Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.05.2021 do 31.05.2021 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca karakterišu malo teži aspekti, koji će se najviše odraziti u sferi komunikacije sa saradnicima i samoj organizaciji posla kod većine tipičnih predstavnika Ovnova. Sve će krenuti nekim sporijim tempom nego što vama odgovara, ali to je posle 05. maja već manje izraženo i krećete u jedan bolji progresivniji period. Naredni period je odličan za pokretanje novih projekata i poslovnih dogovora, na koje niste računali. Očekuju vas potpuno novi saradnici, samim tim i drugi sistem za pregovaranje i vi se morate malo prilagođavati. Što vi budete pre prihvatili činjenicu da malo morate promeniti sopstveni nastup brže ćete realizovati sve svoje poslovne zamisli. Sredina meseca je poprilično natrpana obavezama sa svih strana, ali relativno lako uspevate sve da postignete. Postoji mogućnost uvođenja i nekih inovacija u postojeći proces rada, to sve dolazi u obzir sem u slučaju da ne podižete neke nove kredite. Kraj meseca nije povoljan za započinjanje bilo kakvih novih  poslova ili komunikacija sa novim saradnicima. Eventualno završiti neke započete poslove, i to će ići jako sporo i biće problema u korespondenciji. Finansijski početak meseca nije baš obećavajući, nikako ne ulaziti u bilo kakav poslovni rizik ili u ortačke poslove. Drugu dekadu karakteriše povoljna finansijska situacija, sve što budete planirali realizovaće se uz dodatni faktor sreće. Kraj meseca može doneti neplanske dodatne troškove, čak i neke stvari koje su zaostale ili ste zaboravili za njih.

Ljubav: Mesec promenljivih dešavanja kada su emocije u pitanju. U prvoj polovini bićete skloni sanjarenju i idealizaciji partnera što inače nije vaša prirodna karakteristika. Predstoji vam dosta lepih trenutaka ispunjenih događajima koji su u sladu i sa vašim i partnerovim potrebama i očekivanjima. Posle ulazite u period brzih dešavanja na svim poljima pa se to odražava i na vašu komunikaciju sa partnerom. Može doći do sitnih bespotrebnih rasprava i nesuglasica. U toku celog meseca moguće su i zajedničke investicije, potrudite se da to bude u prvoj polovini meseca da ne bi došlo do razmimoilaženja u zajedničkim interesima. Kraj meseca donosi stabilizaciju u odnosima, i  veću posvećenost planovima i zajedničkim prijateljima. Nekim od Ovnova se može desiti i ponovni susret sa osobom iz prošlosti koji je pozitivan. Planiranje putovanja ili odlazak na neki kraći odmor se preporučuje u poslednjim danima maja. Zbog retrogradnosti planeta komunikacije, morate se potruditi da zajedničkim snagama dođete do kompromisa u ophođenju, saslušate potrebe druge strane i izbegavate sve konflikte maksimalno. Takođe budite korektni u iskazivanju nekih stavova jer to može dovesti do dodatnih problema u komunikaciji, naročito kada su u pitanju zajedničke finansije.

Zdravlje: Ovnovima početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolovima u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više se krećite. Druga polovina meseca donosi znatno bolji priliv energije i dobro raspoloženje. Kraj meseca pojačan stres i, potreban je redovniji san i malo više vremena provodite u prirodi.

Posao:  Mesec veoma naglašenih poslovnih aktivnosti vas očekuje, uz naznaku da bi trebalo da startujete malo opreznije. Neke poteškoće možete očekivati u odnosu  na dosadašnje načine i pregovora i dinamike realizacije. Imate zastoje koji ne zavise direktno od vas i na koje nećete moći da utičete. To bi moglo da se negativno na celokupnu finansijsku situaciju, pa bi neki savet bio da malo na početku meseca prolongirate rokove i budete oprezniji u obećanjima. Sredinom meseca menja se poslovna klima oko vas i lakše dišete. Otvoriće vam se velike mogućnosti pa se potrudite da budete prvi u redu da ih iskoristite. Može biti određenih razmimoilaženja i sa kolegama i sa nadređenima, ali držite se svog kursa. Uspeh neće izostati ako na vreme uhvatite zalet i nametnete neke svoje nove ideje i zamisli. Kraj meseca donosi poteškoće u komunikaciji, stoga ne oklevajte i ne čekajte poslednji trenutak jer nećete uspeti da nametnete sebe. Finansije su naglašene kao i njihovo uvećanje, uz to potrebno je dobro planiranje, šta i gde ćete potrošiti. Sredina meseca najbolji period za nove investicije i pregovore oko novih poslova i projekata. Dobijate mogućnost za ostvrivanje zarade dugoročnije. Sam kraj meseca nije dobar za transakcije, kredite i može doneti neplanske troškove. Ne bi trebalo da slušate savete neproverenih saradnika, naglašeno je da  može doći do nenamernih grešaka.

