Žena Bik – žena koja zna da uživa u životu!

zena bik

Žena Bik je neko ko definitivno ne živi u oblacima, već stoji čvrsto na zemlji. Ne zanosi je mašta, ali zato punim plućima uživa u sitnim životnim zadovoljstvima, kao što su hrana, piće, muzika, pa i seks.

Ako ima sreće da bude dobro materijalno situirana, tek tada živi punim plućima. Ona je neko ko maksimalno koristi prednosti novca jer uživa u luksuzu više nego ostali horoskopski znakovi.

Realista je i hrabro se suočava sa bilo kakvim životnim problemima. Odlikuje je velika mentalna snaga.

Ceni samo prava prijateljstva! Koristoljubivci je neće lako prevatiti. Koliko joj drugi pruže u prijateljstvu, toliko će i uzvratiti. To znači da će dati i život za vas, ukoliko ste spremni da uradite isto za nju. Teško prašta ako se zameri nekom, mada neće praviti scene i drame. Samo će se okrenuti i otići.

Ima neke svoje stavove i uverenja od kojih teško odstupa, što i ne čudi jer Žena Bik važi za veoma tvrdoglavo stvorenje, sklono predrasudama. Vrlo su tradicionalne. Ume da bude teška kao osoba, ali nije prznica.

Nije joj potrebno da se oblači seksi i moderno, niti da se šminka. Bikom vlada Venera, koja ovoj dami daje ženstvenost i zavodljivost, ma kako se obukla… Premda, ako sebi obezbedi dobre finansije, voli da kupuje kvalitetnu garderobu. Lepo izgleda, može imati i istaknute obline.

Posao i karijera

U poslu, kao i u životu ume da bude lenja, ali precizna. Živi za momente mira kada se nigde ne žuri i kada se sklanja od obaveza. Niko na poslu ne uživa u pauzi za kafu, više od Žene Bika.

Za nju nisu poslovi u kojima je non stop stres, akcija i napetost, kao što možda odgovara Ovnovima ili Blizancima. Kod nje važi pravilo: ili polako i natenane ili nikako. Možete da vičete na nju, da joj pretite otkazom ili sankcijama, nema šanse da je naterate da ubrza tempo.

Nije od onih kojima svakodnevna rutina brzo dosadi. Može da radi jedan isti posao od početka radnog staža, pa sve do penzije. A kad već pominjeno rutinu, treba reći i da Žena Bik ne voli promene, naročito na poslu. Njoj će najteže pasti ako se uvodi novi sistem rada, ako treba da se preseli u nove radne prostorije, ako menja posao i slično.

Najbolje im leže poslovi iz oblasti računovodstva, knjigovotstva, administracije. S obzirom da su hedonsiti koji vole dobru hranu, Bikovi su i dobri kuvari. Zahvaljujući Veneri koja vlada ovim znakom, Žena Bik se može uspešno baviti poslovima iz oblasti lepote: kozmetičar, frizer, maser…

Kao hedonista, nastojaće da sebi obezbedi dobro plaćen posao, kako bi uživala u luksuzu.

Evo žene koja je komunikativna, svojim klijentima prilazi prijateljski i razgovori sa njom se nikad ne svode samo na posao. Upravo ta komunikativnost je čini odličnom u poslovima koji podrazumevaju rad sa klijentima.

Ona nije arogantna. Sa istom srdačnošću se obraća i direktoru i kolegama koji su na pozicijama ispod nje. Na prvi pogled deluje kao pravi prijatelj i srdačan kolega, ali ko je dobro upozna shvatiće da ume malo i da drami. Recimo da ide po firmi i da priča na sav glas kako mnogo radi, iako svi vide da ima najmanje obaveza u kolektivu. Ume i suptilno da ,,uvali svoj posao drugima”, a da pri tom izgleda kao da nekom čini uslugu.

