Vaga i ostali horoskopski znaci – slaganje

Vaga Sinastrija

VAGA – OVAN 

Posao: Po nepisanom pravilu kada se u nekoj saradnji nađu dva znaka, koja se inače nalaze jedan nasuprot drugom u krugu Zodijaka, onda su to makar na papiru, bezmalo idealne kombinacije. Doduše to se prvenstveno odnosi na partnerske relacije, mada u ovom slučaju i profesionalna saradnja ova dva znaka nije loša u najavi. Ne postavlja se pitanje ko u ovom ortačkom timu vuče i vodi, ali je bitno naglasiti da jednoj vazdušnoj i kreativnoj, ali vrlo često nedovoljno praktičnoj Vagi, dobro dođe osoba koja priprema teren i utire put za ostvarenje poslovnih ciljeva. Na drugoj strani, ponekad prenaglom i impulsivnom Ovnu treba tampon zona, koju Vaga može da stvori.

Ljubav: To se može na najbolji način potvrditi u drugarsko prijateljskim vezama, gde se Ovnovi vrlo ugodno osećaju kao zaštitnici finih i na prvi pogled suptilnih Vaga. Na još višem nivou jeste partnerski odnos ova dva znaka, gde do maksimalnog izražaja dolaze klasičan muški princip Ovna, i ženske energetske predispozicije Vage. Astrološke kombinacije ovakvog spoja su veoma česte i prilično trajne u realnom životu, mada valja naglasiti značaj potrebe za povremenim talasanjem, makar sitnije prirode, kako sve ne bi prešlo u nepoželjnu rutinu. Ukoliko to obe strane shvate na vreme, onda im se uglavnom smeše duge i kvalitetne ljubavno – emotivne priče.

 

VAGA – BIK 

Posao: Jedna zajednička karika ova dva znaka – Venera kao matična planeta vladalac, jasno ukazuje na životne sfere gde su mogući i realno održivi zajednički kontakti. Dakle, to su svi oni delovi životne svakodnevnice gde je izvodljivo spojiti praktične i apstraktne detalje umetnosti, odnosno profesionalne delatnosti u kojima se umetnička dostignuća približavaju običnim ljudima. Sve ostalo na poslovnom planu treba izbegavati, posebno duge priče i objašnjavanja, jer niti je realno da se Bikovi olako odreknu čvrstog tla u razmišljanju, niti je velika verovatnoća da Vage progutaju samo suvu logiku. Na osnovu toga druženja ova dva znaka nisu baš praktična, iako nema ni osnove za burna sučeljavanja.

Ljubav: Već pomenuta Venera kao vladalac polja ljubavi takođe je ključni argument za potencijalne ljubavne veze, predstavnika ova dva znaka. Početne faze uglavnom dobru funkcionišu, bez obzira na životnu dob, samo što kod onih mlađih, vremenom vreba zamka nestrpljenja u razumevanju osnovnih razlika. Konkretnije, mladost teže razume i podržava finese drugačijih potreba druge strane, pa zbog toga najčešće dolazi do prekida. Kada se u ovakvoj ljubavno – emotivnoj kombinaciji nađu Bikovi i Vage sa više životnog iskustva onda i sve eventualne prepreke mogu biti savladane. Osnovni uslov je razdvojiti koliko je to moguće, ljubav od svakodnevnih životnih problema.

 

VAGA – BLIZANCI 

Posao: Evo jedne vrlo interesantne i nadasve originalne astrološke kombinacije, koja se bazira na duhovno – intelektualnom nivou. Ponaosob, za predstavnike oba znaka, realnost i praktičnost nisu jače strane, pa su zbog toga problematični poslovi i profesionalna saradnja gde je to dominantno. Ali na drugoj strani, delatnosti u kojima do izražaja dolaze intelekt, obrazovanje, komunikacija, duhovnost, talenat, jesu izuzetno plodno tlo da Blizanci i Vage blistaju, kao tim koji se odlično nadopunjuje. U svakodnevnom praktičnom životu neophodna je veza sa realnošću, pa je ovakvom profesionalnom tandemu korisna saradnja sa osobama koje su na zemlji sa obe noge.

