Ribe i ostali horoskopski znaci – slaganje

ribe sinastrija

RIBE – OVAN 

Posao: Posmatrano iz ugla bilo kakve poslovne saradnje ovo je jedna od energetski najslabijih kombinacija, što automatski ne znači da kvalitetni rezultati nisu mogući. Prvi i dvanaesti znak zodijačnog kruga zaista nemaju mnogo dodirnih tačaka i sfera kompatibilnosti. Dok su na jednoj strani Ovnovi primer konkretnosti i direktnosti u planiranju i delovanju, na drugoj strani kod tipičnih Riba dominiraju, planiranja, filozofiranja i snovi koji su ponekad daleko od realnosti. Ali, ako takva dva mentalna sklopa podele sektore delovanja, može biti finih rezultata prvenstveno na duhovno – intelektualnom nivou, odnosno u poslovima gde treća strana realizuje dogovoreno.

Ljubav: Praksa pokazuje, da prijateljski odnosi ova dva znaka uglavnom imaju nešto labaviju formu, koja jedino tako može opstati u dužem vremenskom intervalu. Međutim kada je u pitanju ljubav između pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa, suštinski je neophodna dubina i intenzitet. Tačnije, partnerska veza može biti veoma lepa i sa dubokim osećanjima, ali pod jednim uslovom – da Ovnovi imaju makar malo razumevanja za sanjarenje Riba, koje se bezuslovno predaju i oslanjaju na drugu stranu. Na drugoj strani se podrazumeva da najtipičnije Ribe bezrezervno veruju ovnovskim rezonima i pogledima na život i pre svega na zajedničke ljubavne ciljeve.

 

RIBE – BIK 

Posao: Realna, logična i stabilna osnova Bika dolazi kao najbolji mogući, potreban i neophodan elemenat, za održavanje održivih veza najvećih sanjalica i maštara Zodijaka, kakve su Ribe. Dakle, to je mehanizam za solidno funkcionisanje na polju profesionalnih delatnosti. Kada se precizno i jasno podele zaduženja organizacije, i pripreme planovi onda to može da zaživi, ali ako se dovoljno blisko ne povežu na nivou racija, onda čak ni prirodno lepa i fino kompatibilna energetska uravnoteženost ne pomaže mnogo, i ovakvi ortakluci ne traju dugo. Međutim, ukoliko se u sve umeša i treća strana kao neophodna spona, to već predstavlja korektan I održiv profesionalni tim.

Ljubav: Za polje drugarsko – prijateljskih odnosa suštinski ništa se novo ne može dodati, ali kada govorimo o sferi ljubavi onda je situacija bitno drugačija. Vrlo fine, suptilne i veoma duboke ljubavne veze su moguće između predstavnika ova dva zodijačka sazvežđa, podrazumeva se pod uslovom da Bikovima previše ne smetaju povremeni begovi u svet mašte druge strane, dok se od Riba očekuje da se potpuno oslone i bezrezervno veruju dragoj osobi. I ovde vreme i partnerski staž igraju bitnu pozitivnu ulogu, odnosno ukoliko se problemi u početnoj fazi prevladaju, prevaziđu bez veće kolateralne štete, onda miris ovakve ljubavne price traje veoma dugo.

 

