Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.08.2022 do 31.08.2022 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca karakteriše promenljiva situacija u sferi  profesionalnog angažovanja. Ne toliko loše i nepovoljne okolnosti, koliko umanjene mogućnosti će da utiču  da ne bude sve onoliko koliko bi želeli i hteli.  Od 07.-10.08. naročito turbulentan period sa bezbroj poslovnih izazova ali i realnih kočnica gde nećete moći ništa da preduzmete. Pojavljuju se problemi  koji se odnose na  rokove koje morate ispoštovati naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Shvatićete da na neke osobe ne možete više da računate, i nemojte tu gubiti vreme ubeđujući se sa nekim. Od 10.-15.08. moći ćete  da bolje balansirate između svojih lepih i kreativnih ideja, i realnih parametara koji spuštaju na zemlju. Važno je da pokušate okončati sve prethodne radne zadatke pre nego što prihvatite nove obaveze. Od 15.-19.08. imate zadovoljavajuću poslovnu situaciju, sve će  biti usmereno ka kvalitetnom i profesionalnom odrađivanju  obaveza. Procenite da li je  pravi trenutak za preuzimanje inicijative, ili treba još malo da pričekate. Od 19.-27.08. priliv radne energije  neće biti sporan, a manji problemi mogu se javljati zbog nemogućnosti da se spreči povremeno rasipanje. Zbog toga neće biti dobro da započinjete nove obaveze, dok ne završite prethodne. Sam kraj meseca opet može doneti probleme što sa saradnicima i organizacijom, što sa nekim zastojima koji ne zavise direktno od vas. Potrudite se da izbegnete veće i pre svega nepotrebne kupovine i ulaganja, da biste bili u situaciji da kraj meseca dočekate bez većeg materijalnog minusa. Budite malo odgovorniji nago inače, pomoć prijatelja biće vam neophodna, veoma izazovan period za novac je pred vama.

Ljubav: Početak avgusta  posvećujete članovima porodice i njihovim problemima. Biće mnogo više lepih nego loših situacija. U prvoj polovini meseca za Ovnove u vezama   vaše ćutanje biće samo odraz nezadovoljstva koje osećate zbog nekih partnerovih postupaka, skorih ili iz prošlosti. Iskušenje ovog tipa preskočite, najpre zbog toga što u narednom periodu može dodatno aktivirati probleme u vašem odnosu. Imaćete momente kada ste nervozni, ali zaista nema potrebe da partner tu vašu nervozu oseti kroz napade ili pritiske sa vaše strane. Poradite na smirivanju situacije. Ulaskom u drugu polovinu avgusta  situacija će ići na bolje svakako. Polje partnerstva veoma aktivno, jako lepi odnosi sa voljenom  osobom. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja ko ste i šta želite. Opustite atmosferu u vezi i sve će ići u laganijem ritmu. Slobodni Ovnovi, u prvoj polovini meseca smišljate razne  načine kako da pokrenete  komunikaciju i otvorite prostor sa određenom osobom. Iako druga strana deluje zatvoreno, samo budite strpljivi. U drugoj polovini meseca dajte svoj maksimalni doprinos kako bi razjasnili dileme, odnosno nemojte ostaviti drugoj strani da nagađa i eventualno nešto pogrešno shvati.

Zdravlje:  U prvoj polovini avgusta  nemojte biti preterano opušteni kada je   vaše  zdravlja u pitanju. Moguće je da vam se jave alergijske reakcije ili slabije prehlade. Druga polovina meseca donosi sklonost ka fizičkom premoru i mogućih sitnijih povreda ekstremiteta. Nemojte se preopterećivati i pokušajte da nađete neophodni balans između obaveza i odmora.  Imaćete vidan pad energije na samom kraju meseca.

Posao: Početak meseca avgusta Bikovima donosi  manja talasanja pre svega na polju organizacije i komunikacije sa saradnicima ali i sa nadređenima. Od 07.-10.08. sve se ubrzava, pa i problemi dobijaju druge dimenzije. Moraćete da se suočavate sa zahtevnim saradnicima, sa kratkim rokovima i velikom žurbom.  Sve uspevate da završite na vreme, ali vas to poprilično iscrpljuje i čini da ste pod stresom. Pokušajte da izbegnete nepotrebne verbalne konflikte sa poslovnim saradnicima oko sitnica i detalja, jer ćete izgubiti dragoceno vreme. Od 10.-15.08. nije baš najpovoljniji period za dokazivanje sebi i drugima šta i koliko možete, akcenat stavite na rutinsko odrađivanje započetih poslova. Od 15.-19.08. najpre odrediti prioritete i prvenstveno se fokusirati na najvažnije zadatke, a zatim zatražiti i prihvatiti pomoć osoba od poverenja. Najmanje je poželjno da forsirate samostalan rad, naročito u nekim novim poslovima. Od 19.-27.08. snagom autoriteta i realnim poslovnim kvalitetima možete sve postići ali i preuzeti vodeću poziciju. Konačno ste sebe stavili na prvom mesto  i ne dajte da vas iznenade različite  reakcija na to, i one pozitivne, ali i negativne sve to ide u rok službe. Sam kraj meseca može doneti neke nove komplikacije, može doći  do  uvođenja nekih novih tehnoloških postupaka u poslovni proces. To se odnosi i na inovacije u poslovnom prostoru, i ulaganja u sam tehnološki postupak. Na kraju meseca treba  biti oprezan i u vezi plaćanja zaostalih računa i dugova, kako bi kamata ostala pod kontrolom. I ova nova tehnološka ulaganja iziskivaće potreban dodatni oprez.

