrudite da ne budete vi ta osoba koja odlučuje o nekom baš velikom poslovnom projektu. Možete napraviti krupne propuste i finansijske gubitke koji su nepotrebni i pretrpeti nečiju veću kritiku možda i neko sankcionisanje na vaš račun. Od 10.-14.12. imaćete problem da se pokrenete, a organizacija posla će vam verovatno biti misaona imenica. Previše ćete razmišljati,  okupiraćete svoj mozak nekom situacijom i u potpunosti se zabagovati po tom pitanju, ujedno propuštajući stvari na koje možda morate mnogo da obratite pažnju. Ispetljaćete se vi nekako iz svega ovoga, ali kada na kraju kada sve saberete i oduzmete shvatićete da ste napravili mnogo propusta i grešaka. Od 14.-20.12. dobro će vam ići pregovori sa saradnicima, i starim i onima sa kojima tek želite da otpočnete nešto. Nude vam se mogućnosti i za kraća poslovna putovanja, a kod nekih se mogu otvoriti i putevi ka inostranstvu. Generalno saradnje sa strancima su vam odlično postavljene, naročito ako već neko izvesno vreme pokušavate da pokrenete ovaj segment. U poslednjoj dekadi meseca pred vama su promene, dopadale vam se one ili ne. Iako sada izgleda da ćete teško proći kroz ovaj proces promena, možete biti vrlo prijatno iznenađeni.

Ljubav: U prvoj dekadi  meseca decembra zauzete Device  imaće lošiju komunikaciju sa partnerom.  Partner  ima oscilacije u raspoloženju koje mogu biti krajnje neprijatne. Vi  imate razumevanja onda kada je to potrebno,  pružate podršku, ljubav i sve ono što uz to ide, ali to ima svoje granice. Sredina meseca donosi distancu zbog nepoštovanja druge strane da sarađuje i radi na poboljšanju postojećeg odnosa. Budite spremni na svađe i prepucavanja oko nekih sitnica a da ne govorimo oko krucijalnih stvari. Dosta nepoklapanja sa partnerom vam sledi u ovom periodu. Treća dekada donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, može biti novi način organizovanja vremena, veći stepen iskazivanja emocija. Trebalo bi da se potrudite i ispoštujete partnera maksimalno i prilagodite se njegovim potrebama. Najbolje bi bilo da odete na putovanje i da polako krenete da unapređujete i jačate vašu emotivnu priču... Aktuelno je ono što se vezuje za putovanja, za daljine, za osobe koje ne žive u vašem mestu stanovanja, ali i kontakti preko društvenih mreža i prijatelja. Slobodne Device, u prvoj polovini decembra neko vas pokreće, intrigira, budi u vama najdublje želje i strasti. Situacija ide sporo, ali svakim korakom ste sve bliže ostvarenju koje priželjkujete. U drugoj polovini decembra pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakvim kakve jesu.

Zdravlje: Prva polovina meseca velika kolebanja zdravlja zbog padova imuniteta, i problema sa grlom, disajnim putevima i temperaturom. Mogući su bolovi u kičmi i zglobovima i neće vam biti baš lako da obavljate sve vaše aktivnosti. Druga polovina donosi poboljšanje, ali se vi morate potruditi maksimalno.

Posao: Početkom meseca  imaćete dosta posla, a  obaveze iz dana u dan će konstantno da rastu. Od 01.-06.12. može dolaziti do zastoja, nekih neizvesnih momenata, čak možete biti i odbijeni  kada su dogovori u pitanju. Iako će vam ovo donositi nervozu i pritisak, i sami ste svesni da je sada neophodno da sačuvate hladnu glavu, miran stav, ali i da ne odustanete tek tako lako.  Od 06.-10.12. i dalje  su moguće blokade, odbijanja, zastoji, odlaganja, što vas  koči kada je poslovni segment u pitanju. Od vas se očekuje mnogo odgovornije ponašanje, mnogo veća usredsređenost na obaveze, ali i fokusiranost na planove koje ste pokrenuli.  Od 10.-14.12. dobre šanse biće da pokrenete neke nove poslovne priče, pogotovo ako ste se oko istih trudili neki duži vremenski period unazad. Od 14.-20.12. nemate većih prepreka ka onome što želite da ostvarite, i jedino što vam može smetati jeste tempo odvijanja nekih planova. Na ovo ne možete nešto naročito da utičete, bitno je da ste u fazi kada možete svoje strpljenje i upornost nagraditi ostvarenjem i rezultatima. Mogući su kontakti sa više poslovnih partnera, kontaktiranje novih saradnika, a neki od vas imaće pred sobom i kratka poslovna putovanja. Sam kraj decembra nekima od vas donosi novu ponudu za posao ili neku formu promene u okviru postojećeg radnog mesta. Od ovoga može biti fine priče, ali  ono što je najbitnije jeste da konačno vidite da se vaše vizije budućnosti i planovi polako ostvaruju. Bolje finansije slede u ovom periodu, naročito onima koje sarađuju sa strancima.

