Horoskopski znaci kao studenti – Devica student generacije

students studying

Svako može biti dobar student, ako se dovoljno potrudi! Potrebni su disciplina, rutina i dobra organizacija. Ne kaže se uzalud: ,,Fakultete završavaju uporni, a ne pametni”.

Dosta toga o navikama i životu jednog studenta se može videti na osnovu njihovog horoskopskog znaka. Evo koji znaci su se pokazali kao dobri studenti, a kojima fakultet ide malo teže.

 

Ovan

Ovan uvek ima visoke ambicije, od kojih je novac prioritet. Ako smatra da će mu visoko obrazovanje doneti uspeh o kojem mašta, naravno da će dati sve od sebe da završi faks.

Sa druge strane, ma kolika bila njegova ambicija, neće provoditi sate uz knjigu. Teži i da se pored školskih obaveza opusti uz trening, žurke, druženje… Ovan je inteligentan znak, poseduje ,,uličnu pamet” koja uvek dobro dođe tokom studiranja.

 

Bik

Fakulteti su jako teški, a Bik je pomalo lenj, pa mu se i ne dopada ideja da se muči sa učenjem još četiri godine. Ako se ipak odluči za faks, neretko će gledati kako da položi ispit na lakši način, možda preko ,,bubice”, da prepiše od kolege pored njega ili da čeka da se profesor smiluje i postavi mu neko lakše pitanje.

Vole da uče u društvu, jer će se uvek naći neko ko će im uprostiti gradivo i pomoći im da lakše shvate lekcije.

 

Blizanci

Glavni brbljivac na predavanju, organizator studenstskih žurki, glavni zabavljač na brucošijadama. Blizanac zna sve i svakog, ima informacije koje nema ni studentska služba.

Često i rade dok studiraju, naravno, to nije neki tamo dosadni posao preko studentske zadruge, već preprodaja stvari, internet preduzetnički poslovi i laka zarada.

Fakultet završava na sreću i šarm, osim ako ne prekine studije, jer je napravio neki dobar biznis ili našao posao koji mu odgovara.

 

Rak

Za razliku od Blizanaca, Rakovi se teže sprijateljuju kad dođu na fakultet. Zato bi bilo dobro da su u grupi sa nekim starim poznanicima, rođacima ili prijateljima iz srednje škole. Uglavnom se drže ekipe finih studenata, koji sve daju u roku, redovno uče i ne prave žurke po studenjaku.

Dobar je student. Ženski Rakovi jedino mogu prekinuti studije, ako odluče da se udaju jer su pronašli ljubav svog života.

 

Lav

Ako je u pitanju momak, on je sportski tip, doneo je svom timu mnogo poena, vole ga i muškarci i žene.

Ukoliko se radi o studentkinji Lavici, to je najpopularnija devojka na faksu, oko nje uvek čopor drugarica, ali se zna ko je glavni. Iako ne privlači pažnju na sebe skandalima, svi gledaju u nju, kopiraju njen modni stil.

Generalno, Lavovi su dobri studenti, ne baš najbolji, ali među boljima svakako.

 

Devica

Radi se o osobama koje su vrlo vredne, ali Device često umeju da budu i nervozni studenti. Uče non stop, plaše se loših rezultata, brinu da li će isporučiti svoj rad na vreme, uvek su pod stresom. Nemaju vremena za žurke i provod, jer mora da se uči. Sve se na kraju isplati jer Devica obično bude među najboljima, ako ne i đak generacije.

Savetuje im se da u svoj gusti raspored ubace i malo provoda, period studiranja treba iskoristiti i za druženje, kako bi ste sa fakulteta izašli bogatiji, ne samo za znanje, već i za nezaboravne uspomene i dobre prijatelje.

 

Vaga

Za Vage možemo reći da su najbolji primer jednog studenta. Ali ne zbog proseka!

Vaga će uvek naći pravu meru između učenja i studentskog provoda, dobro se slaže sa svima, ako postoji osoba koja ima razlog da ne gotivi jednu Vagu, onda je sigurno problem u toj osobi. Vaga ima vreme za učenje i vreme za vanškolske aktivnosti.

Uvek je u šarenolikom društvu, često i aktivna u studentskim organizacijama koje imaju humani karakter.

 

Škorpija

Ovo je ona fatalna studentkinja ili student na koje se svi potajno lože. Pomalo misteriozna osoba, o kojoj se ne zna puno. Kruže razne glasine, a ona se drži kruga svojih proverenih prijatelja. Možete da se družite sa njom jedino ako vam ona to dozvoli.

Dobri su studenti, ne zabušavaju kada je učenje u pitanju, ali nisu ni bubalice.

 

Strelac

Strelčevi vole da uče u društvu, nije problem ni da se ekipa skupi kod njega kući. Uvek je u organizaciji izleta, putovanja, žurki, studentskih ekskurzija. Nije baš da mu je ovo prioritet, ali ako primeti da dugo nije bilo nekih zabavnih dešavanja, rado će ih organizovati.

Završavaju uspešno fakultete, ali bez preterane brige, ako padne kolokviju, zna da uvek ima novi rok, pa će se nekad i izvući.

 

Jarac

Miljenik profesora, student za primer, sve ispite daje u roku, redovan na svim predavanjima i vežbama. Nemojte se čuditi ako mu odmah nakon diplomiranja ponude mesto asistenta.

Jarac je ambiciozan i već tokom studiranja stvara veze kod profesora i ljudi iz struke, odaje utisak ozbiljne, zrele osobe, što i jeste.

 

Vodolija

Ovo je onaj kolega koji je uvek korak ispred svih kada je tehnologija u pitanju. Kod njega dolazite da vam pogleda zašto vam baguje lap-top, da vam instalira programe, predloži koji telefon da kupite. Uvek raspoložen za igranje igrica po celu noć, zbog čega ćete ga videti kako drema na predavanjima.

A učenje..? To će odraditi ako se iskombinuje. Vodolija ne može ni neke banalnije stvari da odradi na silu, a kamoli da uči.

 

Riba

Ako vidite osobu da plače u sred hola zbog toga što je dobila osmicu, verovatno se radi o nekom ko je rođen u znaku Ribe. Iako nisu preterano ambiciozne, Ribe svaki neuspeh teško doživljavaju.

Inače su uzorni studenti i dobre kolege. Slobodno ih zamolite za skriptu ili pomoć prilikom učenja, čak će vam dozvoliti i da prepišete od njih na ispitu.