Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.07.2024 do 31.07.2024 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca karakterišu problemi sa papirima i finansijskim transakcijama. Od 01.-07.07.  potrebno je proveriti svaku i najmanju  nejasnoću. To bi trebalo da bude zadatak za sve vaše saradnike, a koliko će njih uspešno to obaviti pokazaće predstojeći period. Od  07.-12.07. iskoristite mogućnost da preko prijatelja, veza, dođete do nekih značajnih informacija, vesti, jer ćete time dodatno pokrenuti stvari i otvoriti nove opcije vezane za poslovne saradnje. Od 12.-19.07. period pred vama može doneti povremene tenzije, prvenstveno  zbog nekih obaveza koje niste završili u prethodnom periodu ili koje morate ispraviti, ali i zbog toga što se vaši planovi ne odvijaju na način koji ste zamislili.Dobro će vam ići pregovori sa saradnicima, i novim interesantnim saradnicima sa kojima tek želite da otpočnete nešto. Biće  mogućnosti  za kraća poslovna putovanja, a kod nekih se mogu otvoriti i putevi ka inostranstvu. Od  19.-22.07. postoje aspekti mogućih komplikacija i nesporazuma sa osobama koje se nalaze na višim pozicijama  hijerarhijske lestvice. Obratite pažnju i na zaostale obaveze formalne i papirološke prirode, kako bi izbegli plaćanje nepotrebnih penala kod pretpostavljenih. Od 22.-27.07. neke stvari treba raščistiti jer vam je više dosta otezanja i čekanja. Moguće je da će pojedini biti iznenađeni vašim reakcijama ili idejama, stavovima, ali  će ovo itekako biti delotvorno. Finansijska situacija počinje da se pokreće na bolje. Kraj meseca donosi  solidni  saldo kada su finansije u pitanju, a može se desiti i po koji neočekivan dobitak. Nešto više novca će vam izvući veći troškovi na koje ste zaboravili.

Ljubav: Početak jula  donosi malo turbulencije kod zauzetih Ovnova. Vaši planovi se ne ostvaruju i situacije nameću da ste tu zbog drugih i za druge, a ponajmanje za sebe. Nećete biti zadovoljni sobom, bez obzira na vaš trud u odnosu. Pazite se ljubomore, sukoba sa umišljenim ili stvarnim suparnicima. Posesivnost može biti jedan od ometajućih faktora stabilnosti vašeg odnosa. Trenutno  ne možete promeniti bilo šta i pokušajte da se prilagodite. Sredina meseca donosi mali boljitak u komunikaciji i malo više elana sa obe strane za poboljšanje situacije. Ako sebi i drugoj strani date malo vremena za smirenje, sve će početi  da lagano dolazi u normalu od drugog dela perioda. Posle 16.07. slede vam neke nove situacije, novi ljudi, izazovi , potrudite se da se posvetite prijateljima, ali nemojte zanemariti porodične odnose. Budite svesni da situacije u vašoj vezi sada zavise isključivo od vas. Potrudite se da voljenoj osobi pokažete dovoljno pažnje, da je ne zanemarujete i ne okrećete se samo svojim ličnim interesima, jer bi to moglo da se odrazi na kvalitet vaših odnosa. U prvoj polovini meseca slobodni Ovnovi – biće vam vrlo zanimljivo. Pored prošlosti, koja će i dalje imati prioritet,  otvaraju se i  dobre mogućnosti za  nove, stabilne ljubavne priče. U drugoj polovini meseca Ovnovi, platonske veze i simpatije mogu da se pokrenu u pravom smeru, posebno ako ovakav kontakt već duže vreme traje.

Zdravlje:  Početkom jula nemojte zanemarivati svoje zdravstvene probleme. Konkretni problemi  u ovom periodu mogu biti bolovi u leđima, glavobolje, problemi sa sinusima i grlom. Druga dekada meseca problemi sa stomakom i ishranom, ali radite na svom imunitetu i pripazite urogenitalni trakt. U poslednjoj dekadi posvetite se malo više sportu, boravku u prirodi  i opuštanju.

Posao: Početak jula  Bikovima na poslovnom planu donosi mogućnost novih poslova i izvora zarade.   Od 01.-07.07. budite oprezniji po pitanjima novca, ali i po pitanju dogovora sa ljudima koji mnogo obećavaju, a koliko ispunjavaju – to je pitanje. Upozorenje po pitanju novca definitivno stoji, pogotovo ako imate nameru da ulažete ili da pozajmljujete. Od 07.-12.07. moguće je da se u vašoj radnoj sredini sada dešava i neka reorganizacija, promene, vi ste osoba koja je dobila najodgovorniju ulogu u svemu tome. Vi ćete  biti zadovoljni onim što ostvarite. Dobijate informacije koje vam se dopadaju u vezi finansija. Od 12.-19.07. istrošiće vas gomila usputnih dešavanja, i teško ćete izlaziti na kraj sa sopstvenim dnevnim obavezama. Akcenat je na završavanju započetih obaveza. U pitanju može doći probijanje nekih zadatih rokova, pa se morate baviti produžavanjem istih zbog čega mi tekuće obaveze dodatno trpele. Traži se prilagodljivost kolektivu, njihovoj dinamici, opšta radna atmosfera je dobra. Od 19.-22.07. u ovom periodu teško kontrolišete troškove, što dovodi do toga da se u finansijskom segmentu osećate nesigurno. Možda vam neće odgovarati način rada koji vam je nametnut, ali sada morate da se prilagodite zahtevima saradnika. Od 22.-27.07. sve je u vašim rukama, a na prvom mestu sposobnost prilagođavanja i brzih promena koje usklađujete sa okolinom. Poslednjih dana jula maksimalno stavite sebe u prvi plan. To je siguran put da vaše ideje pronađu put do realizacije, iako postoje prepreke na svakom uglu. Solidna finansijska situacija vas očekuje i pored nešto pojačanih troškova.