Ljubav: Prva dekada meseca za Vage  u emotivnim vezama nije najsjajnija, odnosi su više nego kompleksni i traže malo dublju analizu. Potrudite se da ne provocirate i ne podbadate jedno drugo, a ako se neke stvari koje ne biste želeli potegnu kao aktuelne,  pokušajte da eliminišete mogućnost neke žešće rasprave. Ono što vam je sada zaista potrebno jeste komunikacija sa partnerom, ali nemojte preispitivati i izvlačiti neka ozbiljnija pitanja na dnevni red, više biste trebali da se usmerite na zadovoljstvo i zabavu. Sredinom meseca partner može smatrati da se previše opušteno i površno postavljate u nekim situacijama i po nekim pitanjima gde biste trebali da budete mnogo ozbiljniji. Tako da može da se dogodi da će vam prilično često pridikovati i oko najmanjih sitnica. Druga polovina meseca donosi stabilizaciju u vezi. Kroz razgovor se možete mnogo jače povezati i ponovo vratiti bliskost koja je nekako falila u prethodnom periodu. Sve to naravno podrazumeva da obe strane pokažu isti nivo potrebe za poboljšanjem postojeće situacije. U suštini, stavićete zajedništvo na prvo mesto, jer ćete oboje biti spremniji na kompromis i lepe stvari. Provešćete praznike u lepoj atmosferi i lepom društvu. U prvoj polovini decembra slobodne Vage, kroz druženje možete da ostvarite interesantne komunikacije koje vam prijaju, a i prošlost se mota oko vas. U drugoj polovini meseca ćete biti vrlo aktivni u kontaktima   u svojoj okolini, preko posla ili na društvenim mrežama. Sve ove aktivnosti daju dobre predispozicije za emotivna dešavanja, a da li će se neko od njih razviti u ozbiljnijem pravcu  videćemo.

Zdravlje: U prvoj dekadi decembra povedite računa o imunitetu, želudac, creva i celokupan probavni trakt su ugroženi, više obratite pažnje na ishranu. Druga dekada donosi probleme sa respiratornim sistemom, mogućnost prehlada i prisustvo virusa. U trećoj dekadi moguća je napetost i nervoza, koja može prouzrokovati nesanicu, glavobolju. Potrudite da se više odmarate, bavite sportom i budete što više u prirodi.

Posao: Sam početak meseca nije povoljan za neka veća i rizičnija ulaganja, kao ni za podizanje kredita i zaduživanje. U periodu 01.-06.12. niste u dobroj poslovnoj poziciji rešenja vam izmiču za dlaku, mučite sebe  mislima da se neke stvari kriju od vas. Tražite prostor za akciju, ali on se ili ne otvara ili samo za neke, sitnije situacije. Od 06.-10.12. imaćete nervozu preko saradnika ili preko klijenata na poslu, nerešene situacije koje ćete morati da raspetljavate. Neke će osobe pokušavati da vas izmanipulišu, ali neće uspeti u tome. Dekoncentrisani ste i funkcionišete pod velikim oscilacijama u poslovnom segmentu. Mnogo toga vas muči, a to se odražava na vašu efikasnost i posvećenost. Od 10.-14.12. očekuje vas gomila novih informacija, vesti i dešavanja, poslovne ponude koje vas mogu iznenaditi i zateći nespremne. Komunikacija će vam predstavljati problem, nemojte požurivati ni druge ni sebe, jer nervoza se može pretvoriti u ozbiljne verbalne rasprave. Samo vodite računa o zbrkanosti i naprečac donetim odlukama i potezima – a i sami znate da ste tome skloni. Pažljivo proverite sve informacije koje dolaze do vas. Od 14.-20.12. do vas stižu ponude, poslovne šanse, prilike. Samo treba izabrati šta je od ovoga dobro i šta valja, a odbaciti ono što je nepotrebno. Iznenadni preokreti, iznenadni kontakti od strane potencijalnih poslovnih saradnika, moguće čak i sa strancima. Posle 20. jako dobar period  je u poslovnom segmentu pred vama. Godinu završavate  izuzetno zadovoljni povoljnim okolnostima  na poslovnom planu. Sve će se pokrenuti nešto čak i mnogo brže od onoga što ste vi mislili i planirali. Imaćete mnoštvo  dogovora, sastanaka, period   je u kom ćete mnogo snage i volje ulagati u posao.

