Vodolija i ostali horoskopski znaci – slaganje

vodolija sinastrija

VODOLIJA – OVAN 

Posao: Lepa i harmonična kombinacija dva znaka koji mogu energetski funkcionisati u raznim varijantama, a da se suštinski ne osećaju ugroženo. Osnovni razlog za to je tipično vodolijski promenljivi futuristički pogled na život, i nekonvencionalnost kojoj je bitniji lični osećaj da je iznad (a često i izvan) svega uobičajenog, nego liderska pozicija. Naravno da to odgovara Ovnovima, mada takva njihova poslovna saradnja ma koliko bila uspešna ima dosta uspona i padova. Drugim rečima, ovakva poslovna kombinacija daje znatno bolje rezultate u sektoru privatnih profesionalnih delatnosti i naglašene samostalnosti delovanja, nego u nekom velikom timu.

Ljubav: Dovoljno zajedničkih interesa daje solidnu osnovu za druženje Vodolija I Ovnova, mada bez neke naročite prisnosti, dok je u sferi ljubavi situacija mnogo drugačija. Naime, ljubavno – emotivni odnosi predstavnika ova dva znaka nikada nisu mirni i potpuno harmonični, već uz dosta neočekivanih i nepredvidivih zbližavanja i udaljavanja. Ponajviše zbog toga retko kada opstaju na duži period u formalnim partnerskim vezama. Slobodarski duh, naravno egoistično rezervisan samo za jednu stranu, previse je izazovan kako za tipično ovnovsko tako i vodolijsko shvatanje partnerskih relacija, pa u čestom preganjanju i optuživanju nema stabilnosti i neophodne mirnoće.

 

VODOLIJA – BIK 

Posao: Bez dileme, ovo je jedna od kombinacija u kojoj je veoma teško pronaći dodirne tačke, bilo da je reč o načinu razmišljanja, ili o sistemu vrednovanja životnih parametara, ili o krajnjim ciljevima i prioritetima. Ipak, najveće razlike su vidljive u načinu korišćenja energije, i delovanja na polju poslovnih aktivnosti. Dok je Bikovima bitan kontinuiran, stabilan pristup, bez naglih i velikih promena u kraćim vremenskim intervalima, kod tipičnih Vodolija imamo upravo suprotno – angažovanje na mahove, po principu motivacije i najčešće neobičnih izazova. Logično je da onda ni druženja ovih znakova nisu harmonična i postojana, uostalom ni tako česta u praksi.

Ljubav: Razlike u shvatanju pojma ljubavi predstavnika ovih znakova su takođe velike, na prvi pogled nemoguće ih je približiti i koliko toliko uskladiti. I to je tačno ako govorimo o stabilnim vezama na duži period, ali što se tiče strasti i povremenih ljubavnih uzleta i izleta, tu već imamo brojne, veoma konkretne primere. Istina i strast u ovakvim kombinacijama zna da bude nekontrolisana, ali bitno je naglasiti da žara i vatre u osnovi itekako ima. Za bilo kakvu stabilnu i sadržajnu emotivno – ljubavnu priču na duže staze potrebno je praviti više kompromisa i usklađivanja, praktično na dnevnom nivou. Naporan i sizifovski težak posao, kako god se okrene.

 

VODOLIJA – BLIZANCI 

Posao: Pripadnici dva vazdušna znaka zodijačnog kruga, skloni najvećim mogućim oscilacijama, kako na polju radne, tako i u sferi mentalne energije, po logici stvari imaju dosta dodirnih tačaka na papiru, ali u praksi to nije garant uspešne i funkcionalne saradnje. I zaista, praktično da nema profesionalnih delatnosti gde Blizanci i Vodolije ne mogu pronaći minimum zajedničkih interesa, uglavnom baziranih na originalnim futurističkim idejama i specifičnoj komunikaciji. Ali problemi mogu nastati zbog nedostatka kontinuiteta, pa je za uspešnost ovakve saradnje, bilo profesionalne bilo drugarsko – prijateljske na duže staze, potreban treći faktor stabilnosti.

