Veliki Kineski horoskop za 2023 godinu

chinese new year 2023

Da se podsetimo, svaka kineska Nova godina počinje onim što bi zapadni astrolozi nazvali mladim Mesecom u Vodoliji, i zbog toga nema fiksni datum, već se menja iz godine u godinu. Ove godine je Mlad Mesec u Vodoliji upravo 22.januara. 2023. godina je godina Vodenog Zeca. Počinje od kineske Nove godine 22. januara 2023. i trajaće do 09. februara 2024. godine.

Zec u kineskom horoskopu predstavlja nadu i dugovečnost. Smatra se inkarnacijom boginje Meseca pa se povezuje sa simbolima čistote i blagosti.

Ova godina neće biti izazovna i napeta kao što je to bila prethodna godina, godina Vodenog Tigra. U poslovnom segmentu većina će morati da bude strpljiva, oprezna kada su informacije u pitanju, bez obzira da li ih primate ili ih vi prosleđujete nekome, kako ne biste ispali lakomisleni ili pogrešno shvaćeni. Čuvajte se konkurencije i potencijalno ljubomornih osoba u svom poslovnom okruženju. Sve što radite proveravajte, verujte prvenstveno sebi i svojoj intuiciji, ne verujte stopostotno svima i svakome i razloga za veće poteškoće ne bi trebalo da bude. Na ljubavnom planu zauzeti bi trebali ulagati više napora i truda kako bi očuvali stabilne partnerske odnose. Ne zapostavljajte ljubavne i porodične obaveze zbog posla, pronađite balans. Slobodni, kako se ko bude snašao, tako će biti. Ova godina većini pripadnika neće biti baš naklonjena, ali biće i izuzetaka koji mogu da očekuju novu ljubav. Osnovno upozorenje kada je zdravlje u pitanju uglavnom se odnosi na ishranu. Dakle, izbegavajte preskakanje obroka, brzu hranu i trudite se da konzumirate što više svežeg voća i povrća. Jačajte imunitet, vežbajte, odmarajte dovoljno, a pojedini treba da pripaze na mogućnost fizičkih povreda. Srećno!

Evo pregleda kineskog horoskopa za 2023. godinu ili godinu Vodenog Zeca:

pacov 150x150 1

Pacov

U 2023. Pacovi će se susretati i sa usponima i sa padovima. Na polju karijere biće uglavnom stabilna situacija. Za one koji rade godinama, mogu očekivati unapređenje i povećanje plata. Čuvajte se ljubomornih osoba iz poslovnog okruženja koji vam mogu praviti probleme. Oni koji su u braku treba da budu oprezni prema trećoj osobi i da budu odani svom partneru. Za slobodne Pacove, male su šanse da ove godine upoznaju svoju srodnu dušu. Oni koji se zabavljaju godinama, vrlo je verovatno da će ući u brak. Zdravlje uglavnom dobro.

Posao: Savetuje se da ostanu skromni, da se drže podalje od ogovaranja u društvu, provode više vremena da se usavršavaju i naporno rade, što će im doneti veći prihod i položaj. Za one koji planiraju da promene posao, savet je da se ove godine strpe jer nisu povoljne okolnosti za promenu.

Ovo možda neće biti najuspešnija godina što se posla tiče, ali ćete raditi bolje od većine svojih kolega, pa postoji velika mogućnost da budete unapređeni. Međutim, sve to može izazvati ljubomorne reakcije u vašem poslovnom okruženju, pa se čuvajte zlonamernih i ljubomornih.. Da biste izbegli probleme, budite tihi, staloženi i gledajte isključivo svoja posla. Pošto nije godina kada bi trebalo da menjate posao, savet je da se pozabavite ličnim usavršavanjem, učenjem i n ataj način nadogradite sebe i svoja znanja koja će vam itekako pomoći u budućnosti.

Finansije: Generalno, očekuju vas stabilne finansijske prilike. Brojni Pacovi će imati priliku za uvećanje zarade tokom ove godine. Ukoliko planirate neke investicije, ne ulećite u te priče dok se ozbiljno ne posavetujete sa nekim iz te oblasti. Ne trošite novac na bespotrebne stvari i skupe poklone.