Ljubav: Prva polovina jula  Bikovima koji su   u partnerskim odnosima donosi značajno poboljšanje situacije zahvaljujući obema stranama. Vaša energija sada je potpuno drugačija nego u dužem vremenskom periodu unazad, počeli ste ozbiljno da se vraćate sebi i svojim potrebama, optimizam vam se vratio i više nema nemogućih stvari za vas. Vi donosite dobru energiju, druga strana daje stabilnost koliko je to u njenoj moći. Sredinom meseca strpljenje vam neće biti jača strana , što će se odraziti na neke verbalne prepirke koje su bespotrebne. Potrudite se da radite na sopstvenoj samokontroli, da partner ne bi previše emotivno pao. U drugoj polovini meseca  pred vama su dani koji su ispunjeni dobrom energijom, ali i pojačanom idejnom i kreativnom aktivnošću sa vaše strane. Otvaraju vam se novi putevi  kad je vaša veza u pitanju , morate i partner i vi učiniti malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa. U prvoj polovini jula slobodnim Bikovima poslovni segment sada može postati vrlo zanimljivo mesto za mnogobrojna dešavanja i interesantne kontakte sa suprotnim polom.U drugoj polovini meseca raspoloženi ste za druženje, pomalo i za avanturu. Nova osoba u vašem životu zaintrigirala vas je možda i više nego što ste svesni.

Zdravlje: Početak meseca je obeležen promenljivim raspoloženjem, pojačanim stresom i bolovima u glavi, mogući su problemi sa spavanjem i nervoza, kao i variranje krvnog pritiska. Druga dekada  meseca se nastavlja sa problemima  glavobolje i  sa variranjem krvnog pritiska. U trećoj dekadi meseca obratite pažnju na povrede prouzrokovane većim fizičkim naporima.

Posao: Početak jula  na poslovnom planu donosi mogućnost dodavanja novih poslovnih obaveza. Od 01.-07.07. pokušajte  da u ovom periodu ne napravite greške za koje će vam posle trebati mnogo vremena da ih ispravite. Neko vam može ponuditi  dobru poslovnu šansu ili želi da vas zainteresuje za saradnju. Promenljivost po pitanju finansija. Od 07.-12.07. ne uplićite se u rasprave, ne trošite svoje vreme na nervozu i negativnu energiju. Moraćete da rešavate mnogo toga i verovatno ćete dosta vremena trošiti na dogovore i na papirološka pitanja. Od 12.-19.07. ostvarujete kontakt sa osobom koja je izuzetno ozbiljna i koju poštujete i cenite njen rad, postojaće jake mogućnosti za saradnju.  Od 19.-22.07. koristite sva svoja znanja i načine za koji vi smatrate da problem može najbrže i najefikasnije da se reši. Imaćete podršku nadređenih, i pomoć u svakom segmentu. Dobro procenite vreme i finansijska ulaganja i ne zalećite se i sve će ići dobro. Od 22.-27.07. situacija na poslovnom planu biće promenljiva. Verovatno će ritam ići jedan korak napred dva nazad, ali i to nije loše kako bi proverili  svoje planove i nacrte. Pažljivo isproveravajte dokumentaciju, dozvole, obaveze koje ste već završili, eventualni propusti su sada mogući. Na samom kraju jula potrebno je samo malo više strpljenja i možda više prilagođavanja saradnicima i sve će krenuti nekim svojim normalnim tokom. Doći ćete u kontakt sa osobama koje su po vas vrlo značajne i sa kojima možete dogovoriti neke nove poslovne priče ili projekte.

Ljubav: Početak meseca zauzetim Blizancima donosi dinamičnu situaciju što u komunikaciji, što u dešavanjima. U prvoj polovini jula  ćete povremeno gubiti strpljenje kada je partner u pitanju. Neke situacije sada možete srediti, ali ćete zaista morati da se potrudite. Kombinacija  otvorenih razgovora i unošenja malo više emocija u postojeći odnos može poboljšati situaciju. Sredinom meseca povremeno će se javljati napadi  ljubomore i posesivnosti, koje su vam i ranije donosile teškoće u odnosu. Partner može da vam prebaci da previše mislite na sebe po nekim pitanjima i da ne posvećujete dovoljno pažnje njegovim potrebama, ali i vezi uopšte. U drugoj polovini meseca pokušajte sa sitnim gestovima ili malim poklonima da se iskupite. Vaš trud će biti višestruko nagrađen. Uključite partnera u sve vaše priče, tako ćete postići i bolju komunikaciju i veću bliskost. Krajem meseca mogu se pojaviti neke sitne nesuglasice, se potrudite da eliminišete na najbezbolniji i najbrži način bez mnogo pompe. Slobodni Blizanci će pronaći način kako da se više približe osobi koja im se dopada i jedna neobična okolnost vam može doneti susret koji toliko priželjkujete. U drugoj polovini meseca neko je zainteresovan za vas, aktivan i pokušava da vas podstakne na komunikaciju.