Ljubav: Pred vama je jedan od najboljih perioda u ovoj godini, planete podržavaju vaše polje ljubavi do sredine maja. Manje - više možete postići sve što ste planirali i zamislili, zračite velikom energijom i šarmom. Početak meseca donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, može biti i neka nova osoba ili bar promena u načinu komunikacije u vezi. Slobodnim Bikovima svakako neko novo poznanstvo ili ulazak u neku novu relaciju sa osobom koju nisu gledali na takav način. Proširićete krug zajedničkih prijatelja, više kretanja, okupljanja, mogućnosti za putovanja. Druga polovina meseca vas vraća na neki odnos iz prošlosti, koji je bio dobar po vas i u ovom trenutku može biti dobar. Bićete u prilici da neke stvari pokrenete, oživite ponovo emocije i strasti pa se potrudite maksimalno oko toga. Maj mesec donosi dosta dinamike inače uspavanim Bikovima u partnerskim odnosima i trebalo bi  svoj šarm da iskoriste maksimalno i na pravi način. Treba da budete darežljivi prema partneru, vratiće vam se višestruko. Neke sitne nesuglasice zanemarite, prosto pređite preko njih, potrudite se vi da uspostavite sistem dijaloga. Povoljan period za zajedničke ugovore, rešavanje svih papiroloških poslova.

Zdravlje: Vi ste u dobroj formi i prosto isijavate pozitivnu energiju u prvoj polovini maja. Obratite pažnju na ishranu u prvoj polovini meseca kao i na imunitet. Druga polovina meseca donosi pojačanu glavobolju, variranje krvnog pritiska i sklonost ka sezonskim alergijama. Kraj meseca bolovi u predelu kičme i osetljivost urinarnog trakta. Svakako radite na jačanju imuniteta tokom celog meseca.

Posao: Prva polovina maja ne donosi neke krupne poslovne aktivnosti pomalo ste u senci od strane drugih kolega, saradnika ili pretpostavljenih. To je dobra pozicija da dođete do pomoći na neki neobičan, nestandardan način, a može biti vezano i za pomoć od osobe iz inostranstva. Poslovna sfera vam nudi i mogućnost putovanja ili generalno dosta kontakata sa strancima i stranim firmama. Dosta novosti i osveženja u vašim projektima od strane nekih novih mlađih saradnika. Ceo taj proces bi nekako trebalo da ostane u prvoj polovini meseca pod velom tajne, bez bespotrebnog izlaska u javnost. Vi možete podići vaša primanja znatno na neki neočekivan način. Sredina meseca može doneti neke neplanske izdatke i to nastale zahvaljujući vašoj nepažnji. Obratite pažnju na nekog od saradnika, mogao bi planski da vas ošteti na neki način. Poslednja dekada maja donosi vam mogućnost napredovanja, ili širenja poslovnih obima ukoliko ste vi vlasnik kompanije. Isplivaćete u prvi plan zahvaljujući spletu dobrih okolnosti, spremno dočekajte taj trenutak. Potrebno je napomenuti da u poslednjoj sedmici maja ne potpisujete nikakve ugovore ukoliko ne morate, ili ako morate neka budu samo sa proverenim saradnicima. Takođe nikako ne ulazite u nova finansijska zaduženja. Nemojte da zbog ovih loših finansijskih aspekata budete obeshrabreni, to je samo kratkoročno nepovoljan period.

Ljubav: Malo turbulentan mesec kad su emotivni odnosi u pitanju za Blizance. Biće svega i svačega, dosta priče, dosta prilika za upoznavanje, flert, ali sve u svemu nije mesec u kome bi moglo doći do konkretne realizacije neke priče. Neke situacije i planovi neće biti finalizovani jer će se isprečiti neke neobične okolnosti. Vi ćete biti često u fazi samopreispitivanja da li veza u kojoj se nalazite ima perspektivu. Sredina meseca može doneti nekim parovima poboljšanje postojeće ljubavne priče, ali to važi  samo za one stabilne veze. Slobodni Blizanci bi mogli upoznati zanimljive osobe ali njihove namere su nejasne i nedefinisane, pa se ulazak u ozbiljnije priče se ne savetuje. Dosta vas će biti u tajnim pričama i vezama koje iz nekih razloga ne želite da učinite transparentnim, što automatski ne znači da su one loše ili bez emocija. Veoma je teško posavetovati nekoga šta je ispravno u datom trenutku, pa iz tih razloga ono što treba da bude tajno najbolje je da tako i ostane što se ovog meseca bar tiče. Kraj meseca nije povoljan za komunikaciju između partnera, sevaju sitne varnice, ima napetosti u vazduhu, savet ne forsirajte ništa. Poslednjih par dana donose olakšanje u vezama bilo postojećom bilo onim koje tek možda budu uspostavljene.