Ljubav: Da bi izbegli nesporazume i nesuglasice u ljubavnim relacijama savet je da što više radite na komunikaciji. Izlazite, družite se sa prijateljima, potrudite se da izdvojite što više vremena  za vas dvoje. Slobodni Pacovi treba dva puta da razmisle pre nego što se upuste u ljubavne priče, kako bi izbegli potencijalno razočarenje zbog pogrešnog izbora. Pacovi koji su u vazama ili braku treba da budu samodisiplinovani i, verni, i ne švrljaju okolo jer će izazova biti puno, samim tim su mogući i problemi,

Zdravlje: Zddravlje uglavnom dobro tokom cele godine. Jedino upozorenje što se zdravlja tiče je da budete umereni u hrani i piću. Takođe budite fizički aktivni.

bivo 150x150 1

Bivo

Ovo će biti promenljiva godina za osobe rođene u znaku Bivola, ni dobra a ni loša. Što se tiče karijere, male su šanse za unapređenje. Zbog niske radne efikasnosti koja vas može pratiti, osobe iz vašeg poslovnog okruženja i nadređeni mogli bi  biti skeptični i sumnjičavi kada je vaš rad u pitanju, pa možete očekivati i da vam neće biti mnogo naklonjeni. To se može odraziti i na finansije. Srećom, možete pronaći nove izvore zarade i popraviti situaciju na bolje. Bivoli u vezama ili brakovima treba maksimalno da ulože napore kako bi dodatno učvrstili odnos sa voljenom osobom. Potrudite se da pronađete balans između poslovnih i porodičnih obaveza kako bi održali zadovoljavajuće stanje u vašim partnerskim odnosima. Slobodni pripadnici, iako će imati dovoljno vremena i po koju ljubavnu priliku najverovatnije će ostati nepromenjenog statusa. Očekuje vas solidna zdravstvena slika.

Posao: U 2023. godini možda ćte imati poteškoća da završite zacrtane radne obaveze na vreme zbog niske radne efikasnosti i slabijeg fokusa na konkretne zadate poslovne zadatke. Ovo se može negativno odraziti na poslovno okruženje, pa na vreme počnite da se pripremate i da radite na poboljšanju. Pomoć prijateljski nastrojenih osoba će vam mnogo značiti, pa se ne libite da je zatražite kada naiđete na poteškoće. Očekuje vas dosta službenih putovanja tokom cele godine.

Finansije: Ne očekuje vas uvećanje finansija ove godine. Vodite računa o troškovima, od dnevnih pa do nekih ulaganja. Da sve ne bude baš u lošem svetlu, dodatni izvor zarade mogao bi da vam bude neki hobi ili poslić koji ste se nekada davno zapostavili a koji bi uz malo unapređivanja mogli uspešno da pokrenete ponovo.

Ljubav: U ljubavnom smislu, prosečna godina je pred Bivolima.  Zauzeti i oni u vezama treba da budu posvećeniji  i da se bore da očuvaju stabilne i čvrste osnove svojih veza. Putujte što više zajedno, izlazite što češće na vama draga mesta. Morate u ovoj godini više nego inače da pravite balans između poslovnih obaveza i ljubavne sfere, Slobodnim Bivolima male su šanse da ih neko privuče u 2023. godini, pa je vrlo moguće da će još jednu godinu tragati sa srodnom dušom. To nikako ne treba da vas demotiviše, jer će prilika za upoznavanje i prijatno provedene trenutke svakako biti.

Zdravlje: Budite revnosni kada je zdravlje u pitanju. Idite na rutinske preglede i čuvajte se fizičkih povreda. U svakodnevnom životu negujte pozitivan stav, zdrave životne navike i redovno vežbajte i tako ćete jačati svoj imunitet.

tigar 150x150 1

Tigar

Jedna prosečna godina je pred Tigrovima. Biće i uspona i padova, uz male šanse za ozbiljnije napredovanje u karijeri i pored ogromnog uloženog truda i rada. Što se finansija tiče više ćete trošiti nego što zarađujete, pa bi bilo dobro da smanjite ako je moguće troškove i malo prištedite. Mnogi će pronaći i dodatni izvor zarade kako bi ispeglali finansije. Tigrovi u vezama ili brakovima bi trebali da budu posvećeni svojim izabranicima i uživaju u mirnoj i opuštenoj ljubavnoj atmosferi. Slobodni kao da neće imati vremena i volje da traže srodnu dušu. Uglavnom će biti preokupirani poslom. Oprezni treba da budete kada je zdravlje u pitanju, i na prve simptome bolesti posetite lekara kako biste se na vreme i uspešno oporavili.

Posao: Male su šanse za napredovanje u ovoj godini iako ćete biti savesni i revnosni u obavljanju svog posla. Ništa bolje neće proći ni oni favoriti oko vas, ako je za utehu, stoga ostanite opušteni, nema razloga za zabrinutost i odvojite malo više vremena za lično usavršavanje profesionalnih znanja i veština, koje će vam pomoći da radite mnogo bolje i lakše u budućnosti. Očekuje vas harmoničan odnos sa saradnicima i poslovnim okruženjem, kao i sa nadređenima. Moguć je rad na novom projektu i sa potpuno novim saradnicima, pa će to biti vaša karta za budućnost. Moguće je i da ćete promeniti posao.