Zdravlje: Blizancima  početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolove u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti , više kretanja. Druga dekada meseca priliv energije i bolje raspoloženje. Kraj meseca pojačan stres i potreban je redovniji san i da malo više vremena provodite u prirodi.

Posao: Na početku meseca situacije na poslovnom planu se komplikuje jer  kasnite.  Od 01.-07.07. morate mnogo da se potrudite da pokažete šta umete i šta možete. Sve to će se u nekom doglednom periodu isplatiti. Ne smete trošiti energiju uzaludno. Od 07-12.07. sve ono što budete pokušali na brzinu da rešite  verovatno je da ćete se u istom zapetljati i izgubiti mnogo vremena. Nadređeni i saradnici vas požuruju, a vi što više ubrzavate , komplikujete, najpre iz razloga što gubite mnogo vremena na detalje ili pravite sitne greške. Od  12.-19.07. situacije će vas saplitati a vi ćete se truditi da nastavite dalje.  Povremeno  ćete i sami sebe dovoditi u loše pozicije prebrzo ćete odreagovati u nekim trenucima, napravićete propust pa ćete to posle ispravljati, donosićete odluke na prečac. Od 19.-22.07. vi ne možete da postavljate uslove, niste u poziciji da povlačite glavne konce. Budite što mirniji, i pokažite dostojanstven i diplomatski pristup. Od 22.-27.07. doći će do  odlaganja ili pomeranja rokova kod nekih poslova ili su mogući problemi sa papirima . Promene u dogovorima će vas nervirati, a izvesno je da ćete morati često da razgovarate sa ljudima koje biste najradije zaobišli kako god. Na samom kraju meseca  ne biste trebali da donosite bilo kakve odluke, jer one mogu biti ishitrene i samim tim se kasnije pokazati kao nepovoljne. I dalje će biti sporosti i težine u komunikaciji sa saradnicima i poslovnim partnerima. I dalje će biti zastoja, grešaka i kašnjenja, ali šta je tu je.

Ljubav: Prva polovina jula Rakovima koji su u emotivnim relacijama emocije će biti duboko poljuljane, a kod nekih čak može doći i do prekida. Uprkos svemu možete osetiti smirenje i moći da voljenoj osobi saopštite sve što hoćete, ali na jedan mnogo mirniji, racionalniji način. Sredinom meseca, i dalje ste u periodu koji je dosta nepovoljan. Morate se potruditi da ne budite impulsivni, ne budite negativni, ne unosite nemir u svoje veze, podgrevate dodatno loše odnose. Svađe i provokacije su u vazduhu, ne dozvolite im da se razviju pokušajte da ostanete smireni i ne nasedate. Malo poboljšanje situacije biće u drugoj polovini meseca, imate priliku da odnos sa partnerom poboljšate i  da se više posvetite jedno drugom. Takođe, vi možete tokom ovog perioda  proširiti  krug zajedničkih prijatella, više kretanja, okupljanja, putovanja. Lep period biće pred vama u kome treba maksimalno da se opustite i partnera motivišete da bude tolerantniji. Ispoštujte jedno drugo , i bavite se stvarima koje odgovaraju i jednoj i drugoj strani. Možete uvesti više  zabave i dobrog raspoloženja u vaš odnos , samo je potrebno da se malo potrudite. Slobodni Rakovi, u prvoj polovini meseca  vi ste živnuli, prijaju vam osobe koje su oko vas i koje vam pokazuju zainteresovanost. Ne želite da žurite, puštate da vam pokažu da li vas zavređuju. U drugoj polovini meseca više osoba je zainteresovano od vas  neke od njih jasno pokazuju svoje namere a neke prikriveno, ispod oka prate  svaki vaš potez i nadaju se da ćete vi odreagovati.

Zdravlje: Početak meseca vam može doneti  veći pad energije. U drugoj dekadi jula  javljaju se hronični problemi na prvom mestu sa disajnim putevima, alergije, astma...Iscrpljenost krajem meseca biće naglašena i morate ozbiljan pristup da imate kada je zdravlje u pitanju tokom celog perioda. Više sna biće vam neophodno da biste normalno funkcionisali.

