Pas u kineskom horoskopu

PasUopšteno: osobe rođene u znaku Psa su po prirodi iskrene i verne onima koje vole. Veliki su borci, oprezni i uvek spremni na akciju. Najveći  su borci protiv nepravde. Pravedni su, čestiti i svesni svojih obaveza. Diskretni su, znaju da čuvaju tajnu, i niko nije bolji slušalac od njih. Postojani su i skoro uvek postižu svoj cilj. Novac i status im nisu bitni. Osobe rođene u ovom znaku puno brinu, zabrinuti su za svoju porodicu, kao i za prijatelje, i učiniće sve što je u njihovoj moći da im pomognu uvek kada je to potrebno.

Pas je jedanaesti znak kineskog zodijaka. Vrlo su skromni, ali i razdražljivi. Baš kao i pravi psi, vezani su za porodicu i zaštitnički nastrojeni prema ljudima koje vole. Mogu donositi ishitrene i pogrešne odluke, pa im se savetuje da uvek ostave da im određene odluke ,,prenoće”.

Vole da se druže i da budu u krugu prijatelja. Njihove omiljene aktivnosti podrazumevaju boravak na otvorenom, tipa druženje na plaži, piknik u parku, šetnja šumom i slično.

Sumnjičavi su prema drugima. Kada ih upoznate, primetićete da vas skeniraju i procenjuju. Zato jednog Psa ili volite ili ne volite. Vrlo su oprezni kada sklapaju nova prijateljstva, uglavnom se drže svojih starih prijatelja iz detinjstva. Ali zato kada se sprijateljite sa njima, dobijate vernog saputnika za ceo život, koji će uz vas biti, bez obzira da li prolazite kroz težak period ili ste srećni.

Nisu od onih koji vole da menjaju zanimanja. Obično pronađu jedno polje interesovanja, i tome posvete ceo život, redovno se usavršavajući. Kada daju primedbe, nisu zlonamerni i sagovornici to shvate kao dobronamernu kritiku. Mogu biti temperamentni i impulsivni.

Psi su moralisti, novac i materijalno im nisu toliko bitni, ali težiće da zarade dovoljno novca da porodici ništa ne zafali.

Ljubav: Iako na prvi pogled mogu izgledati kao neprikladni , i da je nemoguće naći put do njihovog srca, to je samo na prvi pogled, jer kada se jednom zaljube postaju najpouzdaniji i najodaniji partneri, koje bi svako poželeo. U ljubavi su verni, odani i iskreni.

Oni žive za to da pronađu srodnu dušu, nekoga ko će ih voleti bezuslovno. I sami uzvraćaju istom merom. Baš kao i kada sklapaju prijateljstva, Psi dobro osmotre i skeniraju potencijalnog partnera, pre nego što krenu sa udvaranjem. Potrebno vam je vreme i strpljenje da osvojite jednog psa. Kada se oni sami udvaraju, umeju da budu šarmantni i romantični.

Dobre osobine: pažljiv, srdačan, diskretan, savestan, inteligentan, odan, altruista, plemenit, hrabar, poslušan .

Loše osobine: svadljiv, pesimista,nervozan, ciničan, odbojan, svojeglav.

Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Psa su veoma brižne kada su u pitanju osobe koje vole,pa pažljiviji partneri od njih mo\emo slobodno reći da ne postoje. Zec je za njih idealna kombinacija, jer mogu deliti miran život, ispunjen zajedničkim intelektualnim interesovanjima.  Mogu se dobro slagati i sa Tigrovima i Konjima.

Elementi kojima pripadaju Psi po kineskom kalendaru:

14.02.1934do03.02.1935DRVO
02.02.1946do21.01.1947VATRA
18.02.1958do07.02.1959ZEMLJA
06.02.1970do26.01.1971METAL
25.01.1982do12.02.1983VODA
10.02.1994do30.01.1995DRVO
29.01.2006do17.02.2007VATRA
16,02,2018do04,02,2019ZEMLJA

Poznate ličnosti rođene u znaku Psa: Elvis Prisli, Lajza Mineli, Brižit Bardo, Viktor Igo, Donald Tramp, Nevena Božović, Majkl Džekson, Dejvid Bouvi, Majka Tereza, Džudi Garland, Milica Dabović, Bil Klinton, Niki Minaž, Madona, Šer, Džastin Biber, Leontina, Fredi Merkjuri, Akira Kurosava, Muamer Zukorlić, Andrea Bočeli, Princ, Sofija Loren, Jurij Gargarin, Princ Vilijam, Silvester Stalone, Melanija Tramp, Ava Gardner, Stiven Spilberg, Uma Turman, Lajza Mineli, Met Dejmon, i drugi.