Zdravlje: Malo ćete biti inertni i to će se odraziti na vašu energiju. Kao da će vas mrzeti da bilo šta radite fizički, ipak, morate se pokrenuti. Nervni sistem u drugoj polovini meseca opterećen značajnije i to se odražava na glavobolje i nesanicu. Savet uvedite masažu, meditaciju ili neki drugi vid opuštanja.

Posao: Početak maja za Rakove donosi dosta objektivnih problema na polju posla i finansija. Neke projekte ćete morati da zaustavite na neko vreme, ili usporite kako bi uhvatili ritam sa saradnicima. To će biti kratkog daha, na sreću. Ali zbog tih zastoja doći će malo do nagomilavanja obaveza pa se potrudite da motivišete vaše radno okruženje da prione na posao i završite započeto. Druga dekada maja donosi olakšice na polju finansija. Otvaraju vam se lepe mogućnosti za saradnju sa inostranstvom i neki novi saradnici koji će vam baš odgovarati. Dobijate neke poverljive informacije na sasvim neobičan način, nekim samo vama dostupnim putevima. Kraj meseca se odlikuje novim mogućim problemima i dodatnim zastojima, što u tokovima novčanih sredstava, što u pogledu probijanja nekih rokova. To vam može doneti dosta nervoze i napetosti, pogotovu zbog dinamike. Moraćete da menjate više puta planove realizacije i da hteli ne hteli dolazite u sukobe i sa nadređenima i sa kolegama. Mesec nije dobar za započinjanje nekih velikih aktivnosti jer se vraćaju nedovršeni poslovi, to donosi lošu komunikacije i moguće konflikte. Nemate podršku zvezda na polju poslu ovog meseca, pa se naoružajte strpljenjem pre svega.

Ljubav: Ovo je mesec u kome dolazi do distanciranja pojedinih odnosa i zahlađenja u komunikaciji. Početak meseca je naročito težak za dogovore za sve pripadnike znaka Raka koji su u vezama. Strpljenja i kompromisa mora biti sa obe strane da bi se problemi prevazilazili, nije loše i da se posavetujete sa nekim čije mišljenje cenite. Ceo mesec ćete i vi i partner imati udaljavanje, jer isplivaju neki detalji koje ste stavljali pod tepih. Nestabilnost se ogleda u definisanju zajedničkih potreba i ciljeva. Možda neko od vaših zajedničkih prijatelja bude pokušao da se umeša na jedan loš način, odnosno da odnose podriva dodatno. Rakovi koji nisu u vezama u skladu sa svojom prirodom teže ka partneru koji im unosi sklad i sigurnost u život, ali treba da budu oprezni jer takva osoba im se ovog meseca može teško pojaviti. Postoje mogućnosti da se kroz dijalog sa partnerom definišu problemi do najsitnijih detalja i pristupi analizi. Pitanje je samo da li su obe strane raspoložene za to. Polje prijateljstva u drugoj polovini meseca lepo aspektovano, pa se malo više posvetite druženju i uživanju u dobrom društvu.

Zdravlje: Vaše polje zdravlja je opterećeno u većem delu meseca. Početak meseca ako je moguće pauzirajte dan, dva imaćete veći pad energije. Javljaju se hronični problemi na prvom mestu sa disajnim putevima,  alergije. Iscrpljenost krajem meseca naglašena i morate ozbiljan pristup da imate kada je zdravlje u pitanju tokom celog  ovog perioda.

