Devica i ostali horoskopski znaci – slaganje

devica sinastrija

DEVICA – OVAN 

Posao: Ovo je jedna od teže spojivih kombinacija kada su poslovni projekti u pitanju. Doduše još nekako mogu da funkcionišu u širem timskom radu, gde ima još saradnika i potencijalnih profesionalnih posrednika, dok na nivou jedan na jedan, izlaze na površinu sve razlike karaktera. Racionalnost i preciznost tipičnih Devica, najčešće zahteva više vremena za razmišljanje i sporije delovanje, što se teško uklapa u osnovne ovnovske nazore. Uz to, energije ova dva znaka dobrim delom destimulišuće deluju jedna na drugu, a praksa pokazuje da ima mnogo više štete nego koristi njihovog udruživanja. Na polju prijateljskih odnosa mogu biti korektni i funkcionalni samo do granica pristojnosti. Neslaganje se može javiti i zbog toga što Ovan ide glavom kroz zid, dok Devica pet puta meri, a jednom seče i treba joj čitava večnost da donese pravu odluku. Kad se sve sabere, Devica smatra da je Ovan izuzetno neodgovoran i brzoplet, dok Ovan misli da Devica samo ,,smara”.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi tu takođe ima malo dodirnih tačaka, i kada je reč o hemiji, ali i po pitanju praktičnog životnog funkcionisanja. Ako se u početku i preklopi nekoliko zajedničkih elemenata, onda je veliki problem da to opstane na duži period. Tipična ovnovska vrcava energija šarma, koketiranja i vrlo često (ne)svesnog zavođenja, ne podnosi bilo kakve granice i stege nadzora i kontrole. A to je upravo jedan od najvažnijih detalja u životu i ponašanju većine Devica – želja i potreba da sve znaju, objasne i na neki način kontrolišu. Naravno da nije nemoguće tu napraviti minimalnu zajedničku održivu platformu, ali u praktičnom životu to se događa prilično retko. Device su ljubomorne i lako se ljute, dok Ovan ne planira da se odrekne izlazaka sa društvom, a i sklon je prevarama dok je u vezi.

 

DEVICA – BIK 

Posao: Tumačeći bezmalo po svim najvažnijim parametrima, ova astrološka kombinacija pripada jednoj od boljih i praktičnijih. Iako Bikovi pripadaju grupi fiksnih, a Device promenljivih sazvežđa Zodijaka, prirodna srodnost energija i kompatibilnost načina razmišljanja, daju dobre predispozicije da se potencijalni nesporazumi i razmimoilaženja relativno lako prevaziđu, i sigurnim koracima ide ka zajedničkom cilju. Ovaj profesionalni tandem naročito može biti efikasan gde postoji jasna podela posla, na deo organizacije i planiranja i segment gde se ideje realizuju u praksi. Druženja mogu biti stabilna i iskrena, bez velikog prostora za sukobljavanje stavova. Devica je jako vredna, dok Bik ume da zabušava i da prebacuje svoje obaveze na druge. Desiće se da ta druga osoba bude baš Devica, koja možda neće ni primetiti da je Bik iskorišćava.

Ljubav:  Veze predstavnika ovih znakova imaju dosta kompatibilnog materijala za kvalitetan sadržaj, priču, saradnju, poverenje, razumevanje, a glavno upozorenje odnosi se na plamen strasti, koji se bez negovanja vrlo lako može ugasiti. Dakle, za harmoničan suživot prožet svim pratećim elementima neophodnim da ljubav dugo opstane, postoji dovoljna količina kvalitetnog materijala, ali ako se situacija prepusti inerciji eto i problema u emotivnom raju. Za izbegavanje takvih zamki neophodno je da se povremeno unose inovacije, makar minimalne, u najintimnije delove ovakvih veza, što se prvenstveno odnosi na osetljivi segment strasti. Neslaganje može doći i zbog toga što je Bik hedonista i voli da uživa u luksuzu, dok je Devica štedljivija, ali i ona sama voli da kupi sebi neki kvalitetniji komad odeće, tako da je Bik može opustiti po pitanju trošenja. U svakom slučaju, lepa kombinacija.

