Svinja u kineskom horoskopu

SvinjaUopšteno: osobe rođene u znaku Svinje su pune energije, poverljive, iskrene, sjajni prijatelji, jedni od onih koji vas nikada neće izneveriti. Inteligente su, ne podnose laž, i svojom snagom i energijom spremne su da sebi postave teške ciljeve i bore se za njihovo ostvarenje. Poštene su, tolerantne, pa isto očekuju i od drugih, a neretko zbog svoje naivnosti mogu da budu iskorišćene. Svinje su izuzetno duhovite, uvek dobro raspolođene, i retko se ljute. Vole da poklanjaju pažnju drugima, vole svoj dom i boravak u njemu, sa svojim problemima će se radije sami boriti nego zatražiti pomoć. Veliki su materijalisti, ali ne baš umešni u rukovanju sa novcem. Ne znaju reći ne, i izuzetno su darežljivi i velikodušni kada je nekom potrebna pomoć, ali često zbog toga njihovo poverenje i velikodušnost mogu biti zloupotrebljeni. Imaju malo prijatelja, ali su to prijatelji za ceo život.

Svinje su jako ambiciozne i mentalno jake, mada ih povremeno obuzme lenjost. Nesebično se daju drugima, možda čak i previše. Vole da iznenade drage ljude poklonima i pažnjom, pa čak i da se prilagode drugima zanemarivajući svoje potrebe. Skupoceni pokloni kojima obasipaju osobe koje vole su još jedan razlog zašto lako potroše ono to zarade.

Premda nekad mogu biti grube, svinje su jako strpljive i brižne prema drugima, zbog čega su odlični mentori. Čuvaju tajne svojih prijatelja! Prve dolaze kada treba da se pomogne. Ako se na nekog naljute, brzo opraštaju i prelaze preko svega. Zbog svoje dobrote budu često iskorišćene i nakon toga postaju ogorčene na ceo svet. Ne morate im uzvraćati istom merom, kada su u pitanju pokloni i pažnja. Samo budite iskreni prema njima.

Vole dobro društvo, ali i kvalitetnu hranu i piće, što ih čini pravim gurmanima. Jedna od njihovih mana je i to što su lakoverni i što veruju da su svi ljudi dobri.

Svi poslovi im idu od ruke, tačnije svi oni u kojima se može napredovati vrednim radom. Ako posao podrazumeva da osoba bude malo ,,namazana”, tu se jedna dobroćudna svinja neće snaći. Ne plaše se odgovornosti, a ako posao ima dozu kreativnosti još bolje. Dobro im idu struke koje podrazumevaju brigu o drugima, kao što su zanimanja u prosveti ili medicini.

Kako vole da uživaju maksimalno u životu, a fizička aktivnost im nije baš omiljena, svinje mogu imati raznih hroničnih bolesti u srednjim godinama. Da ne govorimo o gojaznosti. Zato moraju, kako znaju i umeju, da se posvete zdravom životu.

Ljubav: Svinje su u ljubavi veoma odane i privržene, i to ih čini voljenim i poželjinim partnerima. Sa njima nikada nije dosadno, jer vole senzualna zadovoljstva svih vrsta, dobar provod, hranu, piće, jednom rečju pravi hedonisti. Međutim umeju da budu ljubomorne, i da često proveravaju da li partner zavređuje njihovu ljubav.

Svojim ponašanjem mogu zbuniti partnera, pogotovo na početku veze dok se još uvek dobro ne poznaju. Svinje glume da su hladne i suzdržane, dok u drugom momentu budu nežne i pune ljubavi. Međutim to je samo tako u početku. Kasnije preovlada ova nežnija strana i njihovi partneri mogu očekivati izlive ljubavi svakog dana. Ne tolerišu da ih neko guši i da im pridikuje.

Iako su lenje, svinje vole aktivan način života sa svojim partnerom. Sa njima se redovno izlazi i putuje. Ipak najviše vole udobnost svog doma i da budu u krugu porodice.

Dobre osobine: velikodušan, požrtvovan, zabavan, iskren, razuman,osetljiv, tolerantan, pošten, veran, temeljan, popustljiv..

Loše osobine: materijalista, lakoveran, naivan, neambiciozan, nesiguran.

Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Svinje prema svojim partnerima su iskrene, ne bi ih nikada povredile, i imaju razumevanja za sve njihove slabosti. Idealni partneri su i im Zečevi. Zmajevi bi im mogli odgovarati, kao i Petlovi, Zmije i Koze..

Elementi kojima pripadaju Svine po kineskom kalendaru:

04.02.1935do23.01.1936DRVO
22.01.1947do09.02.1948VATRA
08.02.1959do27.01.1960ZEMLJA
27.01.1971do14.02.1972METAL
13.02.1983do01.02.1984VODA
31.01.1995do18.02.1996DRVO
18.02.2007do06.02.2008VATRA

Poznate ličnosti rođene u znaku Svinje: Vudi Alen, Rokfeler, Hemingvej, Hičkok, Marija Kalas, Jung, Bizmark, Dua Lipa, Hemfri Bogart, Ronald Regan, Ilon Mask, Elton Džon, Ejmi Vajnhaus, Švarceneger, Kris Hemsvort, Pavaroti, Vinona Rajder, Snup Dog, Riki Martin, kraljica Kamila, Henri Kavali, Brajan Adams, Hilari Klinton, Stiven King, Igi Pop, Kendal Džener, i mnogi drugi.