Omiljene boje horoskopskih znakova

horoskop boje

Da li vama sve boje lepo stoje ili se ipak držite jedne, proverene? Izbor omiljene boje često zavisi od položaja planeta koji se desio u trenutku vašeg rođenja.

Možda ste Blizanac koji obožava drečavo, kombinuje i ono što drugima nikada ne bi palo na pamet. Ili ste Riba koja preferira boju mora, bilo da je zelenkasta ili tirkizno plava kao Azurna obala.

U nastavku teksta pišemo detaljnije o zodijačkim znacima i bojama koje najviše vole.

 

Ovan

Ovaj znak važi za impulsivnog i strastvenog, pa ima najviše sklonosti ka crvenoj boji, koja upravo predstavlja strast, ljubav, krv i vino. Sve ono što simboliše život i životnu radost.

Crvena im odlično stoji, bilo da su muškarci ili žene. Nijednoj dami krvavo crveni ruž ne stoji tako dobro, kao ženi rođenoj u znaku Ovna. Astrolozi kažu da će im crveno doneti sreću i da u svakom trenutku treba da imaju nešto u ovoj boji na sebi. Pogotovo kad sklapaju poslovne dogovore ili odlaze na razgovor za posao.

 

Bik

Možda ste pomislili da će Biku najviše odgovarati crvena boja takođe, ali prevarili ste se. Crvena ga iritira.

Bik je smiren znak, koji voli sve da radi polako i sa uživanjem, zato više preferira plavu i zelenu boju. Ove boje deluju umirujuće i relaksiraju oči.

Kada idu na ljubavni sastanak, Bikovima se savetuje da obuku nešto plavo, dok će im zelena doneti sreću ukoliko se upuštaju u poslovne pregovore. Bilo bi dobro da imaju neki zeleni predmet na svom radnom mestu, može i neka biljka.

 

Blizanci

Kada su boje u pitanju, Blizanci su pravi mali papagaji. Kombinuju boje, za koje niste ni slutili da mogu ići zajedno u odevnim kombinacijama.

Ipak kada moraju da se odluče isključivo za jednu boju, onda biraju žutu. Boja Sunca, leta radosti, dana… Žuta inače pojačava dobro raspoloženje i motiviše Blizanca da bude još veseliji i razdraganiji.

Blizanci vole i one drečave boje, koje se vide u mraku. Samo neka je šljašteće i fluorescentno.

omiljene boje horoskopskih znakova

Rak

Emotivnom znaku poput Raka odgovara plava boja u svim nijansama. Kao znak koji se često bori sa svojim emocijama, plava boja će smiriti um jednog Raka.

Najbolje bi bilo da prostorija u kojoj provode veći deo dana, bude pretežno u plavim nijansama, jer će delovati umirujuće. Ako ste jedan od onih Rakova koji rado odlaze na more, provedite bar nekoliko minuta dnevno gledajući u morsku površinu i njeno plavetnilo. Ovakva vrsta meditacije će smiriti vaše nabujale emocije i poboljšati koncentraciju.

 

Lav

Možemo reći da Lav voli srebrnu i zlatnu. Zapravo, Lavovi vole sve što sija i šljašti, poput šljokica, dijamanata, cirkona… Kada biraju odevne komade, kada uređuju svoj boravišni prostor ili kad god se opredeljuju za boje, odabraće nešto što sija… poput njih samih.

Ako se baš radi o stvarima koje ne mogu da sijaju i gde se šljokice i cirkoni ne uklapaju, u obzir mogu da dođu boje poput narandžaste, žute i crvene.

 

Devica

Za Devicu je najbolja bela boja koja označava njenu čistotu i nevinost. Mogu i neke slične nijanse kao što je bež ili smeđa, ali i svetlo braon. Braon je ipak boja zemlje, a Devici, kao zemljanom znaku to i odgovara.

Nenapadna i skromna Devica traži boje koji nisu previše upadljive. Dakle, sušta suprotnost Lavu koji prosto mora biti u centru pažnje.

horoskop boje ovan bik blizanci rak lav devica

Vaga

Na jednu Vagu, roze boja deluje umirujuće, a u obzir mogu doći i druge nežne boje, poput neboplavne, tirkizne, mint zelene, boja breskve… Vaga može nositi odeću ovih boja ili držati predmete u tim bojama kraj sebe, ako prolazi kroz emotivno izazovan period. Ovakve nijanse će je umiriti i pomoći joj da racionalnije razmišlja u trenutku kada je uhvati onaj njen čuveni, emocionalni rolerkoster. Pomoćiće joj da donese najbolju moguću odluku, a ne da se dvoumi previše.

Treba da izbegava tamne boje, jer je čine nervoznom.

 

Škorpija

Skoro nijednom horoskopskom znaku ne pristaju tamne boje, pre svega jer utiču loše na raspoloženje. Ali ne i moćnoj Škorpiji. Ona prosto uživa u takvim bojama.

Kada kažemo „tamne boje“, ne mislimo samo na crnu. To bi trebalo da budu i bordo, trula višnja, boja crnog vina, teget, tamno ljubičasta…

 

Strelac

Kao i ostalim vatrenim znacima, i Strelcu odgovara crvena boja, mada u obzir mogu doći i sve nijanse koje nastaju kombinovanjem sa crvenom bojom: ljubičasta, narandžasta, oker…

Poput većine članova zdoijaka, i Strelac treba da izbegava tamne boje, pa makar se radilo i o nijansama crvene, jer ga čine nervoznim. Dakle, ako ste Strelac, držite se veselijih i svetlijih boja.

horoskop boje vaga skorpija strelac jarac vodolija ribe

Jarac

Zemljani znak Jarac, voli i zemljane boje. Braon, smeđa, drap… Sve svedeno i nenapadno.

Ovakve boje ga smiruju, čine od njega nenapadnu osobu koja sve radi po pravilima i ne ostavlja haos za sobom. Jarac se najbolje oseća u takvoj ulozi.

Kada je odeća u pitanju, ponekad voli da nosi i crnu boju, ali u retkim prilikama, možda ako baš želi da izgleda elegantno i svedeno. Uostalom, crna se uz sve dobro kombinuje i sa njom ne može da se pogreši.

 

Vodolija

Vodolija voli sve što je futurističko, što asocira na tehnologiju, robote, budućnost… Sviđaju joj se metalik boje, najviše siva i plava. Može da prođe i tirkizna.

Ne treba da nosi tamne boje, niti da boravi u prostorijama koje imaju tamne tonove. Vodolija je osetljiva i slabo trpi pritisak i stres, a ovakve boje će kod nje pojačati negativna osećanja.

 

Ribe

Naravno da im se dopada sve što ima prelepu boju mora. Zelenkasta, azurno plava, čak i modro plava ili teget su boje koje jedna Riba voli i pozitivno utiču na njeno raspoloženje.

Trebalo bi da izbegavaju crvene i drečavije nijanse crvene, kao što je narandžasta. Ovakvi tonovi kod jedne Ribe izazivaju nemir.