Žena Škorpija – opasnica ili nežni emotivac?

zena skorpija

Žena Škorpija! O njoj ste verovatno čuli da je mali zloća, neko ko će vas prevesti žedne preko vode. Međutim Škorpije nisu uvek takve.

Potrebno im je da ih neko voli, ako to trenutno nije partner, onda bar dobar prijatelj. I najmanja nepravda ih duboko povredi, tada se lako razočaraju i gube veru u ljude.

Doduše, nisu ni cvećke, ali u sebi su veoma nežne prema osobama koje vole, njihova tamna strana se budi samo ako ih neko povredi. Često oko sebe grade neki zid, kao odbrambeni mehanizam, zbog čega deluju nedostižno. One su jake i samostalne, ali u sebi čeznu da imaju neki oslonac u životu, osobu u čijem naručju mogu da se isplaču kad im je teško.

Ako se u dobrim odnosima sa ženom Škorpijom, uz sebe imate zaštitu kakvu nema niko. Baciće se svojim telom na vas kako bi vas zaštitila, ne mareći za sopstvene posledice. Ali ako ste joj neprijatelj, čuvajte se jer je njena žaoka oštra i otrovna. Škorpije su vrlo osvetoljubive, čak i prema osobama koje su im do juče bili najbolji prijatelji.

Ima svoje mišljenje koje retko menja. Ipak, nema predrasude i za nju ne postoje tabui. Vrlo su pedantne, lepo obučene.

Žena Škorpija je obično male građe, veoma su vitke i pre svega jako seksi. Njihova intuicija je jaka, dovoljno je jednom da nekog pogledaju, odmah znaju kakva je osoba.

Ne osuđuje i nema predrasude, naravno samo ako se radi o ljudima koje voli. Za one manje bitne itekako ima negativnih komentara, ali nikad ne preteruje. Uvek je realna i objektivna. Najviše na svetu mrzi ulizice, dvolične osobe, izdaju i podmukle ljude. Prema takvima je uvek direktna i oštra. Kažu da Škorpijin pogled ,,ubija”, pa je nekad dovoljno samo da nekog pogleda i njen neprijatelj prosto ustukne.

Škorpija obožava da ide na odmor. Godišnje odmore provode izležavajući se na plaži, sa koktelom u ruci i uživajući. Dolaze da se odmore, tako da Škorpije retko izlaze po klubovima dok su na letovanju. A i ako izlaze to je uglavnom mlađa generacija.

 

Posao i karijera

Na poslu nije od onih koji se ulizuju šefu i idu kolegama uz dlaku radi mira u kolektivu ili neke lične koristi. Ne podnose dvolične osobe, možda vam neće reći u lice nekad šta misli, ali ćete po besnom izrazu njenog lica svakako znati da je ljuta.

Slobodno joj poverite važne i teške projekte, jer je veoma uporna i neće odustati sve dok ga ne privede kraju. Vredne su i uporne.

Teže dobro plaćenim poslovima, kako bi sebi omogućile što bolje finansije. Uglavnom jer mnogo troše i obožavaju šoping. Žena Škorpija je prava šopingholičarka, kupuje i što joj treba i što joj ne treba.

Dobro se snalazi u skoro svim poslovima! Njen žestok karakter joj omogućava poslove i u pretežno muškim zanimanjima, kao što su policija, vojska, tajne službe, specijalne jedinice. Žene Škorpije su često preduzetnice i vlasnice sopstvenog biznisa. Imaju dosta energije, koju koriste i za posao. One su prosto neumorne, ali kada im dođe dan u kojem se osete izmoreno, provešće ga u krevetu.

Mogu se fino snaći i u medicini, pogotovo kada je hirurgija u pitanju. Žene Škorpije imaju sklonosti da se bave astrologijom.

 

Ljubav, brak i seks

Ženi Škorpiji je potreban jak muškarac i ništa manje. Da bude karakterna osoba, čvrst oslonac za svoju izabranicu.

