Rak i ostali horoskopski znaci – slaganje

Rak sinastrija

RAK – OVAN 

Posao: Evo jedne od praktičnijih, i u realnom životu vrlo često prisutnih uspešnih profesionalnih timova. Najčešće tiha i nenametljiva priroda tipičnih Rakova, nije ometajući faktor za sve one glavne osobine Ovnova, tako da energije ovih znakova nisu u direktnoj koliziji. Na kraju krajeva oba znaka pripadaju grupaciji kardinalnih, što preciznije rečeno znači da su često u epicentru događaja kada se menjaju osnovni životni pravci delovanja. Po logici stvari, Ovnovi uživaju da predvode i vuku, dok Rakovima odgovara da deluju iz senke, tzv. drugog plana. Suštinski nema loših aspekata za prijateljska druženja, mada različita životna filozofija predstavnike ovih znakova ne spaja na duže staze.

Ljubav: U sferi emotivno – ljubavnih odnosa ovakve potencijalne veze odlično funkcionišu, naročito ako su usmerene ka domu, kući, porodici i svim elementima tradiconalnih, patrijahalnih vrednosti. Ako se pronađu sa krajnjim ciljevima, onda ovakve porodice najčešće imaju mali fudbalski tim potomaka. Iako suštinski nema većih razlika, ipak godine i životno iskustvo idu na ruku predstavnicima ovih znakova ako žele da planiraju zajedničke aktivnosti na duže staze. Tu postoji jedno upozorenje da ovnovska strana ne postane previse dominantna, odnosno da se tipični Rakovi bore i izbore za što ravnopravniji ulogu u vezi, podrazumeva se ako im je to u interesu.

 

RAK – BIK                                                                                                          

Posao: Odlična astrološka kombinacija kako za privatan sektor delovanja, tako i za profesionalnu saradnju u nekom većem sistemu. Brzina i način korišćenja energetskih resursa je na veoma sličnom nivou, i tu suštinski bezmalo da nema većih prepreka. Postoje velike razlike u startnom uglu posmatranja života, Bikovi su tipični primeri realnosti, a Rakovi iz svoje žablje perspektive često krive realnu percepciju, međutim udruženi na najbolji mogući način neutrališu svoje lošije strane, a pomažu da timski izvuku maksimum od najboljih segmenata. Najveće slabosti se pojavljuju na površini kada jedna strana očekuje od druge da preuzme inicijativu.

Ljubav: Predstavnici oba znaka u osnovi su nešto zatvoreniji i ne sklapaju tako lako prijateljstva, ali kada se nakane na to onda to uglavnom budu prava i kompletna druženja. To se može videti i u sferi ljubavi, gde je startni oprez prisutan na obe strane, doduše iz različitih razloga, sporije se odlučuju na potpuno predavanje, ali kada to urade onda rezerva ne postoji, pa praktično dele mnogo više od ljubavi i onih najfinijih sentimentalnih osećanja. Ako se posmatra iz ugla kompletnosti ljubavno – emotivnih odnosa onda je ovo jedna od najsadržajnijih priča, a monotonija i prevelika ušuškanost u zadovoljavajuće okvire jesu osnova za eventualne problem koji se javljaju u dužim vezama.

 

RAK – BLIZANCI 

Posao: Tako blizu a u stvarnom, realnom životu tako daleko. Dva susedna znaka Zodijaka imaju veoma malo dodirnih tačaka koje je suštinski veoma teško spojiti u praktični ortakluk. Zbog toga profesionalna saradnja pripadnika ovih znakova nikada nije laka i jednostavna. Potpuno suprotne životne filozofije, blizanačka odozgo, sa visine, a rakovska odozdo, sa dna vodene površine, mogu ostvariti kakvu takvu održivu poslovnu saradnju uz poštovanje različitosti, ali u okviru nekog tima, gde je treća osoba nosilac realnog povezivanja. Praksa pokazuje da u sličnom scenariju timskog rada sve izgleda solidno, dok su u svim ostalim varijantama individualne razlike prevelike.

Ljubav: Mnogo praktičnije nije ni u sferi ljubavi, mada se ovde neophodni kompromisi nekako lakše prave. Osnovni razlog za to je startno neracionalno sagledavanje ljubavi i partnerskih odnosa, doduše svako na svoj način. Blizanačkoj kombinatorici i koketnoj prirodi dođe kao makar kratkotrajni melem za dušu rakovska sentimentalnost, dok Rakovima itekako bude od koristi upliv i aktiviranje glave i racija, kada se izgube u ljubavnim dubinama. Međutim da bi sve imalo životno praktičnog smisla neophodno je da postoji respekt i uvažavanje za stavove druge strane, jer u suprotnom dolazi do čestih svađa i verbalnih diskusija, gde padne i poneka uvredljiva reč.