Posao: Početak jula Lavovima na poslovnom planu donosi probleme u komunikaciji sa saradnicima i nadređenima. Od 01-07.07. biće  porasta obaveza, ali isto tako i povoljnih  poslovnih šansi za vas. Ako su neophodne neke organizacione promene nemojte bežati od toga. Od 07.-12.07. opterećujete se detaljima i sitnicama u nekim dogovorima ili poslovnim partnerstvima a ne sagledavate širu sliku. Zato je moguće da ćete se na nekim stavkama zakočiti i izgubiti previše dragocenog vremena. Ionako ste zatrpani obavezama, nemojte sebi samo dodavati i otežavati. Od 12.-19.07. ovo je period kada će neke poslovne priče, dogovori, ali i papirološka pitanja  potpuno neočekivano krenuti brzo ka svom rešavanju ili realizaciji. U kontaktu ste sa pozitivnim ljudima, saslušajte njihove predloge. Iako su finansije dosta promenljive i u ovom periodu , ipak ćete uspeti da regulišete sve obaveze koje imate. Od 19.-22.07. treba obratiti pažnju na neki postojeći posao, mogao bi spletom loših okolnosti biti prekinut i naneti vam dosta finansijskih problema. Potrebno je da to imate u vidu i da pokušate da odreagujete pravovremeno i sprečite neke veće eventualne gubitke i probleme. Od 22.-27.07. biće  dosta promena situacija, u jednom momentu će se sve odvijati glatko i bez ikakvih zastoja, a u sledećem ćete imati problem sa komunikacijom sa ljudima koji su vam izuzetno bitni. Sam kraj jula je period odličan za finansijske tokove, zarada se uvećava i iskoristite taj period i za eventualno podizanje kredita i uzimanje pozajmica naravno samo ako je neophodno.

Ljubav: Prva polovina meseca donosi  distancu zbog nepoštovanja potrebe druge strane za vaše potreba i ciljeve. Budite otvoreniji i uložite malo napora da poboljšate postojeću situaciju, u kojoj ste vi malo po strani. Imaćete veliku podršku prijatelja u ovom periodu na svim poljima. Budite malo više sa partnerom, i pokažite mu da možete da nešto promenite i da to bude na obostrano zadovoljstvo. Cenite na pravi način ove trenutke koje sada imate – jer nikad ne znate da li se već sutra stanje može promeniti. Druga polovina meseca donosi bolju klimu u vašem odnosu, više opuštenijih situacija i bolje raspoloženje i vas i vašeg partnera. Kraj meseca donosi stabilizaciju u odnosima, i  veću posvećenost zajedničkim planovima. Slobodni Lavovi u prvoj polovini meseca druženje i flertovanje će funkcionisati, ali će se teško otvoriti prilika za pravu emotivnu priču. U drugoj polovini meseca emotivnih  prilika će biti a na vama je da li  da ćete ih i iskoristiti.  Postoji neka stegnutost ili nesigurnost unutar vas.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj dekadi jula dobra fizička kondicija, mentalno se rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga dekada  meseca donosi pojačan stres i nervozu i to se odražava bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Imunitet vam još uvek nije sjajan, čuvajte se prehlada. Treća dekada jula pse da više spavate kako biste rasteretili nervni sistem i kardiovaskularni sistem.

Posao: Početak meseca Devicama donosi turbulentna dešavanja i sitne probleme koji mogu prerasti u krupnije. Od 01.-07.07. slede rešavanja važnih papiroloških pitanja, ali vam stiže i nova dokumentacija oko koje se treba baviti. Od 07.-12.07. vratite se unazad više puta i proverite sami sebe. Finansije mogu biti malo ugrožene, iz tog razloga povucite ručnu kočnicu na vreme. Od 12.-19.07. sledi vam dosta nervoze i  inertnosti. Kočiće vas sve ono što se vezuje za finansije a biće i dosta ispravljanja i ponavljanja čak i onih obaveza koje su vam rutinske. Situacije vas na neki način upozoravaju da kasnite po mnogim pitanjima i da je vreme da se pokrenete. Od 19.-22.07. moraćete ozbiljno da se posvetite prvo onome što želite, a onda i onome što morate. Pokrenuće se stvari, možda ne one koje očekujete, ali sigurno one koje su dobre za vas.  Od 22.-27.07. sa kolegama tokom ovog perioda može biti par napetih momenata, ali ćete vi uspevati da nekako smirite i izbalansirate situaciju. Stoje vam mogućnosti za probleme sa papirima, tehničkim sredstvima, dogovorima. Krajem jula uspešno završavate sve obaveze i najkomplikovanije situacije. Budite profesionalni, posvećeni, autoritativni i svi će vas pratiti. Koristite sva svoja znanja i načine na koji vi smatrate da problemi mogu najbrže i najefikasnije da se reše. Imaćete podršku nadređenih, i pomoć u svakom segmentu. Dobro procenite vreme i finansijska ulaganja i ne zalećite se i sve će ići dobro.

Ljubav: Početak meseca vaš emotivni odnos na nekoj vrsti ispita i vi se ne osećate naročito dobro zbog toga. Ima onih koji su okupirani tajnim pričama, koji lebde negde u oblacima i ne znaju gde je levo. A ima i onih gde je svaka reč, partnerova ili njihova  sasvim dovoljna da pokrene prvo lavinu, a posle distanciranje i ćutanje.  A možda ste sve ovo zajedno pomešano. Potrebno je da vi iznesete neke svoje ideje za rešavanje i to definišete sa partnerom. Morate da izbacite sve toksične stvari iz vaše veze da biste uživali. Grešaka ima sa obe strane, i zbog toga morate da ih zajedno popravljate. U drugoj polovini meseca svaka zajednička aktivnost odisaće pozitivnom energijom i lako ćete se dogovarati oko svega. Pružite podršku partneru u svim njegovim aktivnostima i poslovima. Kraj meseca se odlikuje malo napetijom situacijom u vašem okruženju, biće dinamičnije pa to samim tim izazivaće malo više nervoze u komunikaciji sa partnerom. Budite spremni na svađe i prepucavanja oko nekih sitnica, a da ne govorimo oko krucijalnih stvari. Biće dosta nepoklapanja sa partnerom u ovom periodu. Slobodne Device, u prvoj polovini meseca postoji šansa da preko prijatelja, poznanika, društvenih dešavanja  upoznate osobu koja će vas na prvi pogled zaintrigirati i očarati. U drugoj polovini meseca čvrsto se držite onoga što je bilo. Iako  poželite da pustite, trenutno se ne pojavljuje ništa novo a dovoljno snažno.

