Najveće mane svakog horoskopskog znaka – nema savršenih

mane horoskopskih znakova

Kažu da ne treba suditi knjizi prema koricama. Bitno je ono što možete pročitati unutra.

Isto važi i za horoskopske znakove. Svakog prate neke predrasude. Naravno, svi imamo mane, ali one su obično rezultat nečeg dubljeg.

Evo koje mane horoskopskih znakova ne treba uzimati zdravo za gotovo i šta se krije iza njih.

 

Ovan – grubi

Za Ovnove znamo da su vrlo agresivni i da idu glavom kroz zid. Velike su svađalice, nikada ne priznaju da su pogrešili.

A šta ako vam kažemo da je Ovan duboko u sebi, pun nesigurnosti, koju upravo izražava kroz tu grubost. Često je pod pritiskom, oseća se usamljeno i prepušteno samom sebi. Agresija i svađanje su mu odbrambeni mehanizam, kojim pokušava da zaplaši suparnika.

Ove osobine su posebno izražene kod muškaraca, koji su od detinjstva učeni da dečaci ne plaču, da treba da budu jaki i hrabri i jedan Ovan je odrastao pod takvim uverenjima.

 

Bik – materijalisti

Novac im je jako bitan, ponekad važe i za koristoljubivce. U vezi su jako ljubomorni!

Jednom Biku je porodica sve na svetu. Iako i sam voli da uživa u luksuzu, porodica mu je prioritet i jurnjava za novcem je zapravo težnja da im obezbedi sve što treba. Potajno strahuje da ne ostane bez sredstava, da neće moći da priušti hranu i krov nad glavom voljenim osobama, koje od njega zavise.

Ujedno, tu je i strah da ga partner ne napusti i ne ostavi samog, zbog čege ne može da sakrije ljubomoru.

 

Blizanci – neozbiljni

Uvek šašavi, teže da privuku pažnju, u društvu glasni, napadno ponašanje.

Naizgled jedan Blizanac živi hazarderskim životom od danas do sutra. Iako na prvi pogled deluje tako, ovo su često prazni ljudi koji ni u čemu ne mogu da pronađu zadovoljstvo. U prvi mah okruženi su sa stotinu prijatelja. Međutim, retko tu ima istinskih drugara, koji će im priteći u pomoć.

Blizancima se savetuje da pravo ispunjenje u životu potraže u duhovnim stvarima i humanitarnom radu.

 

Rak – preosetljivi

Lako se razneže, rasplaču, ljute… Pogodi ih sitnica.

To je zbog toga što se često osete napušteno i nedovoljno voljeno. Rak je pun ljubavi prema voljenim osobama, često zbog njih ide i u vatru i u vodu. Naravno, očekuje da mu se uzvrati, barem približnom merom, što se ponekad ne desi. Ražočarenje nagomilava u sebi i onda u jednom trenutku sve to eskalira.

Na primer, žena Rak će doći kući sa posla razočarana u koleginicu koja samo nju nije zvala na svadbu, a onda će se izvikati i rasplakati navodno zbog sina koji je obuven legao na krevet, pod izgovorom da ne poštuje njenu brigu o kući.

 

Lav – mnogo drame

Umeju da preteruju, da postanu kraljice drame, da kukumaču i uveličavaju svoje probleme.

Zna se da Lav ima visoko mišljenje o sebi i da je pun samopouzdanja. Ne osećaju se dobro kad krenu da nailaze na neuspeh za neuspehom, kada im se planovi ne ostvaruju. To ih mnogo pogađa, čak i više nego druge, pa stvari zaista vide mnogo gorim nego što jesu. Lav svoj neuspeh ne doživljva kao izazov, kao priliku da se usavrši i bude još bolji, nego kao smak sveta.