Posao: Početak maja za Lavove donosi komplikacije u postojećim poslovnim aktivnostima. Imate problem sa veoma bitnim saradnikom, možda i sa direktno nadređenim. Celokupna situacija može dovesti do značajnih zastoja u poslu jer ni vi ni on nećete popustiti u svom stavu. Moguć i prekid saradnje sa dosadašnjim saradnicima ako ne dođe do dogovora. Od polovine meseca dolazi do izvesnih poboljšanja u komunikaciji, i malih pomaka u poslovnoj realizaciji. Hvatate zalet za nove izazove i biće sve bolje i bolje. Iako ste na neki način bili destabilizovani i značajno usporeni, morate se vratiti u normalne tokove i početi neke stvari da radite bolje nego ranije. Finansijski, drugi deo meseca je stabilniji, i krenuće uzlaznom linijom. Kraj meseca je opet finansijski nepovoljan i može biti neplanskih troškova, koje ne možete kontrolisati. Nećete moći da se oslonite ni na pomoć prijatelja jer i iz tog pravca nemate dobre povratne informacije. Iz svega navedenog treba da izvučete maksimum iz realno jako kompleksne situacije. Naporan rad u pojedinim delovima meseca vam ne gine, ali postoje i periodi baš praznih hodova. Pošto su finansije posebno osetljiva tačka, nemojte se tu opuštati, postoji šansa da sve naplatite samo budite uporni.

Ljubav: Maj nije najbolji mesec za Lavove kada su emocije u pitanju. Bilo da ste zauzeti ili slobodni, početak meseca je obeležen otežanom komunikacijom sa partnerom ili pak nekim potencijalnim partnerom u najavi. Teško ćete uskladiti vaše želje sa ponuđenim okvirom koji vam nudi druga strana. Dosta inaćenja i sa jedne i sa druge strane neće dovesti do poboljšanja ni komunikacije ni samog kvaliteta odnosa. Trebalo bi da promenite sve u vašoj vezi, vreme je za prolećno raspremanje. Ukoliko tako postavite stvari ima nade za mnogo lepše i opuštenije buduće delovanje. Nemojte mešati profesionalni i privatni život moglo bi da vas košta skupo, jer razumevanja druge strane neće biti. Lavovi koji nisu u vezi mogu očekivati nova poznanstva, ali neka ne produbljuju preterano priču jer ne obećava neku ozbiljnost. Povećajte izlaske, šetnje, druženje. Zauzetima poslednja dekada donosi malo olakšanje i koliko toliko lakšu komunikaciju, iako je partner generalno u lošoj fazi. Neka vrsta otuđenja biće prisutna i kod slobodnih i kod zauzetih Lavova.

Zdravlje: Mogući problemi sa depresijom i nedostatkom sna. Druga polovina meseca kardiovaskularni sistem i glavobolje. Potrudite se da se više odmarate i jačate imunitet. Imate problema i sa bolovima u kostima i mišićima.

Posao: Početak meseca donosi promene u samoj organizaciji posla, vaše nove vizije za neke segmente poslovnog procesa. Sve će se kretati u potpuno novom smeru koji će takođe predstavljati novinu i za sve vaše kolege i nadređene. Posle 05. maja nastupa period koji karakteriše mnogo komunikacije, bilo u vidu sastanaka ili pisanih dokumenata, i mogli biste biti bukvalno zatrpani informacijama. Uspećete da pozavršavate sve što ste planirali iako za većinu stvari nećete imati početno razumevanje kolega, moguće je da vas se oni malo plaše i doživljavaju kao konkurenciju. Postoji mogućnost uvođenja inovacija u postojeći proces rada i angažovanja novih ljudi zbog novonastale situacije. Obratite pažnju na promene pravila i propisa koji se tiču vaše delatnosti i firme, budite u toku i pokušajte da sve na adekvatan način ispratite. Sredina meseca je poprilično dobra za sve finansijske transakcije, možete ući i u neka nova veća ulaganja. Dobićete pohvalu od nadređenih ili od bitnih saradnika koja može biti i u vidu novčane nagrade. Kraj meseca nije povoljan za započinjanje bilo kakvih novih poslova ili komunikacija sa novim saradnicima, kako za vaš znak tako ni za druge znake zbog teških planetarnih konfiguracija. Finansijski pozavršavajte započeto, zatvorite tokove novca. Možda ćete biti primorani da menjate iz korena procedure po kojima radite da biste se uklopili u nove okvire i standarde poslovanja. Ovo je mesec velikih napora, ali su u najavi i nagrade za dobro obavljene zadatke.