RIBE – BLIZANCI 

Posao: Kada bi se pravila rang lista praktičnosti i funkcionalnosti profesionalne saradnje, ova kombinacija bi najverovatnije bila pri vrhu u negativnom kontekstu. Od najtipičnijih predstavnika sazvežđa Blizanaca, sve se može očekivati da poprave ili koriguju, u manjoj ili većoj meri, ali da budu praktični – to je prava utopija. Na drugoj strani, osobe rođene u znaku Riba, mogu biti vrlo bitan šraf praktične poslovne mašine, ali udruženi u odgovarajuću ekipu. Zbog svega navedenog, ovakav profesionalni tandem nije lako ni oformiti, a još ga je teže održati. Izuzev određenih specifičnih situacija, ni drugarsko – prijateljski odnosi nisu održivi na duže staze.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi, pripadnici ovih sazvežđa mogu pronaći par dodirnih tačaka za kratkotrajna uživanja, prepuštajući se trenucima zanosa i raznih detalja opčinjenosti. Ali, opet zbog nedostatka praktičnih elemenata, kada sve zasene iščile, suočavanje sa ljubavnom realnošću veoma teško podnose obe strane. Tipična blizanačka priroda nekako se izvuče iz situacije nerealnih emotivno – ljubavnih odnosa, najčešće naglim prekidima, dok se najtipičniji pripadnici sazvežđa Riba znatno duže muče tražeći spasonosni izlaz. Suštinski, jedna strana teško može praktično pomoći drugoj, pa su vrlo retki primeri gde ovakve kombinacije imaju duži vek.

 

RIBE– RAK 

Posao: Prvenstveno zahvaljujući sličnom senzibilitetu i srodnoj energiji, profesionalna udruživanja predstavnika ovih znakova, mogu dati solidne rezultate, uprkos nedostatku parametara realnosti u startnom sagledavanju situacije. Logika ukazuje da se ovakva poslovna kombinatorika uglavnom uspešno realizuje u profesionalnim segmentima gde ima prostora da mašti pusti na volju, odnosno gde nisu neophodni vojnička disciplina striktno pridržavanje unapred uspostavljenih pravila i kodeksa. Prijateljska druženja su vrlo česta, najviše zbog dosta sličnih tema interesovanja i mogućnosti za duge priče, recimo uz kaficu ili piće, koji pogoduju filozofskim raspravama.

Ljubav: Što se tiče partnerskih odnosa, tipični predstavnici Rakova i Riba, mogu veoma lepo i harmonično funkcionisati na duže staze, ali pod jednim uslovom. Neophodno je da imaju maksimalno obostrano poverenje, bez zadrške i skrivenih motiva, odnosno da ne daju povoda drugoj strani da sumnja, analizira, kombinuje i uopšte razmišlja o partnerskoj iskrenosti. Najtipičnijim predstavnicima znaka Raka je preko potreban osećaj oslonca, dok je tipičnim pripadnicima sazvežđa Riba neophodan direktan kontakt sa životnom realnošću, što u prevodu znači da bilo kakva zamagljena nedefinisana partnerska situacija obe strane dovodi u poziciju koju sami ne mogu rešiti.

 

RIBE – LAV 

Posao: Sve što u osnovi žele, na osnovu prirodnih astroloških predispozicija, predstavnici ova dva znaka teško uklapaju na profesionalnom planu. Počev od velikih razlika u životnoj filozofiji, zatim načina tumačenja (ne)realnih argumenata, preko odnosa prema radu i obavezama, pa do određivanja prioriteta praktično sve se nalazi u dve zasebne ravni. Naravno da nije nemoguće napraviti minimum zajedničkih interesnih delova poslovnog funkcionisanja, samo je bitno biti što jasniji, precizniji i konkretniji. Jer, Ribe češće od ostalih imaju potrebu da dodaju cvetić ovde, oblačič onde, kako bi sve ulepšali, dok Lavovi pre svega idu za što efikasnijim rezultatima bez posebnog osvrtanja na umetnički utisak. Ako se tu nađu kompromisni stavovi, poslovna kombinacija dobija prelaznu ocenu.

Ljubav: Znatno manje direktno suprotstavljenih principa između pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa ima u sferi ljubavi. Ali to zna da bude vrlo često varka, jer u praktičnom životnom okruženju vrlo brzo na površinu isplivaju krhke karike ovakvog lanca na polju emotivno – ljubavnih relacija. Dakle, dok traje zanesenost pa čak i zaljubljenost, posmatrano sa strane ovakve veze izgledaju pomalo idilično, Lav dominira po svim kriterijumima, a Ribama odgovara uloga pratioca. U trenutku kada ih život suoči sa iole ozbiljnijim problemima, jedni druge teško razumeju i još teže prate. I posle svega kao logična posledica krene međusobno prebacivanje loptice na drugu stranu po pitanju krivice, zatim dolaze manje pa sve veće razmirice i na kraju svako ide na svoju stranu.