Ljubav: Prva polovina avgusta  Bikovima  donosi manje turbulencije u partnerskim odnosima. U prvoj polovini meseca non stop osećate potrebu da isterujete neku pravdu i tražite razjašnjenja u odnosu sa partnerom. Stalno imate osećaj da vam nešto nedostaje i da ne funkcioniše najbolje, a itekako je moguće da ste sve preuveličali i da ne želite da realno sagledate situaciju. Loša komunikacija samo  čini da ste još više uznemireni. Probajte da se više fokusirate na onaj emotivni deo. Druga polovina meseca donosi bolju komunikaciju između vas i partnera, i bolju klimu u postojećem odnosu. Lep period je pred vama, imaćete mnoge nove situacije koje vam pomažu za budućnost. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja i ulepšajte  jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja vezanih za nove ljude, biće dinamičnije nego obično. Bilo bi poželjno da odete na odmor i  pobegnete od svega, da se na neki način distancirate od loših vesti, informacija, briga, negativnih ljudi. Slobodni predstavnici znaka Bika, vaše želje su sada  velike. Nešto možete ostvariti, ali ipak  smanjite malo očekivanja. U drugoj polovini meseca verovatno ćete odreagovati na kontakt od strane osobe iz prošlosti.

Zdravlje: Vi ste u dobroj formi i veći deo  meseca zdravlje stabilno, eventualni problemi sa kičmom. Dosta kretanja, fizičke aktivnosti, i pozitivnog stava glavni su pokretači dobrog zdravlja. Druga polovina meseca donosi izraženiju nervozu što za posledicu može da ima glavobolje. Vežbajte, odmarajte.

Posao: Pojačano profesionalno angažovanje, kao nastavak aktivnosti iz prethodnog perioda, biće najverovatnije prisutno početkom meseca kod većine tipičnih Blizanaca. Od 07.-10.08. radna energija je na izmaku, i potencijalne oscilacije i rasipanje mogu da ugroze kvalitetno i profesionalno obavljanje  poslovnih zadataka. Potrudite se da radite jednu po jednu stvar i nemojte sebe fizički preforsirati, jer će kašnjenje biti manja šteta od eventualnih drugih propusta. Od 10.-15.08. bićete  zatrpani i  nećete  moći da postignete  planirane stvari i obaveze. Nešto ćete morati  da odložite za kasnije, neke rokove u dogovoru sa saradnicima da ispomerate. To sve značajno usporava poslovni proces i unosi veliku nervozu u vaš kolektiv. Od 15.-19.08. bilo bi dobro i korisno da imate pored sebe osobu od poverenja koja želi i hoće da vam pomogne i ubrza radne procese koji su upali u lavirint. Od 19.-27.08. velika verovatnoća je da sve uspešno prebrodite i na kraju ostvarite zacrtane poslovne ciljeve. Sve to bazirano je na dobroj i temeljnoj pripremi, i dobrom praćenju situacije. Potrudite se da održite sa svim saradnicima dobru komunikaciju. Od 19.-27.08. nove okolnosti  zahtevaju dosta strpljenja i taktičnosti, ukoliko želite da vas zaobiđu velike komplikacije. Nezadovoljstvo zbog usporene realizacije profesionalnih obaveza moglo bi da pojača i situacija u sferi materijalnog. Neočekivani troškovi su mogući, a vi se potrudite da ne budete uzročnik  dodatnih.

Ljubav: Dosta turbulentan početak za sve Blizance  koji su u vezama, neće vam biti dosadno. U prvoj polovini avgusta vi verovatno smatrate da radite baš sve kako treba i da ne pritiskate niti nervirate partnera na bilo koji način. Partner se baš i ne bi složio sa ovim vašim konstatacijama, već da bi se pre reklo da ste nervozni i da samo  provocirate rasprave. Period je takav da morate biti pažljivi i odmereni kada je komunikacija u pitanju da ne biste bez ikakvog pravog razloga doveli do tenzije. U drugoj polovini meseca imaćete oscilatorne periode, malo svađe malo lepih perioda.  Treba da se pozabavite planovima sa partnerom za neka ulaganja u vašem domu, ili planiranju zajedničkog odmora. Unesite malo nonšalantnosti u svakodnevnicu i malo se poslužite svojim glumačkim umećem u odnosima i sa partnerom i porodicom. Slobodni Blizanci,  ima prostora za nova dešavanja, ali ne izgleda mi kao da ćete vi biti baš u nekom spektakularno dobrom  raspoloženju oko toga. Prosečna situacija je trenutno kada je emotivna sfera u pitanju. U drugoj polovini meseca biće više avantura, ljubavnih iznenađenja, flertovanja. Na koju ćete stranu – videćemo.