Zdravlje: Grlo, ali i stomak će vam biti dosta osetljivi. Ne konzumirajte previše hladne napitke, jer se lako možete prehladiti. U drugoj dekadi meseca biće  potrebno je da se više posvetite stanju svog organizma i promenite neke loše navike. Problemi sa  kardiovaskularnim sistemom , variranjem krvnog pritiska i glavoboljama mogući su u trećoj dekadi meseca.

Posao: Početak meseca karakteriše promenljiva situacija u sferi  profesionalnog angažovanja kod većine Vaga. Od 01.-07.07. na poslovnom planu nema  krupnijih  dešavanja, sve bi trebalo da ide prema naznačenim planovima. Odnosi sa kolegama su u suštini dobri, sa nadređenima zadovoljavajući. Prihvatite jedan konstruktivan savet i razmislite o promeni neke poslovne koncepcije, nemojte biti zatvoreni za nove ideje. Od 07.-12.07. sledi turbulentan period sa bezbroj poslovnih izazova ali i realnih kočnica gde nećete moći ništa da preduzmete. Pojavljuju se problemi  koji se odnose na rokove koje morate ispoštovati naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Od 12. -19.07. moći ćete  da bolje balansirate između svojih lepih i kreativnih ideja, i realnih parametara koji spuštaju na zemlju. Važno je da pokušate okončati sve prethodne radne zadatke pre nego što prihvatite nove obaveze. Od 19.-22.07. možete  imati probleme sa nadređenima, ili pak rešavati zaostale stvari iz prethodnog perioda. Morate ići korak po korak, jer u suprotnom samo doprinosite velikoj napetosti i haosu. Sve  može da se brzo reši, samo vam je potrebno strpljenje. Od 22.-27.07. budite distancirani od pojedinih kolega i od bilo kakvih priča rekla kazala. Sam kraj meseca  opet može doneti probleme što sa saradnicima i organizacijom, što sa nekim zastojima koji ne zavise direktno od vas. Potrudite se da izbegnete veće i pre svega nepotrebne kupovine i ulaganja, da biste bili u situaciji da kraj meseca dočekate bez većeg materijalnog minusa.

Ljubav: Prve dane jula posvećujete članovima porodice i njihovim problemima. Biće mnogo više lepih nego loših situacija. Kad zanemarimo vaša povremena talasanja i oscilacije u prvoj polovini meseca ne bi trebalo da bude previše razloga za nerviranje i svađe.  Otvorenost i iskrenost daju prave rezultate u vašim relacijama. Ima tu mnogo toga što ste stavljali pod tepih i to morate povremeno da pretresete.  Sredinom meseca budite jako oprezni u komunikaciji, ne treba napadati drugu stranu  kroz prebacivanje,  sumnjičavost i međusobne optužbe. U drugoj  polovini meseca polje partnerstva veoma aktivno, jako lepi odnosi sa partnerom. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja šta želite. Opustite atmosferu u vezi i sve će ići u laganijem ritmu. Slobodne Vage  mnogo priče i lepih dešavanja vas očekuje i u prvoj polovini jula.  Neke situacije se brzo razvijaju i vi postajete sve više i više zainteresovani. U drugoj polovini meseca dajte svoj maksimalni doprinos kako bi razjasnili dileme, odnosno nemojte ostaviti drugoj strani da nagađa i eventualno nešto pogrešno shvati.

Zdravlje: U prvoj dekadi  jula disbalans kada je energija u pitanju poremetiće zdravstvenu sliku. Pokušajte da smanjite  fizičko opterećenje i rasipanje energije, povećajte vreme  odmora, relaksacije i sna. Osetljive tačke kardiovaskularni sistem, glavobolje i variranje krvnog pritiska u drugoj dekadi meseca. Moguće je da vam se jave   alergijske reakcije ili slabije prehlade. Poslednjih deset dana jula posvetite se aktivnom odmoru i boravku u prirodi.

