Najbolji i najgori ljubavni parovi u horoskopu

happy couple smiling

Da li i vi odmah gledate u horoskop kada se zaljubite, nadajući se dobrim aspektima? Doduše neki parovi se lepo slažu, neki malo lošije, ali ako su aspekti u natalnoj karti dobri, ljubav može pobediti čak i kod najgoreg astrološkog para.

Ipak, ukoliko su vam potrebne neke osnovne smernice, predstavljamo vam najgore i najbolje ljubavne parovove po zodijaku.

 

Najgori zodijački parovi

 

Jarac  i Ovan

Ništa gore nego kad se ukrste rogovi. Kao prvo oba znaka su jako tvrdoglava u smatraju da su uvek u pravu. Jarac je tradicionalan, voli porodične vrednosti, vrlo konzervativan. Sa druge strane, Ovan je impulsivan, često krši pravila, ide glavom kroz zid. Jednom Jarcu će teško poći za rukom da ga ukroti, a posebno će ga nervirati Ovnova neodgovornost.

Ne pomaže ni to što Ovan ulazi opušteno u vezu, voli da izlazi i planira nove avanture, dok bi porodični Jarac odmah želeo da to bude ozbiljna veza, da se isplaniraju neki naredni koraci, i da se vikendi provode u kućnoj atmosferi, umesto po klubovima. Ovna će vrlo brzo početi da nervira Jarac koji je suviše krut za njegov ukus.

 

Vodolija i Bik

Ako ste Bik u horoskopu, a dopada vam se jedna mistična i harizmatična Vodolija, imajte na umu da se vetar ne može vezati. Dok Bikovi vole mirnu luku, Vodolija je uvek u potrazi za avanturom, često odsutna u mislima, čak i kada je fizički prisutna. Biku će to smetati, dok će Vodoliju jako nervirati potreba jednog Bika da je ,,spusti na zemlju“. Ono što im je zajedničko jeste ljubav prema luksuzu u kojem će zajedno uživati.

Vodolija je neko ko ne dozvoljava nikom da je ukroti. Ona je kao živa – što je više stežete u ruci, to joj je lakše da se izmigolji i pobegne. Jednu Vodoliju nervira to što Bik razmišlja ograničeno i konzervativno, jer Vodoolija je možda najliberalniji znak zodijaka. Bik teži stabilnoj vezi i porodici, dok Vodoliji treba vremena da se veže. Ipak, uz malo truda i dobre aspekte, mogu upotpuniti jedno drugo, bez obzira na to što su potpuno različiti.

 

Blizanci i Devica

Praktična Devica, voli da je sve po pravilu, organizovano i uređeno, dok Blizanac  provodi ceo život improvizujući. Blizanac ima običaj i da zapostavlja kućne obaveze, jer ga odvuku neke zabavnije i zanimljivije stvari, što će Devicu jako nervirati. Ona ima isplanirano šta sve treba završiti u toku dana, pa ako ostane vremena, može malo i da se relaksira. Sa druge strane, opuštenog Blizanca će oterati konstantno ,,zvocanje“ bilo da je njihov parter u pravu ili ne. Jedina zajednička stvar im je intelekt i planeta Merkur koja vlada kod oba znaka.

Upravo zbog tog Merkura, neki astrolozi smatraju da bi Blizanac i Devica ipak mogli biti dobar par. Naravno, da bi se to desilo, neki aspekti se moraju podudariti. Ako im je prag tolerancije kratak, nastaće problemi upravo zbog toga jer je Devica perfektno organizovana, dok Blizanac ni sam ne zna gde će biti za dva sata. Njihove svađe mogu trajati satima, jer su oba znaka dobra u retorici. Na žalost ni nakon tih nekoliko sati svađe, uglavnom ne postignu ništa, jer je njihova rasprava kao ,,presipanje iz šupljeg u prazno”.

 

Vodolija i Rak

Nežni Rakovi celog života sanjaju o ljubavi i toplom porodičnom gnezdu. Dok je Vodoliji potrebna sloboda, bez koje ne mogu da zamisle život. Rak će sedeti kod kuće i patiti za svojim partnerom, dok se Vodolija provodi sa društvom, posvećuje svojim hobijima ili jednostavno radi neke stvari koje su joj interesantnije. Takođe Vodolija ume da bude ponekad i hladna, a Raku je neophodno da mu se pokaže ljubav.

Rak je uglavnom spreman za ozbiljnu vezu, brak i decu, dok Vodoliji treba čitava večnost da se odluči na ovakav korak. Zato će siroti Rak insistirati da njiihova veza što pre pređe na viši nivo, a Vodolija se na svaku vrstu pritiska povlači.

Škorpija i Lav

Lavu je potreban neko da mu se divi. Škorpija to ne želi. Ona ume da pruži nežnost svom partneru, ali ne pada joj na pamet da ide za nekim i hvali svaki njegov pokret. Šta više, nervira je nametljivost jednog Lava. Biće tu i nadmetanja za dominacijom u vezi, Lav će iritirati Škorpiju i navoditi je da pravi ljubomorne scene. Na kraju krajeva Lav je vatreni znak, Škorpija vodeni, a vatra i voda retko kad idu zajedno.