Zdravlje: Početkom meseca loša zdravstvena slika, krvni pritisak ugrožen, moguće su probavne smetnje i  glavobolje. Izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite. Kraj meseca donosi više odmora, kretanja i kvalitetnije provedenog vremena. Osetljivi ste na promene vazdušnog pritiska.

Posao: Početak avgusta će da protekne u znaku ubiranja plodova, i na razne načine naplate uloženog rada i truda iz prethodnog perioda. Od 07.-10.08. mnogo turbulentnih situacija sa kolegama i nadređenima, biće nagomilana jako loša energija oko vas. Sve što je vezano za papirologiju proverite više puta pre nego što potpišete ili pošaljete dalje. Ne računajte mnogo u ovom periodu na solidarnost i lojalnost okoline,  moraćete  sve svojim sopstvenim snagama da odradite. Obratite pažnju na bitne detalje, jer postoji mogućnost propusta, grešaka, gubljenja važnih papira. Od 10.-15.08. postojaće dosta izazova na polju komunikacije i konfuznih  detalja u saradnji sa najbližim okruženjem, što može eskalirati raspravama širih razmera. Od 15.-19.08. malo fleksibilniji period, uspećete da dovedete i finansijsku situaciju u neku bolju ravan i možda naplatite neka zaostala potraživanja. Od 19.-27.08. neke dobre šanse i predlozi vam dolaze, itekako razmislite o onome što vam se nudi jer meni izgleda kao da bi vam to moglo otvoriti vrlo povoljan naredni poslovni period. Ovo se naročito odnosi na poslove vezane za inostranstvo. Sam kraj meseca može doneti određene probleme u polju finansija, izbegavajte rizične finansijske poteze. Čuvajte se nepreciznih dogovora ili loše projektovanih ciljeva što se rokova tiče. Rezultati ovih problema su  pre svega u timskom radu, što podrazumeva podelu odgovornosti, ali i tereta obaveza.

Ljubav: Veći deo avgusta meseca trebalo bi da predstavlja izuzetno povoljan period za sveukupna dešavanja u sferi ljubavi kod  pripadnika znaka Raka. U prvoj polovini meseca  vi će te dobiti  više podrške od strane osobe koju volite. Obzirom na njenu dobru nameru možete očekivati više razumevanja, ali i emotivnih momenata. Za veliki broj pripadnika to može biti dobra osnova i za one najkrupnije odluke u vezi zajedničkog života i ljubavnih ciljeva. Sredina meseca opet donosi blagu nestabilnost i probleme u komunikaciji. U drugoj polovini meseca pretežno stabilna i povoljna atmosfera na  ljubavnom planu trebalo bi da rezultira  pozitivnim osećajem zadovoljstva. Uprkos solidnim aspektima i relativno stabilnoj situaciji na polju emotivno – ljubavnih relacija, određeni procenat predstavnika ovog znaka mogao bi da se uspava i upadne u zamku inercije, prepuštajući se liniji manjeg otpora. Slobodni Rakovi,  za vas je ovo divan period da se pokrenete, najpre u smeru uživanja i druženja sa prijateljima. Emotivno, i pored mogućnosti da se pokrene odnos ili pojavi osoba koja bi vam prijala, ne žurite nigde. U drugoj polovini avgusta prošlost vas sputava da nastavite dalje, branite se svim sredstvima.

Zdravlje: Prva polovina avgusta  donosi mogućnost upalnih procesa i prehlada koje su posledica pada imuniteta. Bilo bi dobro da se više odmarate i pravilnije hranite. Sredina meseca može doneti probleme sa bubrezima i urogenitalnim traktom. Druga polovina meseca dosta povoljnija na polju zdravlja, morate obratiti pažnju da se više odmarate i imate kvalitetniji san.

Posao: Početak avgusta  za Lavove donosi pregršt povoljnih  mogućnosti za nove projekte i vetar u leđa da uđu u neke krupnije poslove. Od 07.-10.08. vi ćete se maksimalno truditi da sve pozavršavate u planiranim rokovima, ali oni oko vas neće. I onda će dolaziti do razmimoilaženja i do problema u obavljanju obaveza. Od 10.-15.08. imaćete mnoštvo  dogovora, sastanaka, period je u kom ćete mnogo snage i volje ulagati u posao. Sve će se to isplatiti, i vaš trud i vaše znanje, i doći ćete na pozicije koje objektivno odavno zaslužujete. Od 15.-19.08. stabilizacija situacije i krećete blago uzlaznom linijom, ali se nemojte opuštati. Treba da do kraja meseca budete oprezni sa papirima i ugovorima, situacija se menja malo nabolje. Od 19.-27.08. je period u kome će  nadređeni  biti zadovoljni novim tokovima kretanja poslovnih procesa, vi se trudite da vam ništa ne promakne da sve držite pod kontrolom. Pokušajte da iskontrolišete ceo proces i sve saradnike, onemogućite mogućnost bilo kakvih propusta. Do kraja meseca biće različitih dana i situacija, dosta promenljiv period. Odnos sa najbližim saradnicima i kolegama može pogoršati, koliko god vi i druga strana pokušavali da pronađete zajednički jezik. Ni odnos sa nadređenima neće biti savršen, pa se čuvajte rasprava sa osobama koje su po poziciji iznad vas.