 

RAK – RAK                              

Posao: Usklađenost energija, mentalnih sklopova i neusiljeno nadopunjavanje u realizaciji raznih obaveza, predstavljaju vrlo dobru osnovu da osobe rođene u ovom znaku formiraju stabilno savezništvo koje može trajati praktično dokle god to žele obe strane. Jedina mana ovakvog profesionalnog ortakluka, može biti nešto sporije funkcionisanje i zatvaranje u uske okvire, pa im je potrebna i poželjna varnica sa strane da ih malo prodrma i unese svežije, efikasnije ideja i metode. Drugarsko – prijateljske relacije su prilično duboke i dugotrajne, veoma često prožete finim i nežnim emocijama koje ponekad deluju čudno, makar posmatrano sa strane, iz neutralnog ugla.

Ljubav: Bezmalo sve karike emotivno – ljubavnih relacija uglavnom su bazirane na iskrenosti i poverenju najtananijih osećanja, kao i na otvorenom obostranom prožimanju svih vidova ljubavi. Prevelika osetljivost i sklonost da se dramatično razočaraju, kada ih druga strana izneveri, jeste jedna od najslabijih karika ove partnerske veze, pa je za njihovu održivost i dugotrajnost od presudnog značaja da bar jedna strana ima malo više godina ili životnog iskustva. I to se zaista može u praksi proveriti i potvrditi, naročito kada su u pitanju dom, deca i sve što je povezano za porodičnim vrednostima, dok su zamke uspavljivanja vidljive na polju inovacija i društvenog života.

 

RAK – LAV 

Posao: Tako blizu a tako daleko, bar kada govorimo o energiji i životnoj filozofiji ova dva astrološka znaka. Suštinski, nikada nije lako uskladiti sanjalačku prirodu i introvertnost Raka, sa tipično lavovskom izraženom motivacijom za eksponiranjem i otvorenim dokazivanjem ko je u stvari u pravu. Ipak, ako su obe strane svesne svojih vrlina i mana, i spremne da zbog zajedničkog cilja prave ustupke i kompromise, onda se u jasnoj hijerahijskoj postavci mogu očekivati solidni profesionalni dometi ovakvih poslovnih timova. Uz obostrani respekt, druženja mogu biti korektna u kraćim vremenskim intervalima, dok je za trajniju saradnju najveći problem neusaglašenost energija.

Ljubav: Nešto manje prepreka na putu usaglašavanja energija ima u sferi ljubavi. Naime, ovakvi parovi su vrlo česti u tradicionalnim porodičnim verzijama, gde se ne dovodi u pitanje ko je noseći stub a ko podrška, uz naglasak da je ova kombinacija mnogo praktičnija kada je ženska polovina rakovska, a muška pripada Lavu. U segmentu provoda i zajedničkog intimnog uživanja nisu pri vrhu hijerarhijske lestvice, jer se prirodni porivi i potrebe bitno razlikuju. Pa čak i kada se tu približe i usaglase, Rakovima su važnija intimna druženja u bukvalnom smislu, dok se tipični Lavovi lakše povode i upuštaju u provod koji često ima veći broj aktera i naglašenu otvorenost za javnost.

 

RAK – DEVICA 

Posao: Dileme nema, jedna od lepših, stabilnijih i nadasve najtrajnijih kombinacija astroloških znakova, bilo da je reč o poslu, druženju ili ljubavi. Naravno da postoje razlike u funkcionisanju, pa je profesionalni tandem Raka i Device baziran na uzajamnom poverenju i odličnom pokrivanju slabosti i propusta druge strane. Tu se pre svega misli na preciznost i spretnost u baratanju sa gomilom podataka i sitnica tipičnih Devica, nasuprot rakovskom povremenom gubljenju u lepšem ali nerealnom sagledavanju stvarnosti. Prijateljske veze su stabilne, mada često opterećene razmišljanjem – šta će druga strana pomisliti ili drugim rečima preterivanjem obzira za svaki postupak.

Ljubav: Tu se nalazi i potencijalna zamka za kvalitetan ljubavni odnos pripadnika ova dva znaka, koji su spori u realizaciji, teško se nakanjuju da bilo šta konkretno urade, ali još teže se odlučuju na promene. Što u prevodu na praktičan svakodnevni život znači, ako iz početne faze druženja i raznih provera druge strane, pređu na viši ljubavni nivo, onda to traje najčešće veoma dugo. Ovakve emotivno – ljubavne kombinacije mnogo su praktičnije i funkcionalnije kada su akteri zrelije životne dobi, dok pripadnici mlađih generacija vremenom počinju da guše sebe i drugu stranu. Zbog toga je preko potrebno malo talasanja i svežeg vazduha, kako bi sve imalo dovoljno smisla i dovoljno strasti.