Ljubav: Puno različitih dešavanja  mogu Device da očekuju na polju emocija. Možda u prvoj polovini meseca nećete imati baš najbolju situaciju sa partnerom, bićete u raskoraku u svemu. Predstoji vam dosta verbalnih nesuglasica, neće biti krupnih reči ali ćete sve u svemu  biti jako opterećeni dešavanjima. Neke od Devica koje su slobodne imaju šanse da upoznaju potpuno novu osobu, na prvu loptu izgledaće kao veoma primamljiva priča ali generalno, kako vreme bude prolazilo, shvatićete da to nije prava prilika za vas. Druga polovina maja je bolja i za zauzete i za slobodne, dolazi do mnoštva dobrih, interesantnih prilika, pa pokušajte da se nađete u nekoj od njih. Planiranje putovanja ili odlazak na neki kraći odmor se preporučuje u poslednjim danima maja. To bi trebalo da učvrsti vaš odnos i donese malo opuštenosti i veću posvećenost potrebama druge strane. Pokažite sklonost ka malo većoj toleranciji kada su partnerove odluke u pitanju, iako ste generalno protiv, dajte sve od sebe da nađete neko zajedničko rešenje. Ne bi trebalo da se mešate jedno drugom u poslovne odluke, već da pokušate da pomognete u nekim situacijama ako ste u mogućnosti. Generalno gledano, ovaj mesec ne donosi krupne promene, sami pokušajte da sebi i svojoj dragoj osobi ulepšate svakodnevnicu.

Zdravlje: Početak meseca donosi pad imuniteta i probleme sa respiratornim organima. Energija je u blagom padu tokom celog perioda i vi ćete osećati hronični umor. Biće vam preko potreban san u dovoljnoj količini. Druga polovina meseca maja daje akcenat na bolove u kičmi, posebno u vratnom delu, stoga više kretanja, vežbanja i masaže  biće dovoljna preporuka.

Posao: Pred vama je mesec u kome je u fokusu novac, tokovi novca i dalje planiranje finansijskih koraka. Početak meseca je nestabilan kada je reč o finansijama i imaćete zbog toga kočnice kada su druge poslovne aktivnosti u pitanju. Ovaj period na sreću neće potrajati i vi krećete blagom uzlaznom linijom od 05. maja. Možda ćete biti primorani da uzmete kredite ili da uđete u neke nove partnerske aranžmane, u svakom slučaju sami ne možete ostvariti svoje poslovne ciljeve. Otvoriće vam se velike mogućnosti i potrudite se da iskoristite podršku osobe od poverenja i prionete i na neka lična usavršavanja, to bi takođe moglo da se pojavi kao potreba. Druga polovina meseca je mnogo bolji period za isticanje vas u prvi plan i realizaciju nekih ciljeva od kojih nikako ne treba da odustajete. Možda vam se javi neki saradnik iz prošlosti i ponudi vam ponovnu saradnju koju biste mogli i prihvatiti. Kraj meseca i vama donosi poteškoće u polju komunikacije i mogu se otvoriti neke nove problematične situacije. Nemojte ulaziti u kreditne rizike ili bilo kakva nova zaduživanja.

Ljubav: Pred vama je jedan od najboljih perioda u ovoj godini, planete podržavaju vaše polje ljubavi do sredine maja. Bićete u prilici da radite na svom odnosu i ubacite novo osveženje u vaše odnose. Neke stvari koje vam smetaju pokušajte da promenite sada, zarad budućih dana. Imate velike šanse za uspeh jer je sve na vašoj strani pa se trud isplati. Slobodne Vage bi mogle brzo da  ulete u neki odnos jer će im se ukazati prilika za poznanstvo sa vrlo dinamičnom i preduzimljivom osobom. Savet je da ne oklevate i ne odugovlačite čemu ste vi inače skloni. Sve govori da nećete biti na gubitku već da vam sledi dobra priča i period prepun akcije, kretanja i prijatnih trenutaka sa partnerom. Ne opterećujte ni sebe ni drugu stranu pitanjem trajanja odnosa, već uživajte. Kraj maja donosi stabilizaciju odnosa u vezama i hvatanje nekog novog kursa. Proširićete krug zajedničkih prijatelja, više ćete se kretati, okupljati, putovati. Imate i vi i druga strana dovoljno resursa da radite na odnosu i unapredite ga, u skladu sa vašim potrebama i očekivanjima.

Zdravlje: Vi ste u dobroj formi i veći deo meseca zdravlje je stabilno. Obratite pažnju na ishranu u prvoj polovini meseca i više spavajte. Druga polovina meseca donosi povremenu nervozu što za posledicu može imati glavobolje. Vežbajte, odmarajte se dovoljno i nema razloga za zabrinutost.

