RETROGRADNI MERKUR U OVNU OD 02.04.-25.04.2024.

retrogradni merkur april

 

U astrologiji, svako retrogradno kretanje planeta ima svoj poseban uticaj na naše živote. Jedno od najpoznatijih i najviše diskutovanih retrogradnih kretanja je ono Merkura, planete koja upravlja komunikacijom, mislima i putovanjima. Kada se Merkur kreće “unazad”, često se susrećemo sa izazovima u komunikaciji, tehničkim problemima i odlaganjima u planiranju.

Ovoga puta, retrogradni Merkur se dešava u vatrenom znaku Ovna,u period od 02.04.-25.04.2024. godine, dodajući malo eksplozivne energije u sve naše interakcije. Ovan je znak akcije, hrabrosti i inicijative, a kada se Merkur kreće retrogradno u ovom znaku, poziva nas da pregledamo našu hrabrost, samopouzdanje i sposobnost da se izrazimo direktno.

Ovan je znak koji teži ka brzim i impulsivnim akcijama, ali retrogradni Merkur nam ukazuje da usporimo i pažljivo razmotrimo naša dela i reči pre nego što ih izrazimo. Ovo je vreme za introspekciju, razmišljanje o našim ciljevima i strateško planiranje sledećih koraka.

Ovaj retrogradni Merkur može doneti naglašene teme koje se tiču oslobađanja unutrašnjih snaga i suočavanja sa izazovima. Nosi energiju inovacije i hrabrosti da se krene u nove početke, ali takođe može doneti i osećaj nesigurnosti ili nestrpljenja.

Tokom ovog perioda, važno je da budemo svesni svojih impulsa i reakcija, i da se trudimo da komuniciramo na konstruktivan način. Retrogradni Merkur u Ovnu može doneti izazove u komunikaciji, posebno kada su u pitanju verbalni sukobi ili impulsivne reakcije. Važno je da budemo pažljivi i da se trudimo da izbegnemo konflikte, birajući umesto toga reči mudro i saosećajno.

Takođe, ovo je dobar period za preispitivanje naših ciljeva i želja, i za razmatranje kako možemo iskoristiti svoje unutrašnje snage da ostvarimo svoje ambicije. Ovan je znak samopouzdanja i hrabrosti, pa nas retrogradni Merkur poziva da pronađemo način da ojačamo svoje samopouzdanje i da se oslobodimo strahova koji nas ograničavaju.

Kako se sve odražava na globalnom nivou?

U prvom redu, retrogradni Merkur u Ovnu može izazvati poteškoće u komunikaciji širom sveta. Nesporazumi, pogrešne interpretacije i problemi u pregovorima mogu biti česti. Ovan podstiče akciju i hrabrost, što može dovesti do političkih tenzija, žustrih rasprava i aktivizma u društvu. Nesuglasice, zastoji u pregovorima i sporazumi mogu biti izazovni.  Ovaj period zahteva posebnu pažnju od lidera i vlada širom sveta da budu oprezni i jasni u svojim porukama kako bi se izbegle tenzije i konflikti.

Ekonomski sektor takođe nije imun na uticaj retrogradnog Merkura. Oscilacije na tržištima, nepredviđeni događaji i nesigurnost u poslovanju mogu biti prisutni. Investitori i preduzetnici moraju biti oprezni i pažljivo pratiti ekonomske trendove i informacije kako bi se adekvatno prilagodili promenama.

Važno je da se svi akteri trude da budu pažljivi, strpljivi i otvoreni za saradnju kako bi prevazišli eventualne izazove i krenuli napred ka boljoj budućnosti.

Iskoristimo ovo vreme da se povežemo sa svojom unutrašnjom snagom i da krenemo napred sa samopouzdanjem i odlučnošću.