Ljubav: Početak  meseca  može biti obeležen nesuglasicama i nerazumevanjem u partnerskim odnosima, pokušajte da pređete preko sitnijih problema. Bićete previše opterećeni partnerovom vernošću i moguće je da ćete videti probleme i tamo gde ih nema. Moguće je da ćete svesno ili nesvesno, pritiskati voljenu osobu, pokušavati da je na neki način ograničite ili je konstantno kontrolisati porukama i pozivima. Pokušajte da se opustite malo. Nikoga ne možemo kraj sebe zadržati kontrolom i manipulacijom, ako ta osoba zaista želi da ode na neku drugu stranu. A, i pitanje je da li su  strahovi i opterećenost uopšte realni. Sredinom meseca zauzete Škorpije ostavljaju iza sebe jedan negativan i naporan period i polako ulaze u jednu mnogo bolju fazu. I vi i partner ćete  harmoničnije funkcionisati jedno sa drugim, biti spremniji za prilagođavanje i ostvariti neuporedivo bolju komunikaciju. Treća dekada unosi bolje raspoloženje idući polako ka predstojećim praznicima. Tokom  ovog perioda  bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom. Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima, koja treba da budu češća. U prvoj polovini decembra slobodnim Škorpijama otvara  se prilika za jedan nov kontakt, od kojeg ne smete mnogo očekivati, jer postoji šansa da se razočarate.. U drugoj polovini meseca simpatije i viđanje se sada mogu realizovati, bilo da je u pitanju prošlost ili nešto novo. Okolnosti vam idu na ruku i otvaraju vam puteve ka osobi koja vam se dopada.

Zdravlje: Prva dekada meseca donosi pad imuniteta i mogućnost prehlada i virusnih infekcija respiratornog sistema najviše zbog hladnog vremena. Polovinu meseca iskoristite da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvi pritisak može biti naglih skokova. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.

Posao: Početak decembra poslovne procese  karakteriše turbulencija, posebno u polju komunikacije sa dosadašnjim saradnicima. Od 01.-06.12. generalno gledano  svaka vrsta dogovora je u ovom periodu dosta zahtevna i verovatno je da će se krajnja realizacija prebaciti za neki naredni period. Spor tempo u poslovnim dešavanjima koja su vam bitna vas nervira, ali je teško da bilo šta možete pogurati na silu. Od 06.-10.12. situacija  može biti zategnuta do granice pucanja, naročito u saradničkim, poslovnim odnosima. Mogu se odvijati i u vašoj glavi donoseći vam ogromnu nervozu jer imate osećaj da sve ide toliko sporo da sporije ne može biti. Ulažete ogromnu količinu truda a čini vam se da to ne daje nikakve rezultate, bar ne one koji bi po vašem mišljenju bili zaista opipljivi i vredni. Od 10.-14.12. vi ćete biti teški za komunikaciju, što nije ni čudno jer ćete biti rastrgnuti na sto strana. I oni preko puta vas neće biti ni malo jednostavniji, tako da ćete verovatno oko svega morati da se dogovarate tri puta. Od 14.-20.12. mnogo toga vam u ovom periodu može ići na ruku, što ne znači da ćete sve dobijati lako i preko noći, ali  je uspeh zaista nadomak vas. Iako će pregovori biti komplikovani i neke stavke ćete morati da menjate u hodu, ako se sve kockice poklope vi ćete  izaći bogatiji za dobar posao, projekat ili poslovni dogovor. U trećoj dekadi decembra pronaći ćete rešenje za razne situacije lakše nego što je to na prvi pogled izgledalo. Vi pravite neki zaokret, neku reorganizaciju, pronalazite drugačije puteve i brzo ćete shvatiti da vam to odgovara i pogoduje. Pred Strelčevima se otvaraju i neke nove poslovne ponude, idete ka Novoj godini prepuni entuzijazma.