Posao: Početak meseca karakterišu malo teži aspekti, koji će se najviše odraziti na vaše pogrešne procene o brzini realizacije nekog projekta. Verovatno će vam biti potrebna pomoć da dovršite posao, pa se stoga posavetujte sa nekim ko ima više iskustva u takvim situacijama. Pozabavite se papirologijom kako ne bi napravili neki propust usled previda. Druga polovina meseca donosi smirivanje situacije, otvaraju vam se novi vidici i pojavljuju se novi saradnici. Ovo je bolji period za finansije, pa se potrudite da dobro isplanirate sva ulaganja i sve troškove. Iako ćete biti poprilično ispunjeni obavezama sa svih strana, relativno lako ćete uspeti sve da postignete. Nove ideje u oblasti kojom se bavite biće vam dostupne preko nekih inostranih kanala. Obavezno angažujte neke nove saradnike, kako biste lakše prilagodili ceo posao novim metodama. Kraj meseca može doneti neplanske dodatne troškove, jer neki procesi dolaze na red za realizaciju. Budite spremni da neke stvari morate više puta ponoviti, jer većini neće biti jasne. Tempo koji ste nametnuli mogao bi da popusti krajem meseca. Ne oslanjajte se na savete neproverenih saradnika, ne gubite vreme na nebitne ljude.

Ljubav: Pred vama je jedan od najboljih perioda u ovoj godini, planete podržavaju vaše polje ljubavi do kraja maja. Oko vas su pozitivni ljudi, pa se i vi potrudite da se uklopite i širite pozitivnu energiju. Unesite nove načine komunikacije i potrudite se da više vremena provodite sa partnerom. U prvoj polovini meseca trebaće vam pomoć i podrška druge strane, iskoristite je. Ukoliko bude nekih zajedničkih finansijskih transakcija, posavetujte se sa nekim pre nego što uđete u taj poduhvat. Slobodni pripadnici znaka imaju veliku šansu da uplove u jednu prilično ozbiljnu vezu. Osoba koja vam se pojavljuje u blizini ima veoma ozbiljan pristup životu i ljubavi. Pustite celu priču da se gradi korak po korak i na kraju ćete biti zadovoljni postignutim. Očekujte veliku podršku prijatelja oko rešavanja krupnijih problema. Mogli biste otići i na neki kraći put, i tamo priuštite sebi maksimalno uživanje. Kraj meseca donosi još veču harmonizaciju u odnosima i veću posvećenost zajedničkim planovima.

 

Zdravlje: Škorpijama početak meseca donosi probleme sa vidom i nestabilan hormonski status. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, savetuje se više kretanja. Druga polovina meseca donosi sasvim dobar priliv energije, pa se ne očekuju veći zdravstveni problemi.

Posao: Početak maja za Strelčeve donosi dosta neočekivanih problema na polju posla i finansija. Mogu biti ugroženi svi postojeći ugovori, morate uzeti ozbiljne savetnike za nastavak posla. Biće na meti i provereni saradnici koji mogu ispasti kolateralna šteta ove situacije. Posle 05. maja dolazite do nekog rešenja koje morate jako brzo obelodaniti. Polovina meseca donosi smirivanje situacije, otvaraju vam se novi vidici i pojavljuju se novi saradnici. Ovo je povoljniji period za finansije, pa se potrudite da dobro isplanirate sva ulaganja i sve troškove. Iz svega navedenog treba da izvučete maksimum. Neki od vas mogu pokrenuti svoj lični biznis, od sredine meseca. Biće vam potrebno dosta snage i upornosti da istrajete na liniji koju ste zacrtali. Iskoristite pozitivne planetarne aspekte do poslednje sedmice maja, da se nametnete nadređenima i da poboljšate svoj status u poslu kojim se bavite. Veoma je bitno da održite sa svim saradnicima dobre  poslovnu komunikaciju.

Ljubav: Prva polovina maja povoljna za planiranje porodičnih okupljanja i proslava. Generalno odlična komunikacija sa neposrednom okolinom bilo radnim okruženjem ili porodičnim. To se naravno preslikava i na partnerske odnose, komunikacija je generalno dobra. Iskoristite ovaj povoljan period za planiranje zajedničkih ciljeva, usmerite svu energiju na vašu vezu. Svaka zajednička aktivnost odisaće pozitivnom energijom i lako ćete se dogovarati oko svega. Slobodni Strelčevi će imati mogućnost poznanstva sa zanimljivom osobom na poslovnom sastanku ili na putu. Susret je interesantan, osoba je zanimljiva, ali pustite malo da vreme učini svoje i  da se bolje se upoznate. Aspekti su povoljni,  ali sačekajte da se otvore sve karte da biste detektovali sve pozitivne  vibracije kako treba. Kraj meseca se odlikuje malo napetijom situacijom, biće dinamičnije što će izazvati malo više nervoze u komunikaciji. Budite malo distanciraniji to je generalni savet. Nemojte vi biti inicijator nekog bespotrebnog konflikta jer imate potencijal da napravite još veći problem.