Još jedna pozitivna osobina koja joj donosi uspeh u poslu je strpljenje. Kod Bikova nema žurbe ni tenzije. Žena Bik zna da tiha voda breg roni. Ako su doživele neki neuspeh, ne paniče. Znaju da će sigurno doći momenat kada će se kockice savršeno uklopiti po njih i strpljivo čekaju taj trenutak.

 

Ljubav, seks i brak

Ova dama ne pada na slatke reči. Ako ste se zaljubili u nju, pokažite joj to na delu. Sitni pokloni, pažnja, konkreta akcija – to je ono što Žena Bik očekuje od svog muškarca.

Slobodno se doterajte ako krenete da zavodite damu u znaku Bika, jer je fizički izgled ono što je prvo privuče. Mada lepota nije presudna. Dobro će razmisliti da li je pametno da uđe u vezu sa vama. Ako slučajno proceni da nije, neće mnogo patiti za nesuđenim muškarcem. Vrlo je razumna kada je izbor partnera u pitanju.

Ženskaroši i Kazanove nemaju šanse kod ove žene. Traži isključivo stabilnu vezu, nekog na koga će moći da se osloni.

Kao što smo već naveli uživa u seksu podjednako kao i u svim ostalim životnim zadovoljstvima. Važi za znak koji je odličan u krevetu, voli seksi igrice i lep donji veš. Po mogućstvu skup. Jedna je od onih žena, na koju negativno utuče nedostatak seksualnih aktivnosti. Neophodno je i da muškarac bude dobar u krevetu.

Pomenuli smo da nije neko ko fatazira i mašta, ali činjenica je da je seks za nju beg od svakodnevnih problema, nešto u čemu se maksimalno opušta i zaboravlja na sve brige.

Dobra je supruga i majka, kao tradicionalna osoba ceni porodične vrednosti. Dešava se da ne bude preterano pedantna. Ali zato kod nje uvek ima nešto dobro da se pojede i popije. Retko kad vara svog partnera.

I od muža ili dečka traži vernost, u suprotnom očekujte žestoku osvetu. Ako možda imate ženskih prijatelja, spremite se da ta prijateljstva okončate, jer je Žena Bik jako ljubomorna. Možda vam neće reći odmah, ali će diskretno uticati na to da lagano prekinete kontakte sa svojim drugaricama.

Koji još trikovi mogu pomoći jednom muškarcu da zavede ženu u znaku Bika? Žena Bik će uglavnom svakom dati šansu, a na muškarcu je da se pokaže da li je ,,faca”. Ona će zaključiti kroz jedan neobavezan razgovor da li je to idealan partner za nju. Ako muškarac prođe ovaj test, dalje je može iznenaditi i nekim sitnim, materijalnim poklonom. Ovo je žena koja želi da joj se ugađa i njeni udvarači moraju biti spremni na to. Ukoliko je osvoji, njen partner dobija ,,ceo paket”: ljubavnicu, domaćicu, prijatelja, nekog ko će biti spreman dati život za njega.

Žena Bik voli muškarce koji su emotivni ili imaju slična shvatanja kao i ona: Devica, Riba, Jarac, Rak, Škorpija…

 

Zdravlje

Slaba tačka su joj žlezde, bubrezi, pa i glava.

Hedonizam, dobra klopa i manjak pokretljivosti mogu uzeti svoj danak u poznim godinama. Tako da nije neobično da se Žene Bikovi nagoje, dobiju problem sa dijabetesom i holesterolom, zglobovima, itd. Zato bi bilo dobro da se hrane zdravo i da praktikuju bilo kakvu fizičku aktivnost, makar to bila i šetnja tri puta sedmično.

Ukoliko povede računa o tome, u poznijim godinama može izgledati veoma mladoliko.

Jake su građe, što ih čini otpornim na razne bolesti, bar u mlađim godinama. Uprkos tome, Žene Bikovi mogu biti i hipohondri, mnoge od njih se jako plaše bolesti.