Muškarac Rak – neko ko će vas voleti, bez obzira na sve

muskarac rak

Muškarac Rak – Nije neobično da ovaj muškarac bude omiljen u društvu. Kulturan je, pouzdan, zna kako da se ponaša.

Tradicionalnih je stavova, za njega je porodica svetinja i prema svim članovima je zaštitnički nastrojen. Kao prijatelj je uvek tu da vas sasluša i pomogne.

Trudi se da pomogne slabima i nezaštićenima. Radi sve što je u njegovoj moći kako bi ovaj svet postao bolji. Zato ćete ih zateći kako volontiraju u Crvenom krstu, sakupljaju paketiće za decu bez roditelja ili ostavljaju hranu psima lutalicama.

Ipak, to ne znači da se radi o jakom muškarcu. Rak će se lako poljuljati kada ga snađu čak i manji životni problemi. Voli i da malo zadrami ako mu ukućani ne pružaju dovoljno pažnje.

Baš kao i Žene Rakovi, skloni su drastičnim promenama raspoloženja. U trenutku kad se sretnete može izgledati kao da mu se dogodila najveća tragedija na svetu. Već, nakon pet minuta, biće srećan kao da se ništa nije dogodilo. Za ove promene kriv je Mesec  koji vlada Rakovima. Kako se menjaju mesečeve mene, tako se menja i raspoloženje jednog Raka.

U dubini duše je emotivac. Ako ne može da se izbori sa teškoćama u životu ili ako ga neke stvari isuviše pogode, može potražiti utehu u porocima, kao što su droga ili alkohol. Zato je Rakovima bitno da imaju topli dom i ljude koji ih vole, ljude kod kojih u svakom trenutku mogu potražiti utočište.

Ukoliko su u opasnosti da budu povređeni, povlače se u svoju ljušturu u kojoj su bezbedni. Na prvi pogled čini se da su isuviše nežni, ali u slučaju da ih neko napadne itekako umeju da uzvrate udarac sa svojim oštrim kleštima.

Još jedno dobro oružje koje poseuduju jeste njihova intuicija. U poznim godinama postaju oni muškarci koji pate za mlađim danima, smatraju da je sve bilo bolje kad su bili u srednjoj školi ili ranim dvadesetim, a nova vremena donose samo loše stvari. Ako ne obuzda ove osobine, može ostati da živi u prošlosti do kraja života, a to nije nikako dobro.

Svoju prošlost često pretvara u hobi, tako da ćete sresti Mušraca Raka koji sluša ploče, skuplja antikvitete ili neke slične predmete. Vole sve vezano za kuću i dom. Radije će ostati kod kuće i spremiti neko tradicionalno jelo, nego jesti u restoranu, bez obzira što bi mu to bilo mnogo jednostavnije.

 

Posao i karijera

Ne vole stres i gužvu na poslu. Vredni su i predani kao radnici, ali samo ako se na radnom mestu osećaju prijatno, bitno je da ih niko ne pritiska i ne kritikuje.

Muškarac Rak se retko kad odluči da započne sopstveni biznis. Jedino može napraviti izuzetak kada se radi o porodičnoj firmi. Ako mu roditelji imaju sopstveni biznis, Rak će se rado priključiti, čak i ako mu se taj posao ne dopada, pa i jednog dana naslediti firmu od svojih roditelja.

Raku odgovara rad od kuće, gde se oseća udobno i sigurno. Možda će im samo faliti kontakt sa kolektivom, jer za Muškarca Raka su kolege druga porodica i sa njima će često razviti prijateljski odnos.

Radiće bolje i napornije, ako ima porodicu koja zavisi od njega. Tada se ne libi ni prekovremenog rada, ni duplih smena, ni radnih vikenda, samo da zaradi što više, jer njegovi najmiliji zavise od njega. Zato ih poslodavac često iskorišćava do granice bezobrazluka, dajući im više posla.

Savetuje im se da s vremena na vreme isplaniraju neki odmor ili putovanje, jer će lako upasti u kolotečinu. Nije im strano da jednog dana zastanu i shvate da su već godinu dana na relaciji posao – kuća, da nisu mesecima nigde izašli i da se ne sećaju šta znači pojam ,,društveni život“.