 

DEVICA – BLIZANCI 

Posao: Nema ništa lako u potencijalnoj profesionalnoj saradnji osoba rođenih u astrološkim znacima vazduha i zemlje. Potrebno je mnogo usklađivanja, životne filozofije, načina i tempa rada, brzine odlučivanja. Međutim, između Blizanaca i Device postoji čitav segment dodirnih tačaka, odnosno polje gde je moguće pokušati napraviti solidnu, održivu saradnju. Reč je o komunikaciji i planiranju, gde ih uprkos početnim razlikama, spaja Merkur, zajednički vladalac oba astrološka znaka. Dakle, saradnja na intelektualnom visokom nivou je vrlo izvodljiva, pa čak i na bazi drugarsko – prijateljskih odnosa, funkcionisanje može da bude pristojno i kvalitetno. Devica ume da bude teška kada je posao u pitanju, ali Blizanac se lako prilagođava, pa ovo može biti dobar tim.

Ljubav: Nedostatak adekvatne komunikacije je veliki problem u brojnim emotivno – ljubavnim vezama, ali je upravo potenciranje Merkura najveća zamka za partnerski odnos tipičnih predstavnika Blizanaca i Device. Tačnije, i jedna i druga strana pokušavaju da nadmudrivanjem nametnu svoje želje i potrebe, pa se sve vrlo često razvodni i pretvori u beskonačno pričanje i objašnjavanje, sa malo konkretnih akcija. Za opstanak ovakvih partnerskih veza, ključno je da se fokus pomeri od glave i racija ka srcu i spontanim osećanjima. Mladalački poleti energija ovde idu u prilog i jednoj i drugoj strani, a kako godine prolaze tako i kombinatorika postaje zaprška u svakoj čorbi. Neki astrolozi smatraju da se Blizanci i Devica mogu lepo slagati u ljubavi, zbog zajedničke vladajuće planete Merkur, ali činjenica je da to zavisi i od nekih drugih aspekata u natalnoj karti. Ako je komunikacija dobra, sve ostale prepreke se nekako mogu i prevazići.

 

 DEVICA – RAK 

Posao: Dileme nema, jedna od lepših, stabilnijih i nadasve najtrajnijih kombinacija astroloških znakova, bilo da je reč o poslu, druženju ili ljubavi. Naravno da postoje razlike u funkcionisanju, pa je profesionalni tandem Raka i Device baziran na uzajamnom poverenju i odličnom pokrivanju slabosti i propusta druge strane. Tu se pre svega misli na preciznost i spretnost u baratanju sa gomilom podataka i sitnica tipičnih Devica, nasuprot rakovskom povremenom gubljenju u lepšem ali nerealnom sagledavanju stvarnosti. Prijateljske veze su stabilne, mada često opterećene razmišljanjem – šta će druga strana pomisliti ili drugim rečima preterivanjem obzira za svaki postupak.

Ljubav: Tu se nalazi i potencijalna zamka za kvalitetan ljubavni odnos pripadnika ova dva znaka, koji su spori u realizaciji, teško se nakanjuju da bilo šta konkretno urade, ali još teže se odlučuju na promene. Što u prevodu na praktičan svakodnevni život znači, ako iz početne faze druženja i raznih provera druge strane, pređu na viši ljubavni nivo, onda to traje najčešće veoma dugo. Ovakve emotivno – ljubavne kombinacije mnogo su praktičnije i funkcionalnije kada su akteri zrelije životne dobi, dok pripadnici mlađih generacija vremenom počinju da guše sebe i drugu stranu. Zbog toga je preko potrebno malo talasanja i svežeg vazduha, kako bi sve imalo dovoljno smisla i dovoljno strasti. Za početak Devica ne treba da bude hladna prema jednom Raku koji voli da mu se pokaže ljubav, da se iznenadi nekim romantičnim gestom. Raku treba jako malo da bi bio srećan u ljubavi i ako mu Devica izađe u susret ovo može biti odličan spoj.