Ljubav: Komunikacija na vazdušnom nivou dobra je osnova za prijateljska druženja, ali najspecifičniji je svakako ljubavni odnos pripadnika ova dva znaka. Sa jedne strane po prirodi stvari neformalne veze, bez stega tradicionalnog i klasičnog poimanja ljubavi jesu interesantne i prepune raznih dogodovština, koje najčešće nemaju težinu i značaj da se obe strane odreknu drugih, paralelnih interesovanja. Uz ovakav, prećutno postignut neformalni dogovor, blizanačko – vodolijska ljubavna veza doživljava dosta uspona I padova, ali za divno čudo opstaje sve dok se bar jedna strana ne odluči na bacanje sidra u jednu sigurnu luku, odnosno da prednost mirnijem partnerskom životu.

 

VODOLIJA – RAK 

Posao: Na osnovu pozicija u zodijačkom krugu, ali što je još važnije – zbog teško spojivih razlika, počev od uopštenog pogleda na život, pa do realizacije zamisli u bezmalo svim najvažnijim životnim sferama, bilo kakvo udruživanje Rakova i Vodolija, sve je drugo, samo nije praktično. Naravno da nije nemoguće da i pripadnici ova dva astrološka znaka poslovno odrade nešto, korektno u najmanju ruku, samo što se to dešava u praksi veoma retko i uglavnom pristojno funkcioniše u kratkim vremenskim intervalima. Kvalitetni drugarsko – prijateljski odnosi takođe su prilično retki i uglavnom se pretvaraju u sukobe teško pomirljivih životnih filozofija.

Ljubav: Sadržajne i stabilne ljubavne veze osoba rođenih u ovim znacima sreću se još ređe. Tipične Vodolije najviše inspirišu neobičnosti i nekonvencionalnosti prilikom izbora druge strane, dok se Rakovi najbolje osećaju u dobro proverenim, sigurnim vodama. Tako da osim povremenim kratkotrajnih strasnih susreta – baziranih na suprotnostima, suštinski nije ni realna ni praktična održivost ovakve ljubavne kombinacije. Mali je procenat, ali ipak postoji određeni broj pripadnika ovih zodijačkih sazvežđa koji najčešće iz čiste kontre uđu u ozbiljnije veze ovog tipa. Praksa pokazuje da malo ludosti nije strašno, ali uglavnom sve prođe brzo kao letnji pljusak.

 

VODOLIJA – LAV 

Posao: Na papiru postoje sve predispozicije za dobro formulisanje profesionalnog udruživanja, a posle toga i kvalitetno funkcionisanje prilikom savladavanja poslovnih prepreka. Međutim život i njegovi tokovi često se razlikuju od papira i teorije, što u ovom slučaju znači promenljivost dogovora i prioriteta. To se naravno pre svega odnosi na tipične Vodolije, kojima iznenada pukne nova, bolja ideja od stare, i nema te sile koja to može obuzdati. Lavovima takvi ispadi nimalo ne odgovaraju, a ekstra što zbog svojeg ega i naprasite prirode znaju da budu nemilosrdni kada ih neko ne poštuje, ili makar to oni tako doživljavaju. Zbog svega navedenog, ovakvi poslovni timovu mogu koliko – toliko funkcionisati samo u onom delu tehničkih segmenata, dok sve ostalo valja prepustiti jednoj strani.

Ljubav: Što se tiče potencijalnog sklapanja ljubavnih veza i njihove održivosti, situacija je bitno drugačija. Naime, astrološki opozitni znaci predstavljaju simbolično likove u ljubavnom ogledalu jedni drugima, pa u ovom slučaju najtipičniji predstavnici Lavova i Vodolija mogu na tome realno graditi vrlo jake i duboke partnerske veze. Postoji dosta razlika u shvatanju ljubavi i funkcionisanju veze, ali prirodna privlačnost bazirana na hemiji i jedinstvu suprotnosti itekako je dobar materijal za početak. Strasti i vrcave energije nikada ne fali, ali za kvalitetno funkcionisanje na duže staze neophodno je raditi na poverenju i ako je moguće potpunom izbacivanju tajni i misterija. Kako to suštinski nije lako i praktično izvodljivo, onda od nivoa predavanja drugoj strani zavisi dužina i krajnji epilog ovakve ljubavne priče.