 

RIBE – DEVICA 

Posao: Potencijalna profesionalna saradnja osoba rođenih u znacima koji se nalaze jedan naspram drugog u zodijačkom krugu interesantna je za astrološku analizu iz dva ugla. Prva specifičnost se odnosi na različite načina stizanja do ciljeva koji se najčešće ne razlikuju previše, a druga na prirodno ukrštanje puteva čak i kada se na tome svesno ne radi. Fundamentalna energija je kompatibilna kako god da se posmatra, pa onda nije ni čudno da pripadnici ovih sazvežđa nemaju mnogo sukoba, a kada do njih dođe rešavaju se bez mnogo buke i drame. Što se tiče različitih metoda stizanja do istih ciljeva – i to je nekako logično uzevši u obzir realnost i racionalnost Devica naspram nerealne startne perspektive Riba. Najbolje rezultate postižu u kombinaciji pragmatične organizacije i maštovite kreativnosti.

Ljubav: Nije ga lako postići ali kada se sklope kockice jedinstvo suprotnosti deluje neraskidivo. Takav primer, ili makar nešto blizu toga, imamo u ljubavnim vezama predstavnika ova dva astrološka znaka. Sa jedne strane prevelikoj racionalnosti Device neophodno je sredstvo za opuštanje i prepuštanje porivima koje iniciraju emotivno – ljubavne vibracije, dok je na drugoj strani sanjalačkoj i često nerealnoj prirodi Riba neophodno vezivno tkivo za kakvu takvu održivost u realnom životu. I sve se to može izmiksovati i uklopiti na veoma zanimljiv način u ovakvim ljubavnim vezama. Istine radi potrebno je dosta napora i truda da se one održe na potrebnom nivou, jer su veoma osetljive na potrese i bočne vetrove, pa su vrlo česte situacije da se obe partnerske strane umore od ljubavnih bitaka.

 

RIBE – VAGA 

Posao: Kada bi samo posmatrali duhovno – kreativni deo, onda bi ovo bila jedna od top pet poslovnih kombinacija. Predstavnici oba znaka su prilično jaki na polju kreativnosti, mada na drugačiji način, ali imaju i solidne konekcije sa svim nematerijalnim delovima profesionalnih aranžmana. Prevedeno u praktične životne tokove to znači da ovakav poslovni ortakluk ima sasvim lepu perspektivu ali pod uslovom da neko treći vodi brigu o formalnim detaljima i sitnicama. Potencijalno slaba karika jeste i nedostatak kontinuiteta, odnosno funkcionisanje po principu “malo ovde malo onde” nikako ne ide u prilog praktičnosti. Sve se to može donekle korigovati, ali zahteva prvenstveno menjanje osnovnih stavova i prilagođavanje aktuelnim životnim trendovima.

Ljubav: Teško je baš precizno proveriti i zatim odgovoriti, ali površna procena kaže da je ovo jedna od ređih ljubavnih konekcija u praktičnom životu. Za to postoji više razloga, a jedan od najvažnijih sigurno jeste nerealno sagledavanja shvatanja pojma ljubavi i partnerskih odnosa. Samo pogled na sferu ljubavi kroz ružičasti okvir stvara brojne komplikacije, idealizacija ključnih parametara partnerskih relacija takođe nije održiva na duži period, a kada sve to pokušamo spojiti u jednu vezi onda imamo nešto nalik mehuru od sapunice, koji neminovno puca pre ili kasnije. Naravno da nije nemoguće ostvariti korektnu vezu između najtipičnijih predstavnika Vage i Riba, ali da bi ovakva emotivno – ljubavna konekcija imala bar pristojne šanse za funkcionisanje neophodno je životno iskustvo obe strane.

