Škorpija i ostali horoskopski znaci – slaganje

skorpija sinastrija

ŠKORPIJA– OVAN 

Posao: Izuzetno jaka i moćna kombinacija dva astrološka znaka, koji imaju više zajedničkih elemenata, nego što se površno može zaključiti. Uz ogromnu energiju i moć regeneracije, za vodenu Škorpiju se često kaže vatrena voda, ili se poredi sa vrelom lavom koja se sliva niz padinu vulkana. To je bezmalo ubitačna poslovna kombinacija, ali tu se nalazi i jedno upozorenje – Ovan treba da dozira svoj ego, odnosno da ne očekuje od druge strane slepu poslušnost, već traženje kompromisnih rešenja kroz diskusije, dok se od Škorpije očekuje da previše često ne testira (ne)strpljenje prvog znaka Zodijaka, u suprotnom imamo živahno druženje uz permanentno verbalno koškanje.

Ljubav: Uz te parametre opreza i obostrane kontrole, i prijateljsko druženje predstavnika ova dva znaka može biti veoma kvalitetno sa odličnim predispozicijama i u sferi emotivno – ljubavnih relacija. Silina strasti između Ovna i Škorpije teško se može naći u bilo kojoj drugoj partnerskoj kombinaciji, što jeste dobra osnova za početak, ali često i razlog da neko jednostavno izgori u vatri ljubavi, posesivnosti i nekontrolisane ljubomore. Kada čujete da ”jedno bez drugog ne mogu a opet se svaki drugi dan svađaju” onda je velika verovatnoća da su akteri takve priče pripadnici ova dva sazvežđa. Da prave ljubavi bez malo patnje i bola nema, ponajbolje znaju Ovan i Škorpija.

 

ŠKORPJA– BIK 

Posao: Kao i ostale kombinacije astroloških znakova koji se nalaze na opozitnim stranama kruga Zodijaka, i ova je jedna od lepših i boljih, naročito u sferi ljubavi. Međutim ni profesionalna saradnja nije loša, naročito ako je reč o poslovima gde nema izražene podele, na ženske i muške, lakše i teže. Naravno da takvi poslovi gde se spajaju lepo i korisno uvek nose dozu rizika, ali prirodno harmonična energija jednostavno toliko lako se uklapa u startu, da je teško izbeći saradnju makar u kraćim vremenskim intervalima. Na polju drugarsko – prijateljskih odnosa ovo je jedna od boljih varijanti, kako za priču tako i za zajedničko delovanje u različitim životnim situacijama.

Ljubav: Šta reći o ljubavi predstavnika ova dva znaka – na zamišljenoj kvalitativnoj skali od jedan do pet, uglavnom je iznad četvorke, sa elementima spontanog uklapanja strasti, požude, posesivnosti, koja može biti eventualni problem, ukoliko se pređe granica podnošljivosti. Nema dileme da pozitivni elementi odnose prevagu, zbog čega se ovakve kombinacije često sreću u skladnim višedecenijskim brakovima, koji odolevaju brojnim životnim iskušenjima. Jedno od njih koje može ozbiljnije ugroziti ovu partnersku vezu odnosi se na dugogodišnje prikrivene sumnje u iskrenost i vernost druge strane, pa kada sve ispliva na površinu onda bude kasno za reagovanje.

 

ŠKORPIJA – BLIZANCI 

Posao: Ako posmatramo iz ugla fundamentalnih energetskih resursa, ovo je jedna od kombinacija sa ponajviše suprotnosti. Počev od tipične blizanačke brzine, nestalnosti i povremene površnosti, pa do škorpionskog dubinskog, filozofskog sagledavanja života i potpune predanosti onome što ih interesuje. Ovakve profesionalne kombinacije su vrlo živopisne i prožete permanentnom mentalnom borbom, iz koje ipak mogu nastati dobri poslovni rezultati, pre svega od opšteg značaja. Za kvalitetne i trajne drugarsko – prijateljske relacije ima materijala samo za dozirane, povremene zajedničke aktivnosti, dok su međusobne verbalne čarke česte i veoma oštre.