Ljubav: Za Lavove  sledi početkom meseca avgusta, jako uspešan period,  sve je na vašoj strani i vi maksimalno uživajte. Prva polovina meseca protiče  u atmosferi nepotpune predanosti i prevelikog taktiziranja sa obe strane. Na ponašanje drage osobe ne možete presudno uticati, a što se tiče vašeg stava  oprez i taktičnost biće neophodni. Drugim rečima,  prateće okolnosti najverovatnije neće biti pogodne za maksimalnu otvorenost i direktne korake, već prvenstveno promišljanje i prepoznavanje trenutaka za reagovanje. Druga polovina meseca donosi malo opušteniju atmosferu i više radosti obema stranama. Manje više možete postići sve što ste planirali i zamislili, zračite velikom energijom i šarmom. Kraj meseca donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, neki novi zajednički planovi  ili bar promenu u načinu komunikacije sa partnerom. Bićete u prilici da neke stvari pokrenete, oživite ponovo emocije i strasti pa se potrudite maksimalno oko toga. Slobodni Lavovi, u prvoj polovini meseca  ljubavno ispunjenje ne očekujte jer ga neće biti. Eventualno neka komunikacija preko društvenih mreža. Druga polovina avgusta nova poznanstva su tu, prošlost je tu.  Ne otpočinjite novo i ne vraćajte se starom. Uživajte u slobodi, životu, prijateljima, druženju.

Zdravlje: Lavovima   početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolove u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. Druga polovina meseca priliv energije veći  i sledi vam i  bolje raspoloženje. Kraj meseca pojačan stres i, potreban je redovniji san i malo više vremena provodite u prirodi.

Posao: Početak meseca avgusta  Devicama  donosi mnogo poslovnih aktivnosti i potrebna je dobra organizacija što i nije lak posao. Od 07.-10.08. ne računajte mnogo u ovom periodu na solidarnost i lojalnost okoline,  moraćete  sve svojim sopstvenim snagama da odradite. Obratite pažnju na bitne detalje, jer postoji mogućnost propusta, grešaka, gubljenja važnih papira. Od 10.-15.08. pozavršavajte sve obaveze koje imate, ne gurajte ih pod tepih,  da se ne biste našli u nezavidnoj situaciji i  bili kritikovani od strane saradnika ili nadređenih za neke zaostale nezavršene stvari. Od 15.-19.08. pojačajte kontrolu nad saradnicima da ne bi morali da se vraćate unazad, što vi i inače ne volite. Otvoriće vam se velike mogućnosti i potrudite se da  iskoristite nečiju podršku i prionite i na neka lična usavršavanja, trebaće vam za neko buduće vreme. Od 19.-27.08. pred vama se otvara period sa novim šansama, novim promenama koje vas mogu odvesti mnogo dalje nego što trenutno mislite.  Povremeno niste ni svesni kakav utisak ostavljate na saradnike i osobe sa kojima radite. Na kraju meseca može biti više začkoljica, pre svega zbog nedostatka precizne komunikacije sa najbližim poslovnim okruženjem.  U tom periodu biće veoma važno da vi budete maksimalno precizni u svom izražavanju, da ponovite više puta neke poteze, a na drugoj strani da zatražite dodatna objašnjenja ukoliko nešto nije dovoljno jasno. Sve će to usporiti poslovne procese, ali potrudite se maksimalno da pomognete i sebi i saradnicima.

Ljubav: Početak meseca  avgusta savet  zauzetim Devicama, sa partnerom bi trebali da što više budete u okruženju prijatelja i dragih ljudi. U prvoj polovini meseca postojaće dosta potencijalnih tenzija, pre svega u komunikaciji i nerazumevanju na polju emotivno  ljubavnih odnosa.  Određeni nesporazumi mogu doći sa druge strane, nezavisno od vas. Potrebna je doza opreza u sferi komunikacije, jer će  fitilj biti kraći nego inače. Morate se vi potruditi da povučete ručnu u pravom trenutku, kako ne bi izgubili neko dragoceno vreme. Druga polovina meseca donosi malo bolju komunikaciju i malo više vedrine. Trebalo bi na emotivnom planu da bude stabilnija i mirnija atmosfera. Uključite strast  i emocije, ne uključujte racio, ne uključujte more pitanja koja vam se vrzmaju po glavi, ima vremena za njih i za odgovore koji su vam potrebni. Sada pokušajte samo da uživate u svakom danu, u svakom momentu.  Partner se trudi, potrebno je da se potrudite i vi i promenite nešto kod sebe. U prvoj polovini avgusta slobodne Device,  nije baš sjajan momenat da pokušavate da realizujete neku priču, bila ona stara ili nova. U drugoj polovini meseca novi lepi momenti, lepa osećanja i ispunjenost, poznanstva, druženja su pred vama.

Zdravlje: Prva polovina meseca kardiovaskularni sistem i glavobolje mogu vam zadavati izvesne probleme. Potrudite se da se više odmarate i jačate imunitet. Imate problema i sa bolovima u kostima i mišićima u drugoj dekadi meseca. Kraj meseca bolovi u predelu kičme i osetljivost urinarnog trakta. Nestabilan imunitet pratiće vas tokom celog meseca.

