Ovan i ostali horoskopski znaci – slaganje

ovan sinastirja

OVAN – OVAN 

Posao: Kada je reč o odnosima osoba koje su tipični predstavnici astrološkog znaka Ovna prvenstveno treba uzeti u obzir njihovu jaku energiju i izraženu prirodu lidera, odnosno da najbolje funkcionišu kada su na čelnoj poziciji, jer teško trpe autoritete. Zbog toga na profesionalnom planu tipični Ovnovi imaju poštovanje i respekt jedni prema drugima, ali radije biraju poslove gde mogu da ostvare autonomiju odlučivanja i delovanja, ili se svesno opredeljuju za privatne varijante. Na sličan način funkcionišu u sferi drugarsko – prijateljskih odnosa, gde onaj sa jačom energijom preuzima ulogu formalnog vođe. Ovde je bitno naglasiti da više potencijalnih varnica ima kada je generacijska razlika izražena.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi, tu je akcenat pre svega na visokom nivou strasti. Zbog toga odlično, bezmalo besprekorno funkcionišu u neformalnim vezama, povremenim druženjima, dok u bračnim zajednicama opet dolazimo do pitanja dominantne energije. I to u praksi ima prođu do trenutka kada eskalira potencijalna posesivnost i ljubomora, koja je najveća opasnost za ovakve ljubavne parove. Ipak, ako se obe strane potrude da kontrolišu impulsivnost i primarne nagone, onda imamo veoma kvalitetan partnerski odnos prožet naglašenom respektabilnošću, a praksa pokazuje da nešto harmoničnije funkcionišu oni parovi kod kojih je veća razlika u godinama.

 

OVAN – BIK 

Posao: Iako na prvi pogled imaju više elemenata sukobljavanja, pre svega zbog prirode kolerika tipičnih Ovnova, i osobina flegmatika najtipičnijih predstavnika Bikova, ovo je jedan od boljih profesionalnih tandema, samo pod jednim uslovom – da se maksimalno precizno odrede segmenti delovanja, i da nema mešanja u nadležnosti druge strane. Vatreni, energični Ovnovi najčešće u prvim borbenim redovima probijaju led, dok zemljani nešto sporiji, ali stabilni Bikovi čuvaju leđa, i predstavljaju odličan oslonac i garant sigurnosti ortakluka. Ako se dođe do tačke sučeljavanja iz suprotnih uglova, nema kompromisa ili se veoma retko pravi, po nepisanom pravilu tvrđa glava pobeđuje.

Ljubav: Drugarsko – prijateljska druženja su nešto formalnije prirode, ali često vrlo dugovečna i bez mnogo oscilacija, a kada je reč o emotivno – ljubavnim odnosima ova kombinacija pripada grupi nepraktičnijih. Doduše u nekim vezama gde dominiraju razni interesi može, ali ako posmatramo iz ugla spontane, prirodne energije – malo je dodirnih tačaka i veze su prilično nefunkcionalne. Osnovni razlog za to jeste otvorenost i direktnost najtipičnijih Ovnova naspram konkretnosti ali i zatvorenosti I sporosti tipičnih predstavnika astrološkog znaka Bika. U nameri da se pronađe kakvo takvo kompromisno rešenje veće šanse imaju iskusniji i pripadnici starijih generacija.

 

OVAN – BLIZANCI 

Posao: Sjajne predispozicije za profesionalne uspehe imaju ovakvi poslovni saradnici, naročito ako postoji prirodni autoritet – najčešće Ovnova koji su po godinama stariji od mladih učenika rođenih u znaku Blizanaca. Komunikativnost i brzina razmišljanja i donošenja zaključaka tipičnih Blizanaca, uglavnom odgovaraju ovnovskoj liderskoj prirodi, ali pod uslovom da blizanačke karakteristike promenljivosti i nestabilnosti drže pod kontrolom. Iako energetski mogu da isprate tempo, Blizanci su ti koji najčešće prekidaju saradnju, jer zaziru od strogoće i beskompromisnosti Ovnova. Drugarstva i prijateljstva mogu funkcionisati, mada površno, od situacije do situacije, bez kontinuiteta.

Ljubav: Partnerski odnosi mogu biti na veoma visokom nivou, posebno ako su bazirani na hemiji i strasti, gde suštinski deluju inspirativno jedni na druge. Za kvalitetne ljubavne priče na duži period problem su ovnovska posesivnost sa jedne, i sa druge strane blizanačka nemirna priroda. Zbog toga su neformalne veze pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa kud i kamo češće i funkcionalnije, jer obe strane imaju dovoljno neophodnog prostora za sebe. Na drugoj strani akteri ovakvih ljubavnih veza doživljavaju česte prekide i ponovna obnavljanja pokidanih emotivnih struna, što suštinski, pre ili kasnije umori obe strane.