Ljubav: Bez obzira iz kog ugla posmatramo ponajmanje harmoničnog materijala ima za harmoničan život u sferi ljubavi. Blizanci i Škorpije se praktično nalaze na suprotnim krajevima ljubavne skale, bilo da je reč o shvatanju pojma ljubavi, ili da su u pitanju partnerski odnosi. Strasti može biti čak iznad proseka, ali osnovni problem održivosti ovakvog ljubavnog sistema nalazi se u (ne)potpunom predavanju, i različitom shvatanju kontinuiteta zajedničkog funkcionisanja. Blizanačke česte promene raspoloženja i prioriteta na polju emotivno – ljubavnih relacija nikako ne pogoduju tipičnim škorpionskim željama i potrebama za međusobnim povezivanjem na svim nivoima.

 

ŠKORPIJA – RAK 

Posao: Kao i sve ostale kombinacije dva vodena znaka, i ovaj astrološki tandem zasniva svoj odnos na dubokim i snažnim emotivnim vezama. Naravno, da je to naročito izraženo na sferi ljubavi, ali ima dobru i praktičnu ulogu i na polju profesionalnog udruživanja. Dakle, svi poslovi gde nije neophodno mnogo detaljisati i sitničariti, Rakovima i Škorpijama pružaju lepu priliku da ekipno budu uspešniji od proseka. Kada se udruže, kompatibilne energije pripadnika ova dva sazvežđa Zodijaka, mogu biti korisne i za neke druge članove poslovnih kolektiva. Drugarsko – prijateljski odnosi su iskreni i “ogoljeni do koske”, mada ponekad i previse komplikovani zbog mešanja u život druge strane.

Ljubav: Što se tiče ljubavnog polja, tu je bezmalo sve po prirodi harmonično i predodređeno za doživljaje koji se pamte, često do kraja života. Eventualna obostrana posesivnost i nemogućnost kontrolisanja izlivanja najdubljih osećanja, jesu jedini faktori koji mogu da u određenoj meri zagorčaju rakovsko – škorpionski ljubavni suživot. To se znatno češće sreće kod mlađih aktera ovakvih partnerskih veza, jer dubina i silina emocija preplavi obe strane. Ukoliko Rakovi i Škorpije prebrode iskušenja impulsivnih reakcija i donošenja naglih odluka zbog prvog talasa eventualnih ljubavnih razočaranja, onda ovakve veze dobijaju na sjaju i dugo traju.

 

ŠKORPIJA– LAV 

Posao: Kada se profesionalno udruže predstavnici dva ponaosob veoma jaka astrološka znaka, onda je tu odlična startna osnova za uspešnu i kvalitetnu saradnju. Nema dileme, ovo je jedan od takvih poslovnih ortakluka, gde u različitim segmentima svakako pripada vrhu hijerarhijske letvice. I to jedan od najbitnijih faktora za dobar početak i još bolje koračanje kroz razne profesionalne zavrzlame. Po nepisanom pravilu uvek postoji neki uslov, a ovde je u pitanju neposredna komunikacija i eventualna oštrina izgovorenih reči. Ni jedna ni druga strana nisu oličenja suptilnosti kada im se nešto ne sviđa, odnosno kada je važno potražiti kompromisna rešenja. Ukoliko se obe strane dovoljno ne potrude onda ima mnogo varničave energije koja se olako pretvara u zapaljivi potencijal težak za kontrolu.

Ljubav: Mnogo strasti i najdubljih emocija i osećanja pokreće se i prati udruživanje predstavnike ova dva znaka u sferi ljubavi. Osnovne astrološke predispozicije Lava i Škorpije ukazuju da praktično ništa ne rade površno, bez emocija i što kompletnijeg posvećivanja. Tako je i na polju emotivno – ljubavnih relacija, gde ili ima svega na pretek ili je jednostavno veliki međusobni jaz. Ovo drugo navedeno nije lako makar malo ublažiti, eventualno zbližiti dovoljno da ipak nekako bude održiv sistem. Međutim, ima više primera pozitivnih nego negativnih veza, ali nekako veći problem predstavlja obuzdavanje siline strasti i emocija. Pripadnici oba sazvežđa ne prezaju od najradikalnijih odluka i poteza, najčešće idu do kraja u isterivanju svoje pravde, pa se od najveće ljubavi ponekad dođe do ekstremne mržnje.

