Astroportret Vaga – Monika Beluči

Monica Bellucci by Eric Nehr

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način ukazuje na potrebu za traženjem kompromisnih, diplomatskih rešenja, zatim na partnerstvo i sve njegove performanse, bilo kroz formalne oblike ili one neformalne prirode. Pa, iako ima dosta potencijalnih kandidata čija se životna priča dominantno uklapa u astroprofil Vage, za ovu priliku odabrali smo filmsku italijansku divu Moniku Beluči. Rođena 30.9.1964 godine, u italijanskom mestu Citta di Kastello, u 14 sati i 30 minuta, Monika ima astrološku kombinaciju Vaga – Jarac.

Lepota, umetnost

Suštinski, lepota je stvar ukusa, individualna slika u očima posmatrača, ali ipak postoje određeni uopšteni kriterijumi koje većina uzima kada procenjuje da li je nešto lepo ili ne. Uzevši u obzir one najstrožije, teško je naći nekoga, ko će kazati da Monika Beluči nije lepa žena. Naprotiv, za mnoge je jedna od najlepših ženskih pojava 20-og veka, barem što se tiče sfera javnog života. Astrološko objašnjenje njene lepote (crta lica, građe tela) može se pronaći u činjenici da je rođena u znaku Vage, u kome je upakovano sve ostalo što je čini vanserijskom ženom, za sva vremena. Čak tri nebeska tela u znaku Lava (Venera, Mesec i Mars) čine je osobom čiji su ciljevi izuzetno visoki, ali ukazuju i na raskoš, glamur i oreol svetski poznate zvezde koji je prati. Tu se svakako mora dodati veoma izražena ženska senzualnost i magnetska, harizmatična privlačnost (Sunce u 8. polju), a podznak u Jarcu objašnjava stav, gordost i ozbiljnost kojom korača kroz život. Već pomenuto jako 8. polje objašnjava široke mogućnosti transformacije ličnosti, dugim rečima da može biti svoja i uspešna kako na pozornici, pod svetlima reflektora, tako i u privatnom životu, u krugu najbliskijih prijatelja. Ako tome dodamo da joj je MC (najviša tačka na nebu) u znaku Škorpije u konjukciji sa Neptunom, onda je njen izbor glume kao načina umetničkog izražavanja potpuno logičan. Naravno, u to blještavilo dobro se uklapaju fotografije i razna slikanja koja joj takođe vrlo dobro idu od ruke.

Popularnost, nenametljivost

Ima dosta glumica koje su ostvarile značajnije uloge u svojoj profesionalnoj karijeri, osvojile prestižne nagrade za odigrane role i takođe se mogu svrstati u grupu globalno poznatih, svetskih zvezda, ali nema mnogo onih koji su sve to postigle na fini, izbalansirani način jedne Vage. Senzibilitet i umerenost ovog vazdušnog astrološkog znaka Monika Beluči je primenila na najbolji mogući način, iskoristivši bezmalo sve njegove pozitivne predispozicije u kontaktu i komunikaciji sa medijima. Mali milion puta smo mogli čuti i pročitati da nju kamera jednostavno hoće, ističući sve elemente prefinjene ženstvenosti. Veliki doprinos takvoj sveukupnoj slici dali su već pomenuta nebeska tela u Lavu, ali i pozicija Merkura u Devici, zbog čega je uglavnom donosila mudre, racionalne odluke na profesionalnom planu, bez veće nametljivosti i konfrontacija koje često prate javne ličnosti ovog tipa. Uostalom, teško je naći svetski priznatu i poznatu filmsku divu bez makar jednog iole većeg trača ili čak skandala, kao što je slučaj sa ovom Italijankom. Opet je bitno pomenuti i podznak u Jarcu koji ističe značaj dostojanstvenog držanja i ponašanja sa stilom, u koji se podrazumeva i adekvatna toaleta, kako na sceni, tako i van nje. Dama sa ovakvim predispozicijama pleni i privlači pažnju suprotnog pola na svakom koraku (uostalom Venera, Mars i Mesec u Lavu nalaze se u 7. polju), tako da ta sfera njenog života nije mogla proći bez nekoliko uspona i padova (Venera je u opoziciji sa Saturnom), ali opet uz obrise ublaženog, finijeg epiloga, onako kako samo Vaga može da uradi.

Autor: Toni-B.