Lav i ostali horoskopski znaci – slaganje

lav sinastrija

LAV – OVAN 

Posao: Energetski vrlo jaka, jedna od najjačih u astrološkim okvirima, kombinacija potencijalnih profesionalnih saradnika. Izuzetne predispozicije daju osnovu za odlične poslovne rezultate, koji vrlo često idu do najviših dometa, kako organizacije, tako i planiranja i šefovanja. Svakako da nije lako kontrolisati i uskladiti jačinu dva ega, ali ako se ta zamka izbegne, onda u praksi ovakav tandem vrlo dobro funkcioniše. Tipični Ovnovi ne beže od rada i konkretnih akcija, tačnije da rudarski zasuku rukave, dok Lavovi dobijaju prostor za eksponiranje i uživanje u kontaktu sa javnošću. Drugarska osnova predstavnika ovih znakova, zasniva se na poštovanju druge strane i dozi zdravog rivaliteta.

Ljubav: Najtipičniji predstavnici ova dva astrološka znaka u ljubavi mogu da zadovolje potrebe druge strane, naročito kada su javni nastupi u pitanju i neformalne veze bez mnogo obaveza. Blještavilo sjaja i raskoši ponašanja deluju inspirativno do određene granice, ali kada se ona pređe onda nastaje žestok rivalitet, čija će biti poslednja, odnosno ko treba da preuzme lidersku ulogu. U pomenutom sukobu ega i energija najčešće nema pobednika, pa je to glavni razlog što ljubavno – emotivne veze formalnog tipa, između najtipičnijih pripadnika zodijačkih sazvežđa Ovna i Lava, nisu česte i duge. Drugim rečima, oni su potvrda da dve jake osobe teško dele zajednički prostor.

 

LAV – BIK 

Posao: Prilično jaka i energetski stabilna osnova oba znaka ukazuje na potencijalno dobru poslovnu saradnju, ali pod jednim ključnim uslovom – Bikovi moraju da ublaže tvrdoglavo insistiranje na manjim ali sigurnijim ciljevima, dok se od Lavova očekuje da smanje megalomanske prohteve koje bi još jednim potezom da realizuju. To je u praksi izvodljivo, mada nikada nije lako primeniti, jer bikovsko ziheraštvo i lavovska grandomanija nemaju baš mnogo dodirnih tačaka. Kada se napravi zadovoljavajući miks onda ni profesionalni rezultati nisu za potcenjivanje. Na polju opuštenog druženja imaju jednu vrlo sličnu osobinu – hedonizam, i sklonost da preteruju u onome što najviše vole.

Ljubav: Sve prethodno navedeno igra najmanju ulogu u sferi ljubavi, naravno ako izuzmemo uživanje u flertu i prolaznim avanturama. Za sve druge varijante koje sadrže dugoročnije planove i usklađivanje ličnih potreba prema drugoj strani, predstavnici ova dva znaka nisu najsrećnija kombinacija. Na jednoj strani je naglašena averzija prema velikim ljubavnim talasima, dok je na drugoj strani životni moto podići povremeno tenziju i dati svemu notu dramatike. Posmatrano iz bilo kog ugla ovde nije lako pronaći održivo kompromisno rešenje onako spontano, prirodnim putem, ali ukoliko se usaglase interesne sfere onda i bikovsko – lavovska ljubavna priča ima perspektivu.

 

LAV – BLIZANCI 

Posao: Svakako jedna od lepših, i u praksi često vidljiva profesionalna kombinacija. Vazduh i vatra su dva kompatibilna elementa, pa tipični predstavnici ovih astroloških sazvežđa imaju više elemenata za široku poslovnu saradnju. Doduše uz dva bitna uslova. Prvi se odnosi na osećaj slobode osoba rođenih u znaku Blizanaca i mozganja bez grubog nadzora, dok se podrazumeva prirodna liderska pozicija Lavova, čiji se autoritet ne dovodi u pitanje. I sve dok se granice ovog balansa poštuju, eto odlične kombinacije za vredne profesionalne rezultate, potencijalno izuzetno visokih dometa. Dakle, samo fleksibilna i široka poslovna timska saradnja ima smisla.