 

OVAN – RAK 

Posao: Evo jedne od praktičnijih, i u realnom životu vrlo često prisutnih uspešnih profesionalnih timova. Najčešće tiha i nenametljiva priroda tipičnih Rakova, nije ometajući faktor za sve one glavne osobine Ovnova, tako da energije ovih znakova nisu u direktnoj koliziji. Na kraju krajeva oba znaka pripadaju grupaciji kardinalnih, što preciznije rečeno znači da su često u epicentru događaja kada se menjaju osnovni životni pravci delovanja. Po logici stvari, Ovnovi uživaju da predvode i vuku, dok Rakovima odgovara da deluju iz senke, tzv. drugog plana. Suštinski nema loših aspekata za prijateljska druženja, mada različita životna filozofija predstavnike ovih znakova ne spaja na duže staze.

Ljubav: U sferi emotivno – ljubavnih odnosa ovakve potencijalne veze odlično funkcionišu, naročito ako su usmerene ka domu, kući, porodici i svim elementima tradicionalnih, patrijarhalnih vrednosti. Ako se pronađu sa krajnjim ciljevima, onda ovakve porodice najčešće imaju mali fudbalski tim potomaka. Iako suštinski nema većih razlika, ipak godine I životno iskustvo idu na ruku predstavnicima ovih znakova ako žele da planiraju zajedničke aktivnosti na duže staze. Tu postoji jedno upozorenje da ovnovska strana ne postane previse dominantna, odnosno da se tipični Rakovi bore i izbore za što ravnopravniji ulogu u vezi, podrazumeva se ako im je to u interesu.

 

OVAN – LAV 

Posao: Energetski vrlo jaka, jedna od najjačih u astrološkim okvirima, kombinacija potencijalnih profesionalnih saradnika. Izuzetne predispozicije daju osnovu za odlične poslovne rezultate, koji vrlo često idu do najviših dometa, kako organizacije, tako i planiranja i šefovanja. Svakako da nije lako kontrolisati i uskladiti jačinu dva ega, ali ako se ta zamka izbegne, onda u praksi ovakav tandem vrlo dobro funkcioniše. Tipični Ovnovi ne beže od rada i konkretnih akcija, tačnije da rudarski zasuku rukave, dok Lavovi dobijaju prostor za eksponiranje i uživanje u kontaktu sa javnošću. Drugarska osnova predstavnika ovih znakova, zasniva se na poštovanju druge strane i dozi zdravog rivaliteta.

Ljubav: Najtipičniji predstavnici ova dva astrološka znaka u ljubavi mogu da zadovolje potrebe druge strane, naročito kada su javni nastupi u pitanju i neformalne veze bez mnogo obaveza. Blještavilo sjaja i raskoši ponašanja deluju inspirativno do određene granice, ali kada se ona pređe onda nastaje žestok rivalitet, čija će biti poslednja, odnosno ko treba da preuzme lidersku ulogu. U pomenutom sukobu ega i energija najčešće nema pobednika, pa je to glavni razlog što ljubavno – emotivne veze formalnog tipa, između najtipičnijih pripadnika zodijačkih sazvežđa Ovna i Lava, nisu česte i duge. Drugim rečima, oni su potvrda da dve jake osobe teško dele zajednički prostor.

 

OVAN – DEVICA 

Posao: Ovo je jedna od teže spojivih kombinacija kada su poslovni projekti u pitanju. Doduše još nekako mogu da funkcionišu u širem timskom radu, gde ima još saradnika i potencijalnih profesionalnih posrednika, dok na nivou jedan na jedan, izlaze na površinu sve razlike karaktera. Racionalnost i preciznost tipičnih Devica, najčešće zahteva više vremena za razmišljanje i sporije delovanje, što se teško uklapa u osnovne ovnovske nazore. Uz to, energije ova dva znaka dobrim delom destimulišuće deluju jedna na drugu, a praksa pokazuje da ima mnogo više štete nego koristi njihovog udruživanja. Na polju prijateljskih odnosa mogu biti korektni i funkcionalni samo do granica pristojnosti.

Ljubav: Što se tiče sfere ljubavi tu takođe ima malo dodirnih tačaka, i kada je reč o hemiji, ali i po pitanju praktičnog životnog funkcionisanja. Ako se u početku i preklopi nekoliko zajedničkih elemenata, onda je veliki problem da to opstane na duži period. Tipična ovnovska vrcava energija šarma, koketiranja i vrlo često (ne)svesnog zavođenja, ne podnosi bilo kakve granice i stege nadzora i kontrole. A to je upravo jedan od najvažnijih detalja u životu i ponašanju većine Devica – želja i potreba da sve znaju, objasne i na neki način kontrolišu. Naravno da nije nemoguće tu napraviti minimalnu zajedničku održivu platformu, ali u praktičnom životu to se događa prilično retko.