Ljubav: Sve ovo prethodno navedeno predstavlja solidnu osnovu i za finu komunikaciju i razumevanje na polju emotivno – ljubavnih odnosa, praktično od prvih koraka upoznavanja, pa do pretposlednje faze pre najkonkretnije realizacije. Taj poslednji korak je najproblematičniji, jer predstavnici oba znaka, svako na svoj način muku muče sa okončanjem procesa razmišljanja, odnosno donošenjem odluka i na kraju preuzimanjem odgovornosti. Ljubavna loptica se prebacuje sa jedne na drugu stranu, pa ko duže izdrži. U emotivnim vezama ovog tipa godine ne predstavljaju bitnu stavku, pa tako imamo česte slučajeve gde je jedna strana starija (ili mlađa) desetak i više godina.

 

VAGA – RAK 

Posao: Kada bi se posmatralo isključivo na osnovu energije i startnog ugla posmatranja života, onda bi poslovnu kombinaciju između osoba rođenih u znaku Raka i Vage, teško  sklopili a još teže održali. Međutim, uprkos velikim startnim razlikama u načinu sagledavanja i rada na rešavanju problema, postoji jedna lepa karika koja sve može fino povezati – kreativnost. Doduše, i tu deluju na različitim poljima umetničkog dokazivanja, ali itekako mogu biti važni i harmonični delovi nekog profesionalnog kreativnog tima. Uz sve ostale različitosti, prijateljskim druženjima nedostaju praktična crta i kontinuitet, ali ako se pronađu zajednički ciljevi mogu funkcionisati u formi diplomatskih kontakata.

Ljubav: Prirodna pasivnost i delovanje iz drugog plana najveće su prepreke za funkcionalnost i životnu održivost ovakve kombinacije u sferi ljubavi. Drugim rečima mogu se pronaći dodirne tanane niti sentimenta sa obe strane, ali sem lepih zajedničkih trenutaka, sve je veoma teško održati na potrebnom nivou, za obe strane, u dužem vremenskom intervalu. Naravno da je moguća i dugotrajnija emotivno – ljubavna kombinacija, samo je potrebno napraviti po par ustupaka sa obe strane. Od Rakova se očekuje da mnogo ne pitaju i previse ne analiziraju postupke druge strane, dok je na Vagama zadatak da “istrpe” rakovsku dozu bliskosti i ponekad posesivnosti.

 

VAGA– LAV 

Posao: Veoma dobra i u praksi vrlo efikasna kombinacija za uspešno funkcionisanje na polju poslovnih aktivnosti. Bezmalo iz svih astroloških aspekata deluje kompatibilno, jer kreativnoj ali često neodlučnoj Vagi treba čvrsta ruka, koja snagom prirodnog autoriteta krči put i gura realizaciju zajedničkih ciljeva. Ovakvi profesionalni tandemi veoma su zastupljeni u životnim sferama poput: umetnosti, duhovnosti, obrazovanja, politike. Naravno da je moguće da solidno funkcioniše i u nekim tehničkim delatnostima, gde su prvom planu svakoga dana opipljivi rezultati, samo se tada najbolje vide i sve razlike Lavova i Vaga. Na jednoj strani realnost i logičnost sa direktnim pristupom izazovima, a na drugoj strani vaganje i odmeravanje sa mnogo suptilnijim sagledavanje celokupne poslovne problematike.

Ljubav: Za neku konkretnu nijansu ovo je još bolja kombinacija u sferi ljubavi. Naime, finim i najčešće nedovoljno konkretnim predstavnicima astrološkog znaka Vage bezmalo uvek je potreban makar i mali tegić koji će pomoći u donošenju odluka i pokretanju sa mrtve tačke. To pripadnici zodijačnog sazvežđa Lava mogu i hoće da rade, tako da to u praksi može odlično funkcionisati. Elementi suptilnosti, takta i strpljenja jesu potencijalne tačke razilaženja. Manje više to nisu nepremostive prepreke, odnosno nešto što nije rešivo u obostranom interesu, ali je bitno da se na vreme shvati suština problema i zajedničkim naporima krene u smirivanje situacije. Ako to izostane, onda sitne čarke koje se stalno ponavljaju vrlo brzo postanu previše naporne i rušilački faktor za vezu.