Posao: Početak meseca jula donosi  manja talasanja pre svega na polju organizacije i komunikacije sa saradnicima ali i sa nadređenima. Od 01.-07.07. Nije baš najpovoljniji period za dokazivanje sebi i drugima šta i koliko možete, akcenat stavite na rutinsko odrađivanje započetih poslova. Od 07.-12.07. tokom ovog perioda su vaša očekivanja i želje u neskladu sa trenutnim mogućnostima. Ne zalećite se u neke poslove o kojima nemate dovoljno informacija ili koje su na neki način neprovereni. Saradnje sa strancima funkcionišu jako dobro, vi ste  zadovoljni rezultatima. Od 12.-19.07. najpre odredite prioritete i prvenstveno se fokusirajte na najvažnije zadatke,  a zatim zatražite i prihvatite pomoć osoba od poverenja. Od 19.-22.07. povremeno ćete upadati u nervozu zbog svega što se dešava, ali ne zaboravite  što više žurite – više i grešite, pa ćete usporiti i organizovati se bolje. Potražite i pomoć od strane kolega  makar jedan deo posla prebacite na njih. Od  22.-27.07. morate raditi na prilagođavanju realnim okvirima u skladu sa mogućnostima vašeg radnog okruženja. Maksimalno se potrudite da neku od novih ideja nametnete onima koji odlučuju, odnosno da budete predvodnik  novog poslovnog projekta. Sam kraj meseca može doneti neke nove komplikacije, može doći  do  uvođenja nekih novih tehnoloških postupaka u poslovni proces. To se odnosi i na inovacije u poslovnom prostoru, i ulaganja u sam tehnološki postupak. Na kraju meseca treba  biti oprezan i u vezi plaćanja zaostalih računa i dugova, kako bi kamata ostala pod kontrolom. I ova nova tehnološka ulaganja isiskivaće potreban dodatni oprez.

Ljubav: Početak  meseca donosi dosta  oscilacija u vašim emotivnim relacijama. Ne bi trebali da potencirate besmislene rasprave i beskonačna prepucavanja,  pokušajte da okrenete energiju na drugu stranu – na neke zajedničke aktivnosti koje će zaokupirati pažnju i vama i partneru. Biće tu i nekih momenata koji će vam na kratko pokvariti raspoloženje ili vas iznervirati, ali generalno gledano to su samo prolazni problemčići. Druga polovina donosi bolju komunikaciju između vas i partnera, i bolju klimu u postojećem odnosu. Lep period pred vama, imaćete mnoge nove situacije koje vam pomažu za budućnost. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja i  ulepšajte  jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja su vezani za nove ljude , biće dinamičnije nego obično. Bilo bi poželjno da odete na odmor i  pobegnete od svega, da se na neki način distancirate od loših vesti,informacija, briga , negativnih ljudi. Slobodni Škorpioni,  prilično zanimljiva dešavanja vam slede, neočekivana, inspirativna,  više osoba se može pokrenuti prema vama. U drugoj polovini meseca verovatno ćete odreagovati na kontakt od strane osobe iz prošlosti.

Zdravlje: U prvoj dekadi  meseca zdravlje je dobro i puni ste energije. Budite umereni u svemu i osluškujte svoj organizam, možete izvršiti neke rutinske kontrole, posvetite se zdravoj ishrani i umerenoj fizičkoj aktivnosti. Druga dekada meseca pored pojačane nervoze, postoji mogućnost i sitnijih povreda i tegoba sa stomakom. Krajem meseca obratite  pažnju na povišen krvni pritisak, mogući sezonski virusi, bez većih posledica.

Posao: Pojačano profesionalno angažovanje tipičnih Strelčeva, kao nastavak aktivnosti iz prethodnog perioda, biće najverovatnije prisutno i početkom meseca jula.  Od 07.-12.07. bićete  zatrpani i  nećete  moći da postignete  planirane stvari i obaveze. Nešto ćete morati  da odložite za kasnije, neke rokove u dogovoru sa saradnicima da ispomerate. To sve značajno usporava poslovni procesi unosi veliku nervozu u vaš kolektiv. Od 12.-19.07. povremeno ćete upadati u nervozu zbog svega što se dešava, ali ne zaboravite  što više žurite – više i grešite, pa ćete usporiti i organizovati se bolje. Potražite i pomoć od strane kolega  makar jedan deo posla prebacite na njih. Od 19.-22.07. bilo bi dobro i korisno da imate pored sebe osobu od poverenja koja želi i hoće da vam pomogne i ubrza radne procese koji su upali u lavirint. Od 22.-27.07. budite oprezni, i čuvajte se nepouzdanih saradnika ukoliko nameravate da pokrenete inicijativu za neko udruživanje. Krajem meseca imaćete izvesno nezadovoljstvo zbog usporene realizacije profesionalnih obaveza što će  pojačati  probleme i situacija u sferi materijalnog. Mogući su neočekivani troškovi, a vi se potrudite da ne budete uzročnik  dodatnih.

Ljubav: Kad je emotivni plan zauzetih pripadnika znaka Strelca u pitanju bićete malo inertniji u julu. To je posledica prezasićenosti ljudima i pričama. Može vam se pripisati da zapostavljate partnera. Vi ćete biti  osjetljivi i pomalo netolerantni, ne preporučuje se rasprava naročito kad ste u širem društvu. Preporuka je da partnera iznenadite nekim poklonom, ali nek to bude manji znak pažnje, ali ne nešto što izgleda kao da se iskupljujete. Sredinom meseca dobijaćete signale koje ćete umeti da protumačite i pročitate, stizaće informacije, baš one koje su vam trebale da sve dođe na svoje mesto. U drugoj polovini meseca trebalo bi  da se pozabavite planovima sa partnerom za neka ulaganja u vašem domu ili planiranju zajedničkog odmora. Unesite malo nonšalantnosti u svakodnevnicu i malo se poslužite svojim glumačkim umećem u odnosima i sa partnerom i porodicom. Slobodni  Strelčevi u prvoj polovini meseca čeka vas iznenađenje ili ćete vi pak iznenaditi osobu koja vas zanima. Druga polovina meseca donosi nova dešavanja, ali ne izgleda kao da ćete vi biti baš u nekom furioznom  raspoloženju oko toga.