Posao: Za osobe rođene u  znaku Vage  mesec avgust donosi dosta obaveza, rad kako na starim već započetim poslovima, tako i na novim projektima koji već duži period čekaju na realizaciju. Od 07.-10.08. možda ćete biti primorani da menjate iz korena neke procedure da biste se uklopili u neke nove profesionalne okvire. Neke finansijske obaveze možete rešiti u ovom periodu i  ukoliko vam treba veća suma novca, povoljni su momenti za kredite. Od 10.-15.08. vodite računa samo da ne zaboravite na neke bitne stavke i važne poslovne dogovore, jer može i toga biti. Od 15.-19.08. akcenat je na organizaciji posla i komunikaciji sa neposrednim saradnicima. Mudrošću i taktičnošću sve ćete postići efektnije i lakše, a to znači-ne trčite pred rudu bez preke potrebe. Od 19.-27.08. počinje bolji period  komunikacije sa saradnicima, poslovne aktivnosti teći će nesmetano. Imate dobre aspekte za sva finansijska pregovaranja i sklapanje ugovora, ali opet savet kada su inostrani dogovori u pitanju. Neka uticajna osoba će vam pomoći da rešite neke tekuće probleme, ne oklevajte da tražite pomoć na vreme. Kraj mesece ponovo donosi izvesne komplikacije u komunikaciji i sa saradnicima i nadređenima. Problem bi mogle biti i finansije, novac će otići na rashode ali  neki prilivi dolaziti do vas neplanski. U poslednjih desetak dana avgusta vas očekuju  povremeni padovi koncentracije, pa bi bilo dobro da imate  savetnika, ili osobu koja sa strane prati i kontroliše eventualne propuste u radu.

Ljubav: Prvih dana avgusta Vage koje su u emotivnim vezama  očekuje više lepih i prijatnih iznenađenja, nego onih sa  negativnom konotacijom. U prvoj polovini meseca polje partnerstva veoma aktivno, jako lepi odnosi sa partnerom. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja, izlazaka.  Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja šta želite. Sredinom meseca  dolazi do učestalijih nesuglasica i razmirica i biće potrebno dosta energije, da se postigne kompromis. Preuzmite kontrolisanje situacije jer bi moglo doći do svađa širih razmera. Poslednja sedmica meseca  lepša, opuštenija sa mnogo boljom energijom, partner će imati puno razumevanja za vaše potrebe kao i obrnuto. Čuvajte svoju vezu od bespotrebnih i neosnovanih ljubomornih ispada sa obe strane. To će sigurno biti od velikog značaja u nastojanju da opuštenije i sa više samopouzdanja sagledavate sve što se dalje bude dešavalo. Slobodne Vage, u prvoj polovini meseca očekuje vas dosta izlazaka, igre i flertovanja. U drugoj polovini meseca  napravićete konkretniji potez prema  osobi koja vam je interesantna već duže vreme.

Zdravlje: Veći deo avgusta  Vage će imati dobru osnovu  da drže pod  kontrolom  zdravstvenu situaciju. To se naročito odnosi na problematiku u vezi grla, disajnih puteva i donjeg dela nogu. U drugoj polovini meseca moguće su oscilacije u radu neke od žlezda sa unutrašnjim lučenjem, bićete skloni i alergijskim reakcijama. Treba da poradite na jačanju imuniteta i pravilnoj ishrani.

Posao: Početak meseca  Škorpijama donosi dosta problema i  kontradiktornosti na polju posla i finansija. U periodu od 07.-10.08. pred se vama otvaraju  nove obaveze i zadaci, ali se istovremeno se moraju rešavati i zaostali poslovi. Iznenadiće vas inicijativa nekih osoba i njihovi predlozi, nemojte ih odbijati na prvu loptu. Od 10.-15.08. moraćete da neke situacije ponavljate, rešavate tuđe greške, a sve to će vas usporavati i nervirati. Poboljšanje finansijske situacije i mogućnost kontakta sa nekim novim poslovnim saradnikom će vas malo obradovati i vratiti vam osmeh na lice kratkotrajno. Od 15.-19.08. . potrebno je da pokušate da reagujete pravovremeno i sprečite neke sumnjive investicije u vašoj kompaniji. Ne savetuje se konsultovanje sa eksternim saradnicima jer neće biti  dobrih sugestija i prijateljskih saveta. Od 19.-27.08. proširuje se polje profesionalnog delovanja, ali vi morate izabrati dobar tim za realizaciju novih projekata. Pozitivniji deo priče i dalje predstavlja radna energija i voljni momenat, da se sve obaveze završe na vreme i prema zacrtanim planovima, bez većih odstupanja. To morate postaviti kao kriterijum i za najbliže radno okruženje. U poslednjoj dekadi meseca biće nesuglasica sa saradnicima, ljudi retko mogu da prihvate istinu a vi imate potrebu da budete iskreni. Nametnite sebe, svoj način organizacije, koliko god vam  se svi sukobljavali. Vi stavite sve karte na sto i preduzmite sve korake da nametnete neki svoj način rada. Dodatni napor i trud će se isplatiti i krajem meseca ćete da dobijete konkretne satisfakcije, pa makar one bile simbolične prirode.

