Vaš horoskopski znak otkriva koliko ste kreativni!

creativity

Umetnik može biti bilo koji horoskopski znak, s tim što su neki znaci po prirodi kreativniji od drugih.

Recimo, zemljani znaci su prizemni i realni, sve rade po pravilima i ne ostavljaju mnogo mesta maštanju. Dok su vazdušni znaci uvek negde u oblacima, zamišljaju svet lepšim, pa onda svoje ideje izražavaju kroz kreativnost i umetnost.

Ali hajde da proanaliziramo svaki znak ponaosob i vidimo koliko je ko kreativan.

 

Ovan

Ovnovi nisu kreativni. Ovaj znak je, pre svega praktičan, voli da stiče materijalno i skoncentrisan je u tom pravcu. Drugo, za umetnost i kreativnost treba vremena i strpljenja, što Ovnu ne ide na ruku. Oni vole sve da završe odmah i sada.

Ipak, imućni Ovnovi su ponekad finansijeri umetnicima i podržavaju novčano kreativnost drugih, ako smatraju da je umetnik vredan podrške.

 

Bik

Ni Bikovi nemaju previše sklonosti ka kreativnosti, ali umeju da prepoznaju lepotu kad je vide. Bikovima vlada Venera koja im daje osećaj za lepo.

Dalje, umetnost i kreativnost su nekada poslovi na kojima je potrebno vredno raditi, a jednom Biku je isuviše mrsko da se iscima da bi nešto stvorio.

 

Blizanci

Veoma su kreativni, ponekad prelaze i u ekscentričnost. Vole da stvaraju šarena dela, raznih boja, mogu biti čak i naklonjeni kiču. Snalaze se i kada je pisanje u pitanju.

Ponekad biti umetnik znači biti osuđen na večito siromaštvo. To nikako nije slučaj sa Blizancima. Ovo je znak koji može biti i dobar umetnik, ali i trgovac. Prodaće vam svoju sliku i ubediti vas da je bolji od Van Goga.

 

Rak

Kao emotivac, Rak je umetnička duša. Psiholozi čak i ohrabruju Rakove da se bave kreativnim poslovima, kako bi se na taj način oslobodili teških emocija. Naročito kada su tužni i melaholični.

Rakovi su česti konzumenti umetnosti, čak i kad im to nije ni profesija, ni hobi. Samo je pitanje šta ih interesuje. Da li je to slikarstvo i vajarstvo ili poezija i proza.

 

Lav

Ovaj horoskopski znak donekle ima sklonost ka kreativnosti. Na primer Lavovi su poznati šoumeni i glumci. U tom smislu mogu biti kreativni, lako će osmisliti performans koji će zadiviti njihovu publiku.

Njihova kreativnost dolazi do izražaja i kada je odeća u pitanju. Zato imamo i dosta Lavova koji su trendseteri. Koko Šanel je bila Lav u horoskopu, a znamo koliko je njena kreativnost ostavila traga u svetu mode.

 

Devica

Razume se u umetnost, ali je ne praktikuje. Devica će vam rado objasniti zašto je koji slikar poseban, dosta su načitane kada je reč o književnosti, naslušane kada je muzika u pitanju.

Ali one su svoje znanje iscrpele iz teorije i literature, išle su na predavanja i predano učile o svemu tome. Same verovatno ne bi znale da vam nešto naslikaju, stvore ili napišu.

 

Vaga

Vrlo su kreativne, umeju da prepoznaju lepotu u svim sferama umetnosti. Njima sve ide od ruke, bilo da je u pitanju dizajn, arhitektura, slikarstvo, vajarstvo, pisanje ili neka druga vrsta umetnosti, Vaga će se dobro snaći.

Ovo nisu umetnici koje sopstveni talenat vuče na dno. Vaga uvek u svemu nalazi balans. Ako se bave umetnošću, one su ostvarene u svojoj profesiji, priznate, nikada ne spadaju u autsajdere.

 

Škorpija

Nešto slično kao kod Bikova. Škorpija nije kreativna, niti je umetnost previše zanima. Ali ume da prepozna lepo i da svoj lični život i prostor ulepša nekim kreativnim idejama.

Na primer, Škorpije vole tetovaže i uvek će odabrati nešto zanimljivo i kreativno. Slično je kad sebi biraju odeću, stil, frizuru, kad uređuju prostor u kojem žive… Sve je uređeno sa ukusom, ali generalno nisu za poslove koji zahtevaju kreativnost.

 

Strelac

Kreativnost ga ne zanima. On je isuviše zauzet drugim stvarima, kao što su druženje sa prijateljima, posao, izlasci, sport i naravno putovanja. Ponekad ga mogu inspirisati druge kulture i različiti ljudi, jer Strelac je veoma svestran, ali kreativnost nikako ne ispoljava. Voli da sazna nešto novo i zanimljivo, i to je to.

Ipak, poštuje sve one koji su umetničke duše. Ako među prijateljima ima kreativce i umetnike koji žele da mu pokažu neko svoje delo, rado će pogledati i podržati. Nije od onih što ironično prokomentarišu: ,,Šta ti je to, majke ti? Hajde ne smaraj me sa tim“.

 

Jarac

Shvata da su kreativnost i umetnost nešto lepo, ali sam nema mnogo smisla kada su te stvari u pitanju. Jarac živi prema strogim pravilima koje poštuje do kraja, a biti kreativan podrazumeva nekad i izlazak iz ustaljenih okvira. Retko koji pripadnik ovog znaka će se zainteresovati za neki vid umetnosti, a kamoli da sam stvori nešto kreativno.

S obzirom da vole tradiciju, mogu ponekad pokazati interesovanje za stare, kreativne zanate, poput tkanja, heklanja, izrade ćilima, itd.

 

Vodolija

Vodolija ima kreativnu stranu, koja može zaći i u ekscetričnost. Ovaj znak je okrenut budućnosti, tehnologiji, futuristički je nastrojen, pa se njegova kreativnost razvija u tom pravcu.

Dobro se snalaze u grafičkom dizajnu, izradi sajtova, dizajniranju uređaja… U ovakvim poslovima njihova kreativnost najviše dolazi do izražaja. Često su daleko ispred svog vremena.

Vodolija je jako kreativna i kada je muzika u pitanju.

 

Riba

Verovatno najkreativniji horoskopski znak. Kako i da ne bude, kad su Ribe često u oblacima, gde maštaju i sanjare.

Snalaze se u bilo kakvoj vrsti umetnosti, od muzike, preko slikarstva i vajarstva, pa sve do pisanja. Svoje emocije često izražavaju kroz umetnost i jako su dobri u tome. Njihova dela nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, čak ni one koji se ne razumeju u umetnost.