Muškarac Bik – san svake žene koja teži stabilnoj vezi i porodici

muskarac bik

Muškarac Bik, kao i svi ima svoje vrline i mane, ali se najbolje može opsiati rečima ,,pravi gospodin“. Možda je nekad malo lenj i trom, ali je zato realan, iskren, a kada to poželi može da bude i veoma istrajan u pojedinim namerama.

Kada ga upoznate pomsilićete kako ovog muškarca ništa ne može poremetiti. On je vrlo staložen, ne reaguje previše na uvrede i retko šta može da ga izbaci iz koloseka. Ukoliko se granica ipak pređe, čuvajte se, jer postaje tornado koji ruši sve pred sobom.

Muškarac Bik je tradicionalan, optimista i ne voli društvo ljudi koji na sve gledaju crno. Za njega je idealno veče u kafani, uz finu muziku, vesele ljude, sa dobrom klopom i naravno pićem. Dobar je psiholog, lako proceni ljude, pa izbegava društvo foliranata, koristoljubivaca i lažova.

Ovi muškarci su krupnije građe, za koju je često zaslužna i ljubav prema hrani.

Muški Bikovi su zrele osobe, čak i kada su u mlađim godinama. Retko ćete sresti nevaspitanog momka u znaku Bika. Poštuju starije, posebno bliske prijatelje svojih roditelja, uvek će ih ljubazno pozdraviti na ulici i razmeniti sa njima reč, dve. Zato su omiljeni i među starijom generacijom.

Vole da ugode i sebi i drugima, uživaju u luksuzu, ali neće potrošiti više od onoga što zarade. Po prirodi nisu paničari, kod njih sve ide polako i bez forsiranja. Toliko polako da umeju da iznerviraju druge svojom opuštenošću.

 

Posao i karijera

Potreban vam je pouzdan čovek za ozbiljne poslove? Angažujte muškarca u znaku Bika i nećete pogrešiti. Ovo je jedan od retkih horoskopskih znakova koji je odgovoran čak i u mlađim godinama i svoj posao shvata veoma ozbiljno.

Muškarac Bik je odmeren, ali društven. Idealan za direktorsku poziciju, ne samo jer ume da rukovodi poslom, već i zbog toga što ume da ugosti klijente i da učini da se osete prijatno i ugodno. Sklapa nove poslove sa lakoćom, upravo zahvaljujući tome.

Nije za dinamične poslove, jer je pomalo trom. Voli sve da radi polako, zbog čega ga ponekad prate predrasude da je lenj i smotan. Takođe ne ume da improvizuje i ne snalazi se, ako se suoči na nekim neprijatnim iznenađenjima.

Bik je odličan kao pedagog, pa mu leže proslovi vezani za školu i podučavanje. Odlični su kao kuvari, zbog ljubavi prema prefinjenim ukusima i hrani. I trgovina im leži, s obzirom da takvi poslovi zahtevaju da se kupac malo šarmira, ne bi li ste mu prodali što više.

Zbog svoje tvrdoglavosti, veoma usko razmišlja, pa retko kad prihvata neke nove ideje i inovacije.

Muškarac Bik je veoma društven, pa mu odgovaraju sve vrste poslova sa kupcima i klijentima. Ovo nije onaj tip muškarca sa kojim se vodi isključivo poslovni razgovor. Pre nego što se pređe na ozbiljne teme, obavezno će vas pitati kako ste, kako je vaša porodica, da li ste pogledali derbi prethodne večeri i slično.

 

Ljubav, brak i seks

Ovo je idealan momak za sve devojke koje traže ozbiljnu vezu. Čak su i mlađi bikovi pouzdani kada je reč o ljubavi.

Žene ih vole zbog njihove harizme, iako nisu seksi atletske građe, kao recimo Muškarci Ovnovi. Devojka se kraj njih oseća kao kraljica, vole da poklone nešto materijalno, a ako su boljeg finansijskog stanja, ne štede na luksuznim poklonima poput nakita, bundi, skupih putovanja…

Ne vole folirante i prevarante, pa ni sami nisu takvi. Ako imate kraj sebe muškarca u znaku Bika, budite uvereni da on stoji iza svake svoje reči. Uživaćete u poklonima, lepim manirima, čak i u seksu jer voli da ugodi i sebi i partnerki. Ali ne očekujte neku sladunjavu romantiku, slatke reči, pesmice i slično, jer on prosto nije takav tip.

