Prvi dejt – savršen cvet za svaki horoskopski znak

man brings flowers to woman

Iako su očekivanja od prvog dejta često previsoka, mnoge devojke ne očekuju jedno – cveće. Kako sad to? Pa možda deluje kao da je kliše ali, cveće se na prvom dejtu poklanja samo još u filmovima, i to onim starim. U realnosti ono je rezervisano za razne godišnjice, proslave i ostale važne datume koje treba nekako obeležiti da vas vaša žena ne bi stavila na stub srama u viber grupi ili isprozivala pred prijateljima prvom prilikom.

Pažljivo – postavljate standarde!

Imajte na umu samo jednu malu ali jako važnu stvar, ako poklanjate cveće već na prvom dejtu, postavljate određeni standard. Neće se očekivati da se baš na svakom narednom pojavljujete sa sve većim i većim buketom, ali za sve bitne datume ono će se od vas očekivati jer vi ste taj romantični tip koji je došao sa cvetom na prvi dejt i vratio joj veru u to da pravi muškari i džentlmeni nisu izumrli.

Takođe obratite pažnju na još jednu stvar, prvi dejt je, budite praktični, jedan cvet je dovoljan, buket je često previše i može da izazove i kontra efekat. A ako se pitate kako da saznate koji je njen horoskopski znak, pa, nikako. Uposlite drugaricu ili sestru da vam iskopa tu informaciju jer vi sigurno ne posedujete te više istraživačke sposobnosti za stalkovanje ljudi po internetima.

 • Ovan – Ako hoćete da idete na sigurno, uzmite nešto belo, mada i sa jarkim bojama kao što su narandžasta i crvena ne možete da pogrešite, tako da preporuka ide za ljiljane i gerbere.
 • Bik – Za bikove ćete morati malo više da se potrudite da nađete nešto što nije baš svakidašnje. Iako neće odbiti klasičnu crvenu ružu, malo poljskog cveća će ih oboriti sa nogu.
 • Blizanci – Izađite iz standardnih okvira i budite maštoviti, saksijsko cveće koje traje je idealan gest, pa čak i biljka mesožderka, mada pazite kako to može da se protumači.
 • Rak – Nežni rakovi vole pastelne tonove, tako da sa bilo kojom od 256 nijansi roze ne možete da pogrešite, a dobrodošle su i bele ruže ili žuti gerberi.
 • Lav – Rekli smo da ne treba preterivati sa količinom cveća na prvom dejtu, ali ukoliko izlazite sa lavicom, to pravilo ne važi. Birajte jarke boje, najbolje crvenu, i fokusirajte se na ruže, gladiole, ili neko drugo krupno, upadljivo cveće.
 • Devica – Nemojte samo kupiti prvi cvet koji vam se učini simpatično, zatražite mali svedeni buket sa dosta različitog zelenila i jedom belom ružom.
 • Vaga – Izlazite sa estetom, tako da je izgled cveća koje donosite jako bitan. Elegantne bele kale ili irisi idealan su izbor ukoliko želite da zadovoljite visoke kriterijume jedne vage.
 • Škorpija – Iako se možete slobodno odlučiti za nešto neobično tipa koprivu jer škorpije vole da misle kako su strašno drugačije, ako ne možete da nađete nešto divlje, crvena, ili još bolje, crna ruža je pun pogodak.
 • Strelac – Šareni buketić ili par različitih mirisnih cvetova pravi su izbor za temperamentog strelca. Možete kombinovati ruže, gerbere, narcise, zumbul, što šarenije to veselije.
 • Jarac – Budući da je ovo jedan pravi zemljani znak, možete da improvizujete pa da im zapravo poklonite seme određenog cveta ili sukulente. Samo se prvo dobro informišite o tom cveću jer naravno vas će cimati za sve savete.
 • Vodolija – Iako se ne nalaze lako, nežni božuri su savršen izbor za svaku vodoliju. Kao alternativno rešenje možete uzeti u obzir orhideje.
 • Ribe – Nesebične ribe će se obradovati bilo kom cvetu, budući da su po prirodi sanjari, cvet opojnog mirisa kao što je jasmin dugo će joj vraćati u sećanje vaš prvi sastanak.