Zdravlje: Vi ste u dobroj formi i ne bi trebalo da imate nekih ozbiljnijih problema sa zdravljem. Obratite pažnju na ishranu u prvoj polovini meseca i na imunitet. Druga polovina meseca donosi pojačanu glavobolju, variranje krvnog pritiska i pojačanu nervozu. Krajem meseca naglašeno pojačan stres, trebaće vam više opuštanja, kretanja.

Posao: Početak maja za Jarčeve donosi gomilu sitnijih  problema na polju posla, a naročito na polju finansija. Pojedini poslovni projekti će biti odloženi na neko vreme zbog nedostatka  materijalnih sredstava. Vi tu ne možete ništa sem da pratite situaciji i budete spremni da odreagujete u pravom trenutku. Morate se osloniti na sopstvenu intuiciju i snalažljivost.  Mogući problemi sa nadređenima, jer neće u potpunosti  imati razumevanja za vašu strategiju. Suočićete se sa situacijama koje nisu standardne za vas i teško ćete naći podršku okoline za njihovu realizaciju. Generalno mirniji period na poslu sledi od sredine meseca, bolja komunikacija,  više posla,  ali samim tim i više novca u opticaju. Neki od vas će morati da promene dosadašnji način rada što je za tipične pripadnike vašeg znaka ozbiljan stres. Ali tu se ništa ne može, to je neophodan korak koji donosi benefit za neko buduće vreme. Treba da budete uporni ali nikako i tvrdoglavi u donošenju odluka. Kraj meseca kao i za ostale znake može biti problematičan na planu finansija, nemojte se nikako dodatno zaduživati.

 

Ljubav: U prvoj polovini meseca se potrudite da imate što više zajedničkih aktivnosti sa partnerom bilo da su svakodnevni poslovi u pitanju, bilo da su neka porodična okupljanja ili putovanja. Prethodna godina je bila naporna na svim poljima za Jarčeve, pa su zaslužili malo više opuštanja što im nije karakteristika. Imaćete veću potrebu za porodičnim okupljanjima, obnavljanjima nekih kontakata koje ste zapostavili. Za one koji su u vezama druga polovina meseca donosi bolju klimu, i više prostora za uživanje. Sve eventualne nesuglasice stavite po strani i opustite se. Morate svom odnosu da date neku novu dimenziju i energiju. Slobodni Jarčevi bi mogli da imaju susret sa zanimljivom osobom na nekom porodičnom okupljanju, slavlju. Radi se o potencijalno ozbiljnom kandidatu za neku dugoročniju vezu. Potrebno je da maksimalno iskoristite svoj šarm i komunikacione sposobnost i pozitivan ishod neće izostati. Zaboravite na sve vaše loše veze iz prošlosti i gradite nešto novo na što zdravijim osnovama.

Zdravlje: Prva polovina meseca donosi probleme sa respiratornim organima, moguće su i alergije. Pazite se povreda ako trenirate i budite umereniji u ishrani. Značajnije poboljšanje zdravstvene situacije krajem meseca, što donosi i bolje raspoloženje i više elana.

Posao: Vodolije tokom meseca maja ne bi trebale da imaju većih problema na poslovnom putu. Malo obratite pažnju na ulaganja početkom meseca, ne srljajte bez potrebe u neke velike projekte. Vi ste obuzeti velikim planovima što je dobro za budućnost, ali nemojte u sebi svojstvenom stilu da preskočite neki korak koji je neophodan kako bi svoje ciljeve ostvarili, jer kasnije nećete moći lako da se vratite unazad i ispravite propušteno. Manje više sve je na vašoj strani samo treba da zasučete rukave i krenete u akciju. Unesite maksimalan nivo inventivnosti u prezentaciji posla i sve će krenuti u dobrom pravcu. Povećaćete obim posla u drugoj polovini maja i to će zahtevati angažovanje novih ljudi i uvođenje novih tehnologija u sam proces rada. Budite oprezni u izboru saradnika jer vas nije jednostavno pratiti. Finansije su nestabilne, ali očekuje vas značajno uvećanje u poslednjoj dekadi maja. Pojačajte kontrolu nad saradnicima da ne bi došlo do propusta usled kojih biste morali da se vraćate unazad, što vi inače ne volite. Energija i elan su vam pomalo u padu, ali pronađite voljni momenat da radite i duplo više jer su takve okolnosti. Nemate mnogo pomoći sa strane u maju, oslonite se na sebe i sopstvene kvalitete.

