Politika privatnosti

Web portal astroputnik.com obavezuje se na poštovanje i čuvanje Vaše privatnosti. Shvatamo u potpunosti koliko je važan osećaj sigurnosti, i stalo nam je da se pre svega osećate sigurno koristeći naše usluge i razmenjujući informacije na našem sajtu www.astroputnik.com. Politika privatnosti deo je opštih uslova korišćenja našeg sajta. Ova Politika privatnosti Vam omogućava da saznate, na koji način se Vaši podaci koriste i obrađuju na sajtu astroputnik.com.

Unošenjem Vaših ličnih podataka na sajt astroputnik.com, Vi se automatski slažete sa uslovima naše Politike privatnosti, i pristajete na obradu Vaših podataka u skladu sa našom Politikom privatnosti.

Ukoliko imate pitanja ili primedbe vezano za našu Politiku privatnosti kontaktirajte nas na e-mail: info@astroputnik.com.

VRSTE INFORMACIJA I PODATAKA KOJE SE PRIKUPLJAJU

Astroputnik.com prikuplja lične i anonimne podatke koje Vi ostavljate na našem sajtu korišćenjem naših ponuda ili usluga.

Lični podaci služe u cilju identifikacije ili kontakta sa Vama, i tu spadaju:Vaše ime, adresa, e-mail, broj telefona, a koji mogu biti u vezi sa gore navedim.

Anonimni podaci predstavljaju podatke koji nisu u vezi sa Vašim ličnim podacima, i samim tim ne dopuštaju identifikaciju korisnika.

Vaši lični i anonimni podaci mogu biti upotrebljeni u smislu pružanja i poboljšanja usluga koje pruža astroputnik.com, kao i našoj evidenciji o prometu, zloupotrebama sajta astroputnik.com, grubog kršenja opštih uslova korišćenja sajta astroputnik.com ili nezakonitih aktivnosti korisnika sajta astroputnik.com.:

Lični podaci su isključivo oni koje nam Vi pružate. Astroputnik.com ne snosi odgovornost za verodostojnost istih. U slučaju da Vam pružamo personalizovanje usluge, tražimo od Vas da se registrujete na sajtu astroputnik.com i napravite svoj lični profil. U toku procesa registracije tražićemo od Vas lične podatke, kao što su: ime,datum rođenja,pol, mesto rođenja,mesto gde živite, poštanski broj, e-mail, pasword… Ovi lični podaci su potrebni ukoliko želite da koristite neku od naših usluga.

KORIŠĆENJE VAŠIH PODATAKA
  1. Korišćenje za opštu upotrebu. Lični podaci koje nam šaljete služe za odgovaranje na Vaše poslate zahteve, ili u cilju poboljšanja naše usluge ka Vama. Vaše lične podatke ( e-mail, pol i pasword ) koristimo u cilju personalizovanja ponude, isporuku personalizovanih informacija, za slanje administrativnih obavešenja putem e-maila ,kao što su bezbednost ili tehnička podrška, a kako biste dobili odgovore na pitanja od nadležnih za slanje specijalnih ponuda i druge reklamne svrhe sajta astroputnik.com. Vaša e-mail adresa se koristi za obezbeđivanje Vašeg profila, i obezbeđivanja dostupnim naših personalizovanih usluga.
  1. Kreiranje baze podataka sa izuzećem nekih od ličnih podataka koji bi mogli ukazivati na Vas, npr. Vaše ime, a koju koristimo za analizu trendova i praćenja načina korišćenja sajta, u cilju njegovog unapredjenja. Zadržavamo pravo da ove podatke koristimo i otkrijemo trecoj strani uz našu diskreciju. Ovi podaci pomažu našim oglašivačima da usklade svoje usluge korisnicima našeg sajta.
  2. Korišćenje IP adrese.Vašu IP adresu astroputnik.com koristi u svrhu pronalaženja i otlanjanja problema na našem serveru, za administriranje našeg sajta astroputnik.com i praćenje trendova i statistika.
COOKIES ( KOLAČIĆI )

Astroputnik.com koristi kolačiće kako bi identifikovali koje delove sajta astroputnik.com koristite, kako bi Vam prilikom sledeće posete sajtu bili brže dostupni.