 

VODOLIJA – DEVICA 

Posao: Praktična strana profesionalne saradnje osoba rođenih u ova dva znaka ili uopšte ne postoji ili se može videti u veoma retkim kratkotrajnim situacijama. Previše razlika, počev od mentalnog sklopa i načina korišćenja energetskih potencijala, pa do fizičkog funkcionisanja i sprovođenja prihvaćenih obaveza, bezmalo je sve na opozitnim delovima poslovne skale. Dogovori između najtipičnijih Devica i Vodolija ne postižu se lako, ali kada se nađe minimalan broj zajedničkih elemenata onda itekako može biti interesantno posmatrati tandem ovakvih saradnika. Tamo gde se jedna strana ukopa u beskrajne analize i detaljisanje druga vihornom energijom preskoči sve prepreke, ili prva polovina poslovnog dueta pokupi sve ostatke nerešenih zadataka. Veoma retko ali se ipak dešava.

Ljubav: Prilikom analiziranja astroloških aspekata potencijalne ljubavne veze između Device i Vodolije samo jedna forma pruža kakvu takvu osnovu za funkcionisanje u praktičnom životu. To je ona varijanta partnerskog odnosa gde za većinu posmatrača sa strane nije lako pronaći odgovor na pitanje: šta u stvari spaja ove osobe. Pravi konkretan odgovor najčešće nemaju ni neposredni akteri, jer okreni obrni sve se svodi na “funkcionišu nekako”. Ako se malo dublje začeprka onda se neminovno dolazi do velikog broja kompromisa uz usaglašavanje različitih interesa, bilo koje prirode – materijalne, intelektualne ili one duhovne. Život pruža nesaglediv broj mogućnosti udruživanja, samo je pitanje koliko ko ima fleksibilnosti ili želje i volje da radi određene psiho – fizičke gimnastike. U ovakvoj vezi to je neophodno.

 

VODOLIJA – VAGA 

Posao: Svašta se može pronaći u analizi astroloških (ne)kompatibilnosti profesionalne saradnje osoba rođenih u ova dva znaka. Ima nekoliko detalja za upozorenje, odnosno karika poslovnog lanca koje su sve samo ne stabilne i praktične, ali ipak ima znatno više pozitivnih činjenica koje daju solidnu osnovu za uspešnu profesionalnu saradnju. Osim nedostatka direktne veze sa zemljom i realnog shvatanja ključnih parametara za valjano sprovođenje dogovorenih planova, previše futurističkog zanosa i originalnih ideja koje nemaju praktičnu primenu u datom trenutku, čine ovakve poslovne tandeme klimavim i često malo iskorišćenim za svoje potencijale. Ali ukoliko se na neki način usmeri i praktično kanališe, izuzetna snaga i mentalna sinergija ove kombinacije teško je dostižna za konkurenciju.

Ljubav: Još lepši i lepršaviji uzleti su mogući u ljubavnim vezama pripadnika ovih zodijačkih sazvežđa. Do nesagledivih visina se uzleće na nevidljivim krilima snova i idealno zamišljenih scenarija partnerskih veza, ali se po nepisanom pravilu pre ili kasnije suočava sa bolnim prizemljenjem. Ni Vage a još manje Vodolije nisu spretne u suočavanju sa realnošću, pa tako i veza tipičnih predstavnika ova dva astrološka znaka teško opstaje u dužem vremenskom intervalu. Doduše ima mnogo primera gde se nekoliko puta hladi i podgreva ova ljubavna “sarma”, mada svaki put ima slabiji ukus. Uz česte uspone i padove, u ovim vezama susreću se veće razlike u godinama, u oba smera, nego recimo u nekim drugim kombinacijama, pa je to još jedan detalja koji nije lako uskladiti na lak način.

