Blizanci i ostali horoskopski znaci – slaganje

blizanci sinastrija

BLIZANCI – OVAN 

Posao: Sjajne predispozicije za profesionalne uspehe imaju ovakvi poslovni saradnici, naročito ako postoji prirodni autoritet – najčešće Ovnova koji su po godinama stariji od mladih učenika rođenih u znaku Blizanaca. Komunikativnost i brzina razmišljanja i donošenja zaključaka tipičnih Blizanaca, uglavnom odgovaraju ovnovskoj liderskoj prirodi, ali pod uslovom da blizanačke karakteristike promenljivosti i nestabilnosti drže pod kontrolom. Iako energetski mogu da isprate tempo, Blizanci su ti koji najčešće prekidaju saradnju, jer zaziru od strogoće i beskompromisnosti Ovnova. Drugarstva i prijateljstva mogu funkcionisati, mada površno, od situacije do situacije, bez kontinuiteta.

Ljubav: Partnerski odnosi mogu biti na veoma visokom nivou, posebno ako su bazirani na hemiji i strasti, gde suštinski deluju inspirativno jedni na druge. Za kvalitetne ljubavne priče na duži period problem su ovnovska posesivnost sa jedne, i sa druge strane blizanačka nemirna priroda. Zbog toga su neformalne veze pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa kud i kamo češće i funkcionalnije, jer obe strane imaju dovoljno neophodnog prostora za sebe. Na drugoj strani akteri ovakvih ljubavnih veza doživljavaju česte prekide i ponovna obnavljanja pokidanih emotivnih struna, što suštinski, pre ili kasnije umori obe strane.

 

BLIZANCI – BIK 

Posao: Ova kombinacija ne pripada grupi praktičnijih i realno dugo održivih u sferi profesionalnih delatnosti. Prvo, energije nisu najkompatibilnije, drugo, način fizičkog funkcionisanja bitno se razlikuje, a treće, mentalni sklopovi nalaze se na krajnjim granicama ove skale. U realnom životu energije se koliko toliko mogu uskladiti, mada teško i potpuno sinhronizovati, način odrađivanja obaveza takođe može biti doveden do granica korektnosti, dok je najveći problem da Bikovi i Blizanci usklade svoje životne stavove, odnosno da približe krutu realnost i promenljivu ptičiju perspektivu. Zbog toga, drugarske veze se najčešće svode na kratkoročne projekte i zajedničke ciljeve.

Ljubav: Na polju emotivno – ljubavnih odnosa nema mnogo primera kvalitetnih veza ova dva znaka. Suštinski, Bikovima nikako ne odgovaraju brze i neočekivane promene raspoloženja Blizanaca, dok predstavnike ovog vazdušnog znaka olako iznerviraju insistiranje na ponavljanju već poznatih stvari, i monotonost ljubavnih relacija. Sve prethodno pomenute razlike veće probleme predstavljaju pripadnicima mlađih generacija, dok oni nešto stariji i životno iskusniji imaju solidne šanse da pronađu kompromisni model. Doduše i kada se takav model pronađe nije ga lako održavati u funkcionalnom smislu, pa su česte oscilacije pratioci ovakvih partnerskih veza.

 

BLIZANCI – BLIZANCI 

Posao: Kad god je priča o udruživanja osoba rođenih u vazdušnim znacima u pitanju, onda je možemo podeliti u dva potpuno odvojena dela. Jedan se odnosi na mentalni sklop i način razmišljanja, a drugi na fizičko funkcionisanje i metode korišćenja energetskih resursa. Posmatrano na taj način dve osobe rođene u Blizancima, znaku vazdušne, promenljive prirode, mogu veoma dobro profesionalno sarađivati na vrlo visokom nivou razumevanja ideja i sagledavanja stvari iz perspektive – odozgo, sa nekog uzvišenja. Međutim, problemi nastaju zbog rasipanja energije i nedostatka kontinuiteta, ukoliko se u sve ne umeša treća osoba koja treba da bude vezivno tkivo.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi, u ovakvim vezama ne mali broj puta upliće se neka treća osoba, ako ništa drugo makar da bude alibi za ishitrene odluke. Naravno da su mogući i kvalitetni emotivno – ljubavni odnosi između dve osobe koje pripadaju znaku Blizanaca, ali uz maksimalnu slobodu i osećaj nezavisnosti, koliko je izvodljivo u bilo kojoj vezi formalnog tipa. Iz svega navedenog proizilazi logičan zaključak da lakše i bolje funkcionišu partnerske veze ovakvog tipa bez naglašenih obaveza i vrlo su česte kod mlađe populacije, gde je inače i prirodnije da zaljubljenost brže dođe ali i prođe. Pripadnici starijih generacija sve mogu oplemeniti kvalitetnom komunikacijom.

