Zmaj u kineskom horoskopu

ZmajUopšteno: osobe rođene u znaku Zmaja su inteligentne, talentovane, perfekcionisti, entuzijasti, intuitivni, oštroumni, dostojni divljenja, uticajni, velike životne energije, uspešni i uvek tačno znaju šta žele. Ponosni su i puni samopouzdanja, pa često ne žele da prihvate pomoć drugih , kada im je najpotrebnija. Harizmatični su, vole slobodu i ne podnose sputavanje. Svojom kreativnošću i hrabrošću lako postaju lideri, i uspešni poslovni ljudi. Znaju da motivišu druge ljude, dobri su i pouzdani prijatelji, ali mogu biti i opasni neprijatelji. Kada je u pitanju novac, velikodušni su , i vole da pomažu drugima.

Pojedine osobe iz njihove okoline smatraju da su Zmajevi nepromišljeni i brbljivi. Na neki način su u pravu. Ali ove mane može da poklopi mnogo veći broj vrlina koje poseduju. U poslu i životu Zmajevi su perfekcionisti, a to isto očekuju i od drugih. Kao i svi rođeni lideri, odišu samopouzdanjem, vole svoju slobodu i ne daju se sputavati. Sebi postavljaju najviše moguće ciljeve, koje sa lakoćom ostvaruju.

Zmajevi mogu biti arogantni i nadmeni. Oni imaju svoj put koji su sami sebi zacrtali i ne odstupaju od njega. Vrlo su uporni i istrajni kada nešto naume. Zmajevi se nikad ne predaju, ne guraju svoje probleme pod tepih, već se direktno suočavaju sa svim nedaćama.

Lako ih je nasamariti. Pošto su veoma iskreni, Zmajevi smatraju da su svi oko njih takvi i zato lako postanu žrtve manipulacije. Kao osobe koje u sebi imaju mnogo energije, Zmajevi vole sport i trening. Zato su i telesno jaki i lepo građeni. Šta više, Zmaj se smatra najjačin znakom u Kineskom horoskopu, i fizički i mentalno.

Ljubav: Zmajevi su strastveni i temperamentni u ljubavi. Ne vole rutinu, i u vezama mogu uspeti samo ako im se da sloboda.

Žele da im partner bude strastven i temperamentan! Kada se vatra u vezi zagasi, mogu izgubiti interesovanje. Potraga za novim partnerom ne traje dugo, jer će vrlo lako ući u novu vezu. Ovo posebno ide od ruke muškim Zmajevima, koji su veliki zavodnici. Žene su nešto prizemnije, ali, kao što smo rekli, samo ako pronađu muškarca koji ne sputava njihovu slobodu. Šta više, potreban im je neko uz koga će se razvijati kao osoba, po mogućstvu neko iz poslovnog sveta, tj zanimanja kojim se i same bave.

Nije da ne mare za partnera i porodicu. To im je, kao svima, najbitnija stvar na svetu, ali su uvek nekako više fokusirani na karijeru. Pogotovo ako na poslu imaju lidersku poziciju.

Dobre osobine: energičan, strastven, snalažljiv, pun samopouzdanja, prirodan, nezavisan, zavodljiv, sentimentalan.

Loše osobine: arogantan, tvrdoglav, nepredvidiv, sitničav, nefleksibilan, brzoplet, zabrinut, razdražljiv.

Kompatibilnost sa ostalim znacima: mnogi bi želeli da imaju Zmaja za partnera za ceo život , zbog njegove mudrosti, otmenosti, snage. Najbolje se slažu sa Mačkama, Majmunima,kao i sa Pacovima. Moguće su kombinacije i sa Tigrovima, Zmijama, Konjima i Zečevima. Veliki napor je potreban Zmajevima da bi se dobro slagali sa Bivolima i Psima.
Elementi kojima pripadaju Zmajevi prema kineskom kalendaru:

23.01.1928do09.02.1929ZEMLJA
08.02.1940do26.01.1941METAL
27.01.1952do13.02.1953VODA
13.02.1964do01.02.1965DRVO
31.01.1976do17.02.1977VATRA
17.02.1988do05.02.1989ZEMLJA
05.02.2000do23.01.2001METAL
23.01.2012do09.02.2013VODA

Poznate ličnosti rođene u znaku zmaja: Nikola Tesla, Frojd, Josip Broz Tito, Raspućin, Čarls Darvin, Brus Li, Če Gevara, Dragan Jovanović, Vladimir Putin, Džon Lenon, Rijana, Ringo Star, Širli Templ, Adel, Šakira, Sandra Bulok, Kolin Farel, Čak Noris, Pele, Al Paćino, Riz Viterspun, Kortni Koks, Ema Stoun, Kijanu Rivs, Ornalno Blum, Salvador Dali, Dara Bubamara, i drugi.