Zmija u kineskom horoskopu

ZmijaUopšteno: osobe rođene u znaku Zmije su romantične, pune mudrosti i šarma. Imaju jako razvijenu intuiciju koja ih snažno vodi život. Dobri su psiholozi, imaju dobar osećaj za druge, ali o sebi ne otkrivaju mnogo, i teško stiču poverenje u druge. Vole novac i visok životni standard. Dosta polažu u izgled i obrazovanje. Iza njihovog hladnog i rezervisanog karaktera, kriju se topla i duhovita stvorenja. Iako su veoma društveni, često imaju želju za samoćom. Zmije su zabavne i kulturne, privlačne, istančanog ukusa i mogu biti prijatelji skoro sa svima. Vole da vode intelektualne i zanimljive razgovore, pa je uživanje naći se u njihovom društvu.

Imaju neki svoj životni tempo, kad im se žuri onda požure, kad smatraju da stvari treba raditi polako, onda uspore. Ovo je u suštini dobra osobina, bez obzira što nekad Zmije nerviraju ljude oko sebe zbog toga. One u principu tada postupaju prema svojoj intuiciji, jer same znaju kako je najbolje. Treba i spomenuti da njih zapravo nije briga šta drugi misle o njima.

Ne vole sukobe, jako su miroljubive. S obzirom da gaje veliku ljubav prema novcu, uvek će gledati na koji način mogu da zarade na brzaka. Zato im se savetuje da se pripaze, naročito kada je kocka u pitanju. Vrlo lako mogu postati zavisnici.

Slobodno vreme vole da provedu uz neku dobru knjigu, u restoranu koji služi specifične specijalitete, na nekom prefinjenom mestu, itd. Privlače ih ozbiljne teme poput filosofije, duhovnosti i slično. Mogu biti osvetoljubive, s tim što ne deluju odmah, već polako i temeljno planiraju svoju osvetu. Ne vole kada im neko prekrši obećanje.

Na poslu je Zmija ,,čovek iz senke”. Neko ko na prvi pogled deluje kao da se ne meša puno, ali zapravo ona namešta da stvari budu po njenom. Sve rade mudro i polako, ali u svom ličnom interesu. S obzirom da vole novac, radiće neke vrlo profitabilne poslove. Leže im poslovi arhitekte, juvelira, sociološki poslovi, mogu biti umetnici, sveštenici… Veliki broj predsednika i vođa, uključujući i diktatore je rođen u znaku Zmije. Ne smeta im timski rad, jer kao što smo pomenuli, oni lako mogu manipulisati masom, a da u isto vreme izgledaju kao neko ko se puno ne ističe.

Ljubav: kada je izbor partnera u pitanju Zmije su pravi umetnici zavođenja i teško im je odoleti. Vrlo su maštovite, elegantne i suptilne. Žele da izbegnu dosadu u svakom trenutku. Često preko partnera postižu društveni status. Posesivne su i mogu biti izuzetno ljubomorne u privatnom životu, što je jedna od mana.

Zmije žele nekog ko je otmen i prefinjen, poput njih samih. Ako vas Zmija zavodi, slobodno se prepustite uživanju. One itekako imaju stila, lako obaraju s nogu a i u krevetu su poprilično ,,darežljive”, žele da ugode partneru i učine da se oseća posebno.

Dobre osobine: altruista. častan, diskretan, intuitivan, elegantan, zabavan, saosećajan, racionalan, prilagodljiv, privlačan.
Loše osobine: posesivan, ljubomoran, pesimist, ohol, bojažljiv, flegmatičan, lenj, prevrtljiv .
Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Zmije po prirodi su veoma ljubomorne, a sa druge strane nisu uvek verne, i teško obuzdavaju sklonost ka flertu. Zato im po pitanju tolerancije najviše odgovaraju osobe rođene u znaku Bivola. Takođe dobre veze mogu da imaju sa Petlovima, kao i sa Zmajevima, Psima i Svinjama.
Elementi kojima pripadaju Zmije po kineskom kalendaru:

23.01.1917do10.02.1918VATRA
10.02.1929do29.01.1930ZEMLJA
27.01.1941do14.02.1942METAL
14.02.1953do02.02.1954VODA
21.02.1965do20.01.1966DRVO
18.02.1977do06.02.1978VATRA
06.02.1989do26.01.1990ZEMLJA
24.01.2001do11.02.2002METAL
10.02.2013do30.01.2014VODA

Poznate ličnosti rođene u znaku Zmije: Pikaso, Ruzvelt, Muhamed Ali, Virdžinija Vulf, Aleksandar Fleming, Martin Luter King, Čarls Darvin, Abraham Linkoln, Džon i Žaklina Kenedi, Bob Dilan, Robert Dauni Džunior, Linda Makartni, Emanuel Makron, Odri Hepbern, Indira Gandi, Tejlor Svift, Bili Ajliš, Liv Tajler, Džoana Rouling, Čarli Šin, Kajne Vest, Hauard Hjuz, Grejs Keli, Ela Ficdžerald, Stiven Hoking, Pirs Brosnan, Opra Vinfri, Greta Garbo, Danijel Redklif, Volodimir Zelenski, Artur Klark, i drugi.