Finansije: U 2023. godini, finansije vam možda neće porasti, ali će biti zadovoljavajuće da podmire sve vaše potrebe. Međutim, vaša sklonost nekontrolisanom trošenju može napraviti manje poteškoće, stoga vodite računa posebno o onim svakodnevnim troškovima, ili pronađite način da dodatno zaradite, bićete u prilici.

Ljubav: Za one koji su u braku ili dužim vezama ova godina obećava stabilnost, uz dosta razumevanja i sklonosti obeju strana za kompromisima. Uživajte kada ste zajedno, družite se, putujte, budite tu jedno za drugo. Slobodni predstavnici bi mogli biti u nekoj minus fazi i blago nezainteresovani za suprotan pol. Uglavnom će im fokus biti na poslovnim aktivnostima, pa ukoliko ne pronađu balans između posla i privatnog života mogu i dalje ostati nepromenjenog statusa. Prilika za nova poznanstva će biti, kako preko prijatelja, društvenih mreža ili izlazaka, a od vas zavisi da li ćete kraj godine dočekati sami ili sa drugom polovinom.

Zdravlje: Zdravlje može biti nestabilno ove godine, ali nemojte se plašiti i idite na vreme na preglede ukoliko se ne osećate dobro. Rana dijagnostika značiće i brži oporavak. Na sve načine radite na jačanju svog imuniteta. Takođe, prestanite da ostajete do kasno i dovoljno spavajte; a u međuvremenu odvojite malo vremena za vežbanje i fizičku aktivnost. Vodite računa i o higijeni i hranite se što je moguće zdravije.

zec 150x150 1

Zec

Ova godina neće biti baš naklonjena većini Zečeva, pa bi trebalo da budu oprezni. Obavljajte svoj posao savesno i ne verujte i ne uzdajte se mnogo u druge.

Finansijski možete očekivati uvećane prihode, ali neočekivani izdaci mogu da vas sačekaju, pa smanjite nepotrebne kupovine i malo prištedite. Kada ste neraspoloženi ili ljuti ne prebacujte to na ljubavnu sferu, jer možete udaljiti partnera od sebe. Slobodni Zečevi i pored mnogobrojnih prilika, teško da će uspeti da upoznaju onu pravu osobu na duže. Što se zdravlja tiče upozorenje se odnosi na mogućnosti fizičkih povreda, kao i virusne infekcije.

Posao: Veoma je važno sa kime ćete i na koji način komunicirati u poslovnom okruženju, kome ćete poveravati važne informacije jer možete napraviti lošu procenu i biti prevareni zbog lakomislenosti. Iako vas očekuju brojne poteškoće trudite se da što manje pričate, jer vaše reči mogu biti pogrešno protumačene, pa što više budite posvećeni radu i konkretnim obavezama. Međutim, i uz brojne poteškoće, imaćete dovoljno prilika da se dokažete, pokažete svoja umeća i talente ali i da nadogradite postojeća znanja, što je vrlo bitno.

Finansije: Iako će vam finansije biti stabilne, ili malo uvećane, ne bi trebalo da se opuštate i preterujete sa troškovima, jer vas mogu sačekati neki neočekivani izdaci. Ne uzdajte se u neke investicije ili naplatu iz nekih drugih izvora.

Ljubav: Budite svesni da vezu treba održavati na stabilnim osloncima ma koliko vam nekada ne bilo do priče, druženja, rešavanja problema. Ne dozvolite da vas poslovne obaveze i druge sfere života odvoje od osobe sa kojom ste u braku ili vezi. Veoma je važno da o svojim osećanjima, brigama, problemima razgovarate otvoreno sa osobom do koje vam je stalo, a ne da pravite zidove i da se povlačite u sebe, jer ćete u ljubavi pronaći utehu i razumevanje koje vam je potrebno. Slobodni pripadnici će imati brojne šanse za zaljubljivanje, ali u pogrešne osobe. One koje vrede i koje budu zainteresovani za vas ignorisaćete uglavnom, pa neće biti čudno ako kraj godine dočekate nepromenjenog statusa, što će možda biti i najbolje po vas.