 

Devica – previše kritični

Teže savršenstvu i u toj težnji ubijaju u pojam svoju okolinu. U svemu nalaze manu, ne može im se udovoljiti, očekuju previše…

Još od detinjstva Devica je naučena da teži perfekcionizmu. Nekad joj to usade roditelji, nekad učitelji, nekad i ona sama dođe do zaključka da tako mora, nakon što se suoči sa određenim razočarenjima. Možda vas smaraju njena očekivanja od okoline da sve bude savršeno, ali znajte da je prema sebi najgrublja, uvek sebe ubeđuje da se nije dovoljno potrudila.

Devici bi značilo da joj neko objasni da je lepota življenja upravo u našoj nesavršenosti i da taj perfekcionizam kojem teži običan čovek ne može da dostigne. A i ne mora.

 

Vaga – nesigurni

I vrapci na grani znaju za Vaginu čuvenu nesigurnost. Ona prosto ne može da donese samostalnu odluku.

Iza svega toga krije se strah od neizvesnosti i preterana težnja da se donese ispravna odluka. Vage treba da znaju da prosto treba slušati svoj instinkt. Pa i ako pogreše, nije ništa strašno. Tada postaju mudrije, i sledeću put će znati šta je dobro za njih.

Savetuje im se da slušaju uspešne preduzetnike, od kojih će svaki naglasiti da je pre svog velikog trijumfa imao mnogo neuspeha, iz kojih je naučio kako da postigne dobre rezultate.

 

Škorpija – opasni

Tačno je da je njena žaoka oštra i da gađa pravo u srce. Ako ste se zamerili jednoj Škorpiji, bežite glavom bez obzira.

Ali šta ako vam kažemo da je Škorpija jedan od najosetlivijih i najemotivnijih znakova. Oko sebe je izgradila Kineski zid, kao odbrambeni mehanizam iz straha da ne bude povređena. Zato se ne vezuje za ljude. Koliko god da se sveti nekom, znači da je podjednako toliko povređena od strane dotične osobe.

 

Strelac – nestabilni

Baš poput Blizanca, Strlac važi za nekog koga ne drži mesto, nije ni za stabilnu vezu, a generalno ume da bude težak i kao osoba.

Razlozi su takođe slični kao i kod Blizanaca. Teško ih je oduševiti i malo šta ih ispunjava. Strelac je Petar Pan, večiti dečak, kojeg plaši svet odraslih, bez zabave, sa malo slobode. Ako nema opuštenu okolinu i partnera koji ga pritiska, ispoljiće neke svoje negativne osobine, kao što su preterana kritičnost, nestabilnost, čak će biti nepouzdan i kao prijatelj.

 

Jarac – strogi, konzervativni

Na prvi pogled deluje kao neki prestrogi general, vrlo zatvoren, grub i preterano kritičan.

Jarčevi umeju da budu jako nesrećni. Često žive u prošlosti, zarobljeni u vremenu svoje mladosti, kada im je sve bilo bezbrižno i veselo. Vrlo brzo kada ih sustignu obaveze, kao što su posao i obaveze prema porodici, Jarac postaje džangrizav i svadljiv.

Oni se zapravo ne osećaju lepo u napetim situacijama i misle da je rešenje u vojničkoj disciplini, smeta im ako ne dobijaju dovoljno priznanja i mnoge stvari  ih bole više nego što žele da priznaju.

 

Vodolija – nepostojani

Svi vazdušni znaci su nepostojani, ali Vodolija najviše. Neorganizovana je, ne može čovek da se osloni na nju.

Vodoliji je sloboda najvažnija, važnija nego ostalim znakovima. Ne podnosi nikakav pritisak, a u slučaju da ga oseti povlači se duboko u sebe, izbegava obaveze i ljude koje smatra toksičnim. To je prosto njen odbrambeni mehanizam.

 

Riba – zamišljeni, odsutni

Da li vam Ribe ponekad deluju kao da nisu psihički prisutne, da ne kažemo ,,pogubljene“.

Ovo je vrlo emotivan i pre svega dobrodušan znak. Oni žive u svom imaginarnom svetu koji je lepši od ovog stvarnog i u teškim trenucima vole da pobegnu tamo, makar i u mislima.