Ljubav: Prva polovina decembra Strelčevima koji su zauzeti donosi nestabilnost u partnerskim odnosima. Pred vama je period u kojem se stvari moraju raščistiti i u kojem će u nekim odnosima doći do podvlačenja crte. Vaša osećanja trenutno variraju u velikoj meri, ali isto tako varira i osećaj sigurnosti u postojećim emotivnim odnosima. Koliko god želeli – teško je da ćete pronaći potpuni mir u sebi, imaćete kratkotrajne lepe momente i neka vam to za sada bude dovoljno. Vi ste na kraju živaca, suviše dugo podnosite neke stegnute situacije i nećete biti baš u blagonaklonom ponašanju prema voljenoj osobi. Sredina meseca malo primirje ili bar privid nekog primirja. Ako vi i voljena osoba zaista želite da održite svoju vezu, moraćete da se istinski potrudite i nađete kompromisna rešenja po mnogim pitanjima koja vas opterećuju u ovom periodu. Druga polovina meseca donosi dosta pozitivnih okolnosti možete  pokrenuti odličnu komunikaciju sa voljenom osobom. Potrebno je samo malo truda da stvari dođu na svoje mesto. Slobodni Strelčevi, u prvoj polovini meseca imati neke pokušaje komunikacije sa bivšim emotivnim partnerom, ali od ovog posla je bolje da trenutno dignete ruke. Neko vam može nuditi neobaveznu priču, avanturu, ali sada vas takve priče ne interesuju. U drugoj polovini decembra  neke priče se mogu pokrenuti preko noći, a vi se ponovo osetiti puni pozitivne energije. Pustite da se sve između vas i osobe koja vam se dopada dešava neopterećujuće i spontano.

Zdravlje: Strelčevima  početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolovima u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. Oko 10.12. imaćete problema sa organima za varenje i probavnim sistemom. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravstvene slike i opšte poboljšanje.

Posao: Početak meseca obeležiće turbulentni odnosi sa nadređenima i kolegama, ne očekujte lakoću u poslovnom segmentu tokom ovog perioda. Od 01.-06.12. imaćete vraćanje  korak unazad, ne da bi se zakočili već da bi dobili mogućnost da proverte sve ono što je do sada urađeno, kao i da sve propušteno  nadoknadite. Od 06.-10.12. atmosfera vam neće prijati i trebaće vam vremena da se prilagodite okolnostima. Postojaće mogućnost nesporazuma sa nadređenima, pa gledajte da to izbegavate. Situacije na poslu neće ići po vašim željama, saradnici se neće truditi da vam olakšaju. Od 10.-14.12. i dalje  postoji određeno nezadovoljstvo kolegijalnim  i saradničkim odnosima. Kao da smatrate da vi dajete previše, a da druga strana koči. Ili vam ne odgovara finansijski momenat koji se vezuje za trenutno poslovanje. Ono što morate imati jeste strpljenje po svakom poslovnom pitanju, a toga vam sada zaista nedostaje. Od 14.-20.12. vi ste sada u  poziciji da sve prevaziđete  bez velikih muka i problema. Što ste više posvećeni poslu, sve će dodatno ići na bolje. Nemojte pokušavati da obavljate više poslova i obaveza istovremeno, jer postoji prostor za greške, posvetite se jednom, najvažnijem. Poslednja dekada meseca donosi mnogo lepših momenata na poslovnom planu. Odličan je momenat da se otpočne sa novim projektom ili poslovnom saradnjom. Ili da nešto oko čega ste se dugo borili i angažovali konačno uobličite. Dobijaćete  potvrde od drugih da su vaši postupci i način rada pravi. Imaćete više ponuda u ovom periodu, da li su to neki potencijalni novi saradnici, da li neki od ranije žele da obnove saradnju sa vama, u svakom slučaju osećaćete se dobro i motivisano za rad.