Jako ih je teško zavesti. Za muškarca predstavljaju misteriju, koja se ne može odgonetnuti, zato su i tako privlačne.

Nije od onih koji će čekati da im muškarac priđe. Ako joj se neko dopada, odmah će mu to staviti do znanja. Pa makar i on bio zauzet.

Osećanja jedne Škorpije su iskrena, u ljubavi ne igra igrice i to je velika prednost veze sa jednom Škoprijom. Šta misli, to će vam i reći, nema potrebe da gatate šta joj je u glavi.

Partner joj je jako bitan, za neke Škorpije je bitnije da imaju adekvatnog partnera sa kojim su zadovoljni nego da imaju decu. Znaju da cene lepu i stabilnu vezu, uvek će vam biti podrška, neće pobeći od problema, već će ih rešavati zajedno sa vama. Ljubomorna je, traži vernog partnera, a i ona sama nije sklona vanbračnim avanturama.

U vezi traži poštovanje, odlazi ako je duboko razočarana. U tom slučaju ne postoji nikakva šansa da je vratite. Neki muškarci tvrde da su Žene Škorpije jako teške za vezu i u tome ima istine. Mada mi bismo pre rekli da ovo nije žena za svakog, potreban joj je specifičan partner koji će je razumeti.

Zavodljiva Škoprija obožava seks, seksi kostime, vezivanje u krevetu i druge igrice koje mogu začiniti vođenje ljubavi. Pre seksa ide obavezno neki afrodizijak. I njen muškarac mora biti iskusan, bez ikakvih predrasuda, spreman za eksperimentisanje i naravno u dobroj kondiciji, jer Žena Škorpija ima jak seksualni apetit.

Svoju decu motiviše da budu najbolja, ali nije posesivna u tome i ne koristi ih kako bi nadoknadila neke svoje neuspehe. Iako želi posao i karijeru, neće imati problem da stavi porodicu na prvo mesto. Ako suprug dovoljno zarađuje, može čak i pauzirati sa poslom.

Škorpija svog partnera nikad ne laže i ne glumi orgazme, ali ljubomora joj je slaba tačka. Želi da svom muškarcu bude centar sveta. Ona sama nije sklona prevarama. Imati srećnu i ispunjenu vezu je njen životni san i ako bude imala sreće da naiđe u životu na idealnog muškarca, čuvaće ga kao najvrednije blago. Neće učiniti ništa da takvu vezu dovede u rizik. Ipak, to ne znači da pristaje na sve. Njen muškarac može biti najbolji na svetu, ali ona neće trpeti prevare, poniženja, a ponajmanje psihičko i fizičko maltretiranje. Na prvi znak nepoštovanja okreće se i odlazi.

Idealni partneri za jednu Škopriju su Devica, Rak, Jarac, mada i Bik može biti dobar kombinacija.

 

Zdravlje

Slaba tačka Žene Škorpije su reproduktivni organi. Ne u smisli da to budu problemi sa sterilitetom, već od tinejdžerskih dana se suočava sa neredovnim i bolnim menstruacijama. Bol ide čak do te mere da mora preležati ceo dan u krevetu. Tu mogu biti i druge anomalije poput policističnih jajnika, polipa, cisti, zadebljvanje materičnog zida i sličnih problema.

Bitno im je da pronađu dobrog ginekologa u kojeg će imati poverenje, kako bi držali stvari pod kontrolom, jer se ovakve tegobe daju iskontrolisati.

Predlaže im se da se bave sportovima, to mogu biti i neki ekstremni i adrenalinski sportovi. Škorpija ima dosta energije koju mora usmeriti na nešto, a fizička aktivnost je najbolja opcija. Fizička aktivnost im se preporučuje i kako bi koliko-toliko iskontrolisale burne emocije koje ih često uznemiravaju, nalete besa i nervozu. Za ovakve stvari posebno su dobre kardio vežbe poput trčanja, plesa, brzog hoda, plivanja i slično.