Zdravlje: Budite revnosni kada je zdravlje u pitanju, idite na redovne lekarske preglede, čuvajte se fizičkih povreda i virusnih infekcija. Takođe vodite računa o kvalitetu namirnica koje konzumirate i naravno dovoljno vežbajte.

zmaj 150x150 1

Zmaj

Iako neće biti baš jedna od top godina za Zmajeve, napornim radom, oprezno i sigurno, iako uz brojne opstrukcije od strane konkurencije uspećete sve da završite na vreme i kako treba. Finansijski nećete imati problema jer su mogući i prihodi od dodatnih poslova, Neće to neće biti neki veliki iznosi ali će vama biti i više nego dovoljno. Zmajevi u vezama i brakovima treba da se fokusiraju da svoj intimni život poboljšaju. Slobodni treba da vode računa i dobro procene osobe sa kojima se upoznaju, jer će među njima biti dosta onih materijalistički naklonjenih, stog otvorite širom oči. Vodite računa o svom zdravlju, a posebno o redovnoj i pravilnoj ishrani i kontrolišite impulsivnost.

Posao: Vaši principi i način funkcionisanja možda se neće dopadati nadređenima a to će konkurencija jedva dočekati. Stoga, budite vrlo oprezni, i uradićete više nego odlično svoj deo posla zahvaljujući pre svega svojoj upornosti i preduzimljivosti.  Ukoliko je moguće držite se po strani i ne izbijajte u prvi plan kad god je to moguće, iako ste vi po prirodi lider, kako biste izbegli da gubite vreme objašnjavajući onima manje vrednima svoje postupke. Ono što je posebno važno je da budete oprezni u komunikaciji sa osobama sa kojima sarađujete i nikome ne verujete stopostotno, jer su moguće opstrukcije gde se najmanje nadate. Iako vam neće biti lako, izguraćete sve i sa veoma dobrim rezultatima i pohvalama dočekaćete kraj godine.

Finansije: Očekuje vas stabilna finansijska situacija, uz mogućnost da zaradite i preko nekih drugih poslova. Međutim, bez potrebe se ne treba luksuzirati i razbacivati, a na vama je odluka. Dovoljno je samo da promenite navike za neplanskim, stihijskim trošenjem i biće sve ok.

Ljubav: Da bi održali srećan i stabilan brak, savet je da budete strpljiviji i tolerantniji prema voljenoj osobi u svakodnevnom životu i organizujete neke zajedničke aktivnosti kako bi poboljšali odnose i svoj intimni život. Može dolaziti do nesuglasica oko trivijalnih, svakodnevnih stvari, pa ukoliko ne budete na vreme reagovali može doći i do ozbiljnijih zahlađenja odnosa ili raskida. Oni koji su u dužim vezama mogu da očekuju i sklapanje braka. Slobodni Zmajevi bi trebalo da vode računa sa kime se upoznaju, jer mogu naići na osobe koje su pre svega materijalistički nastrojene, bez ikakvih emotivnih ambicija. Pokušajte da izbegnete veža razočarenja tako što ćete se prethodno detaljnije raspitati o osobi koja vas privlači.

Zdravlje: Nepravilna i neredovna ishrana može vam izazivati stomačne probleme. Takođe bi trebalo da kontrolišete svoj temperament i impulsivnost, budete smireniji, a samim tim će vam i zdravlje biti bolje. Svi problemi se mogu izbeći zdravom ishranom i ukoliko se dovoljno odmarate.

zmija 150x150 1

Zmija

Možda ne baš najbolja ali sasvim solidna godina je pred Zmijama. Iako vas očekuje pojačano angažovanje u sferi posla, nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer ćete sve odraditi na vreme i kako treba. Što se tiče finansija one će biti i više od očekivanog, ali ćete i vi više trošiti, što u suštini i nije tako loše. Oni u brakovima i dužim vezama mogu imati periode nezadovoljstva i turbulencija, ali će zato slobodni da uživaju, jer im ova godina donosi sreću u ljubavi.

Posao: Vrlo dobra radna godina je pred Zmijama. Ne očekuju vas neke bitnije poteškoće, eventualno vam povremeno fokus sa posla mogu odvlačiti neke porodične, privatne stvari. Moguće su i promene poslovnog okruženja, ili mesta gde radite, ali ćete se vi brzo adaptirati i bez problema završiti sve što se od vas očekuje. Generalno, ovo je dobra godina da pokažete sva svoja znanja i kvalitete, a samim tim i rezultati u vidu unapređenja i finansijskih benefita neće izostati. Moguća su češća službena putovanja.

Finansije: Odlična godina je pred vama što se finansija tiče, Pored zarade mogući su i bonusi ili prihodi iz drugih izvora koje budete pokrenuli, izdavanje nekretnina, prodaja… Ipak, ne bi trebalo da se razbacujete novcem.