 

ŠKORPIJA – VODOLIJA 

Posao: Kako god da se okrene, iz bilo kog ugla da se posmatra, između najtipičnijih predstavnika Škorpije i Vodolije nema mnogo dodirnih tačaka. Načini funkcionisanja i potrošnje energetskih resursa se bitno razlikuju, a životne filozofije i startni ugao posmatranja života bezmalo su dijametralno suprotni. Zbog svega navedenog u praksi nema mnogo primera valjane i trajne direktne poslovne saradnje predstavnika ova dva znaka. Međutim, kada se u profesionalnu ekipu uključe još neki faktori, pre svega na tehničkom polju, onda itekako može biti konkretnih rezultata. Ključno je da ima što manje direktnog neposrednog zbližavanja, gde sve razlike dolaze do lako uočljivog izražaja.

Ljubav: Nema mnogo harmoničnog materijala ni za zbližavanje na polju emotivno – ljubavnih relacija. I ovde se drastično razlikuju primarni stavovi prema partnerstvu i ključnim pitanjima koja imaju veze sa ljubavnom tematikom. Nepredvidivost reakcija i promene raspoloženja tipičnih vodolijskih predstavnika nikako nisu pogodni za škorpionski kontinuitet davanja i uzimanja u sferi ljubavi, ali bez obzira na sve ipak nisu malobrojni primeri gde ovakve veze funkcionišu. Doduše, uglavnom su bazirane na jakoj strasti i erotskoj privlačnosti, poprilično su burne i sasvim logično ne traju dugo, ili imaju više diskontinuiranih nastavaka. Najčešće se sreću kod mlađe populacije.

 

VODOLIJA – STRELAC 

Posao: Zahvaljujući prirodno pozitivnoj energiji i futurističkom pogledu na život, profesionalna saradnja Strelčeva i Vodolija ima odličnu startnu osnovu i još bolju perspektivu. Ovakvi poslovni ortakluci jesu prave mašine za indukovanje novih ideja i razne eksperimente na polju profesionalnog delovanja. Tu se naravno skrivaju i najslabije karike ovakvog poslovnog tandema. Ukoliko nema glasa razuma i logike koji bi sve nekako doveo u ravan praktične izvodljivosti, onda od brojnih ideja i mogućnosti mnogo toga ostane nerealizovano, sa uobičajenim prebacivanjem krivice na drugu stranu. Rad na odgovornosti i bar osnovnom kontinuitetu jeste ključni zajednički zadataka za uspešnu saradnju.

Ljubav: Što se tiče ljubavnih relacija, ovde je situacija kud i kamo drugačija i pre svega lakša za rešavanje eventualnih problema. Konkretnije, predstavnici oba znaka imaju jake nagone i porive za samostalnošću i nepredvidivim odlukama i potezima na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Osim toga nemaju živaca i strpljenja da bilo šta objašnjavaju, odnosno najčešće nastavljaju dalje bez mnogo osvrtanja unazad. Sve navedeno jeste dobra osnova za fino intimno druženje bez velikih obaveza i stega raznih formalnosti, pa zbog toga funkcionišu dok ima dovoljno interesno – strastvenog materijala, čim to presahne gubi se ona osnovna smisao i svako traži sreću na trećoj strani.

 

VODOLIJA– JARAC 

Posao: Suštinski ima veoma malo dodirnih tačaka i nije nimalo lako održati funkcionalnom profesionalnu saradnju najtipičnijih pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa. Najkonkretnije, ovde se vidi sučeljavanje potpuno suprotnih fundamentalnih životnih principa, jer na jednoj strani su simboli: tradicije, klasike i već proverenih metoda poslovnog delovanja, dok se sa druge strane uglavnom forsiraju inovativne promene bazirane na nadahnuću futurističkih vizija. Na papiru bi ovakav timski spoj bio bezmalo idealan, ali u praksi se veoma teško dostiže ona suptilna kompromisna zona, koja zadovoljava obe strane. Radije se i češće okreću saradnji sa onima koji su koliko toliko idejno bliskiji.