 

RIBE – ŠKORPIJA 

Posao: Evo jedne od češćih i kvalitetnijih ekipa koje se mogu naći na polju profesionalne saradnje. Vrlo slična životna filozofija i startno sagledavanje stvari daju odličnu osnovu za sklapanje dogovora i uspešnu realizaciju postavljenih ciljeva. Čak su i radne energije prilično usklađenje, mada tu po nepisanom pravilu škorpionska strana predstavlja lokomotivu koja vuče celu kompoziciju, dok se od Riba prvenstveno očekuje da se bave tehničko – organizacijskim segmentima posla. Potencijalni problemi u saradnju mogu nastati pre svega u delu konkretne realizacije zbog nedostatka praktičnosti obe strane. Ako se to ublaži onda i drugarsko – prijateljske veze opstaju u dužem vremenskom intervalu.

Ljubav: Bezmalo svi potrebni uslovi su ispunjeni da emotivno – ljubavna veza pripadnika ovih sazvežđa bude sadržajna i valjana. Visok nivo kompatibilnosti kako na polju senzibiliteta tako i u delu koji se tiče shvatanja pojma ljubavi, i svih njenih pojavnih oblika. I zaista u praktičnom svakodnevnom životu mogu se sresti brojni primeri gde Ribe i Škorpije kvalitetno dele intimni prostor i vreme. Obostrana prirodna intuicija i čitanje između redova jesu razlozi za respektovanje druge strane i igranje na kartu čistih računa kako bi ljubav duže trajala, a najveći problemi nastaju kada se početne sitne tajne guraju pod tepih i od malog problema vremenom nastaje saga koja sve razvodni i uništi.

 

RIBE – STRELAC 

Posao: Najpreciznije i najdublje analize teško će naći obilje materijala za ozbiljnu i kvalitetnu poslovnu saradnju predstavnika ova dva astrološka znaka. Suštinski ima mnogo više tačaka i sfera razilaženja nego preklapanja, makar posmatrano na osnovu prirodnih predispozicija. Osim toga brzina razmišljanja i konkretnog delovanja na profesionalnom planu poprilično se razlikuje, tako da usklađivanje strelčevskih želja i ciljeva sa prioritetima osoba rođenih u znaku Riba, često predstavlja uzaludan posao. Naravno da je moguće pronaći vezivno tkivo, i ono se uglavnom nalazi u delu saradnje sa trećom stranom, koja je još uz to povezana sa putem, putovanjima, inostranstvom. Sve ostalo može biti koliko toliko korektno ali samo na bazi najjednostavnijih ideja i dogovora.

Ljubav: Izmešteni iz realnog vremena i uobičajene životne svakodnevnice, najtipičniji predstavnici Riba i Strelčeva, mogli bi itekako fino da funkcionišu na polju emotivno – ljubavnih relacija. Na primer, kao u srednjovekovnim pričama o princezama i vitezovima na belim konjima. Na žalost ili sreću, zavisi iz kog ugla posmatramo, ta vremena su davno prošla, pa aktuelni civilizacijski trenutak donosi mnogo direktnije i surovije suočavanje sa realnošću, što nikome od ova dva znaka nije lako. Ipak, Strelčevi mnogo lakše prebolevaju ljubavne rane i nastavljaju dalje, dok se kod tipičnih Riba ponekad i vreme simbolično zaustavi, pa je održivost ovakvih veza veoma teška i retka.

 

RIBE – JARAC 

Posao: Tražeći dobar primer profesionalne saradnje gde se veoma lepo i praktično usklađuju osobe sa bitno različitim životnim filozofijama, moramo u obzir uzeti poslovno udruživanje Jarčeva i Riba. Drugim rečima – ortački dogovori predstavnika ova dva znaka opstaju i vrlo dobro funkcionišu ponajviše zbog toga što jedna strana drugoj donosi benefite i pokriva minuse, a opet direktno ne ugrožava integritet i lični pečat. Jarčevskoj logici i realnosti ponekad dođe kao žednoj zemlji kiša mašta i sanjalačka priroda Riba, koje su opet bez stabilnog oslonca i praktičnog liderstva prepuštene velikim oscilacijama i samo povremenim bljeskovima na planu poslovnih rezultata.