 

DEVICA – LAV 

Posao: Ovde je situacija potpuno obrnuta. Tehnički, ovo je jedna od boljih i praktičnijih profesionalnih kombinacija, jer nema direktnog sukoba energija i guranja na čelnu poziciju. Device su te kojima češće odgovara delovanja iz senke, pa Lavovi mogu bez problema da se fizički šepure. Naravno, za to postoji cena, a ona se manifestuje kroz maksimalno preciznu deobu rezultata i uspeha, bez favorizovanja bilo koje strane. Eventualna problematika pojavljuje se u segmentima konkretnog delovanja i realizacije svih dogovorenih planova. Konkretnije to znači – tipični predstavnici Lavova melju kao mašina kade se pokrenu i skloni su kampanjskom funkcionisanju, dok se pripadnici sazvežđa Device nešto sporiji ali mnogo uporniji, bez velikih oscilacija u radnom ritmu.

Ljubav: Ovakvih ljubavnih parova nema baš mnogo u realnom životu, mada suštinski nije ništa lošija od većine drugih. Realnost i logičnost Device, sa praktičnijim pogledom na kompletnu sliku emotivno – ljubavnih odnosa, dobro dođe Lavovima koji u zanosu zaljubljenosti i strast znaju da se previše ponesu, impresioniraju, pa onda nogama zemlju ne dodiruju. Takođe, kada se u startu adekvatno zauzmu stavovi i odgovarajuće partnerske pozicije, onda ovakva veza ima lepu perspektivu kuću, porodicu. Slabe karike ovakvog ljubavnog lanca jesu relativno brzo splašnjavanje međusobne strasti, koju valja povremeno fino raspirivati. U suprotnom od početne velike vatre sve se lagano pretvara u plamičak koji se na kraju potpuno ugasi, i onda eto povoda za avanture i traženja kompenzacije sa strane. Lav i Devica će se lepo slagati u krevetu, jer i Devica ume da bude strastvena, baš poput vatrenih znakova. Što se tiče ostalih životnih segmenata, tu stvari neće ići baš najbolje. Lav voli pažnju i divljenje, dok Devici ne pada na pamet da provodi vreme u obožavanju svog partnera.

 

DEVICA – DEVICA 

Posao: Na prvi pogled jedna od boljih astroloških kombinacija za dogovaranje i uspešnu saradnju. Realno, racionalno i logično sagledavanje svih iole važnih parametara za profesionalno udruživanje svakako jeste dobra osnova da se udruživanje osoba sa ovakvim predispozicijama isplati obostrano, odnosno da su sve prepreke savladive. Pozitivan detalj je što nema ni naglašenih preduslova za frontalne sukobe prilikom eksploatacije svih vidova energetskih resursa, a suštinski samo jedan scenario stvara potencijalnu tenziju i neminovno usporava realizaciju postavljenih ciljeva. To su one situacije kada se obe strane kruto drže logike i realnosti i svaku sitnicu koriste za prebacivanje drugoj strani. Zbog toga se eventualno razilaženje u mišljenjima dugo pamti i teško se prave kompromisi. Dve Device se savršeno dobro razumeju, pogotovo kada je reč o preteranom razmišljanju.

Ljubav: U osnovi ima dosta dobrog i zdravog materijala za stabilno i kvalitetno druženje, bilo u vezama neformalne prirode, bilo u ozbiljnijim ljubavnim pričama. Preodgovorno shvatanje sfere ljubavi često je prepreka da se tipične Device opuste i kao takve budu adekvatno shvaćene od predstavnika nekih drugih astroloških znakova, pa je zbog toga sličnost ovde pozitivan faktor. Dosta razmišljanja i brojne analize su uzročnici čestih i dugih priča, koje znaju da stvaraju utisak ravne linije i kao da je sve drugo važnije od strasti i ljubavi. Ako ne upadnu u prethodno pomenutu zamku, ovakve ljubavne veze, traju veoma dugo po nepisanom pravilu i tek onda se prelazi na viši nivo. Česti su i slučajevi drugarsko – prijateljskih odnosa, gde postoji vidljiva hemija ali se teško valorizuje u praksi.