 

VAGA– DEVICA 

Posao: Iako nema direktno suprotstavljenih karakternih predispozicija, odnosno elemenata zbog kojih se potiru osnovne energije, poslovno udruživanje najtipičnijih predstavnika ova dva astrološka znaka nije u vrhu praktičnih i efikasnih ortakluka. Na jednoj strani razlika postoji u startnom uglu posmatranja života (realna i ptičija perspektiva) a na drugoj strani i Devica i Vage troše mnogo vremena na razmišljanje i proveru bitnih detalja. Doduše, pripadnici sazvežđa Device zbog težnje da sve racionalno objasne, a Vage zbog potrebe da nađu što optimalnije rešenje, koje nije na štetu bilo kome. Zbog toga je ova poslovna kombinacija nedovoljno efikasna u praksi, ali ako im se pridruži neko sa naglašenom energijom i vidno izraženim liderskim predispozicijama, eto ipak solidnih rezultata.

Ljubav: Sitne, male razlike naizgled nisu razlog za velike probleme ili nepremostive prepreke, ali kada ih ima više onda se žargonski rečeno nakupi i onda to bude krupna knedla u grlu. Dakle, to su glavni razlozi da emotivno – ljubavne veze između predstavnika ovih znakova pripadaju grupi komplikovanijih i u svom realnom životnom obliku dok traje uglavnom bude konfuzna i nepraktična. Naravno da su moguće i lepe, funkcionalno održive priče, ali samo pod uslovom da se smanji na najmanju meru teorija a prednost da praktičnom delanju. Nedovoljna preduzimljivost i vrlo često pasivna priroda, takođe nisu elementi koji pomažu ovakvim ljubavnim vezama, pa je onda potpuno logična posledica da ostanu iza njih nerešene i nedovršene stvari koje su ozbiljan balast za buduća iskušenja.

 

VAGA – VAGA 

Posao: Odlična, čak potencijalno briljantna poslovna kombinacija, naročito u sferama umetnosti i fine uljudne komunikacije. Profesionalni dometi poslovnog tandema osoba rođenih u astrološkom znaku Vage mogu biti vrhunski, najviši mogući uz jedan uslov – da imaju adekvatnu logističku podršku koja se bavi prvenstveno formalnom stranom realizacije postavljenih ciljeva. Poslovno udruživanje Vaga ima divnu kreativno – umetničku komponentu, ali i teško opisivu lakoću pronalaženja kompromisa kada je to neophodno. Ako to ipak nije moguće onda sledi razlaz svako na svoju stranu bez teških reči, ili ih ima samo u tragovima. Naravno i ovde postoji ono parče tankog konca koje se najviše zateže kada treba nešto preseći i preuzeti odgovornost donošenja bitnih odluka.

Ljubav: Fina komunikacija ušuškana u raznolike latice najnežnijih ljubavnih cvetova dominira u vezama osoba rođenih u ovom zodijačkom sazvežđu. Uz sve to valja dodati i visok nivo razumevanja i poštovanja druge strane, što na kraju ostavlja utisak bajkovite ljubavne priče. I zaista, kada bi ovakvu emotivno – ljubavnu vezu mogli da prebacimo u vremena dvoraca, princeza i prinčeva, onda bi bili uzor praktično svim zaljubljenim parovima. Ipak aktuelna realnost je bitno drugačija i pre svega životno surovija za želje i osećanja tipičnih predstavnika ovog znaka. Neminovnost hvatanja u koštac sa realnim stanjem stvari i preuzimanje inicijative u okolnostima kada sve stane negde na pola puta između aktera, jesu kapitalne lekcije za održavanje ovakvih veza u dužem vremenskom intervalu.

 

VAGA – ŠKORPIJA 

Posao: Nema mnogo dodirnih tačaka a opet jeste potencijalno kvalitetna poslovna kombinacija osoba rođenih u astrološkim znacima Vage i Škorpije. Odgovori se nalaze malo u prilično različitim mentalnim sklopovima koji ipak nemaju direktno suprotstavljene, ratničkom nijansom obojene stavove. Naprotiv uz nešto više obostrane volje i pomirljivog truda mogu se naći kvalitetna i održiva kompromisna rešenja. Uz jasnu svest o prethodnim upozorenjima ovakav profesionalni duet veoma uspešno funkcioniše, kako na planu organizacije tako i u segmentu tehničke komunikacije, gde se lična osećanja mogu držati po strani. Za sve druge varijante prisnijih profesionalnih kombinacija potrebno je mnogo dodatnog suptilno – finog podešavanja, što oduzima energiju efikasnosti i prodornosti.