Ljubav: Još veći benefiti vidljivi su kod ukrštanja emocija i ljubavi predstavnika ova dva znaka. Jarčevska naglašena stabilnost i želja za nadzorom i kontrolom često nailaze na zamerke druge strane u ljubavnim relacijama, a ovde je razumevanje bolje i čak korisno za održavanje u životu nerealnih snova tipičnih Riba. Podrazumeva se da Jarčevi imaju svoje motive da budu grudobran senzibilitetu i preosetljivosti druge strane u sferi emotivno – ljubavnih odnosa, a iza dugogodišnjih veza ovakvog tipa obično ostaju tragovi koji se pamte do kraja života. Kvalitetu ovakve ljubavne kombinacije i dodatnom partnerskom sjaju, doprinosi i spajanje posla sa privatnim delovima života.

 

RIBE – VODOLIJA 

Posao: Ni veće bliskosti (u zodijačkom krugu) ni većih razlika po bezmalo svim ključnim pitanjima. Počev od startnog ugla posmatranja života, preko načina rezonovanja do konkretnog delovanja pri realizaciji postavljenih ciljeva, praktično svugde su prisutne razlike, od onih manjih do najvećih mogućih. Brza i impulsivna Vodolija nema mnogo strpljenja i razumevanja za pogled na životne tokove kroz ružičaste okvire tipičnih Riba. Sa druge strane sigurno postoje kockice poslovnog mozaika koje se mogu uklapati zajedničkim trudom ovako i ovoliko suprotstavljenih mentalnih sklopova, a u životnoj svakodnevnici to se uglavnom odnosi na polje tehničke organizacije i komunikacije.

Ljubav: Kada su u pitanju emotivno – ljubavni odnosi inače nema prostora za tehničke elemente, makar kod većine predstavnika zodijačnog kruga. Ali ima jedan znak koji u sve može uplesti detalje koji nemaju mnogo veze sa suptilnim, tananim osećanjima. Naravno reč je o Vodoliji, koja nekada svesno a ponekad i bez konkretne namere ljubavnu sferu posmatra kroz neuobičajenu prizmu. Od Riba se mogu očekivati razne gimnastike ali da isključe srce i ostave jedino razum na ljubavnom poprištu, postoji samo teorija. Uzevši sve u obzir praktično funkcionisanje ljubavne veze predstavnika ova dva znaka zalazi u sferu utopije, a životna realnost to potvrđuje bez izuzetka.

 

RIBE – RIBE 

Posao: Postoje delovi najkonkretnijih profesionalnih delatnosti gde su kreativne ideje i maštovita priroda podjednako važni kao praksa i primena svega dogovorenog. Istina nema mnogo takvih primera, ali gde god je to slučaj, po nepisanom pravilu eto najvećih sanjalica Zodijaka, osoba rođenih u znaku Riba. Dve osobe sa tipičnim karakteristikama ovog vodenog znaka mogu imati kvalitetno druženje ali i poslovnu saradnju od prvih inicijalnih razgovora, preko razrade raznih ideja, pa sve do priprema za realizaciju. Tu je po nepisanom pravilu potrebna treća osoba koja sve mora povezati sa realnim stanjem stvari, i na neki način biti garant za praktičnu primenu.

Ljubav: Ovo je jedna od najlepših i najsuptilnijih kombinacija na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Čiste neiskvarene emocije prožete dodatnim ulepšavanjem, kako bi sve izgledalo nestvarno lepo, kao iz bajke. I kako to obično biva, dok traje zanesenost i mehur od sapunice ima osmeha, sreće i radosti. Međutim kada dođe do suočavanja sa objektivnim stanjem ljubavnih parametara onda slede duboki padovi i silna razočaranja. Problematika je tim veća jer nema ko da aktivira glas razuma kada su oči i uši obe strane u nekoj vrsti bunila, gluvi i slepi za gole činjenice. Zbog toga su ovakve partnerske veze prolaznog tipa, a samo godine i životno iskustvo mogu doprineti opstanku na duži period