 

ŠKORPIJA – DEVICA 

Posao: Evo jedne od efikasnijih i veoma uspešnih astroloških kombinacija, bez obzira o kakvom je vidu profesionalnog udruživanja reč. Prirodno kompatibilne energije i neusiljena usaglašenost prilikom svih zajedničkih akcija, stvaraju odličnu osnovu za uspešno udruživanje i kvalitetnu poslovnu saradnju. Bez posebnog insistiranja napravljena podela delatnosti i odgovornosti funkcioniše na obostrano zadovoljstvo sve dok se poštuju dogovori. Saradnja Devica i Škorpija jeste vrlo efikasna naročito u tehničkim delovima profesionalnog angažovanja, a najslabija karika jeste emotivna komponenta, odnosno različito viđenje i tumačenje situacija kada treba sankcionisati greške ili pokazati razumevanje za ljudske slabosti. U takvim okolnostima najbolje je da jedna strana prepusti drugoj potpunu kompetenciju.

Ljubav: Na neki način potencijalno još lepše i harmoničnije funkcionisanje pripadnika ovih sazvežđa vidi se u sferi ljubavi. Uz onu već poznatu prirodnu energetsku usklađenost, u emotivno – ljubavnim vezama tipičnih predstavnika Devica i Škorpija, dolazi do izražaja višestruko ukrštanje strasti, razuma i raznih varijanti poštovanja želja i interesa druge strane. Zaista su retke situacije kada se najtipičnije Škorpije trude da toliko razumeju drugu stranu, kao što se mogu prebrojati oni scenariji u kojima Device skinu nogu sa kočnice, kao što urade u škorpionskoj blizini. Naravno i ovde ima slabih karika, a jedna koja se najčešće pojavljuje odnosi se na kompleksnost partnerskih odnosa, naročito ako veza traje dugo i negde se zaglavi u međuprostoru između ljubavi, navika i potreba.

 

ŠKORPIJA – VAGA 

Posao: Nema mnogo dodirnih tačaka a opet jeste potencijalno kvalitetna poslovna kombinacija osoba rođenih u astrološkim znacima Vage i Škorpije. Odgovori se nalaze u prilično različitim mentalnim sklopovima koji ipak nemaju direktno suprotstavljene, ratničkom nijansom obojene stavove. Naprotiv uz nešto više obostrane volje i pomirljivog truda mogu se naći kvalitetna i održiva kompromisna rešenja. Uz jasnu svest o prethodnim upozorenjima ovakav profesionalni duet veoma uspešno funkcioniše, kako na planu organizacije tako i u segmentu tehničke komunikacije, gde se lična osećanja mogu držati po strani. Za sve druge varijante prisnijih profesionalnih kombinacija potrebno je mnogo dodatnog suptilno – finog podešavanja, što oduzima energiju efikasnosti i prodornosti.

Ljubav: Strasti i romantike u ovakvim partnerskim relacijama nikada ne fali. Tačnije povremeno ima ili jednog ili drugog previše, pa onda to bitno utiče na praktičnost i održivost veze. Podrazumeva se da je nosilac romantičnih ideja Vaga, dok su mehanizmi strasti u rukama Škorpije. Iako ne treba generalizovati u situacijama sa sličnim scenarijima nije lako naći meru koja zadovoljava obe strane, pa je to onda jedan od najčešćih razloga za burne prekide i raskide. Predstavnici sazvežđa Vage teško stavljaju tačku i okreću list na drugu stranu, dok se kod najtipičnijih Škorpija često viđa inat kojim uništava sebe i okolinu. Uzevši sve prethodno pomenuto u obzir ovakve ljubavne veze jesu burne i veoma sadržajne dok ima pogonskog goriva, ali teško funkcionišu i opstaju na interesno – dogovornim principima.