 

BLIZANCI – RAK 

Posao: Tako blizu a u stvarnom, realnom životu tako daleko. Dva susedna znaka Zodijaka imaju veoma malo dodirnih tačaka koje je suštinski veoma teško spojiti u praktični ortakluk. Zbog toga profesionalna saradnja pripadnika ovih znakova nikada nije laka i jednostavna. Potpuno suprotne životne filozofije, blizanačka odozgo, sa visine, a rakovska odozdo, sa dna vodene površine, mogu ostvariti kakvu takvu održivu poslovnu saradnju uz poštovanje različitosti, ali u okviru nekog tima, gde je treća osoba nosilac realnog povezivanja. Praksa pokazuje da u sličnom scenariju timskog rada sve izgleda solidno, dok su u svim ostalim varijantama individualne razlike prevelike.

Ljubav: Mnogo praktičnije nije ni u sferi ljubavi, mada se ovde neophodni kompromisi nekako lakše prave. Osnovni razlog za to je startno neracionalno sagledavanje ljubavi i partnerskih odnosa, doduše svako na svoj način. Blizanačkoj kombinatorici i koketnoj prirodi dođe kao makar kratkotrajni melem za dušu rakovska sentimentalnost, dok Rakovima itekako bude od koristi upliv i aktiviranje glave i racija, kada se izgube u ljubavnim dubinama. Međutim da bi sve imalo životno praktičnog smisla neophodno je da postoji respekt i poštovanje za stavove druge strane, jer u suprotnom dolazi do čestih svađa i verbalnih diskusija, gde padne i poneka uvredljiva reč.

 

BLIZANCI – LAV 

Posao: Svakako jedna od lepših, i u praksi često vidljiva profesionalna kombinacija. Vazduh i vatra su dva kompatibilna elementa, pa tipični predstavnici ovih astroloških sazvežđa imaju više elemenata za široku poslovnu saradnju. Doduše uz dva bitna uslova. Prvi se odnosi na osećaj slobode osoba rođenih u znaku Blizanaca i mozganja bez grubog nadzora, dok se podrazumeva prirodna liderska pozicija Lavova, čiji se autoritet ne dovodi u pitanje. I sve dok se granice ovog balansa poštuju, eto odlične kombinacije za vredne profesionalne rezultate, potencijalno izuzetno visokih dometa. Dakle, samo fleksibilna I široka poslovna timska saradnja ima smisla.

Ljubav: Iako na prvi pogled izgleda da bi udruživanje u sferi ljubavi moglo da bude još harmoničnije i lepše, u praksi nije baš tako. Istina, između pripadnika ovih znakova postoji snažan energetski naboj, često prožet jakom erotikom, pa su neformalne veze bazirane na tome veoma česte. Međutim, u formalnim vezama, naročito na duži period, javljaju se problemi između lavovskog ega i blizanačke nezavisne prirode. Doduše životno iskustvo obe strane može biti od velike koristi u nameri da se pre svega iskontrolišu lična ekstremna očekivanja, a onda i da se potraže kompromisni modeli zajedničkog bivstvovanja, bez velike drame i čestih oscilacija.

 

BLIZANCI – DEVICA 

Posao: Nema ništa lako u potencijalnoj profesionalnoj saradnji osoba rođenih u astrološkim znacima vazduha i zemlje. Potrebno je mnogo usklađivanja, životne filozofije, načina i tempa rada, brzine odlučivanja. Međutim, između Blizanaca i Device postoji čitav segment dodirnih tačaka, odnosno polje gde je moguće pokušati napraviti solidnu, održivu saradnju. Reč je o komunikaciji i planiranju, gde ih uprkos početnim razlikama, spaja Merkur, zajednički vladalac oba astrološka znaka. Dakle, saradnja na intelektualnom visokom nivou je vrlo izvodljiva, pa čak i na bazi drugarsko – prijateljskih odnosa, funkcionisanje može da bude pristojno i kvalitetno.

Ljubav: Nedostatak adekvatne komunikacije je veliki problem u brojnim emotivno – ljubavnim vezama, ali je upravo potenciranje Merkura najveća zamka za partnerski odnos tipičnih predstavnika Blizanaca i Device. Tačnije, i jedna i druga strana pokušavaju da nadmudrivanjem nametnu svoje želje i potrebe, pa se sve vrlo često razvodni i pretvori u beskonačno pričanje i objašnjavanje, sa malo konkretnih akcija. Za opstanak ovakvih partnerskih veza, ključno je da se fokus pomeri od glave i racija ka srcu i spontanim osećanjima. Mladalački poleti energija ovde idu u prilog i jednoj i drugoj strani, a kako godine prolaze tako i kombinatorika postaje zaprška u svakoj čorbi.