Ljubav: Prva dekada decembra  za Jarčeve  koji su u emotivnim vezama donosi  nezadovoljstvo i osećaj uskraćenosti, neispunjenosti  koji preovladava kod obe strane. Komunikacija neće funkcionisati kako treba, nećete uspevati da se dogovorite ni oko najosnovnijih pitanja i ukoliko dozvolite da ovo utiče na vas, možete biti prilično hladni i distancirani jedno prema drugom. Sve se može rešiti ako postoji volja i želja, pa ne dozvolite da ovo utiče na vaš odnos. Sredinom meseca  emotivni partner je sada spreman na kompromis, a i ima odlične ideje i načine da vam podigne raspoloženje, pa je bolje da se prepustite svom voljenom biću umesto da se rasipate od besa i stresa. U poslednjoj dekadi meseca biće mnogo prilika za zbližavanja. Vaš društveni život biće bogatiji i sadržajniji, a vi opušteniji i zadovoljniji. Za Jarčeve  u  vezama, generalno stanje na emotivnom planu će se stabilizovati. Dosta prijatnih i romantičnih trenutaka je pred vama, idete u susret praznicima,  trebalo bi da uživate i maksimalno se posvetite jedno drugom. Slobodni Jarčevi,  u prvoj polovini meseca možete se na blic zainteresovati za nekog. Dobri su momenti ako ne očekujete ništa preterano i ako se spremni da se prepustite. Ako želite nešto čvršće od cele ove priče, može se dogoditi da se vrlo brzo razočarate. U drugoj polovini decembra  ukoliko se suočite sa odbijanjem, sami ste krivi.

Zdravlje:  Prva polovina septembra donosi stabilnu zdravstvenu situaciju, u dobroj ste formi imunitet je dobar. Posvetite malo više vremena fizičkim aktivnostima i opštem zdravom odnosu prema svom telu i psihi. Druga polovina meseca problematičnija, naročito izražene smetnje u probavi i urogenitalnom traktu.

Posao: Komplikovana  poslovna klima za Vodolije sledi početkom decembra, sve što imate u planu  , projekti, dogovori  to će sada biti jako teško pokrenuti. Od 01.-06.12. neočekivane promene i tenzija koja može postojati  u vašem poslovnom segmentu izgledaće kao potpuni gubitak kontrole sa vaše strane i vođenje situacije u nekom nepredviđenom pravcu. Od 06.-10.12. može se dogoditi da čujete neke neprijatne vesti ili informacije kojima se ne radujete ili koje bi vas mogle iznervirati. Možete razmišljati da promenite neke situacije koje vas opterećuju, ali bi možda bilo dobro još malo sačekati. Od 10.-14.12. period donosi nove komplikacije i mnogo nerviranja za Vodolije. Neke situacije ili osobe će vas konstantno kočiti, teraće vas da usporavate, da ponavljate stvari, pritiskaće vas i nametati vam odgovornost. Uglavnom ćete ispravljati tuđe greške i propuste, i vaša nervoza biće opravdana. Od 14.-20.12. imaćete i više nego dovoljno mogućnosti da neke stvari menjate. Kontakt sa saradnicima i poslovnim partnerima je dobar i može se pronaći rešenje koje vam je potrebno.  Slede vam dogovori sa osobom ili firmom koja bi mogla postati značajniji partner u poslu. U poslednju dekadu decembra ulazite sa puno elana i radne energije. Ovaj period  vam donosi  mogućnosti da se povežete sa drugima, da pokrenete neke jače poslovne komunikacije i kontakte. Posebno lepo i aktivno vam je postavljeno sve što se vezuje za inostranstvo. Finansijski segment može biti vrlo dobar, moguća naplata zaostalih potraživanja.

Ljubav: Prva dekada decembra kod Vodolija koje su u emotivnim vezama komunikacija sa partnerom  i neće biti  toliko skladna i bez napetosti u vazduhu. Možete očekivati da se suočite sa preprekama na koje niste računali. Moguće su neprijatne informacije. Evidentno je da ni vi ni  partner niste bili u potpunosti iskreni po nekim pitanjima, koja su se sada opet postavila kao prepreka za vas. Uložite više strpljenja i truda, jer to je jedino što sada možete uraditi. Ono što je važno jeste da laganim tempom gradite neku stabilniju  zajedničku budućnost, ali će to biti više primetno tek sredinom meseca. Pošto vam i drugi aspekti idu u prilog, potrudite se da odnos sa voljenom osobom sada dovedete u potpunosti u normalu. Druga polovina meseca značajno opuštenija, imaćete mogućnost za početak stabilnijeg emotivnog perioda po vas. Sada možete prevazići neke nesuglasice i rešiti pitanja koja su vas u prethodnom periodu opterećivala. Vaš društveni život biće bogatiji i sadržajniji, a vi opušteniji i zadovoljniji. Slobodne Vodolije, u prvoj polovini meseca ste shvatili šta je ono što želite i umete da prepoznate da li su osobe sa kojima dolazite u kontakt nešto što može biti ozbiljnija priča ili samo avantura. Sada možete i na jednu i na drugu stranu, u zavisnosti od vaših afiniteta. U drugoj polovini decembra mešanje ljubavi i prijateljstva više neće biti moguće. Moraćete u jednom trenutku da se odlučite kojem od ova dva segmenta želite dati prioritet.

