Bivo u Kineskom horoskopu

bivo 150x150 1Uopšteno: Bivoli su praktični, ambiciozni, odlučni i pouzdani. Osobe rođene u ovom znaku su  strpljive, trvrdoglave, vredne i hrabre. Imaju čvrst karakter, i jaku snagu volje, pa su u stanju da neumorno rade zarad oostvarenja svojih ciljeva. Lako sklapaju prijateljstva, druželjubivi su , otvoreni i racionalni.  Bitna im je materijalna sigurnost, pa sa novcem raspolažu odgovorno i štedljivo.

Svim problemima pristupaju smireno, što predstavlja tajnu njihovog uspeha. Njihova rešenja su uvek praktična i jednostavna, a ko je u stanju da pronađe jednostavno rešenje, znači da je inteligentan. Njihovi prijatelji imaju jak osećaj za moral i pravdu, bivoli se ne druže sa ,,mutnim” likovima. Drugi ljudi imju poverenje u njih, ali se bivo retko kad oslanja na druge, pošto smatraju da ništa u životu nije besplatno. Sa druge strane, uvek su raspoloženi da pomognu osobama koje vole i podržavaju, mada neće ugroziti svoje vreme i finansije da bi pomogli drugima.

Gotovo uvek imaju crni fond, odnosno ušteđevinu u slučaju da ostanu bez novca.  Novac mogu zaraditi u raznim zanimanjima, počevši od fizičkih poslova kao što je građevina, a biće i dobri kao menadžeri, artitekte, arhelolozi, vojnici…

Bivo je drugi znak kineskog zodijaka.Voli rutinu koja je često tajna njihovog poslovnog uspeha.

I Bivo ima svoje ,,žute minute”. Ako nisu raspoloženi, mogu biti veoma teški i hladnokrvni. Inače su jako strpljivi po prirodi, ali umeju da postave svoje grannice. Ukoliko neko pređe tu granicu, postaju razjareni bikovi i tada je najbolje skloniti im se sa puta. Kada ih neko povredi ili uvredi, to pamte dugo i retko kad opraštaju.

Ljubav: Bivoli ne vole polovične stvari, ni u poslu, pa ni u ljubavi. Ako ste u potrazi za partnerom za ceo život, onda je to upravo Bivo. Vole udobnost i porodičan život, verni su i odani, ali ne praštaju neverstvo.  Međutim lako ih je povrediti, pa umeju da budu zatvoreni.

Bivo je iskren, ali nije previše romantičan, naročito kada se radi o ženama rođenim u ovom znaku. Uprkos tome, vole da ugode partneru, koji će uvek imati podršku i sve ono što očekuje od partnerke koja ga voli. Možemo reći da su praktični čak i u ljubavi. Bivoli su strstvena bića, vole da provode vreme u ljubavnim igrarijama. Kod suprotnog pola ih privlači dobar smisao za humor, tako da nemojte trošiti novac ako želite da zavedete osobu rođenu u ovom znaku. Dovoljno je biti zanimljiv i šarmantan.

Dobre osobine: vredan, pouzdan, autoritativan, siguran u sebe,uporan,veran,iskren,srdačan, staložen, rođeni rukovodilac,požrtvovan, istrajan, tih, metodičan, solidaran.

Loše osobine:  sitničav, kritičan, ekscentričan, netrpeljiv, konzervativan, strog, ljubomoran, nefleksibilan, autoritativan.

Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Bivola najbolje se slažu sa osobama rođenim u znaku Petla. Autoritativni Bivo je tu da usmerava naizgled kočopernog petla. Takođe se mogu slagati i sa Pacovom, Zmijom,, pa i donekle sa Psom i Zecom.

Elementi kojima pripadaju Bivolu prema kineskom kalendaru:

06.02.1913do25.01.1914VODA
25.01.1925do12.02.1926DRVO
11.02.1937do30.01.1938VATRA
29.01.1949do16.02.1950ZEMLJA
15.02.1961do04.02.1962METAL
03.02.1973do22.01.1974VODA
20.02.1985do08.02.1986DRVO
07.02.1997do27.01.1998VATRA
26.01.2009do13.02.2010ZEMLJA

Poznate ličnosti rođene u znaku Bivola: Napoleon, Van Gog, Volt Dizni, Ričard Nikson, Sadam Husein, Hitler, Meril Strip, Ričard Gir, Entoni Hopkins, Marlen Ditrih, Princeza Dajana, Barak Obama, Džesi Ovens, car Hirohito, Dastin Hofman, Pol Pot, Pol Voker, Margaret Tačer, Džordž Kluni, Pablo Eskobar, Pol Njumen, Kajli Džener, Kamila Kabelo, Džerald Ford, Luis Amstrong, princeza Anastasia Romanov, Malkom X, Monika Levinski, Džek Nikolson, Vivijen Li, Dejan Bodiroga, B. B. King, Džejn Fonda, Bruno Mars, Monika Seleš, Džim Keri, Gal Gadot, Edi Marfi, Morgan Frimen, Farel Vilijams, Ričard Barton, Gari Kuper, Cobi, i mnogi drugi.