Ljubav: Za zauzete Zmije ili one u stabilnim, harmoničnim vezama ova godina će biti protkana obostranim razumevanjem i pažnjom.  Putujte, družite se sa dragim osobama, uživajte u svakoj prilici koja vam se bude ukazivala. Ne štedite emocije, poklonite svu moguću pažnju osobi do koje vam je stao i bićete prijatno iznenađeni reakcijama i postupcima druge strane. Problem može biti kod onih neharmoničnih odnosa, gde može doći do ozbiljnijih razmimoilaženja u stavovima i načinu sagledavanja bitnih stvari, što može dovesti čak i do raskida. Slobodnima se smeši nova ljubav. Potrebno je daviše izlazite, budete u što širem krugu ljudi, poznanika, prijatelja i prilika koju dugo čekate će se pojaviti. Uživajte.

Zdravlje:  Zmije tokom ove godine mogu da pate od respiratornih infekcija, stomačnih tegoba ili mogu imati problema sa kožom. Takođe se čuvajte infekcija virusnih i bakterijskih. Vodite računa i o svom mentalnom zdravlju i dovoljno se odmarajte.

konj 150x150 1

Konj

Ovo će biti srećna godina za ljude rođene u godini Konja. Posao će teći zadovoljavajuće, bez nekih problema, a moguće je i povećanje zarade. Čak i ako budete nailazili na poteškoće, budite pribrani i hrabro se suočavajte sa njima. Povoljna je godina i za investiranje, ukoliko ste spremni da prihvatite rizik. Oni u vezama i brakovima, treba da se više potrude da sačuvaju stabilne i čvrste partnerske karike. Slobodni Konji imaće priliku da upoznaju srodnu dušu i započnu ozbiljnu vezu. Zdravlje može biti ugroženo neredovnom i nepravilnom ishranom.

Posao: Imate dobru poslovnu godinu pred vama, gde vas uz mnogo angažovanja očekuje i zasluženo poboljšanje pozicije. Budite što efikasniji, jer vam obaveze mogu oduzimati puno vremena. Zahvaljujući predanom radu i nesebičnom zalaganju, uz sve svoje veštine i znanja, uz dobru komunikaciju sa poslovnim okruženjem, očekuju vas odlični rezultati. Moguće je unapređenje ili rad na novom projektu, što će zahtevati maksimalno angažovanje sa vaše strane. Pronađite načine da poboljšate efikasnost umesto da radite prekovremeno, što može uticati na vaš život u drugim sferama.

Finansije: Finansije će biti i više nego dobre, jer vas očekuje kako uvećanje zarade, tako i dodatni prihodi. Ono na šta treba da obratite pažnju su neočekivani troškovi. Takođe vodite računa da ne budete pokradeni na bilo koji način, kako na javnom mestu tako i pri finansijskim transakcijama.

Ljubav: Konji u brakovima i vezama treba ove godine da ulože više napora i truda kako bi zadržali stabilne i jake emotivne relacije. Budite tolerantni prema osobi koju volite, izbegavajte oštre kritike kako ne bi napravili ozbiljnije komplikacije. Za sreću je potrebno dvoje, pa tako ako se jedno trudi a drugo ne, malo će biti vajde. Slobodni Konji mogu pronaći novu ljubav i započeti romantičnu vezu. Upoznavanje može biti preko prijatelja ili rođaka. Iako niste u tom fazonu, prihvatite poziv, vrlo verovatno je da je to baš osoba o kojoj sanjate i sa kojom biste mogli da ostvarite nezaboravne emotivne trenutke. Uživajte punim srcem jer to i zaslužujete.

Zdravlje: Zdravlje može biti promenljivo. Postoji nekoliko upozorenja. Usled neredovne i nepravilne ishrane, uglavnom zbog prezauzetosti poslom, moguće su stomačne tegobe. Takođe moguće je da zbog manjih poteškoća zbog raznoraznih životnih situacija upadnete u blagu depresiju, pa je savet da razgovarate sa prijateljima, družite se, kako biste izbegli takve oscilacije raspoloženja. Ukoliko radite visokorizične poslove, neophodno je strogo se pridržavati propisa i pravila o bezbednosti na radnom mestu kako bi izbegli povrede

koza 150x150 1

Koza

2023. godina će biti odlična za Koze, posebno na poslovnom planu ali i u finansijskom pogledu. Naporan rad i trud doneće vam značajne finansijske satisfakcije tako da vas očekuje stabilna i veoma uspešna godina. Što se ljubavne sfere tiče oni u brakovima bi trebalo da uživaju sa svojim partnerima dok oni u dužim vezama mogu biti u iskušenju pa bi moglo bi doći do raskida. Slobodni će najverovatnije ostati slobodni do kraja godine. Zdravlje će vas dobro služiti posebno što se fizičke kondicije tiče, manje probleme može vam zadavati povremeno promenljivo raspoloženje.