 

DEVICA – VAGA 

Posao: Iako nema direktno suprotstavljenih karakternih predispozicija, odnosno elemenata zbog kojih se potiru osnovne energije, poslovno udruživanje najtipičnijih predstavnika ova dva astrološka znaka nije u vrhu praktičnih i efikasnih ortakluka. Na jednoj strani razlika postoji u startnom uglu posmatranja života (realna i ptičija perspektiva) a na drugoj strani i Devica i Vage troše mnogo vremena na razmišljanje i proveru bitnih detalja. Doduše, pripadnici sazvežđa Device zbog težnje da sve racionalno objasne, a Vage zbog potrebe da nađu što optimalnije rešenje, koje nije na štetu bilo kome. Zbog toga je ova poslovna kombinacija nedovoljno efikasna u praksi, ali ako im se pridruži neko sa naglašenom energijom i vidno izraženim liderskim predispozicijama, eto ipak solidnih rezultata.

Ljubav: Sitne, male razlike naizgled nisu razlog za velike probleme ili nepremostive prepreke, ali kada ih ima više onda se žargonski rečeno nakupi i onda to bude krupna knedla u grlu. Dakle, to su glavni razlozi da emotivno – ljubavne veze između predstavnika ovih znakova pripadaju grupi komplikovanijih i u svom realnom životnom obliku dok traje uglavnom bude konfuzna i nepraktična. Naravno da su moguće i lepe, funkcionalno održive priče, ali samo pod uslovom da se smanji na najmanju meru teorija a prednost da praktičnom delanju. Nedovoljna preduzimljivost i vrlo često pasivna priroda, takođe nisu elementi koji pomažu ovakvim ljubavnim vezama, pa je onda potpuno logična posledica da ostanu iza njih nerešene i nedovršene stvari koje su ozbiljan balast za buduća iskušenja. Vaga voli akciju i druženje, dok bi Devica radije ostala kući i čitala knjige, a opet joj smeta ako njega Vaga izađe sama, sa društvom.

 

DEVICA – ŠKORPIJA 

Posao: Evo jedne od efikasnijih i veoma uspešnih astroloških kombinacija, bez obzira o kakvom je vidu profesionalnog udruživanja reč. Prirodno kompatibilne energije i neusiljena usaglašenost prilikom svih zajedničkih akcija, stvaraju odličnu osnovu za uspešno udruživanje i kvalitetnu poslovnu saradnju. Bez posebnog insistiranja napravljena podela delatnosti i odgovornosti funkcioniše na obostrano zadovoljstvo sve dok se poštuju dogovori. Saradnja Devica i Škorpija jeste vrlo efikasna naročito u tehničkim delovima profesionalnog angažovanja, a najslabija karika jeste emotivna komponenta, odnosno različito viđenje i tumačenje situacija kada treba sankcionisati greške ili pokazati razumevanje za ljudske slabosti. U takvim okolnostima najbolje je da jedna strana prepusti drugoj potpunu kompetenciju. Škorpija može biti oštra u poslu, ali ceni rad i trud koji Devica ulaže u posao i čini sve što može da joj olakša radne zadatke.

Ljubav: Na neki način potencijalno još lepše i harmoničnije funkcionisanje pripadnika ovih sazvežđa vidi se u sferi ljubavi. Uz onu već poznatu prirodnu energetsku usklađenost, u emotivno – ljubavnim vezama tipičnih predstavnika Devica i Škorpija, dolazi do izražaja višestruko ukrštanje strasti, razuma i raznih varijanti poštovanja želja i interesa druge strane. Zaista su retke situacije kada se najtipičnije Škorpije trude da toliko razumeju drugu stranu, kao što se mogu prebrojati oni scenariji u kojima Device skinu nogu sa kočnice, kao što urade u škorpionskoj blizini. Naravno i ovde ima slabih karika, a jedna koja se najčešće pojavljuje odnosi se na kompleksnost partnerskih odnosa, naročito ako veza traje dugo i negde se zaglavi u međuprostoru između ljubavi, navika i potreba. Oba znaka imaju dozu arogancije, ali i ljubomore, pa to može biti problem. Ipak, nema toliko prostora ljubomori, jer oba znaka vole udobnost svog doma, nemaju puno aktivnosti mimo posla i svoje veze.