Ova ljubav  može imati puno strasti, ali teško da može da opstane kada je ozbiljna veza u pitanju. Oboje žele da budu glavni, a na vrhu ima mesta samo za jednog. Baš kao i kod ostalih parova sa liste, do neslaganja dolazi i zbog toga jer Lav ima potrebu za izlascima i izlaganjem u javnosti, dok Škorpija više voli neku intimniju atmosferu.

 

Najbolji zodijački parovi

 

Ribe i Rak

Dva emotivca koja najbolje dopunjuju jedno drugo! Oboje su nežni, pružiće svom partneru podršku kada mu je teško, deliće zajedno srećne trenutke. Baš onako kako jedna lepa veza i treba da izgleda. I Rak i Ribe su porodični tipovi, koji maštaju o deci, kućici u predgrađu i porodičnom psu koji trči po dvorištu. Takođe, radi se o znakovima koji nisu skloni prevari. Zaista idealan par.

Rakovi su vrlo brižni, gotovo majčinski tipovi, a Ribama treba upravo takva osoba. Neko da ih mazi i pazi. Svojim Rakovima će uzvratiti ljubav tako što će im poklanjati male znakove pažnje, iznenaditi ih romantičnim trenucima, možda čak i napisati neki ljubavni stih. Ribe su kreativne i često se bave umetnošću, pa mogu svojim Rakovima poklanjati neke unikatne poklone.

 

Vodolija i Blizanci

I jednom i drugom je teško da ostvare stabilnu vezu, baš zbog toga jer su nestalni kao osobe, a to će retko ko trpeti. Međutim, kada se Vodolija i Blizanac udruže, oni razumeju jedno drugo, razumeju potrebu da partneru treba ponekad dati malo slobode, a u međuvremenu i sami se posvećuju nekim svojim hobijima i obavezama. Ljubitelji su putovanja, izlazaka i ekstremnih sportova, pa imaju i puno toga zajedničkog.

Blizanci se retko sa kim dobro slažu, ali Vodolije su za njih idealni partneri. Oni su pre svega dobri prijatelji, pa tek onda partneri, a psiholozi kažu da su takve veze najdugotrajnije. Može se desiti da u vezi nema baš puno strasti, ali njima to ne smeta. Oni uživaju u svojim dubokoumnim razgovorima i avanturama. Oba znaka su jako toleranta i imaju dobru komunikaciju, što je opet ključno za srećnu vezu.

 

Bik i Devica

Oba znaka su razumna i prizemna, znaju kada je vreme za ozbiljnost, a kad za zabavu. Što je takođe bitno, i u krevetu se fino slažu. Jer ma koliko delovali hladno i ozbiljno, kad se ugase svetla, oba znaka se pretvaraju u živu vatru. Intima je vrlo bitan deo svake veze i kod Devica i kod Bika. Zajedno mogu postići veliki uspeh, ne samo u ljubavi, već i na svim poljima, pa se ovim parovima slobodno preporučuje da se upuste u preduzetničke vode.

Bik i Devica su porodični znakovi. Nema tu veze bez obaveza, čim se poljube, sve prelazi na ozbiljni nivo. Oko svega se lako dogovaraju, uglavnom jer imaju slične životne stavove. Jedino je razlika u tome što Bik ponekad voli da se opusti i uživa u hedonizmu, dok je Devici jako teško da se relaksira. Ona je uvek opterećena obavezama. Uprkos tome, ova dva znaka mogu mnogo toga postići zajedničkim snagama.

 

Ovan i Vodolija

Ovan ume da bude hladnokrvan u vezi, da ne pridaje mnogo pažnje događajima kao što su rođendani ili godišnjice. Vodolija to neće uzeti za zlo, jer je i sama u svom svetu. Njoj su potrebna dela, ne reči,  a Ovan će joj naklonost svakako pokazati kroz razna dela. Ovaj par najviše spaja ljubav prema avanturama, sportu, putovanjima, i to nekonvencionalnim.

Kako vazduh raspiruje vatru, i u krevetu će se lepo slagati. Ne guše jedno drugi i oba znaka će dati svom partneru slobodu koju i sami priželjkuju u vezi. Lepo će se slagati i u drugim segmentima života, kao što je posao, jer Vodolija je kreativna i ima dobre ideje, dok je Ovan inicijator i sa svojom ogrnomnom energijom može te ideje da pretvori u delo.

 

Lav i Strelac

Strelac će Lavu pružiti uzbuđenje za kojim traga, učiniti da se oseća posebno. Da ne govorimo o strasti koja se javlja između dva vatrena znaka. U vezi je samo bitno da Lav ne bude sklon dramatici i da ne pritiska svog Strelca, na primer, na brak ili neke stvari na koje još uvek nije spreman. Oboje imaju dosta prijatelja, vrlo su harizmatični i vole da izlaze.

Pored ogromne strasti, Strelac će motivisati Lava da zavoli putovanja, prirodu, avanture i druge čari koje i sam Strelac voli. Kao nekom ko u sebi ima dosta energije, jednom Lavu će prijati ovakve aktivnosti. Ukoliko se venčaju, mogu dosta prosperirati na sticanju zajedničke imovine, jer Strelac i Lav uvek čine dobar tim. Ne samo u ljubavi.