Horoskop i muzika! Šta koji znak voli da sluša?

music concert

Tvrđi zvuk ili lagani pop? Turbo folk ili klasična muzika? Svaki horoskopski znak ponaosob ima neke svoje lične afinitete kada su melodije u pitanju.

Evo šta koji znak voli da sluša, a kakve tonove izbegava.

 

Ovan

Roker u duši, Ovan je jugonostalgičan kada je muzika u pitanju. Uživa slušajući bendove poput Smaka, Yu Grupe, Električnog orgazma, a i moderni rok bendovi mogu da prođu. Naravno i strana muzika istog žanra dolazi u obzir.

Ceni pre svega dobre gitariste. Nije im strano ni da slušaju tvrđi zvuk poput pank muzike, hevi metala i drugo.

Omiljenu muziku često prenosi i na svoj životni stil, videćete ga kako nosi ,,Metalikine” majice. Na svom automobilu ili uređajima ima izlepljene stikere svog omiljenog benda.

 

Bik

Kao ljibitelj hedonizma, Bik voli kafanu, dobru klopu, piće i dobro društvo. Sve to mora da se upotpuni i sa pravom kafanskom muzikom. Starogradska ili narodna, nije bitno. Bik voli da ga stih pogodi pravo u srce. Čak i sam zapeva, onako iz duše, kao pravi boem. Ne štedi kada dođe red da se muzičarima da bakšiš.

Svaka pesma koja govori o nekim životnim iskustvima i lekcijama je draga jednom Biku. Ne voli novokomponovanu muziku.

 

Blizanci

Slušaju sve i svašta, od Silvane do Nirvane, često nemaju ni neki određeni žanr koji im se dopada. Bliznaci će su svakoj vrsti muzike pronaći nešto zanimljivo.

Ljubitelji su i novog zvuka, lako se prilagođavaju na moderne tonove. Bitno je da je muzika vesela, da pravi dobru atmosferu i da ih oraspoloži kad su tužni.

 

Rak

Ljubitelji su pop zvuka i balada, sa emotivnim tekstovima koji ih sećaju na neke lepe trenutke. Rak voli izvođače, kao što su Željko Vasić, Aleksandra Radović, Leksington bend, Adel, Šade, Selin Dion i slično.

Rado sluša muziku, ne samo kada izađe u grad, već i kod kuće dok obavlja svakodnevne poslove. Muzika ih opušta i zaista uživaju slušajući svoj omiljeni bend.

 

Lav

Muzika mu najviše prija kada je na plesom podijumu. Veseli ritam ih pokreće, pogotovo dok igraju tik ispod disko kugle, a ceo klub gleda u njih. U obzir mogu da dođu i sporije pesme, ali ako šire pozitivne vibracije, nalik na numeru ,,We are the champions“, grupe Kvin.

Lav voli brzu muziku, ritmove uz koje manekenke šetaju modnom pistom i koji podižu samopouzdanje. Prijaju mu dramatični tonovi, koji kanališu njihovu ogromnu energiju.

 

Devica

Evo znaka koji voli klasičnu i ozbiljniju muziku. Kao neko čiji mozak radi dvesta na sat, Devici je potrebno malo opuštanja s vremena na vreme. Kada odluči da se releksira, Devica odlsluša valcer ili nešto slično. Ako je u mogućnosti da sluša muziku na gramofonskoj ploči, utisak će biti još bolji.

Devica je generalno ljubitelj instrumentala, ne mora da se čuje pevač, niti da pesma ima neki tekst. Samo da ne budu jaki tonovi, već nešto umirujuće.

 

Vaga

Baš kao i ostali vazdušni znaci, i Vaga je prilagodljiva što se tiče muzike. Generalno voli vesele tonove, ali sluša svašta kada je reč o muzici. Tokom dana na poslu, slušaće neku pristojnu muziku, neće imati problem ni da kolege same izaberu radio stanicu.

Uveče kad izađe u klub, poglednako uživa i u dobrom rejvu, ali i u kičastom folku. Vaga pronalazi balans u svemu, pa i kada je reč o muzičkom ukusu.

 

Škorpija

Seksi muzika, idealna za striptiz je ono što Škorpija najviše voli. Inače nema previše afiniteta prema muzici, niti je probirljiva.

Bitno je da muzika bude pristojna, da ne budu neke teške melodije, obično sluša ono što je trenutno aktuelno. Džez joj je jako primamljiv, zvuci saksofona ili nešto slično što odliše senzualnošću. U obzir može doći i RnB.

 

Strelac

Evo još jednog prilagodljivog znaka kada je reč o muzici. Strelac će dopustiti svom društvu da sami odaberu muziku koja će se slušati na nekom skupu, samo ako je dobra atmosfera.

Inače, kada sam bira, njegov izbor su jače melodije, kao što su rok ili pank, nema ništa ni protiv dobre tehno meloije. I hip-hop može doći u obzir.

 

Jarac

Jarac sluša ,,muziku svoje mladosti“, uglavnom ono što se slušalo dok je bio u srednjoj školi ili na fakultetu. Sve što je došlo nakon tog perioda ga smara, ne vidi nikakvu lepotu u toj vrsti muzike, ne kapira šta mlađe generacije vide u tome. Jednom rečju teško će se prilagoditi modernoj muzici.

Preferira i evergrin muziku, jedan Jarac voli da sluša Bitlse, Lea Martina, stare pesme Zdravka Čolića.

 

Vodolija

Najviše vole kada se muzika kombinuje sa modernom tehnologijom, pa ih privlači elektronska muzika. Veliki broj uspešnih di-džejeva su rođeni u ovom znaku: Armand Van Helden, Minesota, Panjabi MC, Bassnectar, kao i član Daft Panka Guy-Manuel De Homem Christo. Vodolija preferira rejv, progresiv tehno muziku, remikse poznatih pesama…

Osobe rođene u znaku Vodolije su jako muzikalne, muzika im je često i zanimanje. Ako nisu u prilici da žive od toga, onda je pretvaraju u hobi kojem posvećuju jako puno vremena.

 

Riba

I Ribe su ljubitelji nežnih klasičnih tonova, rado odlaze na koncerte ozbiljne muzike, opere, vole da slušaju zvuk klavira. Muzika za jednu Ribu nije samo puka zabava, oni zaista osećaju emociju muzičara, kapiraju šta je kompozitor osećao u trenutku dok je pisao kompoziciju.

Obožavaju emotivne pesme koje ,,imaju dušu“, dosta obraćaju pažnju na reči, vole da ih pesma odvede u neki zanos. Najviše vole kombinaciju muzike i pesništva, zato se mnogo osoba rođenih u znaku Ribe nalazi među obožavaocima Arsena Dedića i Đorđa Balaševića.