 

ŠKORPIJA – ŠKORPIJA 

Posao: Bez dileme ovo je jedna od najkompleksnijih i energetski među najjačim kombinacijama koja se može naći prilikom saradnje na profesionalnom planu. Iako na prvi pogled ne pršti i ne vrca od silne energije, nje sigurno ima i pre svega dolazi do izražaja kada svi pomisle da od uspešno završenog posla nema ništa. Odlično se mogu nadopunjavati i biti pokretački impuls drugoj strani ako negde zaškripi. Kompleksnost ortakluka i višeslojnost udruživanja kriju i potencijalne probleme, koji su posledica pre svega obostrane intuitivnosti, respekta ali i potrebe da se sve kaže u lice. Dok se druže i sarađuju sve je uglavnom uspešno, kada dođe do sukoba najčešće nema kompromisa.

Ljubav: Kada bi postojala mašina koja meri energetski naboj hemije i strasti, onda bi ova astrološka kombinacija bila u top pet. Slično tome izgledala bi i rang lista sukobljenih strana, gde posesivnosti i ljubomore sa željom za osvetničkim potezima, ima bar za dve prosečne partnerske veze. Sve to jeste logično ako se uzme u obzir da tipične Škorpije imaju potrebu za potpunim predavanjem ali i osećajem posvećenosti druge strane bez ikakve zadrške, pa takva koncentracija prisutnosti u životu druge strane pre ili kasnije dovodi do zasićenja i negativnih posledica. Zbog toga pripadnici starijih generacija imaju veće šanse da sve doziraju i opstanu duže staze.

 

ŠKORPIJA – STRELAC 

Posao: Dosta potencijalno zdravog materijala ima u druženju i profesionalnoj saradnji predstavnika ova dva astrološka znaka. Ključna je iskrenost u željama i pokazanim stavovima, kako ona druga strana ne mora da razbija glavu zbog tumačenja dvosmislenih poteza. Istina, u takvoj ulozi se mnogo češće nalaze Strelčevi koji uglavnom nemaju vremena i živaca da tumače razne varijante, dok Škorpije prvenstveno imaju zamerke na brzopletost i površnost druge strane. Ipak kada se udruže i precizno usaglase startnu osnovu, mogu itekako biti efikasan i uspešan poslovni tandem. Drugarsko – prijateljski odnosi nemaju baš izraženu dubinu, pa im kontinuitet i trajnost nisu jače strane.

Ljubav: Bitno drugačija je postavka u startu ovakve potencijalne ljubavne veze. Naime, sudeći na osnovu najtipičnijih karakteristika i stavova prema emotivno – ljubavnoj sferi života, ovde nema mnogo dodirnih tačaka pa onda nije lako pronaći mnogo dužih i kvalitetnih veza pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa. Naravno da ih ima, ali da bi koliko toliko funkcionisali harmonično neophodno je da se obostrano urade kompromisi. Sa škorpionske strane ključna je posesivnost i želja za deljenjem što većeg dela partnerskog suživota, dok je kod Strelčeva osećaj slobode neprocenjivo blago koga se suštinski nikada ne odriču. Bez minimalnog usaglašavanja ova dva principa samo strast čini povremenu sponu.

 

ŠKORPIJA – JARAC 

Posao: Teoretski odlična ali i u praksi mnogo puta potvrđena kvalitetna saradnja ova dva znaka na planu profesionalnog angažovanja. Iz bitno drugačijih motiva, ali i jedna i druga strana imaju potrebu da što više detalja provere pre nego što uđu u ozbiljne ortačke poslovne planove, pa onda logično pokazuju vrlo visok nivo respekta. Istina, problemi povremeno nastaju kada se svako uhvati svoje argumentacije i teško se prepušta potpunom poverenju druge strane, ali odlično funkcionišu ako se doslovno i praktično pridržavaju sektora svoje nadležnosti. Škorpije su za nijansu naklonjenije tehničko – komunikacionom delu, dok su Jarčevi sinonim konkretnog delovanja u praktičnom smislu.