Ljubav: Jedan turbulentan mesec kad su emotivni odnosi u pitanju je za Škorpije, naročito početak meseca. Nemojte biti nonšalantni u komunikaciji, bolje precizirajte svaku situaciju do najsitnijih detalja. Potrebno je da isplanirate neke zajedničke finansijske aktivnosti.  Priuštite sebi izlazak, druženje, izuzetno povoljni aspekti za ljubav su u prvoj dekadi meseca. Oko 15.08. moglo bi doći do povećanja  napetosti i potencijalnih događaja koji  izmiču kontroli i vama i partneru. Potrudite se da ne skliznete u neku raspravu jer to nije potrebno, zaobiđite tu situaciju. Tokom treća dekade meseca sa partnerom bi trebali da što više budete u okruženju prijatelja i dragih ljudi. Prija vam veće društvo, to vas čini ispunjenijim. Partner bi trebao da vas podstakne na neke akcije, koje vam nisu standardne. Ljubavni život je u dobroj fazi i vi na tom polju možete da odahnete. Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe. Iskoristite svo slobodno vreme za druženje sa ljudima generalno. Slobodni,  kod vas se kao nešto dešava, ali vam ta dešavanja ne daju pravi podsticaj i motiv. U drugoj polovini meseca, pojaviće se i neke nove osobe koje će vam biti zanimljive i sa kojima ćete imati lepe i opuštene momente.

Zdravlje: U prvoj dekadi meseca uobičajene hronične tegobe na prvom mestu  glavobolje, prehlade i reumatski problemi. Druga dekada zahteva kontrolu vaskularnog sistema i zahteva malo više odmora i ne izlaganje stresu. Treća dekada sitniji problem vezani za stomak, želudac, odnosno svih delova sistema za probavu. Savet, obratite malo ozbiljnije pažnju na ishranu kako- šta jedete, tako i na dinamiku obroka.

Posao: Početak meseca Strelčevima savet kada je posao u pitanju,  bitno je da se dovoljno dobro organizujete i možda još važniji detalj – da uskladite želje i mogućnosti sa osobama koje su deo vašeg poslovnog tima. Od 07.-10.08. vi ćete biti suočeni sa okolnostima i preprekama koje ne možete prevazići. Nešto lošiji odnosi sa nadređenima, koji će od vas zahtevati da promenite pristup obavezama ili svoj način rada. Od 10.-15.08. zatražite i prihvatite makar minimalnu pomoć, posebno tamo gde se pojave novi načini poslovanja. Bitno je da se ne oslanjate isključivo na sebe i pridržavate kruto već proverenih i dobro uhodanih mehanizama rešavanja poslovnih zadataka. Što se tiče polja finansija,  nema potrebe za  velikim ulaganjima u ovom trenutku. Od 15.-19.08. kreće  period stabilnosti i rasta na poslovnom polju, ide sve nekim svojim tokovima. Idete ka nekom sebi zacrtanom cilju, unapredite saradnju sa kolegama i poboljšajte komunikaciju sa poslovnim partnerima. Treba da očekujete pohvale, sasvim je realna osnova za to. Od 19.-27.08. imaćete mogućnost da sa kolegama možete otići na neko poslovno usavršavanje i uvođenje novih načina poslovanja. Novi ljudi  ulaze u vaše poslovno okruženje i njima bi trebalo posvetiti svu  neophodnu pažnju. Biće dosta novosti u samom procesu rada vi ćete se prilagoditi svemu. Kraj meseca donosi promenu situacije na bolje i otvaraju se neke nove mogućnosti konkretno za vašu poziciju preko novih saradnika.

Ljubav: U prvoj polovini avgusta  dosta turbulentno kod Strelčeva  koji su u emotivnim vezama. Vi bi da pobegnete od svega, da se na neki način distancirate od loših vesti, informacija, problema u vezi. S druge strane, partner će očekivati od vas više inicijative, biće zahtevan, što može  dovesti do varnica i manjih talasanja u vašem odnosu. Smirite se, mnogo više ćete postići lepom rečju i korektnošću nego nerviranjem i tenzijom, to se odnosi na prvu polovinu meseca. Oko 18.08. imate malo nedefinisane dane, čas ste dobro raspoloženi, čas se loše osećate. Potrudite se da nemate prevelike oscilacije raspoloženja. Druga polovina meseca donosi poboljšanje odnosa i malo bolju atmosferu u vašoj vezi. Ovo je period u kome treba da budete darežljivi prema partneru, vratiće se višestruko. Neke sitne nesuglasice zanemarite, prosto pređite preko njih, potrudite se vi da uspostavite sistem dijaloga. Povoljan period je i za zajedničko putovanje. Slobodni Strelčevi, u prvoj polovini meseca postojaće interesantna komunikacija koja se može pretvoriti i u ozbiljniju priču. Ali, budite na oprezu  prošlost ne prestaje da bude prisutna kao senka. U drugoj polovini meseca igrajte se, družite i uživajte. Ako se neko priključi i želi da uživa zajedno sa vama  odlično.

Zdravlje: Nema nagoveštaja velikih neprijatnosti na polju zdravlja  za Strelčeva  tokom prve dekade  avgusta. Sve potencijalno osetljive tačke u drugoj dekadi odnose se na glavobolje, kolebanje krvnog pritiska. U trećoj dekadi   više pažnje  obratite na režim ishrane, na unos vitamina i jačanje imuniteta. Više se posvetite fizičkim aktivnostima boravku u prirodi.