Ljubav: Strasti i romantike u ovakvim partnerskim relacijama nikada ne fali. Tačnije povremeno ima ili jednog ili drugog previše, pa onda to bitno utiče na praktičnost i održivost veze. Podrazumeva se da je nosilac romantičnih ideja Vaga, dok su mehanizmi strasti u rukama Škorpije. Iako ne treba generalizovati u situacijama sa sličnim scenarijima nije lako naći meru koja zadovoljava obe strane, pa je to onda jedan od najčešćih razloga za burne prekide i raskide. Predstavnici sazvežđa Vage teško stavljaju tačku i okreću list na drugu stranu, dok se kod najtipičnijih Škorpija često viđa inat kojim uništava sebe i okolinu. Uzevši sve prethodno pomenuto u obzir ovakve ljubavne veze jesu burne i veoma sadržajne dok ima pogonskog goriva, ali teško funkcionišu i opstaju na interesno – dogovornim principima.

 

VAGA – STRELAC 

Posao: Praktično svi ključni parametri za profesionalno obavljanje zadataka jesu makar za nijansu iznad proseka u poslovnom ortakluku tipičnih predstavnika ovih znakova. Fino precizirane dogovore i zbirne ciljeve tandemski vrlo dobro realizuju ako se pridržavaju osnovnih ključnih principa. Vage su zadužene za kreativne detalje, improvizaciju i istureno odeljenje prvih kontakata, a zatim ide udarna poslovna pesnica strelčevske energije i probojnosti. Tu valja obratiti pažnju na suptilnost u jednoj i direktnost u drugoj situaciji, jer oba detalja vuku kompletnu poslovnu priču na nepovoljniju stranu ukoliko se izgubi osećaj za meru. Ovakvoj profesionalnoj kombinaciji velike benefite donosi i treća karika u lancu, koja istina deluje iz drugog plana, ali vodi računa o tehničkim sitnicama i detaljima.

Ljubav: Ovo je jedna od najprirodnijih veza gde se iskra zaljubljivanja brzo pojavi, još brže se rasplamsa ali zna da nestane na volšeban način, kao da se ništa prethodno nije događalo. To sigurno nije detalj koji ide u korist funkcionalnosti i praktičnoj održivosti ovakve emotivno – ljubavne veze, ali se u praksi događa vrlo često i dok traje ima jake komponente. Doduše ima popriličnu osetljivost zbog eventualnih upliva komentara ili konkretnog delovanja treće zainteresovanje strane. Opšte je poznato da najtipičniji Strelčevi teško kontrolišu izazove površnih flertova i avantura, dok Vagama dodatni faktori razmišljanja samo stvaraju konfuziju na ljubavnom skeneru. To su osnovni razlozi zbog čega ljubavne veze ovih znakova nije lako održati na duže staze.

 

VAGA – JARAC 

Posao: Izuzimajući jedan uži životni segment, gde se po prirodi stvari udružuju i solidno funkcionišu, na svim ostalim profesionalnim terenima ova kombinacija sadrži više opozitnih nego harmoničnih detalja. Pravno – legalno polje, odnosno situacije gde se traži i dokazuje pravda i opravdanost nekih činjenja pruža korektne i konkretne moduse za praktičnu i dovoljno kvalitetnu saradnju tipičnih pripadnika ovih sazvežđa. Dakle teoretsko tumačenje i traženje idejnih rešenja ima prođu, ali tamo gde treba konkretno zasukati rukave i prionuti na posao bez okolišanja, do izražaja dolaze velike startne razlike, kako u rezonu tako i u načinu fizičkog funkcionisanja. Jedan od načina da se sve dovede u pristojnu normalu jeste pojava treće strane koja u praksi sprovodi planove nosilaca ovakve poslovne kombinacije.