Posao: Ova godina bi mogla biti jedna od najboljih što se tiče vaše karijere. Vrednim i napornim radom, koristeći svoje veštine i talente doći ćete bez većih problema do ciljeva koje ste sebi postavili za ovu godinu. Brojni predstavnici će za značajan doprinos i na vreme završen posao biti unapređeni, A mnoge očekuje i liderska pozicija. Bitno je napomenuti da vodite računa da vas neke situacije ili lični problemi  ne ometu suviše u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, jer će vam biti potreban maksimalan fokus na ono što radite kako bi moguće greške sveli  na minimum. Sve u svemu u ovoj godini uživaćete u plodovima svog rada koji će vam se itekako isplatiti a koji ste na kraju krajeva i zaslužili.

Finansije: Očekuje vas povoljna finansijska situacija i uvećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu. Problem može nastati ukoliko budete previše trošili na skupocene stvari i luksuzirali se, pa je savet da ipak nešto malo i prištedite. Ne ulažite u projekte visokog rizika, nije povoljan period za to.

Ljubav: Koze u brakovima bi trebalo da budu posvećene dragoj osobi i porodici, uživaju i to će ih ispunjavati srećom i zadovoljstvom. Koristite svaki trenutak i priliku da uživate u zajedničkim aktivnostima i onome što vas zaista ispunjava. Za one koji su u vezama važi upozorenje da ne idu na dva koloseka, jer bi u suprotnom mogli da zakomplikuju odnose, izgube poverenje druge strane, a može doći i do raskida. Slobodni predstavnici će uživati u svom samačkom životu, posvećeni druženju, prijateljima, putovanjima i biće im lepo.

Zdravlje: Ne bi trebalo da imate iole zdravstvenih poteškoća tokom ove godine. Što se tiče fizičke snage bićete u punoj formi, jedino su moguće povremene promene raspoloženja, pa vodite računa da se mentalno ne preopterećujete i da se dovoljno odmarate i družite sa prijateljima.

majmun 150x150 1

Majmun

Ova 2023. godina će po više aspekata biti srećna za osobe rođene u godini Majmuna. Ovo se prvenstveno odnosi na posao i finansije, jer vas očekuje velik iskorak u karijeri i uopšte profesionalnom smislu. Samim tim i finansije će biti iznad proseka. Sve poteškoće ukoliko ih bude bilo rešavajte hladne glave, trezveno, bez nerviranja i uspećete u svemu što započnete. Što se ljubavne sfere tiče zauzeti pripadnici bi trebali da budu pažljiviji i strpljiviji prema svojim voljenim osobama i pokušaju da što više vremena provode zajedno i iskreno razgovaraju o svemu.  Slobodni treba da vode računa da ne budu obmanuti. Što se zdravlja tiče ono neće biti tako loše ukoliko se budete zdravo hranili, izbegavali loše navike i kretanje na nebezbednim mestima.

Posao: Većinu Majmuna očekuje napredovanje u karijeri u ovoj godini. Neće biti lako i svaki početak je težak, ali vaša snalažljivost i inteligentni potezi vrlo brzo će dati rezultate i uspećete da se uhvatite u koštac i sa najtežim izazovima. Uživaćete podršku autoriteta, jer će u vama prepoznati pouzdanog i kvalitetnog saradnika, što će vam doneti i finansijske benefite. Budite vredni, istrajni, ne nervirajte se kada naiđete na probleme, jer ćete vi biti upravo ti koji će efikasno i na vreme otkrivati i ispravljati tuđe greške i rešavati probleme.

Finansije: Kako budete napredovali, logično tako će vam se i finansije uvećavati. Ne računajte na zaradu od ulaganja ili iz drugih prihoda, ove godine zavisiće sve isključivo od vašeg rada. Iako ćete biti zadovoljni na finansijskom planu, nemojte se razbacivati i neumereno trošiti.