Najčešće se opredeljuju za medicinu ili rad sa decom, upravo zbog jer ovakva zanimanja zahtevaju da osoba ima određenu dozu empatije.

I umetnost im leži. Muškarac Rak može biti darovit pesnik, pisac ili slikar. Brojni pisci su rođeni u znaku Raka: Ljubivoje Ršumović, Žan Žak Ruso, Franc Kafka, Vasko Popa, Ernest Hemingvej, Herman Hese…

 

Ljubav, seks i brak

Da biste osvojili Muškarca Raka, ne treba previše da se trudite. Dovoljno je samo da mu kažete lepu reč ili dve. U ljubavi im je potrebno dosta maženja i grljenja. Ali imajte jedno na umu: ako ne želite ozbiljnu vezu, nemojte mu slamati srce. To će veoma teško podneti.

Ako ste započeli vezu sa Muškarcem Rakom, znajte da se radi o osobi kojoj je ljubav potrebna podjednako kao i vazduh. Ovo je idealan muškarac za brak i ozbiljnu vezu. Avanturice za jedno veče ga ne zanimaju. Možda dok je mlađi, ali Rakovi uglavnom teže ljubavima na duge staze.

Svoju devojku će često iznenaditi sitnicama, kao što su cveće, čokoladice, romantični izlet… Za uzvrat traži samo da bude voljen i da malo istolerišete njegove promene raspoloženja. Ako vidite da je nervozan, povucite se i sačekajte dok ne bude spreman da se otvori.

O problemima u vezi pričajte polako, bez svađe i tenzije, u suprotnom odbija svaki vid komunikacije i povlači se u svoju ljušturu. Nikada nećete dopreti do njega u tom slučaju. Možete da vičete, da bacate stvari po kući, on će samo sedeti i ćutati, eventualno ustati i otići u nepoznatom pravcu.

Evo najvernijeg muškarca u zodijaku. Kada je sa nekim u vezi, druge ga ne zanimaju. Zaljubljen je do te mere da može čak i da oprosti prevaru.

Ne voli perverzije i ekspreimentisanja u seksu, mada ako ga partnerka nagovori, pristaje. Dovoljno je samo da se zaljubi u vas, moćićete da ga prevedete žednog preko vode.

U ljubavi ume da bude malo posesivan, što nekim partnerkama može da zasmeta. To je zbog toga što se jako privržen osobama koje voli, kao da se plaši da mu neko ne otme njegovu devojku ili ženu.

Nikada nije lako biti samohrani otac, ali ako se radi o čoveku rođenom u znaku Raka, znajte da je on jedini predstavnik zodijaka koji deci može zameniti majku. On je toliko brižan i pažljiv, da verovatno ne postoji bolji otac.

Voli da ugodi partnerki sa romantičnim iznenađenjima i poklonima, ali da znate da je potrebno da mu povremeno uzvratite na isti način. Obradujte ga s vremena na vreme sitnicama. Svideće mu se neki lep komad odeće, produženi vikend u spa centru ili na nekom drugom mestu gde se odmara i uživa.

Njegova partnerka će možda imati napornu svekrvu, jer su muški Rakovi često ,,mamini sinovi” ili su posesivno vezani za majke, koje ih gledaju kao malo vode na dlanu.

Ovako delikatnom muškarcu prijaju srodne dame u znaku Raka, emotivne Ribe, ali i Žene Škorpije.

 

Zdravlje

Rak je emotivac, koji, kao što smo već naveli, može biti sklon porocima. Ne bi bilo loše da imaju svog psihoterapeuta, ako su u mogućnosti, čisto da svoje mentalno zdravlje održavaju na nekom normalnom nivou.

Vole da pojedu i popiju, pa Muškarcima Rakovima nije stran ,,pivski“ stomak. Inače je rakovima stomak slaba tačka, tj organi u ovom delu tela: creva, jetra, želudac, urinarni trakt… Savetuje im se da posebno povedu računa o ishrani kako im se metobolizam ne bi poremetio.