Ljubav: Partnerske veze sa ljubavnom konotacijom između najtipičnijih predstavnika ova dva astrološka znaka imaju vrlo dobre šanse za kvalitetnu i dugu egzistenciju pod jednim ključnim uslovom. A on se tiče iskrenosti i najčestitijeg mogućeg odnosa prema ljubavnim pitanjima. Obe strane se nalaze pri vrhu lestvice onih koji teško praštaju greške i pomisao na neverstvo, pa je to ujedno i tačka spajanja ali i čestog razdora u škorpionsko – jarčevskim emotivno – ljubavnim pričama. I ovde su godine i životno iskustvo na strani harmonije i stabilnosti, dok su polet i mladost osnova za žestoke verbalne izlive strasti i ljubomore. Kada nađu kompromisnu sredinu, mogu trajati do kraja života.

 

ŠKORPIJA – VODOLIJA 

Posao: Kako god da se okrene, iz bilo kog ugla da se posmatra, između najtipičnijih predstavnika Škorpije i Vodolije nema mnogo dodirnih tačaka. Načini funkcionisanja i potrošnje energetskih resursa se bitno razlikuju, a životne filozofije i startni ugao posmatranja života bezmalo su dijametralno suprotni. Zbog svega navedenog u praksi nema mnogo primera valjane i trajne direktne poslovne saradnje predstavnika ova dva znaka. Međutim, kada se u profesionalnu ekipu uključe još neki faktori, pre svega na tehničkom polju, onda itekako može biti konkretnih rezultata. Ključno je da ima što manje direktnog neposrednog zbližavanja, gde sve razlike dolaze do lako uočljivog izražaja.

Ljubav: Nema mnogo harmoničnog materijala ni za zbližavanje na polju emotivno – ljubavnih relacija. I ovde se drastično razlikuju primarni stavovi prema partnerstvu i ključnim pitanjima koja imaju veze sa ljubavnom tematikom. Nepredvidivost reakcija i promene raspoloženja tipičnih vodolijskih predstavnika nikako nisu pogodni za škorpionski kontinuitet davanja i uzimanja u sferi ljubavi, ali bez obzira na sve ipak nisu malobrojni primeri gde ovakve veze funkcionišu. Doduše, uglavnom su bazirane na jakoj strasti i erotskoj privlačnosti, poprilično su burne i sasvim logično ne traju dugo, ili imaju više diskontinuiranih nastavaka. Najčešće se sreću kod mlađe populacije.

 

ŠKORPIJA – RIBE 

Posao: Evo jedne od češćih i kvalitetnijih ekipa koje se mogu naći na polju profesionalne saradnje. Vrlo slična životna filozofija i startno sagledavanje stvari daju odličnu osnovu za sklapanje dogovora i uspešnu realizaciju postavljenih ciljeva. Čak su i radne energije prilično usklađenje, mada tu po nepisanom pravilu škorpionska strana predstavlja lokomotivu koja vuče celu kompoziciju, dok se od Riba prvenstveno očekuje da se bave tehničko – organizacijskim segmentima posla. Potencijalni problemi u saradnju mogu nastati pre svega u delu konkretne realizacije zbog nedostatka praktičnosti obe strane. Ako se to ublaži onda i drugarsko – prijateljske veze opstaju u dužem vremenskom intervalu.

Ljubav: Bezmalo svi potrebni uslovi su ispunjeni da emotivno – ljubavna veza pripadnika ovih sazvežđa bude sadržajna i valjana. Visok nivo kompatibilnosti kako na polju senzibiliteta tako i u delu koji se tiče shvatanja pojma ljubavi, i svih njenih pojavnih oblika. I zaista u praktičnom svakodnevnom životu mogu se sresti brojni primeri gde Ribe i Škorpije kvalitetno dele intimni prostor i vreme. Obostrana prirodna intuicija i čitanje između redova jesu razlozi za respektovanje druge strane i igranje na kartu čistih računa kako bi ljubav duže trajala, a najveći problemi nastaju kada se početne sitne tajne guraju pod tepih i od malog problema vremenom nastaje saga koja sve razvodni i uništi.