Posao: Početak avgusta  za Jarčeve  donosi povećanje obima posla  i to će zahtevati angažovanje novih ljudi i uvođenje novih tehnologija u sam proces rada. Od 07.-10.08. neke poteškoće u dosadašnjim načinima i pregovorima  i dinamike realizacije. Imate zastoje koji ne zavise direktno od vas i na koje nećete moći da utičete. To bi moglo da se negativno na celokupnu finansijsku situaciju, pa bi neki savet bio da malo  prolongirate rokove i budete oprezniji u obećanjima. Od 10.-15.08. nije dobar period  za transakcije, kredite jer može doneti neplanske troškove. Ne bi trebalo da slušate savete neproverenih saradnika, naglašeno možda nenamerna greška. Od 15.-19.08. nervoza i žurba mogu krenuti već od  početka perioda i verovatno je da ćete morati da odustanete od svojih planova i prilagodite se novom toku dešavanja. Informacije koje dobijate mogu vam uneti nemir, ali to će biti kratkog daha. Od 19.-27.08. važan period je pred vama u kom se pokreću dogovori koji su vam bitni, imaćete malo problema sa dokumentacijom, savet budite maksimalno skoncentrisani. Otvoriće vam se velike mogućnosti i potrudite se da budete prvi u redu da ih iskoristite. Sam kraj meseca donosi nove probleme i nervoze, poslovi će ići sporije nego što bi trebalo i to se odražava na vaš nervozan stav. Prekoračenje rokova je zasigurno moguće i vi to morate prihvatiti, ali opravdajte sebe. To je neophodno da bi pokrenuli neke stvari u pravom smeru i izbegli kritike na vaš račun. Potrudite se da veći rizik prilikom materijalnih transakcija izbegnete pre svega ako vi sami odlučujete o tome.

Ljubav: U prvoj polovini meseca  povoljna je  atmosfera za planiranje društvenih aktivnosti, okupljanja i izlazaka. Uopšteno dobra komunikacija biće sa neposrednim  okruženjem i prijateljima. To se naravno preslikava i na partnerske odnose, komunikacija generalno dobra. Iskoristite ovaj dobar period za planiranje zajedničkih ciljeva, usmerite svu energiju na vašu vezu. Sredina meseca donosi  još bolju klimu i potrudite se da prihvatite da je došlo vreme je da se optimizam i vera u ljubav vrate u vaš život. Druga polovina meseca  donosi situacije u kojima i vi i partner zajedničkim snagama treba da se  bacite na neke planove, na  planiranje putovanja i odmora. Partner i vi ste ušli u period u kojem možete ponovo vratiti vašu vezu na stare, dobro poznate i lepe staze. Promena klime na ljubavnom planu, doprineće značajnim iskakanjima iz standardnih šablona i, na kraju, rezultatima koji se bitno razlikuju od startnih očekivanja. Slobodni  Jarčevi, obratite pažnju na segment posla i svakodnevice neko je tu pored vas, naročito u prvoj polovini meseca. Druga polovina meseca,  imate  opciju za nove i vrlo zanimljive kontakte i to najpre preko prijatelja i društvenih mreža.

Zdravlje: Vrlo dobar nivo energije biće od velike pomoći Jarčevima  da lakše prebrode potencijalno slabe tačke tokom avgusta, ali nemojte se samo oslanjati na to. Potrudite se da preventivno sve što možete uradite i zaštitite pre svega grlo i respiratorni trakt u prvoj polovini meseca. Tokom druge polovine meseca problem sa variranjem krvnog pritiska i glavobolje.

Posao: Pred vama je mesec u  kome je na prvom mestu planiranje novih projekata  i traženje novih partnera, što neće ići baš lako. Od 07.-10.08. ne potpisujete nikakve ugovore ukoliko ne morate, ili ako morate neka budu samo sa proverenim saradnicima. Takođe da nikako ne ulazite u nova finansijska zaduženja. Nemojte da zbog ovih loših aspekata budete obeshrabreni, to je samo kratkoročno lošiji period. Od 10.-15.08. polako počinju da se otvaraju prilike za pokretanje novog posla, angažmana ili poslovnog ugovora, ali sve je još uvek u pripremnoj fazi. Samo budite strpljivi  ovo je povoljan period da napravite planove, ali i da rešite zaostale poslove kako biste oslobodili prostor za nove stvari. Od 15.-19.08. gomila  novih, zanimljivih ideja, koje čekaju profesionalnu realizaciju mogu dobiti i konkretna obećanja za početak. Dobra pozicija je da dođete do pomoći na neki neobičan, nestandardan način može biti vezano i za inostranu pomoć. Od 19.-27.08. dobijate  vetar u leđa da završite sa poslovima koje ste započeli, kao i da pokrenete komunikaciju sa nekim osobama za koje se nadate da biste sa njima mogli u budućnosti sarađivati. Ideje i kreativnosti vam trenutno ne manjkaju a, vodite samo računa kome pričate o tome. Kraj meseca donosi poboljšanje  komunikacije sa saradnicima, partnerima. Stoje vam mogućnosti za neke značajnije prilive.  Trenutno bi bilo poželjno  da povučete ručnu kočnicu kada su nepotrebni troškovi u pitanju, pa iskoristite ovo vreme da možda nešto i uštedite.

