Šta donosi Saturn u Ribama od 07.03. do 25.05.2023.

saturn pisces

Kako Saturn napušta Vodoliju 7. marta 2023. drugi znak za redom gde je bio u svom sedištu, a pre toga je bio u Jarcu, stara pravila se ruše, a nova će nam možda biti teško shvatiti. Saturn će gostovati u Ribama do 25.05.2025. Ribe su poslednji znak Zodijaka, i ovaj tranzit možemo doživeti i  kao kraj jednog ciklusa, jednog dugog putovanja koje je trajalo oko 29 godina..

Na globalnom nivou, može nam doneti promene u religioznim i duhovnim praksama, kao i u našem odnosu prema empatije i saosećanju prema drugima. Posebno će na ispitu biti religija i to hrišćanstvo, što može uneti totalnu zbunjenost. Možda će doći do stvaranja novog modela vere. Takođe, može doći do preispitivanja i transformacije našeg odnosa prema umetnosti, muzici, filmu… Ribe kao vodeni znak  vladaju tečnostima, pa se mogu očekivati problemi  sa pre svega vodom, vodenim saobraćajem, ali nije nemoguće i da neka naftna kriza nastupi. Takođe, Ribe vladaju i medicinom, pa kada je Saturn u tom polju treba skrenuti pažnju na moguće lekarske greške, pogrešne dijagnoze, a takođe moguće je i pronalaženje lekova protiv najtežih bolesti.

Na ličnom planu mogu se javiti osećaji usamljenosti i depresije,  jer Ribe su vladaoci 12. polja horoskopa, a tu su unutrašnji strahovi, fobije. Ne treba napominjati da će se u zavisnosti kroz koje polje vaše natalne karte prolazi tu biti centar dešavanja, fokus vaših razmišljanja, promena i učenja lekcija iz dublje perspektive. Vreme je da se više okrenete sami sebi, svojoj suštini. Sledi nam učenje lekcija na globalnom nivou, trud u svakom pogledu da se dublje shvate neke stvari koje dok je Saturn  prolazio ostalim znacima  nisu bile moguće. Zašto nisu bile moguće? Važno je zapamtiti da Saturn u Ribama pomera naše razumevanje granica fizičkog sveta. Ribe imaju kao niko osećaj neograničenosti, beskonačnih mogućnosi, širok spektar emocija i ogromnu maštu i intuiciju. Saturn pak teži da to ograniči, ali kako ograničiti nešto što je beskonačno? Kada smo nepotrebno ograđeni zidovima ili prezaštićni, može biti oslobađajuće napustiti neke odbrambene bedeme. To može izazvati strah, ali ne treba se bojati. Saturn u Ribama donosi rad na sebi da bi mogli da se suočeni sa svim iskušenjima i strahovima, izađemo produhovljeniji i duboko svesni svega što nas okružuje oslobođeni onoga što nas sputava.

Ovaj tranzit pokrenuće neke kreativne priče koje su do sad bile u nekom zapećku, jer nije bilo smelosti ni da se pomenu. Ribe kao vodeni znak poznate su po svojoj sanjalačkoj i intuitivnoj prirodi, uz Saturnovu disciplinu i naporan rad, mogu nam dati priliku da svoje snove pretvorimo u stvarnost, pod uslovom da smo spremni uložiti trud i suočiti se pre svega sa samim sobom i sopstvenim razmišljanjima i emocijama.

Vreme je za introspekciju, kontemplaciju i preispitivanje naših vrednosti i ciljeva. Potrebno je biti strpljiv i istrajan u svom duhovnom rastu i razvoju, osloboditi se strahova, kako bi iz ove faze izašli snažniji, zreliji i mudriji.