 

BLIZANCI – VAGA 

Posao: Evo jedne vrlo interesantne i nadasve originalne astrološke kombinacije, koja se bazira na duhovno – intelektualnom nivou. Ponaosob, za predstavnike oba znaka, realnost i praktičnost nisu jače strane, pa su zbog toga problematični poslovi i profesionalna saradnja gde je to dominantno. Ali na drugoj strani, delatnosti u kojima do izražaja dolaze intelekt, obrazovanje, komunikacija, duhovnost, talenat, jesu izuzetno plodno tlo da Blizanci i Vage blistaju, kao tim koji se odlično nadopunjuje. U svakodnevnom praktičnom životu neophodna je veza sa realnošću, pa je ovakvom profesionalnom tandemu korisna saradnja sa osobama koje su na zemlji sa obe noge.

Ljubav: Sve ovo prethodno navedeno predstavlja solidnu osnovu i za finu komunikaciju i razumevanje na polju emotivno – ljubavnih odnosa, praktično od prvih koraka upoznavanja, pa do pretposlednje faze pre najkonkretnije realizacije. Taj poslednji korak je najproblematičniji, jer predstavnici oba znaka, svako na svoj način muku muče sa okončanjem procesa razmišljanja, odnosno donošenjem odluka i na kraju preuzimanjem odgovornosti. Ljubavna loptica se prebacuje sa jedne na drugu stranu, pa ko duže izdrži. U emotivnim vezama ovog tipa godine ne predstavljaju bitnu stavku, pa tako imamo česte slučajeve gde je jedna strana starija (ili mlađa) desetak i više godina.

 

BLIZANCI – ŠKORPIJA 

Posao: Ako posmatramo iz ugla fundamentalnih energetskih resursa, ovo je jedna od kombinacija sa ponajviše suprotnosti. Počev od tipične blizanačke brzine, nestalnosti i povremene površnosti, pa do škorpionskog dubinskog, filozofskog sagledavanja života i potpune predanosti onome što ih interesuje. Ovakve profesionalne kombinacije su vrlo živopisne i prožete permanentnom mentalnom borbom, iz koje ipak mogu nastati dobri poslovni rezultati, pre svega od opšteg značaja. Za kvalitetne i trajne drugarsko – prijateljske relacije ima materijala samo za dozirane, povremene zajedničke aktivnosti, dok su međusobne verbalne čarke česte i veoma oštre.

Ljubav: Bez obzira iz kog ugla posmatramo ponajmanje harmoničnog materijala ima za harmoničan život u sferi ljubavi. Blizanci i Škorpije se praktično nalaze na suprotnim krajevima ljubavne skale, bilo da je reč o shvatanju pojma ljubavi, ili da su u pitanju partnerski odnosi. Strasti može biti čak iznad proseka, ali osnovni problem održivosti ovakvog ljubavnog sistema nalazi se u (ne)potpunom predavanju, i različitom shvatanju kontinuiteta zajedničkog funkcionisanja. Blizanačke česte promene raspoloženja i prioriteta na polju emotivno – ljubavnih relacija nikako ne pogoduju tipičnim škorpionskim željama i potrebama za međusobnim povezivanjem na svim nivoima.

 

BLIZANCI – STRELAC 

Posao: Kao i ostale astrološke kombinacije dva znaka koja se nalaze u opoziciji, tačnije jedan nasuprot drugog, i ovde je reč o potencijalno dobroj saradnji, kako na profesionalnom, tako i na planu privatnosti. Ipak postoje vidljive razlike u načinu funkcionisanja eventualne saradnje. Što se tiče posla ovakvi tandemi su prilično efikasni, pa bez obzira što izgleda da svako vuče na svoju stranu, na kraju stižu do zajedničkih ciljeva, doduše svako na svoj način. Suštinski, nemaju mnogo izraženih tačaka direktnog suprotstavljanja, i vrlo često se dešava da prijateljska druženja Blizanaca i Strelčeva traju decenijama, mada valja naglasiti uz povremene prekide i pauze.

Ljubav: Posebna priča je vezana za sferu ljubavi, gde predstavnici ova dva znaka u stvari predstavljaju konture idealne partnerske slike. Bezmalo sve ono što Blizancima treba – osećaj slobode, nenametljivo praćenje druge strane, komunikacija bez mnogo velikih reči i teških tema, Strelčevi mogu ispratiti, uz naglasak na samostalnosti. Tu se nalazi i najslabija karika ovakve ljubavne veze – preveliko soliranje, stavljanje sebe u prvi plan. Prevedeno na praktičan jezik životne svakodnevnice, odricanje od makar jednog dela slobodnih solo varijanti i stavljanje sebe u drugu plan u odnosu na partnersku stranu, jeste preduslov da ovakva veza opstane na duži period.