Ljubav: Oni koji su u brakovima ili vezama imaće zadatak da više komuniciraju sa svojim partnerima, kako bi predupredili moguće probleme i nesuglasice kojih može biti doduše u manjoj razmeri, ali svakako ako se ignorišu mogu izazvati nepremostive probleme. Savet je da budete strpljivi i pokažete više razumevanja za drugu stranu, provodite više vremena u zajedničkim aktivnostima i jačate vašu vezu. Slobodni predstavnici će imati brojne prilike za nova poznanstva, što preko prijatelja, rođaka, ali i preko društvenih mreža. Upozorenje za vas moglo bi da bude da dobro procenite osobu sa kojom želite bolje upoznavanje, je r su moguće loše procene, pa samim tim i razočarenje. Mnoge koje budete upoznali mogle bi da vas posmatraju samo kroz materijalno, stoga budite oprezni. Mala je verovatnoća da ćete ove godine upoznati osobu svog života, ali ćete imati prilike ako ništa drugo da se provodite, izlazite, družite i nikako vam neće biti dosadno jer možete usput upoznati i dosta novih i dobrih prijatelja.

Zdravlje: Najviše upozorenja što se tiče zdravlja odnosi se na ishranu. Vodite računa o redovnoj i pravilnoj ishrani, negujte zdrave životne navike i izbegavajte kretanje nebezbednim mestima, terenima koje ne poznajete.

petao 150x150 1

Petao

2023. za osobe rođene u godini Petla neće biti baš sjajna. Za sve što budete radili trebaće vam dosta truda i napora. Posao će vam iziskivati najviše vremena i energije, pa je savet da se potrudite da poslovne brige i probleme ne prenosite na ljubavnu sferu i porodicu. Možda nećete biti zadovoljni finansijama, pa će vam biti potrebni dodatni izvori zarade. Zauzeti i u vezama treba da budu posvećeniji svojim voljenim osobama, trude se da što više trenutaka provode zajedno, posebno posle napornih poslovnih obaveza. Slobodni bi trebalo da nastoje da budu što pozitivniji, druže se izlaze i tako možda upoznaju osobu koja će im se dopasti. Hranite se zdravo, jačajte imunitet i redovno vežbajte to su saveti po pitanju zdravlja.

Posao: Ova godina biće izazovna za Petlove na polju karijere. Očekuju vas poteškoće i brojne prepreke, neke ćete lakše i brže, a neke sporije i teže rešavati pa je savet da se u takvim situacijama obratite za pomoć iskusnijim ili starijim saradnicima ili osobama od poverenja. Ne gubite nerve i strpljenje, trudite se da budete staloženi u datim stresnim situacijama i poradite na efikasnosti. Male su šanse za promenu posla ili unapređenje na višu poziciju, ali neće biti smak sveta ako do toga ne dođe u ovoj godini.

Finansije: Finansije neće biti zadovoljavajuće, ali će biti redovne tokom ove godine. Pokušajte da smanjite troškove i ne bacate novac na nepotrebne stvari, a ukoliko vam je u interesu možete pronaći i druge sitnije poslove kao sporedne izvore zarade. Novac čuvajte jer su mogući iznenadni ili neplanirani troškovi.

Ljubav: Nije neka obećavajuća godina ni u ljubavnom smislu. Partner će biti zahtevan a vi ćete ukoliko želite da sačuvate stabilnost i mir, morati da se prilagođavate, pravite kompromise i dosta se trudite. Ne zavisi sve od vas naravno, ali vi učinite sve što je u vašoj moći i ukoliko vam je u interesu da što više izlazite jedno drugom u susret i jačate svoj odnos. Slobodni, koristite prilike koje vam se budu ukazivale, ukoliko imate nameru da upoznate svoju srodnu dušu. Brojni predstavnici će možda zbog poslovnih obaveza prokockati svesno ili nesvesno svoje šanse, ne dozvolite to.

Zdravlje: Solidna situacija će biti na polju zdravlja, bez najave većih problema. Na vreme idite kod lekara ukoliko osetite bilo kakve tegobe. Hranite se zdravo, redovno vežbajte i  mentalno se relaksirajte, tako ćete jačati svoj imunitet.

pas 150x150 1

Pas

Osobama rođenim u godini Psa ova 2023. Godina biće srećna po mnogim aspektima, a posebno na polju posla i finansija. Savet je da se ipak ne opuštate preterano već kontinualno, vredno i predano radite tokom cele godine. Očekuju vas brojne dobre ponude a najbolje i napredovanje. Odlična godina je pred vama i kada su finansije u pitanju. Sa druge strane na ljubavnom planu možete imati poteškoće, pa će vam trebati puno energije i napora da sačuvate potrebnu harmoniju u postojećem odnosu. Nema razloga za zabrinutost kada je zdravlje u pitanju.

