Tranzit Plutona kroz sazvežđe Vodolije – Šta nas čeka narednih 20-ak godina?

pluton vodolija

Pluton će 24. marta 2023. godine ući u sazvežđe Vodolije, a onda će se ponovo vratiti retrogradno u Jarca gde je boravio od 2008 godine, da bi od 22. januara 2024. godine ponovo nastavio put kroz sazvežđe Vodolije gde će se zadržati do 19. janura 2044. godine.

Da li će nove tehnologije čovečanstvu doneti napredak ili propast? Da li će čovek ostati čovek?

Tranzit Plutona donosi duboke transformacije na globalnom nivou. Zašto na globalnom? Pa zato što se kreće veoma sporo, da bi prošao ceo zodijački krug treba mu oko 248 godina, tj. u proseku se u svakom znaku zadržava 20- ak godina kao što vidimo iz gore navedenog. Zato što mu toliko vremena treba on utiče na dešavanja i transformacije na pre svega globalnom nivou, a manji mu je uticaj na pojedinca. Pluton je otkriven 18. februara 1930g. i to je najmanja i najkasnije otkrivena planeta. Međutim 2006. godine je izopštena iz društva planeta sunčevog sistema od strane astronoma i proglašena patuljastom planetom. U astrologiji se i dalje ona proučava. Elem, već znamo Vodolija je znak inovacija, društvene revolucije, tehnologije i humanih ciljeva. Pluton, sa druge strane, predstavlja moć, tajne, transformaciju i obnavljanje. Šta će nam onda ovaj tranzit doneti u budućem periodu?

Tranzit Plutona kroz Vodoliju može doneti niz izazova na globalnom nivou. S obzirom na to da se Vodolija povezuje s tehnologijom, društvenim mrežama i globalnom povezanošću, moguće je da će ovaj tranzit uzrokovati duboke promene u načinu na koji se društva povezuju i komuniciraju međusobno.

Međutim, s obzirom na to da Pluton predstavlja transformaciju i regeneraciju, ove promene mogu biti bolne i teške, a mogu dovesti do stvaranja novih oblika moći i kontrole. Moguće je da će se dogoditi i društveni nemiri, potresi u društvenim i političkim strukturama, kao i globalne krize koje će zahtevati značajne promene u našim kolektivnim vrednostima i prioritetima.

Takođe, tranzit Plutona kroz Vodoliju može uticati i na tehnološke inovacije, kao i na razvoj novih oblika tehnologije koji će uticati na naše živote i na način na koji se povezujemo s drugima.

Što se tiče pojedinaca, ovaj tranzit može dovesti do dubokih transformacija i promena u našim životima, posebno ako se odnose na našu povezanost sa drugima i našu ulogu u društvu. Možemo osetiti i jaku potrebu da se borimo za neke humane ciljeve ili da se uključimo u inovativne projekte koji imaju za cilj da reše neke globalne probleme. Takođe, ovo je vreme kada bismo trebali da budemo oprezni sa skrivenim informacijama i tajnama, kao i sa osobama koje pokušavaju da manipulišu nama ili našim emocijama.

Vodolija je znak koji predstavlja čoveka u prvom planu, teži slobodi po svaku cenu, ali je i iznad vremena, pa kada tu dodamo simboliku Plutona kao neku energiju koja sve treba da transformiše, možemo zaključiti da će se pojedinci u narednim godinama okrenuti sebi, humanim projektima, zaštiti životne sredine, slobodi, upotrebi novih tehnologija u cilju pomoći čoveku, povezivanju, ali i sve većem izučavanju astrologije koja je toliko dugo bila nepravedno potcenjena kao pomoć u sagledavanju celokupnog postanka i bivstvovanja čoveka u ovom univerzumu iz jedne druge perspektive koja će nadamo se u narednim godinama dobiti i naučne obrise.

U svakom slučaju, tranzit Plutona kroz Vodoliju predstavlja moćan i transformišući aspekt koji će uticati na globalne trendove i promene na više nivoa a koje već sada osećamo i doživljavamo kao pravi šok.