 

BLIZANCI – JARAC 

Posao: Za razliku od nekih drugih kombinacija vazdušnih i zemljanih znakova, gde se neke suprotnosti mogu makar malo iskoristiti za zajedničke ciljeve, ovde je u pitanju jedan od najteže spojivih timova. Osim brojnih razlika u: razmišljanju, primarnom sagledavanju i tumačenju životnih okolnosti, brzini i načinu fizičkog funkcionisanja, najmanje dodirnih tačaka ima na polju osnovnih principa. Istine radi, tu su Blizanci i Jarčevi kao mali neprijatelji, jedni drugima najveći i najžešći kritičari. Zbog toga ni poslovni ni drugarsko prijateljski timovi nisu naročito funkcionalni, a kako tako mogu delovati prihvatljivo samo uz izbegavanje kritika i osuda druge strane.

Ljubav: Šta reći za blizanačko – jarčevsku ljubavnu kombinaciju, sem ne istaći da je u pitanju prava mala katastrofa. Doduše, nije nemoguće pronaći sitne, male delove pojedinih sfera preklapanja, ali i kada se pronađu, održivost primarno zavisi od spremnosti za pravljenje kompromisa obe strane. Predstavnici Blizanaca kako tako prave kompromise, mada nisu stabilni, dok je za tipične Jarčeve to jedan od najtežih zadataka u životu. Ipak, sve se može postići, makar na nivou donje granice održivosti, posebno ako se ova emotivno – ljubavna priča događa u zrelijim godinama, koje daju šire mogućnosti da se preko potrebna rutina primeni na obostrano zadovoljavajući način.

 

BLIZANCI – VODOLIJA 

Posao: Pripadnici dva vazdušna znaka zodijačnog kruga, skloni najvećim mogućim oscilacijama, kako na polju radne, tako i u sferi mentalne energije, po logici stvari imaju dosta dodirnih tačaka na papiru, ali u praksi to nije garant uspešne i funkcionalne saradnje. I zaista, praktično da nema profesionalnih delatnosti gde Blizanci i Vodolije ne mogu pronaći minimum zajedničkih interesa, uglavnom baziranih na originalnim futurističkim idejama i specifičnoj komunikaciji. Ali problemi mogu nastati zbog nedostatka kontinuiteta, pa je za uspešnost ovakve saradnje, bilo profesionalne bilo drugarsko – prijateljske na duže staze, potreban treći faktor stabilnosti.

Ljubav: Komunikacija na vazdušnom nivou dobra je osnova za prijateljska druženja, ali najspecifičniji je svakako ljubavni odnos pripadnika ova dva znaka. Sa jedne strane po prirodi stvari neformalne veze, bez stega tradicionalnog i klasičnog poimanja ljubavi jesu interesantne i prepune raznih dogodovština, koje najčešće nemaju težinu i značaj da se obe strane odreknu drugih, paralelnih interesovanja. Uz ovakav, prećutno postignut neformalni dogovor, blizanačko – vodolijska ljubavna veza doživljava dosta uspona i padova, ali za divno čudo opstaje sve dok se bar jedna strana ne odluči na bacanje sidra u jednu sigurnu luku, odnosno da prednost mirnijem partnerskom životu.

 

BLIZANCI – RIBE 

Posao: Kada bi se pravila rang lista praktičnosti i funkcionalnosti profesionalne saradnje, ova kombinacija bi najverovatnije bila pri vrhu u negativnom kontekstu. Od najtipičnijih predstavnika sazvežđa Blizanaca, sve se može očekivati da poprave ili koriguju, u manjoj ili većoj meri, ali da budu praktični – to je prava utopija. Na drugoj strani, osobe rođene u znaku Riba, mogu biti vrlo bitan šraf praktične poslovne mašine, ali udruženi u odgovarajuću ekipu. Zbog svega navedenog, ovakav profesionalni tandem nije lako ni oformiti, a još ga je teže održati. Izuzev određenih specifičnih situacija, ni drugarsko – prijateljski odnosi nisu održivi na duže staze.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi, pripadnici ovih sazvežđa mogu pronaći par dodirnih tačaka za kratkotrajna uživanja, prepuštajući se trenucima zanosa i raznih detalja opčinjenosti. Ali, opet zbog nedostatka praktičnih elemenata, kada sve zasene iščile, suočavanje sa ljubavnom realnošću veoma teško podnose obe strane. Tipična blizanačka priroda nekako se izvuče iz situacije nerealnih emotivno – ljubavnih odnosa, najčešće naglim prekidima, dok se najtipičniji pripadnici sazvežđa Riba znatno duže muče tražeći spasonosni izlaz. Suštinski, jedna strana teško može praktično pomoći drugoj, pa su vrlo retki primeri gde ovakve kombinacije imaju duži vek.