 

OVAN – VAGA 

Posao: Po nepisanom pravilu kada se u nekoj saradnji nađu dva znaka, koja se inače nalaze jedan nasuprot drugom u krugu Zodijaka, onda su to makar na papiru, bezmalo idealne kombinacije. Doduše to se prvenstveno odnosi na partnerske relacije, mada u ovom slučaju i profesionalna saradnja ova dva znaka nije loša u najavi. Ne postavlja se pitanje ko u ovom ortačkom timu vuče i vodi, ali je bitno naglasiti da jednoj vazdušnoj i kreativnoj, ali vrlo često nedovoljno praktičnoj Vagi, dobro dođe osoba koja priprema teren i utire put za ostvarenje poslovnih ciljeva. Na drugoj strani, ponekad prenaglom i impulsivnom Ovnu treba tampon zona, koju Vaga može da stvori.

Ljubav: To se može na najbolji način potvrditi u drugarsko prijateljskim vezama, gde se Ovnovi vrlo ugodno osećaju kao zaštitnici finih i na prvi pogled suptilnih Vaga. Na još višem nivou jeste partnerski odnos ova dva znaka, gde do maksimalnog izražaja dolaze klasičan muški princip Ovna, i ženske energetske predispozicije Vage. Astrološke kombinacije ovakvog spoja su veoma česte i prilično trajne u realnom životu, mada valja naglasiti značaj potrebe za povremenim talasanjem, makar sitnije prirode, kako sve ne bi prešlo u nepoželjnu rutinu. Ukoliko to obe strane shvate na vreme, onda im se uglavnom smeše duge i kvalitetne ljubavno – emotivne priče.

 

OVAN – ŠKORPIJA 

Posao: Izuzetno jaka i moćna kombinacija dva astrološka znaka, koji imaju više zajedničkih elemenata, nego što se površno može zaključiti. Uz ogromnu energiju i moć regeneracije, za vodenu Škorpiju se često kaže vatrena voda, ili se poredi sa vrelom lavom koja se sliva niz padinu vulkana. To je bezmalo ubitačna poslovna kombinacija, ali tu se nalazi i jedno upozorenje – Ovan treba da dozira svoj ego, odnosno da ne očekuje od druge strane slepu poslušnost, već traženje kompromisnih rešenja kroz diskusije, dok se od Škorpije očekuje da previše često ne testira (ne)strpljenje prvog znaka Zodijaka, u suprotnom imamo živahno druženje uz permanentno verbalno koškanje.

Ljubav: Uz te parametre opreza i obostrane kontrole, i prijateljsko druženje predstavnika ova dva znaka može biti veoma kvalitetno sa odličnim predispozicijama i u sferi emotivno – ljubavnih relacija. Silina strasti između Ovna i Škorpije teško se može naći u bilo kojoj drugoj partnerskoj kombinaciji, što jeste dobra osnova za početak, ali često i razlog da neko jednostavno izgori u vatri ljubavi, posesivnosti i nekontrolisane ljubomore. Kada čujete da “jedno bez drugog ne mogu a opet se svaki drugi dan svađaju” onda je velika verovatnoća da su akteri takve priče pripadnici ova dva sazvežđa. Da prave ljubavi bez malo patnje i bola nema, ponajbolje znaju Ovan i Škorpija.

 

OVAN – STRELAC 

Posao: Ovde je reč o dva energetski kompatibilna astrološka znaka, uostalom oba su vatrenog tipa, ali i o znacima koji imaju izražene osobine samostalnosti i nezavisnosti, pa je njihova profesionalna saradnja dobra i kvalitetna, onoliko koliko traje. A najčešće ne traje baš dugo, tačnije nema kontinuitet, već su i jednoj i drugoj strani potrebne pauze, kako bi iznova napumpali sopstveni ego, jer u zajedničkom radu moraju da ga kontrolišu. Uostalom, za najtipičnije Strelčeve inače važe karakteristike soliste i velikih individualaca, koji su stalno u potrazi svog mesta pod suncem, pa kao takav može na mahove, da odradi dosta kvalitetnog posla sa tipičnim Ovnom.

Ljubav: Zbog harmonične energije koje se retko sučeljavaju na malom prostoru u statičnoj atmosferi, ova dva znaka mogu biti u korektnim drugarsko – prijateljskim odnosima, dok je u sferi ljubavi diskontinuitet najveći problem. Ovan ima potrebu za posesivnim nadzorom, a Strelčevima je osećaj slobode kretanja i odlučivanja jedna od najvažnijih stvari. Dakle, izuzetno jaka energija strasti ih privlači, ali ih različito poimanje sfere emotivno – ljubavnih odnosa udaljava, odnosno drži na određenoj distanci. Pomenuta distanca se po nepisanom pravilu može čas smanjivati i nanovo povećavati, pa taj kontinuitet iskakanja jeste najčešći kamen spoticanja na duže staze.