Ljubav: Početak meseca donosi klimu u kojoj bi trebali da malo više analizirajte vaš odnos i poradite na unapređenju istog. U prvoj polovini meseca emocije ne nedostaju, zajednički trenuci su tu, ali kao da nema one prave povezanosti, pravog spoja. Nekad vam se čini da više razumevanja i pravog zadovoljstva imate u odnosu sa  prijateljima nego u odnosu sa partnerom.  To je samo prolazna faza,  pustite da sve ide polako, nekim svojim tokom i doći će na svoje mesto. U drugoj polovini avgusta  otvaraju se novi putevi pred vama, kad je vaša veza u pitanju, morate i partner i vi učiniti malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima u kojima svi uživate. Sve je u vašim rukama pa se zajedno potrudite i sigurno ćete uživati. Slobodne Vodolije, u prvoj polovini meseca  sve i svašta se dešava, ali kad saberete i oduzmete i na kraju, ništa konkretno. U drugoj polovini avgusta imate šansu da upoznate nekog novog ili da sa postojećom simpatijom itekako pokrenete komunikaciju koja je nekako zapela u prethodnim danima. Prilika imate, samo nemojte da se zatvorite u sebe.

Zdravlje: Za Vodolije  u prvoj polovini avgusta  samo hronični problemi, osetljivost pluća  , grudnog koša, ramena, vrata, koji mogu biti posledica i reumatskih tegoba. Druga polovina meseca donosi probleme koji   su povezani sa povećanim psiho- fizičkim zamorom i osećajem nervoze. Onoliko koliko uspete da to ublažite odmorom i kvalitetnijim snom utoliko će vam biti bolje.

Posao: Početak meseca  donosi dosta  poslova ili komunikacije sa novim saradnicima što treba da sačekate spremni. Od 07.-10.08. imate potrebu da preispitujete sebe i svoje poteze iz prethodnog perioda i odluke, ali i da napravite neka drugačija rešenja nego do sada. Situacije zahtevaju da vi nešto promenite kod sebe da li način rada, da li način razmišljanja. Od 10.-15.08. slede novi  problemi i ograničenja, u finansijskom segmentu, i u pogledu probijanja nekih rokova za završetke poslova. Moraćete  da se  prilagođavati novim programima i to najčešće onim koje su osmislili vaši nadređeni ili neki eksterni saradnici. Od 15.-19.08. budite uporni, nemojte odustajati od svojih ideja, ali potrudite se da potražite kompromisne modele, uz određene  ustupke možete očekivati i bolje razumevanje, od strane nadređenih na prvom mestu. Organizacija koju vi pravite malo ko razume i može da isprati. Od 19.-27.08. nove mogućnosti se otvaraju i vi se u ovom trenutku namećete na najbolji mogući način.  U ovom periodu se potrudite da završite sa stvarima koje zavise od vas bilo da su u pitanju papirologija, dogovori ili protokoli u samom izvođenju posla. Sam kraj meseca donosi zastoje i neizvesnost u finansijskom segmentu. Poslovi idu sporije nego što bi trebalo i to se odražava na vaš nervozan stav. Prekoračenje rokova je zasigurno moguće i vi to morate prihvatiti, ali opravdajte sebe.

Ljubav: Početak meseca donosi nešto novo u polju partnerskih odnosa, može biti novi način organizovanja vremena, veći stepen iskazivanja emocija. U prvoj polovini meseca možete  razrešite bitne nedoumice u vezi budućeg zajedničkog života  sa partnerom. Treba da poradite na  konkretizaciji svojih želja, ali  budete dovoljno suptilni i pratite signale ponašanja druge strane, kako bi na vreme ublažili ili pojačali svoje namere. Stalo vam je da nađete kompromisnu soluciju, u suprotnom imaćete sve argumente u svojim rukama da podvučete crtu na dosadašnji oblik vašeg odnosa. Druga polovina meseca bolja za partnerske odnose, više prostora i više vaše uložene energije. Moguće neko lepo putovanje, ili neki drugi hedonistički užitak. Uključite strast  i emocije, ne uključujte racio, ne uključujte more pitanja koja vam se vrzmaju po glavi, ima vremena za njih i za odgovore koji su vam potrebni. Sada pokušajte samo da uživate u svakom danu, u svakom momentu. Slobodne Ribe,  postoji osoba sa kojom biste želeli mnogo toga, ali kao da se ne otvara pravi prostor, prava prilika za realizaciju, savet, budite strpljivi. U drugoj polovini meseca preko poslovnog segmenta neko koga do sad niste poznavali  kreće da vam se udvara.

Zdravlje: U prvoj polovini avgusta Ribama slabija cirkulacija i variranje krvnog pritiska mogu stvarati malo veće probleme. U drugoj polovini meseca povedite računa o rasipanju energije i nešto većem opterećenju grla i disajnih puteva. Sveobuhvatno radite na opštoj kondiciji tela i jačanju imuniteta.