 

DEVICA – STRELAC 

Posao: Bilo kakva ozbiljna saradnja tipičnih predstavnika ova dva astrološka znaka jeste moguća ali uz više obostranih kompromisa. Velike razlike u načinu sagledavanja stvari, razmišljanja, odnosa prema radu ali brzini delovanja i rešavanja eventualnih problema na profesionalnom planu, ukazuju da ovakva kombinacija može praktično funkcionisati samo uz suptilno i taktično ponašanje obe strane, odnosno ne insistiranju isključivo na svom stanovištu. Po nepisanom pravilu ovakvi poslovni tandemi za bolje se pokazuju ako su deo većeg sistema, dok se u najjednostavnijem obliku ortakluka veoma retko sreću. U svakom slučaju Device i Strelčevi nemaju mnogo dodirnih tačaka u realnom životu, ali uz poštovanje svih različitosti saradnja može biti u najmanju ruku korektna.

Ljubav: Što se tiče funkcionisanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa, predstavnici ova dva astrološka znaka imaju više suprotstavljenih elemenata nego onih gde postoji prirodno poklapanje. Pa čak i tamo gde je zadovoljavajući nivo usklađenosti, neophodno je vešto balansiranje da bi takva veza opstala. Svi bitni detalji za neki partnerski odnos za Strelčeve predstavljaju priču za sebe, i tako se ponašaju u većini situacija, dok Device imaju potrebu za pojedinačnom analizom ali i uklapanjem kompletne slike. Sve to zaista nije lako uskladiti, pa se onda ovakve ljubavne veze najčešće svode na par interesnih varijanti ali i take ne traju dugo. Samo uz krupne kompromise sa obe strane i svesno prepuštanje formalnog liderstva u pojedinim prilikama, postoje realne šanse za prihvatljivu održivost. Strelac može opustiti Devicu i pružiti joj avanturu njenog života. Devici će to prijati u nekom momentu, ali ona uglavnom nije sposobna da ceo svoj život pretvori u avanturu. Naravno, Strelac tek ne bi mogao da se prilagodi Devicinom životu punom raznih pravila i ustručavanja.

 

DEVICA – JARAC 

Posao: Dobra i pre svega veoma praktična astrološka kombinacija za poslovne dogovore i uspešnu saradnju, koja je bazirana najviše na jednostavnoj argumentovanoj komunikaciji. Realnost obe strane kvalitetno se nadograđuje strpljivim, upornim i marljivim radom, korak po korak ka postavljenim ciljevima. Slični stavovi i metodologija rada korisni su i kada treba nadomestiti eventualni propust ili grešku druge strane, a nije beznačajno ni to što su dosledni svojim stavovima i menjaju ih jedino kada nema drugog rešenja. Slabija strana ovakvog tandema jeste kruto pridržavanje pravila i propisa što često rezultira sporijom realizacijom i napredovanje težim putem. Dugo pamte kako lepe tako i ružne stvari pa kada dođe do razilaženja teško daju drugoj strani novu šansu. Oba znaka su jako vredna i mogu mnogo toga postići zajedničkim radom, a tokom pauze za kafu može da padne čak i trač partija u kojoj će da kritikuju ostale članove tima.

Ljubav: Bezmalo svi neophodni preduslovi su tu da ovakva kombinacija bude funkcionalna i dugotrajna u sferi emotivno – ljubavnih odnosa. Praksa potvrđuje trajnost i održivost ali što se tiče kvaliteta ljubavne veze pripadnika sazvežđa Device i Jarca, to je već za diskusiju. Tačnije, za diskusiju je shvatanje pojma kvaliteta koji je svojstven najtipičnijim predstavnicima ovih znakova. Naime, stabilnost, poverenje, sigurnost i ponajviše mirno more bez mnogo talasanja – to su glavni aduti za ocenu kvaliteta ovakve ljubavne veze. I to suštinski niko ne može da ospori, ali sve ostalo je ipak stvar individualnog tumačenja i osećanja. U mlađim godinama ovakve veze ne odišu inventivnošću i raznovrsnošću, dok su najbolji mogući primeri postojanosti i rutine u zrelim godinama.