Možete izabrati da li želite da prihvatite kolačiće podešavanjem Vašeg internet pretraživača. Takođe možete podesiti Vaš pretraživač da odbije sve kolačiće.

Neprihvatanjem kolačića može se desiti da neke opcije ne rade kako treba. Kolačić ne može pročitati podatke sa hard diska Vašeg računara.

ANTI SPAM POLITIKA

Astroputnik.com u potpunosti podržava ANTI SPAM politiku, što znači da ne prodajemo, iznajmljujemo ili drugačije prodajemo Vašu e-mail adrsu trećim licima, bez Vašeg pristanka. Astroputnik.com Vam neće slati e-mail koji ne želite da primite.

OTKRIVANJE PRIKUPLJENIH PODATAKA

Astroputnik.com će otkriti lične podatke i/ili IP adresu ako to zahteva zakon ili u uverenju iz najbolje namere da je takav postupak neophodan radi:

  • Saradnje na istrazi o nezakonitim aktivnostima, po ukazu zakona,
  • Zaštite i odbrane vlasničkih i autorskih prava astroputnik.com sajta i druge imovine ili posetilaca sajta astroputnik.com
  • Identifikacije osoba koje krše zakon, obaveštenja i ugovore astroputnik.com, prava trećih lica, ili na drugi način nelegalno koriste www.astroputnik.com
  • Po želji ili naredbi korisnika.

Astroputnik.com zadržava pravo da prebaci sve ove informacije u slučaju zahteva nadležnih i nadređenih organa. Takođe, nismo odgovorni za narušavanje sigurnosti ili postupke trećih lica koja dobijaju informacije. Nismo odgovorni za polise privatnosti trećih lica, ili o tome kako postupaju sa informacijama o njihovim korisnicima.

BEZBEDNOST

Veoma nam je važna bezbednost Vaših podataka. Primenili smo mere zaštite od neautorizovanog pristupa i upotreba Vaših informacija. Treba imati na umu da nijedan metod prenosa podataka putem interneta ne može biti 100% siguran. Astroputnik.com ne može iz tog razloga garantovati apsolutnu sigurnost.

LINKOVI KA DRUGIM SAJTOVIMA

Naš sajt sadrži linkove za druge sajtove. Postavljanje linka drugog sajta na našoj strani ne znači da mi garantujemo za taj sajt ili njegov sadržaj. Kada kliknete na taj link Vi napuštate naš sajt. Prilikom toga neko drugi može prikupiti Vaše lične ili anonimne podatke. Astroputnik.com nema kontrolu nad tim i nije odgovoran za bezbednost na drugim sajtovima. Molimo Vas da budete svesni da se uslovi Politike privatnosti ne primenjuju na te druge sajtove, niti na bilo koje prikupljanje Vaših podataka posle napuštanja našeg sajta.

PROMENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politika privatnosti može biti menjana po našem nahođenju. Ove izmene će odmah važiti za nove korisnike našeg sajta i povezanih usluga. Ukoliko dođe do izmena u Politici privatnosti obavestićemo postojeće korisnike mejlom, takođe, objavićemo to i na sajtu. Izmenjena privatnost stupa na snagu automatski, a za postojeće korisnike 30 dana od njihovog obaveštavanja. Ukoliko e-mail adresa koju ste nam dali nije aktivna ili iz bilo kog drugog razloga ne može da primi naše obaveštenje , smatraćemo da ste Vi ipak obavešteni o izmenama. Ukoliko se ne slažete sa izmenjenim pravilima treba da prestanete sa korisćenjem našeg sajta, a ako nastavite da koristite sajt smatraćemo da se slažete sa izmenjenom politikom privatnosti.