Zdravlje: U prvoj dekadi meseca stres  nagomilan do maksimuma, izbacite ga  kroz fizičku aktivnost, naročito više vremena provodite u prirodi. Posledice toga mogu biti nesanice, hroničan umor, depresivna stanja. Vodite računa o ishrani i respiratornim organima, jačajte imunitet. U drugoj dekadi meseca povremeno padovi energije. Mogući stomačni problemi , pripazite dodatno na ishranu. Kraj meseca donosi probavne smetnje i  glavobolje.

 

Posao: Početak jula Jarčevima će da protekne u znaku ubiranja plodova, i na razne načine naplate uloženog rada i truda iz prethodnog perioda. Od 01-07.07. sve će vas podsticati da radite više, ali ujedno osećate umor od svih  situacija do kojih će dolaziti. Vodite računa u dogovorima  možda ste vi  jasno izneli predloge, ali ne znači da ih je druga strana razumela na pravi način. Od 07.-12.07. ovaj period donosi i dosta izazova na polju komunikacije i konfuznih  detalja u saradnji sa najbližim okruženjem, što može eskalirati raspravama širih razmera. Od 12.-19.07. odnos sa nadređenima će biti povremeno kompleksan i trebaće vam više truda i snage, ali ćete se na kraju razumeti i naći kompromis. Organizacija vam neće biti savršena koliko god da vam se žuri, nemojte trčati pred rudu, ali ni požurivati one koji su oko vas. Od 19.-22.07. neke dobre šanse i predlozi vam dolaze, itekako razmislite o onome što vam se nudi jer meni izgleda kao da bi vam to moglo otvoriti vrlo povoljan naredni poslovni period. Ovo se naročito odnosi na poslove vezane za inostranstvo. Od 22.-27.07. finansije prilično dobro stoje, biće i naplata nekih poslova koje ste ranije odradili, redovni prilivi stižu, možda sa malim zakašnjenjem. Sam kraj meseca može doneti određene probleme u polju finansija, izbegavajte rizične finansijske poteze. Čuvajte se nepreciznih dogovora ili loše projektovanih ciljeva što se rokova tiče. Rezultati ovih problema su  pre svega u timskom radu, što podrazumeva podelu odgovornosti, ali i tereta obaveza.

Ljubav: Veći deo meseca jula  trebalo bi da predstavlja izuzetno povoljan period za sveukupna dešavanja u sferi ljubavi kod  pripadnika znaka Jarca. Obratite pažnju na koji način komunicirate sa partnerom, svakako vam niko nije kriv zbog vaše neorganizacije ili promenjenih okolnosti. Vi ćete dobiti  više podrške od strane osobe koju volite. Obzirom na njenu dobru nameru možete očekivati više razumevanja, ali i emotivnih momenata. U drugoj polovini meseca proširićete krug zajedničkih prijatelja, više kretanja, okupljanja, putovanja. Lep period pred vama i treba da ga maksimalno iskoristite. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja i  ulepšajte  jedno drugom vreme. Slobodnim Jarčevima u prvoj polovini meseca kreću interesantna, prilično brza dešavanja sa nekim. Ovo može biti nova osoba, ali i  neko od bivših partnera. Druga polovina meseca prošlost vas sputava da nastavite dalje, branite se svim sredstvima. 

Zdravlje: Početak meseca sklonost ka upalama i infekcijama naglašena kao i glavobolje. Jačajte imuni sistem , odmarajte se dovoljno i pravilno se hranite. U drugoj dekadi meseca od posledica stresa imate neispavanost i potrebu za većim odmorom. U trećoj dekadi meseca mogući  su alergije, virusne infekcije. Obratite pažnju na disajne puteve i ne zanemarujte savete lekara.

Posao: Početak jula    za Vodolije donosi pregršt povoljnih  mogućnosti za nove projekte i vetar u leđa da uđu u neke krupnije poslove. Od  01.-07.07. verovatno će biti pokrenuta neka problematika iz prošlog perioda i najbolje je rešavati je mirne glave. Takođe, tada očekujte gomilu obaveza odjednom.  Od 07.-12.07. vi ćete se maksimalno truditi da sve pozavršavate u planiranim rokovima, ali oni oko vas neće. I onda će dolaziti do razmimoilaženja i do problema u obavljanju obaveza. Od 12.-19.07. stabilizacija situacije i krećete blago uzlaznom linijom, ali se nemojte opuštati. Treba da do kraja meseca budete oprezni sa papirima i ugovorima, situacija se menja malo nabolje. Od 19.-22.07. bez žurbe i forsiranja sebe i drugih, radite ustaljenim tempom konačno jedna stabilnija atmosfera biće oko vas. Priča svakako ide u onom pravcu koji vama odgovara i samo je potrebno imati strpljenja i ne praviti neke nepromišljene korake. Prilivi su se povećali, ali vi ste skloni da puno  trošite pa možete  uleteti u minus na račun, stoga oprezno. Od 22.-27.07. situacija je prilično korektna i verovatno je da će se tako nastaviti i na dalje. Što se tiče odnosa sa onima sa kojima sarađujete tu već može biti nervoze i tenzije. Do kraja meseca biće različitih dana i situacija, dosta promenljiv period.Odnos sa najbližim saradnicima i kolegama se može pogoršati, koliko god vi i druga strana pokušavali da pronađete zajednički jezik. Ni odnos sa nadređenima neće biti savršen, pa se čuvajte rasprava sa osobama koje su po poziciji iznad vas.