Ljubav: Za divno čudo potencijalne partnerske jarčevsko – vodolijske veze pokazuju mnogo više životne energije i održivosti na pristojnom nivou, bez obzira na sve već navedene razlike. Istina funkcionalnost ovakvih veza na ljubavno – emotivnom polju ponajviše zavisi od strpljenja Jarca i smirenosti Vodolije, pa se logično nameće zaključak o razlici u godinama. I zaista ovde je naglašena razlika u godinama, na bilo koju stranu, praktično neizostavna i preko potrebna, kako bi šanse za pronalaženje kompromisa bile koliko toliko realne. Važno je još istaći i čestu varijantu sa povremenim prekidima i novim počecima, što na kraju obično rezultira nezadovoljstvom na obe strane.

 

VODOLIJA – VODOLIJA 

Posao: Dileme nema, ovo je jedan od najspecifičnijih tandema u sferi profesionalnog delovanja. Sve one posebnosti i detalji po kojima se najtipičnije Vodolije izdvajaju od proseka i okoline ovde imamo u praksi i na delu praktično na kvadrat. Dva vodolijska mentalna sklopa udružena na istom zadatku mogu dati sjajne i briljantne rezultate, naročito u sferama gde dominira nauka, tehnika i visoko sofisticirane niti profesionalnog angažovanja. Istovremeno je nedostatak praktičnosti i potencijalnog diskontinuiteta vrlo slaba karika ovakvog poslovnog lanca, pa je često neophodna saradnja sa još nekom stranom, kako bi kvaliteti i ostale vrednosti Vodolije došli do konkretnog izražaja.

Ljubav: Svega ima u ljubavnim vezama dve Vodolije, osim stabilnosti i rešavanja problema na miran način. Prirodne osobine predstavnika ovog znaka isuviše su nepredvidive i nekonvencionalne, da nije ni realno očekivati klasičnu formu druženja ni ponašanja u emotivno – ljubavnim relacijama. Vrlo često se može videti i obostrano nadmudrivanje, taktiziranje i hvatanje druge strane na “spavanju”, što običnim posmatračima iz neutralnog ugla više liči na sve drugo, a ponajmanje na ljubavni odnos. Zbog toga veze ovog tipa nisu česte i praktično izvodljive u klasičnim formama poput brakova, ali na drugoj strani jesu primeri neformalnog udruživanja ljubavi, emocija i drugih interesa.

 

VODOLIJA – RIBE 

Posao: Ni veće bliskosti (u zodijačkom krugu) ni većih razlika po bezmalo svim ključnim pitanjima. Počev od startnog ugla posmatranja života, preko načina rezonovanja do konkretnog delovanja pri realizaciji postavljenih ciljeva, praktično svugde su prisutne razlike, od onih manjih do najvećih mogućih. Brza i impulsivna Vodolija nema mnogo strpljenja i razumevanja za pogled na životne tokove kroz ružičaste okvire tipičnih Riba. Sa druge strane sigurno postoje kockice poslovnog mozaika koje se mogu uklapati zajedničkim trudom ovako i ovoliko suprotstavljenih mentalnih sklopova, a u životnoj svakodnevnici to se uglavnom odnosi na polje tehničke organizacije i komunikacije.

Ljubav: Kada su u pitanju emotivno – ljubavni odnosi inače nema prostora za tehničke elemente, makar kod većine predstavnika zodijačnog kruga. Ali ima jedan znak koji u sve može uplesti detalje koji nemaju mnogo veze sa suptilnim, tananim osećanjima. Naravno reč je o Vodoliji, koja nekada svesno a ponekad i bez konkretne namere ljubavnu sferu posmatra kroz neuobičajenu prizmu. Od Riba se mogu očekivati razne gimnastike ali da isključe srce i ostave jedino razum na ljubavnom poprištu, postoji samo teorija. Uzevši sve u obzir praktično funkcionisanje ljubavne veze predstavnika ova dva znaka zalazi u sferu utopije, a životna realnost to potvrđuje bez izuzetka.