Ljubav: Dileme nema – ovo je jedna od najmanje praktičnih i održivih veza u sferi ljubavi. Kako tako može opstati i funkcionisati u nekoj varijanti interesno – formalnih partnerskih odnosa, gde su ljubav, strast, pa čak i racionalni rezoni dozirani samo na neophodnu meru. Iako nema pravila, ipak je ovakav model najčešće prisutan uz veliku razliku u godinama, što na neki način ublažava one prirodne razlike. A njih ima dosta, počev od primarnih želja i pokazivanja istih, preko tretiranja postupaka druge strane, pa do tempa prolazaka kroz razne faze emotivno – ljubavnih odnosa. Praksa pokazuje da se ovakve ljubavne veze ne događaju baš često, odnosno životni putevi, tačnije onaj deo privatnih etapa najtipičnijih Vaga i Jarčeva, češće se razmimoilazi nego što se preklopi.

 

VAGA – VODOLIJA 

Posao: Svašta se može pronaći u analizi astroloških (ne)kompatibilnosti profesionalne saradnje osoba rođenih u ova dva znaka. Ima nekoliko detalja za upozorenje, odnosno karika poslovnog lanca koje su sve samo ne stabilne i praktične, ali ipak ima znatno više pozitivnih činjenica koje daju solidnu osnovu za uspešnu profesionalnu saradnju. Osim nedostatka direktne veze sa zemljom i realnog shvatanja ključnih parametara za valjano sprovođenje dogovorenih planova, previše futurističkog zanosa i originalnih ideja koje nemaju praktičnu primenu u datom trenutku, čine ovakve poslovne tandeme klimavim i često malo iskorišćenim za svoje potencijale. Ali ukoliko se na neki način usmeri i praktično kanališe, izuzetna snaga i mentalna sinergija ove kombinacije teško je dostižna za konkurenciju.

Ljubav: Još lepši i lepršaviji uzleti su mogući u ljubavnim vezama pripadnika ovih zodijačkih sazvežđa. Do nesagledivih visina se uzleće na nevidljivim krilima snova i idealno zamišljenih scenarija partnerskih veza, ali se po nepisanom pravilu pre ili kasnije suočava sa bolnim prizemljenjem. Ni Vage a još manje Vodolije nisu spretne u suočavanju sa realnošću, pa tako i veza tipičnih predstavnika ova dva astrološka znaka teško opstaje u dužem vremenskom intervalu. Doduše ima mnogo primera gde se nekoliko puta hladi i podgreva ova ljubavna “sarma”, mada svaki put ima slabiji ukus. Uz česte uspone i padove, u ovim vezama susreću se veće razlike u godinama, u oba smera, nego recimo u nekim drugim kombinacijama, pa je to još jedan detalja koji nije lako uskladiti na lak način.

 

VAGA – RIBE 

Posao: Kada bi samo posmatrali duhovno – kreativni deo, onda bi ovo bila jedna od top pet poslovnih kombinacija. Predstavnici oba znaka su prilično jaki na polju kreativnosti, mada na drugačiji način, ali imaju i solidne konekcije sa svim nematerijalnim delovima profesionalnih aranžmana. Prevedeno u praktične životne tokove to znači da ovakav poslovni ortakluk ima sasvim lepu perspektivu ali pod uslovom da neko treći vodi brigu o formalnim detaljima i sitnicama. Potencijalno slaba karika jeste i nedostatak kontinuiteta, odnosno funkcionisanje po principu “malo ovde malo onde” nikako ne ide u prilog praktičnosti. Sve se to može donekle korigovati, ali zahteva prvenstveno menjanje osnovnih stavova i prilagođavanje aktuelnim životnim trendovima.

Ljubav: Teško je baš precizno proveriti i zatim odgovoriti, ali površna procena kaže da je ovo jedna od ređih ljubavnih konekcija u praktičnom životu. Za to postoji više razloga, a jedan od najvažnijih sigurno jeste nerealno sagledavanja shvatanja pojma ljubavi i partnerskih odnosa. Samo pogled na sferu ljubavi kroz ružičasti okvir stvara brojne komplikacije, idealizacija ključnih parametara partnerskih relacija takođe nije održiva na duži period, a kada sve to pokušamo spojiti u jednu vezi onda imamo nešto nalik mehuru od sapunice, koji neminovno puca pre ili kasnije. Naravno da nije nemoguće ostvariti korektnu vezu između najtipičnijih predstavnika Vage i Riba, ali da bi ovakva emotivno – ljubavna konekcija imala bar pristojne šanse za funkcionisanje neophodno je životno iskustvo obe strane.