Ljubav: Početak meseca donosi klimu u kojoj bi trebali da malo više analizirate vaš odnos. Ima dosta toga što se nakupilo u prethodnom period  umor, nemotivisanost ili ste zaboravili da jedno drugom pristupite na pravi način  potpuno je nebitno. Ono što je važno jeste da i u ovom periodu   postoji mogućnost da aktivirate jedno drugo i doneće  vam lepe zajedničke trenutke. Budite vi taj koji će imati više samokontrole i izbeći konflikte širih razmera. Druga polovina meseca donosi stabilizaciju odnosa i pravljenje zajedničkih planova. Manje više možete postići sve što ste planirali i zamislili, zračite velikom energijom i šarmom. Kraj meseca donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, neki novi zajednički planovi  ili bar promenu u načinu komunikacije sa partnerom. Bićete u prilici da neke stvari pokrenete, oživite ponovo emocije i strasti pa se potrudite maksimalno oko tog. Slobodne Vodolije, spletom čudnih okolnosti i potpuno neočekivno za vas, može  doći do vrlo lepog poznanstva ili pak pokretanja ka vama osobe koja vam već neko vreme privlači pažnju. U drugoj polovini jula ne počinjite novo i ne vraćajte se starom, uživajte u slobodi, životu, prijateljima, druženju.

Zdravlje: U prvoj dekadi jula vi ste u dobroj formi i  zdravlje je stabilno, eventualni problemi sa kičmom. Dosta kretanja, fizičke aktivnosti, i pozitivnog stava glavni su pokretači dobrog zdravlja. Druga dekada meseca donosi izraženiju nervozu što za posledicu ima glavobolje. Vežbajte, odmarajte. U trećoj dekadi jula izražene glavobolje i probleme sa krvnim pritiskom.

Posao: Početak meseca jula   Ribama   donosi mnogo poslovnih aktivnosti i potrebna je dobra organizacija što i nije lak posao često.  Od 07.-12.07. ne računajte mnogo u ovom periodu na solidarnost i lojalnost okoline,  moraćete  sve svojim sopstvenim snagama da odradite. Obratite pažnju na bitne detalje, jer postoji mogućnost propusta, grešaka, gubljenja važnih papira. Od 12.-19.07. dobar je trenutak da se aktivirate u novim dogovorima i da ostvarite komunikaciju sa poslovnim partnerima koji vas interesuju. Veći broj poslovnih putovanja takođe može biti aktuelan, a moguće je da će neki od vas otići i put inostranstva dogovora radi.  Od 19.-22.07. pozavršavajte sve obaveze koje imate, ne gurajte ih pod tepih,  da se u ne biste našli u nezavidnoj situaciji i kritikovani od strane saradnika ili nadređenih za neke zaostale nezavršene stvari. Od 22.-27.07. neke odluke moraju da sačekaju, još neke informacije morate dobiti, moraju se pokrenuti dešavanja koja će vam dati prave  smernice. Za sada se bavite svakodnevicom, poslovima i obavezama koji su redovni i strpljivo čekajte svoj trenutak koji će vrlo brzo doći i otvoriti se. Na kraju meseca  biće veoma važno da vi budete maksimalno precizni u svom izražavanju, da ponovite više puta neke poteze, a na drugoj strani da zatražite dodatna objašnjenja ukoliko nešto nije dovoljno jasno. Sve će to usporiti poslovne procese, ali potrudite se maksimalno da pomognete i sebi i saradnicima.

Ljubav: Početak meseca jula zauzetim Ribama, sa partnerom bi trebali da što više budete u okruženju prijatelja i dragih ljudi. Ne dozvolite drugima da vas savetuju i mešaju vam se u vezu. U vašim emotivnim relacijama stoji promenljivost i nestabilnost, i  vi i partner se  razmimoilazite i nikako ne uspevate da održite kvalitet  vaše veze. U drugoj polovini meseca može biti dosta potencijalnih tenzija, pre svega u komunikaciji i nerazumevanju na polju emotivno  ljubavnih odnosa.  Određeni nesporazumi mogu doći sa druge strane, nezavisno od vas. Potrebna je doza opreza u sferi komunikacije, jer će  fitilj biti kraći nego inače. Morate se vi potruditi da povučete ručnu u pravom trenutku, kako ne bi izgubili neko dragoceno vreme. Slobodne Ribe u prvoj polovini meseca neko će pokušati da obnovi kontakt sa vama. I verovatno je da će uspeti u tome. U drugoj polovini jula za vas novi lepi momenti, lepa osećanja i ispunjenost, nova poznanstva, druženja.

Zdravlje: Početkom meseca loša zdravstvena slika, krvni pritisak ugrožen, probavne smetnje i  glavobolje. Izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite. Sredinom meseca skloni ste prehladama, virusnim infekcijama i alergijama. Kraj meseca donosi više odmora, kretanja i kvalitetnije provedenog vremena.