Posao: Vrlo je moguće da vas u ovoj godini očekuje napredak u karijeri, a najbolji i najvredniji svojim rezultatima mogu postati lideri u svom poslu. Retko ko se raduje tuđem uspehu, stoga je bitno da budete oprezni kada je konkurencija u pitanju i da se čuvate ljubomornih osoba iz vašeg okruženja koji će na sve načine pokušavati da obezvrede i ospore vaš trud i rezultate. Nemojte se nervirati, upadati u konflikte, držite se svojih prioritetnih zadataka i razloga za brigu neće biti, što će se kroz rezultate i pokazati. U ovoj godini vas očekuje  i više službenih putovanja, nego što je to bilo ranije.

Finansije: 2023. godina vam donosi odlične mogućnosti da zaradite, bilo da je to kroz  povećanje plate, bonusa, bilo da i sporedno odradite neki ortački posao sa prijateljima. Upozorenje se može odnositi na to da ne ulažete u neproverene poslove, akcije, ili pak pozajmljujete novac prijateljima iz prošlosti sa kojima dugo niste u kontaktu ili daljim rođacima.

Ljubav: Oni koji su u brakovima ili dužim vezama mogu imati neslaganja i poteškoće u komunikaciji, pa će im biti potrebno mnogo truda i energije da održe vezu stabilnom i harmoničnom. Biće potrebno da o svemu više razgovarate, pokažete više razumevanja prema voljenoj osobi, ali i da priredite kad kad i neko fino iznenađenje, poklon, i provodite što više vremena zajedno.

Slobodni će imati brojne mogućnosti za upoznaju novu ljubav, bilo preko prijatelja, društvenih mreža, izlazaka jer će imati vrlo bogat i sadržajan društveni život. Pitanje je samo koliko će nova veza potrajati. Kako god da bude neće vam biti dosadno, naprotiv.

Zdravlje: Ove godine ne očekuju vas iole ozbiljni problemi kada je zdravlje u pitanju. Konzumirajte više svežeg voća i povrća, redovno vežbajte i dovoljno se odmarajte. Obratite jedino pažnju na stomačne tegobe ukoliko putujete u inostranstvo, vodite računa šta jedete i pijete.

svinja 150x150 1

Svinja

Godina puna izazova je pred osobama koje su rođene u godini Svinje. Na poslu ćete morati da vodite računa o komunikaciji i odnosim asa saradnicima jer su moguće opstrukcije, podmetačine i razne mahinacije. Finansijski nećete biti najzadovoljniji ali nećete ni biti u mogućnosti i prilici da nešto promenite. Što se zdravlja tiče neće biti loše, jačajte imunitet i budite oprezni u saobraćaju.

Posao: Na poslovnom planu ove godine možete očekivati brojne poteškoće u saradnjama i komunikaciji sa poslovnim saradnicima, jer vas mogu opstruisati u svemu pa će vam trebati mnogo više truda i napora da se dokažete i pokažete svoje kvalitete kojih zaista imate više. Izbegavajte priče rekla-kazala, držite se svog dela posla, budite odgovorni i istrajni u svemu što radite i vaš rad i posvećenost će na kraju doneti rezultate. Trudite se da budete što jasniji i precizniji u dogovorima kako ne bi došlo do pogrešnih tumačenja, a samim tim i potrebe da dokazujete i objašnjavate šta ste hteli a šta pritom mislili da uradite.

Finansije: Što se finansija tiče one će zavisiti isključivo od vašeg učinka i efikasnosti, ali ipak ne očekujte neka značajnija uvećanja zarade. Takođe neće biti mogućnosti za nekim dodatnim izvorima prihoda, što u prevodu znači da ćete morati da funkcionišete u skladu sa onom na ovim našim prostorima čuvenom “protegni se koliko si dugačak”. Ne pozajmljujte novac drugima, a i ne pozjmljujte novac od drugih.

Ljubav: Ukoliko ste u braku ili dužoj vezi ne očekuju vas neki ozbiljniji problemi ove godine. Sitne čarke i nesporazume uglavnom ćete brzo i lako rešavati, tako da vas očekuje jedna mirna i opuštena godina za uživanje u svim onim dobrim stvarima koje partnerski život nosi sa sobom. Slobodni predstavnici bi mogli iako će biti brojnih prilika i novih poznanstava na raznim mestima i društvenim okupljanjima, da upadnu u zamku loše procene osobe koja ih na prvi pogled bude privukla. Savet bi bio da se pre nego što stupite u neku ozbiljniju komunikaciju malo više raspitate o osobi koja vam se dopada, kako biste izbegli potencijalna razočarenja.

Zdravlje: Što se zdravlja tiče trebali bi tokom cele godine da radite na jačanju svog imuniteta, kako bi izbegli ozbiljnije tegobe i komplikacije. Takođe savetuje se oprez u saobraćaju bilo da ste vozač ili pak pešak, i pričuvajte se fizičkih  povreda ukoliko se bavite sportom.