I vi njega osvojite delima. Romantična večera sa njegovom omiljenom klopom će biti odličan potez, bilo da je sami spremate ili da idete u restoran. Mazite ga i pazite ga. Voli žene lafice, oduševiće se ako vas vidi negde u kafani, kako gustirate piće i u sevdahu pevate neku finu starogradsku pesmu, ali sve damski i sa stilom.

Naravno, postoje i Muškarci Bikovi koji nisu tako prijatni. U nekim krajnjim slučajevima mogu biti agresivni i nasilni kao muževi, ali uglavnom ako su skloni alkoholu. Jako je ljubomoran, njegovu ženu niko ne sme da pogleda.

Želeće određeno vreme za sebe, naočito ako se radi o izlasku sa društvom i nemojte ga pritiskati u tom slučaju, jer takve stvari ne podnosi. Iskusno će vas ignorisati i kulirati, on će na kraju svakako otići, a vi ćete ostati sami i besni. Dakle, budite spremni da mu date i malo ličnog prostora.

Kao znak kojim vlada Venera, Bik ima sklonosti ka nežnim i prefinjenim stvarima. Zato se zaljubljuje u takve žene, po mogućstvu da budu niske rastom, prave ,,Džepne Venere“. Žena njegovog života je umerena, ne pravi scene i nije napadna.

U vezi ne želi svađu, pa čak i ako to znači da će nakon žustrog razgovora uslediti nezaboravan seks. Od braka očekuje mirnu luku, kraj voljene žene, da dani budu opušteni ispunjeni sitnim zadovoljstvima.

Nije od onih koji se prave da ne poznaju svoje bivše devojke. Šta više očekujte da će stati pred vas i prijateljski vas pozdraviti. Jer ipak ste u nekom trenutku bili deo njegovog života.

Jako je strastven, ali nije za eksperimentisanje kada je reč o vođenju ljubavi. Idealan seks je u njegovom udobnom krevetu, bez nekih igrica, dakle čista klasika koja mu nikada ne dosadi.

Kao otac je takođe brižan, jedan od onih koji za svoju decu uvek imaju konkretan i mudar savet. S obzirom da ceni tradiciju, praznici i porodična okupljanja su mu jako bitni kako bi običaje svojih predaka preneo i svojoj deci. Posebno je brižan prema devojčicama, prava očinska figura. Ako ima sinove, neće se truditi da im ulije strahopoštovanje, već će se prema njima ophoditi prijateljski. Ali to ne znači da će deca smeti da rade šta god požele. Mora se znati red! Deca jednog Bika su vaspitana i poštuju starije.

Vrlo su uporni kada zavode ženu koja im se dopada, ali nisu dosadni, niti napadni. Bik je veliki džentlmen. A ako jednu damu zanima Muškarac Bik, može ga osvojiti na isti način. Potrebno je samo da bude malo uporna i nenapadna, da ima damske manire. Može ga zavesti kroz običan razgovor, ali treba otvoreno da mu stavi do znanja da joj se dopada.

Uglavnom nisu neverni. Kao što smo već naveli, Bikovima je toplo porodično gnezdo jako bitno, ali nije da među pripadnicima ovog znaka nema i onih koji pored žene nemaju i ljubavnicu.

Najbolje se slaže sa ,,porodičnim” znakovima kao što su Rakovi, Škorpije i Device.

 

Zdravlje

Muškarac Bik je talentovan za sport, naročito za sportove u kojima je potrebna fizička snaga, kao što je recimo boks. Ako se bave u mladosti sportom, poželjno je da nastave da to rade u bio kakvom obliku i kasnije, kako se ne bi nagojili.

Zbog svoje krupne građe, ali i ljubavi prema hrani i piću, lako nabace višak kilograma koji posle teško skidaju i koji izaziva neke druge probleme, poput dijabetesa, hroničnog zamora, masnoće i triglicerida i slično.

Grlo i predeo vrata su im slabe tačke, treba da se paze upala, problema sa štitnom žlezdom i sličnih bolesti. Ponekad se dešavaju i problemi sa bešikom.