Ljubav: Ovo je mesec u kome dolazi do distanciranja u komunikaciji zbog vaše prezauzetosti poslom i trčanjem na sve strane. Početak meseca je naročito težak za partnerske odnose jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme. Budite vi taj koji će imati više samokontrole i izbeći konflikte širih razmera. Unesite malo nonšalantnosti u svakodnevnicu i malo se poslužite svojim glumačkim umećem u odnosima sa partnerom. Druga polovina meseca je bolja za partnerske odnose, imaćete više prostora za akciju i više energije. Moguće je neko lepo putovanje ili neki drugi hedonistički momenat. Slobodne Vodolije su u minus fazi i ne očekuju neke bitnije promene. Ipak ne bi trebalo da budu malodušne već da pređu u akciju, više se kreću, budu pozitivniji pa će im se ukazati i neka interesantna prilika. Neke priče iz prošlosti nemojte ponovo aktivirati, iako ćete imati takve izazove. Možete se videti sa tom osobom prijateljski, kako bi malo promenili stereotipnu svakodnevnicu. Krajem meseca za sve Vodolije je dobar period kada su emocije u pitanju, kockice se slažu i odnosi su stabilniji i bolji.

 

Zdravlje: Vaše polje zdravlja nije opterećeno u maju nekim ozbiljnijim problemima. Energija će vam biti u padu zbog napornog tempa na poslu. Depresivniji ste nego inače i morate se čupati sami iz tih stanja. Zbog povećanog unosa hrane postoji mogućnost dobijanja viška kilograma. Više kretanja i fizičke aktivnosti.

Posao: Početak maja za Ribe donosi potrebu da se pokažu u najboljem svetlu kada su njihova intuicija i inventivne sposobnosti u pitanju, naročito oko samih dogovora i potpisivanja ugovora za nove poslove. Postoje realni problemi u papirologiji i tehničkom odrađivanju ugovorenih stavki, ali vi ponudite neka svoja originalna rešenja. Nadređeni neće biti oduševljeni ali će biti vremenski limitirani i moraće da popuste. Pokušajte da iskontrolišete ceo proces i sve saradnike, jer su mogući značajniji propusti. Finansijska situacija u prvoj polovini maja nije vam naklonjena pa budite dobro organizovani u raspodeli sredstava. U drugoj polovini kreće vaša ekspanzija na svim poljima, pa i na poslovnom. Sve će vam ići od ruke, poboljšavate svoj položaj, uvećavate posao, zarađujete više novca. Vi treba da budete nosilac ovog dobrog perioda, jer ta pozitivna planetarna energija vezana je za vaš znak. Mali oprez savetuje se krajem meseca kao i za sve ostale kad su veliki poslovni projekti u pitanju, odložite pregovore na neko vreme. Iako bude manjih promašaja, nemojte biti obeshrabreni, ceo naredni period donosi vam mnogo veće mogućnosti.

 

Ljubav: Maj počinje sitnijim nesuglasicama i nerazumevanjem u partnerskim odnosima. Vama se savetuje da ne prelazite preko krupnih problema praveći se da ne postoje, što vam inače nije strano. Iako mislite da je malo stavljanje stvari pod tepih neizbežno, ne savetuje se da to činite.  U datom trenutku može vama lično doneti sitnu korist, ali za vašu vezu nije dobro. Slobodne Ribe će nailaziti na ponude pomalo čudnih, tajnovitih osoba. Proverite njihov status, moglo bi da dođe do lažnog predstavljanja. Možete imati situaciju da upoznate nekog preko prijatelja ili poznanika ali izbegnite sve te varijante jer ne donose dobru energiju. Vaši lični napori na tom polju će se isplatiti krajem meseca. Porodični uticaj takođe može biti opterećujući tokom maja, pa smanjite i te kontakte na minimum. Stavite sebe i  partnera na prvo mesto i eventualno otidite na neki put ako budete u prilici. To je dobar način da se revitalizujete i vi i vaš partnerski odnos. Izađite u prirodu makar na izlet, unesite malo više pozitivne energije.

Zdravlje: Početkom meseca zamor i bolovi u mišićima i kostima. Druga polovina meseca sve bolje i bolje, ali se nemojte opuštati, jačajte imunitet i opšte zdravstveno stanje. Čuvajte se povreda i oštrih predmeta. Planirajte više šetnje i drugih umerenijih aktivnosti.