Zdravlje: Vodolijama početak meseca donosi pad imuniteta, mogući su problemi sa digestivni traktom. Druga dekada meseca problemi sa alergijama, prehladama, hormonski disbalans, moraćete malo ozbiljnije da se pozabavite svojom zdravstvenom slikom. Kraj meseca donosi poboljšanje, uvedite umerene fizičke aktivnosti svakodnevno i nadoknadite san.

Posao: Početkom meseca neke situacije ćete lako rešavati ili pokretati, u drugima ćete se saplitati i suočavati se sa okolnostima i preprekama koje ne možete prevazići. Od 01.-06.12. budite oprezni šta, kad, gde i sa kim pričate moguće  su sabotaže od strane kolega i onemogućavanje nekih vaših planova. Obratite pažnju kome otvarate karte. Od 06.-10.12. povremeno može biti napetih momenata sa nadređenima koji od vas očekuju da promenite način rada ili pristup obavezama. Bićete isfrustrirani zbog cele situacije, ali nije ni prvi ni poslednji put, morate biti realniji kad postavljate poslovne ciljeve. Od 10.-14.12. generalno, budite oprezni prilikom bilo kakvih novčanih ulaganja. Moguće je da se situacija neće razvijati onako kako želite. Ne bi trebalo  da pokrećete neke nove projekte, jer je dosta toga nejasno i nedefinisano. Ni ljudi sa kojima dolazite u kontakt nisu u potpunosti otvoreni i iskreni i ne oslanjajte se na njihova obećanja. Možete imati problema sa papirologijom i nabavkom potrebnih dokumenata. Od 14.-20.12. biće velikih i jako pozitivnih promena po vas.  Pravi je trenutak za pokret i za akciju, jer su  vaši napori podržani i trebate iskoristiti prilike koje se pred vama otvaraju. Treća dekada decembra donosi dosta kvalitetnih kontakata i komunikaciju sa osobama od kojih možete čuti bitne informacije i dobiti dobre savete za dalje. Bićete u situaciji da nametnete nove načine rada u uvedete i neke nove tehnologije. To  će zahtevati i nove saradnike, pa se potrudite da ih pronađete.

Ljubav: Početak meseca zauzetim Ribama donosi napetost, kao da neko  namerno  testira vaše živce. Oboje ćete  biti  napeti, isključivi jedno prema drugom, posesivni i nervozni. Sve to će rezultirati distancom i određenim zahlađivanjem vaših odnosa. Ne dozvolite drugima da vas savetuju i mešaju vam se u vezu.  U vašim emotivnim relacijama stoji promenljivost i nestabilnost, i vi i partner se ne razmimoilazite i nikako ne uspevate da održite kvalitet  vaše veze. Sredinom meseca morate da se potrudite da partner stekne utisak da mu dajete maksimum u svemu, a ne da stalno nešto bude nedovršeno. Obostrana otvorenost u komunikaciji je neophodna da bi se sve rešilo na najbolji način. U drugu polovinu meseca ćete uploviti u boljem raspoloženju. Treća dekada decembra donosi preispitivanju odnosa sa partnerom. Moguće je da vam neke situacije smetaju, ili ste pak svesni da biste oboje trebali više da se potrudite jedno oko drugog. Umećete na pravi način da podstaknete voljenu osobu, a i ona će umeti da uzvrati dobrim raspoloženjem, i očekuju vas lepi momenti za kraj godine. U prvoj polovini decembra slobodne Ribe,  trenutno vam vezivanje i obavezivanje  baš i nije prioritet. Imate svoje društvo, svoje prijatelje, izlazite i provodite se i upoznajete zanimljive nove osobe. Sa svima ćete uspostaviti lepu komunikaciju, biti duhoviti i interesantni, ali nećete povlačiti nikakav konkretniji potez. U drugoj polovini decembra imaćete mogućnost lepog poznanstva koje može krenuti kao prijateljski kontakt, ali ima šanse da se pretvori u nešto ozbiljnije.

Zdravlje: Ribama početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na prehlade i urinarne infekcije. Treba da poradite na odmoru, zdravoj ishrani, većem unosu vitamina. Druga polovina meseca priliv energije i bolje raspoloženje. Kraj meseca pojačan stres, potreban je redovniji san, a mogući  su i problemi sa hormonskim disbalansom.