 

DEVICA – VODOLIJA 

Posao: Praktična strana profesionalne saradnje osoba rođenih u ova dva znaka ili uopšte ne postoji ili se može videti u veoma retkim kratkotrajnim situacijama. Previše razlika, počev od mentalnog sklopa i načina korišćenja energetskih potencijala, pa do fizičkog funkcionisanja i sprovođenja prihvaćenih obaveza, bezmalo je sve na opozitnim delovima poslovne skale. Dogovori između najtipičnijih Devica i Vodolija ne postižu se lako, ali kada se nađe minimalan broj zajedničkih elemenata onda itekako može biti interesantno posmatrati tandem ovakvih saradnika. Tamo gde se jedna strana ukopa u beskrajne analize i detaljisanje druga vihornom energijom preskoči sve prepreke, ili prva polovina poslovnog dueta pokupi sve ostatke nerešenih zadataka. Veoma retko ali se ipak dešava.

Ljubav: Prilikom analiziranja astroloških aspekata potencijalne ljubavne veze između Device i Vodolije samo jedna forma pruža kakvu takvu osnovu za funkcionisanje u praktičnom životu. To je ona varijanta partnerskog odnosa gde za većinu posmatrača sa strane nije lako pronaći odgovor na pitanje: šta u stvari spaja ove osobe. Pravi konkretan odgovor najčešće nemaju ni neposredni akteri, jer okreni obrni sve se svodi na “funkcionišu nekako”. Ako se malo dublje začeprka onda se neminovno dolazi do velikog broja kompromisa uz usaglašavanje različitih interesa, bilo koje prirode – materijalne, intelektualne ili one duhovne. Život pruža nesaglediv broj mogućnosti udruživanja, samo je pitanje koliko ko ima fleksibilnosti ili želje i volje da radi određene psiho – fizičke gimnastike. U ovakvoj vezi to je neophodno. Devica voli da pritiska svoje partnere kad smatra da se ne uklapaju u njen šablon normalnog, a Vodolija beži glavom bez obzira čim oseti bilo kakav pritisak.

 

DEVICA – RIBE 

Posao: Potencijalna profesionalna saradnja osoba rođenih u znacima koji se nalaze jedan naspram drugog u zodijačkom krugu interesantna je za astrološku analizu iz dva ugla. Prva specifičnost se odnosi na različite načina stizanja do ciljeva koji se najčešće ne razlikuju previše, a druga na prirodno ukrštanje puteva čak i kada se na tome svesno ne radi. Fundamentalna energija je kompatibilna kako god da se posmatra, pa onda nije ni čudno da pripadnici ovih sazvežđa nemaju mnogo sukoba, a kada do njih dođe rešavaju se bez mnogo buke i drame. Što se tiče različitih metoda stizanja do istih ciljeva – i to je nekako logično uzevši u obzir realnost i racionalnost Devica naspram nerealne startne perspektive Riba. Najbolje rezultate postižu u kombinaciji pragmatične organizacije i maštovite kreativnosti. Devica je strogo skoncentrisana na posao, dok Riba ume da odluta u svoju maštu, a radne obaveze se gomilaju.

Ljubav: Nije ga lako postići ali kada se sklope kockice jedinstvo suprotnosti deluje neraskidivo. Takav primer, ili makar nešto blizu toga, imamo u ljubavnim vezama predstavnika ova dva astrološka znaka. Sa jedne strane prevelikoj racionalnosti Device neophodno je sredstvo za opuštanje i prepuštanje porivima koje iniciraju emotivno – ljubavne vibracije, dok je na drugoj strani sanjalačkoj i često nerealnoj prirodi Riba neophodno vezivno tkivo za kakvu takvu održivost u realnom životu. I sve se to može izmiksovati i uklopiti na veoma zanimljiv način u ovakvim ljubavnim vezama. Istine radi potrebno je dosta napora i truda da se one održe na potrebnom nivou, jer su veoma osetljive na potrese i bočne vetrove, pa su vrlo česte situacije da se obe partnerske strane umore od ljubavnih bitaka. Devica veruje u praktičnu ljubav, što je suprotno od onoga što Riba želi. Romantična Riba sanja da doživi ljubavnu bajku, a to će teško naći pored Device.