 

RAK – VAGA 

Posao: Kada bi se posmatralo isključivo na osnovu energije i startnog ugla posmatranja života, onda bi poslovnu kombinaciju između osoba rođenih u znaku Raka i Vage, teško sklopili a još teže održali. Međutim, uprkos velikim startnim razlikama u načinu sagledavanja i rada na rešavanju problema, postoji jedna lepa karika koja sve može fino povezati – kreativnost. Doduše, i tu deluju na različitim poljima umetničkog dokazivanja, ali itekako mogu biti važni i harmonični delovi nekog profesionalnog kreativnog tima. Uz sve ostale različitosti, prijateljskim druženjima nedostaju praktična crta i kontinuitet, ali ako se pronađu zajednički ciljevi mogu funkcionisati u formi diplomatskih kontakata.

Ljubav: Prirodna pasivnost i delovanje iz drugog plana najveće su prepreke za funkcionalnost i životnu održivost ovakve kombinacije u sferi ljubavi. Drugim rečima mogu se pronaći dodirne tanane niti sentimenta sa obe strane, ali sem lepih zajedničkih trenutaka, sve je veoma teško održati na potrebnom nivou, za obe strane, u dužem vremenskom intervalu. Naravno da je moguća i dugotrajnija emotivno – ljubavna kombinacija, samo je potrebno napraviti po par ustupaka sa obe strane. Od Rakova se očekuje da mnogo ne pitaju i previse ne analiziraju postupke druge strane, dok je na Vagama zadatak da “istrpe” rakovsku dozu bliskosti i ponekad posesivnosti.

 

RAK – ŠKORPIJA 

Posao: Kao i sve ostale kombinacije dva vodena znaka, i ovaj astrološki tandem zasniva svoj odnos na dubokim i snažnim emotivnim vezama. Naravno, da je to naročito izraženo na sferi ljubavi, ali ima dobru i praktičnu ulogu i na polju profesionalnog udruživanja. Dakle, svi poslovi gde nije neophodno mnogo detaljisati i sitničariti, Rakovima i Škorpijama pružaju lepu priliku da ekipno budu uspešniji od proseka. Kada se udruže, kompatibilne energije pripadnika ova dva sazvežđa Zodijaka, mogu biti korisne i za neke druge članove poslovnih kolektiva. Drugarsko – prijateljski odnosi su iskreni i “ogoljeni do koske”, mada ponekad i previse komplikovani zbog mešanja u život druge strane.

Ljubav: Što se tiče ljubavnog polja, tu je bezmalo sve po prirodi harmonično i predodređeno za doživljaje koji se pamte, često do kraja života. Eventualna obostrana posesivnost i nemogućnost kontrolisanja izlivanja najdubljih osećanja, jesu jedini faktori koji mogu da u određenoj meri zagorčaju rakovsko – škorpionski ljubavni suživot. To se znatno češće sreće kod mlađih aktera ovakvih partnerskih veza, jer dubina i silina emocija preplavi obe strane. Ukoliko Rakovi i Škorpije prebrode iskušenja impulsivnih reakcija i donošenja naglih odluka zbog prvog talasa eventualnih ljubavnih razočaranja, onda ovakve veze dobijaju na sjaju i dugo traju.

 

RAK – STRELAC 

Posao: Brojne razlike čine ovaj profesionalni ortakluk nedovoljno praktičnim i često kratkog nefunkcionalnog daha, ali problematika ekstremno drugačijeg korišćenja energetskih resursa, svakako je najizraženija. Po prirodi sporiji i oprezniji Rakovi, ne vole iznenađenja i nagla ubrzanja, a naročito ih mogu nervirati brzoplete odluke i bezglavo uletanje u neproverene poslovne varijante, kojima su tipični Strelčevi inače veoma skloni. Ako prihvate timski rad, onda se po nepisanom pravilu nalaze na suprotnim krajevima poslovnog projekta. Osim komunikacije u granicama kurtoazije, suštinski nema mnogo materijala za kvalitetnija druženja i saradnju u toj formi.

Ljubav: Detaljnijom analizom iz ugla astroloških predispozicija dolazi se do zaključka da ima još manje potencijalnih harmoničnih elemenata za sadržajne emotivno – ljubavne veze. Preciznije rečeno, površni odnosi bazirani na flertu, možda kraćoj avanturi, nisu nerealni, ali bezmalo sve ostalo je kratkog daha. I zaista nije lako uskladiti izražen osećaj slobode i nemira Strelčeva, sa senzibilitetom Rakova kojima su mir i što manje talasanja prioritet. Dakle, za bilo kakvu ozbiljnu priču na duže staze potrebno je pokušati pomiriti praktično dijametralno suprotne stavove, dok je formu partnerskih odnosa baziranu na strasti moguće održati dok postoji početni žar zaljubljenosti.