 

OVAN – JARAC 

Posao: Kada se na energetskom polju sučele ova dva kardinalna znaka, ali potpuno suprotnih principa, onda sve pršti i nema mira do konačne pobede, odnosno predaje jedne strane. Teško je to izmeriti, ali po sirovoj snazi tu su negde, za Ovna se kaže da je impulsivniji, a za Jarca izdržljiviji, uz bolju kontrolu trošenja energije. Prevedeno u praktičan život, to daje sjajnu osnovu za timski rad, samo da budu noseće osovine na potpuno suprotnim krajevima poslovne mašine. I dokle god takva organizacija može da funkcioniše rezultata ima boljih od proseka, ali kada dođe do (ne)namernog fizičkog približavanja onda sledi pravi mali rat, i više štete nego koristi za ceo tim.

Ljubav: To je i glavni razlog što su tipični Ovnovi i Jarčevi retko kada bliski prijatelji u privatnom životu, što je možda još uočljivije u sferi ljubavi. Naime, počeci veze mogu biti sa vrlo jakim potisnutim energetskim nabojem, čija je jedna varnica dovoljna da zapali vatru u kojoj neretko obe strane pate, i dovode sebe u poziciju da se obostrano povređuju. Praksa pokazuje da postoje pojedinačni primeri gde predstavnici ova dva astrološka znaka ipak uspevaju da održe tenzije na nižem nivou, kako bi ljubavno – emotivna veza bila funkcionalna. Osim strogog obostranog poštovanja zone komfora, tu je često bitan još jedan detalj – veća razlika u godinama.

 

OVAN – VODOLIJA 

Posao: Lepa i harmonična kombinacija dva znaka koji mogu energetski funkcionisati u raznim varijantama, a da se suštinski ne osećaju ugroženo. Osnovni razlog za to je tipično vodolijski promenljivi futuristički pogled na život, i nekonvencionalnost kojoj je bitniji lični osećaj da je iznad (a često i izvan) svega uobičajenog, nego liderska pozicija. Naravno da to odgovara Ovnovima, mada takva njihova poslovna saradnja ma koliko bila uspešna ima dosta uspona i padova. Drugim rečima, ovakva poslovna kombinacija daje znatno bolje rezultate u sektoru privatnih profesionalnih delatnosti i naglašene samostalnosti delovanja, nego u nekom velikom timu.

Ljubav: Dovoljno zajedničkih interesa daje solidnu osnovu za druženje Vodolija i Ovnova, mada bez neke naročite prisnosti, dok je u sferi ljubavi situacija mnogo drugačija. Naime, ljubavno – emotivni odnosi predstavnika ova dva znaka nikada nisu mirni i potpuno harmonični, već uz dosta neočekivanih i nepredvidivih zbližavanja i udaljavanja. Ponajviše zbog toga retko kada opstaju na duži period u formalnim partnerskim vezama. Slobodarski duh, naravno egoistično rezervisan samo za jednu stranu, previse je izazovan kako za tipično ovnovsko tako i vodolijsko shvatanje partnerskih relacija, pa u čestom preganjanju i optuživanju nema stabilnosti i neophodne mirnoće.

 

OVAN – RIBE 

Posao: Posmatrano iz ugla bilo kakve poslovne saradnje ovo je jedna od energetski najslabijih kombinacija, što automatski ne znači da kvalitetni rezultati nisu mogući. Prvi i dvanaesti znak zodijačnog kruga zaista nemaju mnogo dodirnih tačaka i sfera kompatibilnosti. Dok su na jednoj strani Ovnovi primer konkretnosti i direktnosti u planiranju i delovanju, na drugoj strani kod tipičnih Riba dominiraju, planiranja, filozofiranja i snovi koji su ponekad daleko od realnosti. Ali, ako takva dva mentalna sklopa podele sektore delovanja, može biti finih rezultata prvenstveno na duhovno – intelektualnom nivou, odnosno u poslovima gde treća strana realizuje dogovoreno.

Ljubav: Praksa pokazuje, da prijateljski odnosi ova dva znaka uglavnom imaju nešto labaviju formu, koja jedino tako može opstati u dužem vremenskom intervalu. Međutim kada je u pitanju ljubav između pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa, suštinski je neophodna dubina i intenzitet. Tačnije, partnerska veza može biti veoma lepa i sa dubokim osećanjima, ali pod jednim uslovom – da Ovnovi imaju makar malo razumevanja za sanjarenje Riba, koje se bezuslovno predaju i oslanjaju na drugu stranu. Na drugoj strani se podrazumeva da najtipičnije Ribe bezrezervno veruju ovnovskim rezonima i pogledima na život i pre svega na zajedničke ljubavne ciljeve.