Retrogradni Merkur u Biku od 21.04. do 14.05.2023.

merkur

Prvo retrogadno kretanje u ovoj godini donosi nam Merkur kroz sazvežđe Bika i to u periodu od 21.04. do 14.05.2023.

Retrogradni Merkur u Biku obično donosi period u kojem se naglašava pažljiviji pristup komunikaciji, kao i fokusiranje na praktične stvari. Tokom ovog perioda, može biti lakše usporiti tempo, razmisliti o planovima i detaljima, ali istovremeno može biti teže da se preduzmu akcije i donesu odluke.

Bik kao zemljani znak, naglašava materijalne stvari, novac i finansije, tako da ovaj period može biti dobar za pregledanje finansijskih poslova, izrade budžeta i planiranje troškova. Takođe, Merkur u Biku naglašava potrebu za stabilnošću i sigurnošću, a retrogradni Merkur može doneti i potrebu za revidiranjem postojećih vrednosti, procenama vrednosti i fokusiranje na ono što se zaista smatra važnim.

Moguće su komunikacione poteškoće i problemi u komunikaciji sa drugima, kao i problemi sa tehničkim uređajima, pa se savetuje opreznost u rukovanju elektronskim uređajima, čuvanje važnih dokumenata i pravovremeno pravljenje rezervnih kopija. Ovo je vreme kada bi trebalo biti oprezan pri donošenju važnih odluka i potpisivanju ugovora, posebno kada se radi o novcu ili finansijskim transakcijama.

Retrogradni Merkur u Biku može doneti izazove i nesporazume i na ljubavnom polju. Mogući su problemi u komunikaciji, pogotovo u vezi sa novcem, materijalnim stvarima i vrednostima. Može biti teško postići dogovor ili razumeti šta druga strana stvarno želi.

Ovo je dobro vreme da ponovo razmislite o svojim stavovima i vrednostima u vezi i da preispitate kako oni utiču na vašu vezu. Takođe, bilo bi dobro da izbegavate donošenje velikih odluka u ovom periodu, jer se situacija može lako promeniti kada se Merkur vrati u direktno kretanje.

Mogući su i problemi u komunikaciji sa bivšim partnerima, a situacije iz prošlosti mogu se ponovo pojaviti. Međutim, ovo može biti prilika za suočavanje sa nekim nerešenim pitanjima iz prošlosti i za prevazilaženje starih problema.

Sve u svemu, ovo nije idealno vreme za započinjanje novih ljubavnih veza ili pokretanje novih poslova, kao ni za donošenje važnih odluka kakou vezi tako i u poslovnoj sferi. Potrebno je biti pažljiv i strpljiv i pokušati da izbegnete nesporazume i konflikte u komunikaciji pre svega.