 

RAK – JARAC 

Posao: Poput ostalih opozitnih kombinacija (znaci nasuprot jedan drugom u zodijačkom krugu), na papiru evo još jedne stabilne i dobre varijante u većini životnih sfera, a posebno na polju ljubavi. Poslovne ekipe u kojima se nalaze osobe rođene u znacima Raka i Jarca, uglavnom svoj uspeh baziraju na temeljnosti i upornosti. Doduše, brzina delovanja im nije jača strana, pa se problemčlći javljaju kada je neophodno prešaltati u veću brzinu, odnosno prilagoditi se novim okolnostima, koji iskaču iz već poznatih okvira. Tradicionalnost i okrenutost proverenim vrednostima, predstavljaju osnovu za dobro i kvalitetno druženje na prijateljskoj osnovi.

Ljubav: Među najčešćim akterima najklasičnijih bračnih formi jesu upravo pripadnici ova dva znaka. Rakovskoj uglavnom nepraktičnoj prirodi na polju partnerskih relacija, dobro dođe realnost i stabilnost Jarca, kome opet godi nežnost i toplina utočišta koje dobija zauzvrat. Logično i ovde je nešto teže sve primeniti u mlađim godinama, dok životno iskustvo bezmalo sve upija, kao sunđer vodu. Potencijalnu opasnost predstavljaju uspavljivanje i upadanje u kolotečinu ravne životne linije. Rečeno na drugi način – za izbegavanje ovakve zamke valja povremeno iskočiti iz prepoznatljivih okvira i napraviti sebi i drugoj strani poneko sitnije iznenađenje.

 

RAK – VODOLIJA 

Posao: Na osnovu pozicija u zodijačkom krugu, ali što je još važnije – zbog teško spojivih razlika, počev od uopštenog pogleda na život, pa do realizacije zamisli u bezmalo svim najvažnijim životnim sferama, bilo kakvo udruživanje Rakova i Vodolija, sve je drugo, samo nije praktično. Naravno da nije nemoguće da i pripadnici ova dva astrološka znaka poslovno odrade nešto, korektno u najmanju ruku, samo što se to dešava u praksi veoma retko i uglavnom pristojno funkcioniše u kratkim vremenskim intervalima. Kvalitetni drugarsko – prijateljski odnosi takođe su prilično retki i uglavnom se pretvaraju u sukobe teško pomirljivih životnih filozofija.

Ljubav: Sadržajne i stabilne ljubavne veze osoba rođenih u ovim znacima sreću se još ređe. Tipične Vodolije najviše inspirišu neobičnosti i nekonvencionalnosti prilikom izbora druge strane, dok se Rakovi najbolje osećaju u dobro proverenim, sigurnim vodama. Tako da osim povremenim kratkotrajnih strasnih susreta – baziranih na suprotnostima, suštinski nije ni realna ni praktična održivost ovakve ljubavne kombinacije. Mali je procenat, ali ipak postoji određeni broj pripadnika ovih zodijačkih sazvežđa koji najčešće iz čiste kontre uđu u ozbiljnije veze ovog tipa. Praksa pokazuje da malo ludosti nije strašno, ali uglavnom sve prođe brzo kao letnji pljusak.

 

RAK – RIBE 

Posao: Prvenstveno zahvaljujući sličnom senzibilitetu i srodnoj energiji, profesionalna udruživanja predstavnika ovih znakova, mogu dati solidne rezultate, uprkos nedostatku parametara realnosti u startnom sagledavanju situacije. Logika ukazuje da se ovakva poslovna kombinatorika uglavnom uspešno realizuje u profesionalnim segmentima gde ima prostora da mašti pusti na volju, odnosno gde nisu neophodni vojnička disciplina striktno pridržavanje unapred uspostavljenih pravila i kodeksa. Prijateljska druženja su vrlo česta, najviše zbog dosta sličnih tema interesovanja i mogućnosti za duge priče, recimo uz kaficu ili piće, koji pogoduju filozofskim raspravama.

Ljubav: Što se tiče partnerskih odnosa, tipični predstavnici Rakova i Riba, mogu veoma lepo i harmonično funkcionisati na duže staze, ali pod jednim uslovom. Neophodno je da imaju maksimalno obostrano poverenje, bez zadrške i skrivenih motiva, odnosno da ne daju povoda drugoj strani da sumnja, analizira, kombinuje i uopšte razmišlja o partnerskoj iskrenosti. Najtipičnijim predstavnicima znaka Raka je preko potreban osećaj oslonca, dok je tipičnim pripadnicima sazvežđa Riba neophodan direktan kontakt sa životnom realnošću, što u prevodu znači da bilo kakva zamagljena nedefinisana partnerska situacija obe strane dovodi u poziciju koju sami ne mogu rešiti.