Ljubav: Iako na prvi pogled izgleda da bi udruživanje u sferi ljubavi moglo da bude još harmoničnije i lepše, u praksi nije baš tako. Istina, između pripadnika ovih znakova postoji snažan energetski naboj, često prožet jakom erotikom, pa su neformalne veze bazirane na tome veoma česte. Međutim, u formalnim vezama, naročito na duži period, javljaju se problemi između lavovskog ega i blizanačke nezavisne prirode. Doduše životno iskustvo obe strane može biti od velike koristi u nameri da se pre svega iskontrolišu lična ekstremna očekivanja, a onda i da se potraže kompromisni modeli zajedničkog bivstvovanja, bez velike drame i čestih oscilacija.

 

LAV – RAK 

Posao: Tako blizu a tako daleko, bar kada govorimo o energiji i životnoj filozofiji ova dva astrološka znaka. Suštinski, nikada nije lako uskladiti sanjalačku prirodu i introvertnost Raka, sa tipično lavovskom izraženom motivacijom za eksponiranjem i otvorenim dokazivanjem ko je u stvari u pravu. Ipak, ako su obe strane svesne svojih vrlina i mana, i spremne da zbog zajedničkog cilja prave ustupke i kompromise, onda se u jasnoj hijerahijskoj postavci mogu očekivati solidni profesionalni dometi ovakvih poslovnih timova. Uz obostrani respekt, druženja mogu biti korektna u kraćim vremenskim intervalima, dok je za trajniju saradnju najveći problem neusaglašenost energija.

Ljubav: Nešto manje prepreka na putu usaglašavanja energija ima u sferi ljubavi. Naime, ovakvi parovi su vrlo česti u tradicionalnim porodičnim verzijama, gde se ne dovodi u pitanje ko je noseći stub a ko podrška, uz naglasak da je ova kombinacija mnogo praktičnija kada je ženska polovina rakovska, a muška pripada Lavu. U segmentu provoda i zajedničkog intimnog uživanja nisu pri vrhu hijerarhijske lestvice, jer se prirodni porivi i potrebe bitno razlikuju. Pa čak i kada se tu približe i usaglase, Rakovima su važnija intimna druženja u bukvalnom smislu, dok se tipični Lavovi lakše povode i upuštaju u provod koji često ima veći broj aktera i naglašenu otvorenost za javnost.

 

LAV – LAV 

Posao: Jedna od najjačih, posmatrano iz ugla energetskih i liderskih predispozicija, astroloških kombinacija za profesionalno udruživanje i uspešnu realizaciju zacrtanih poslovnih ciljeva. Od energije i preduzimljivosti može sve da pršti, ali se tu često pojavljuje tehnički problem – ko će povremeno istrpeti da bude na poziciji dva, makar samo formalno. U praksi na poziciji jedan nema mesta za dve osobe, bez obzira koliko one bile bliske i poštovale onu drugu stranu. Dakle, ovakav profesionalni tim može biti vrlo uspešan ali ako se obostrano iskontroliše ego i prostor individualnog delovanja. Ukoliko se takav balans ne napravi, onda negativna energija surevnjivosti ozbiljno potkopava inače zdrave temelje. U realnom životu dobro dođe još jedna osoba, za one zadatke “malog od palube”.

Ljubav: Donekle slične okolnosti ili problematika, prati ovakve emotivno – ljubavne parove. Izuzetno velikom snagom zbližava ih jaka strast i želja za potpunim predavanjem drugoj strani, uz potrebu da se deli praktično sve u svim životnim sferama. Osim toga, Lavovi pucaju na visoke ciljeve, pa od druge strane očekuju kompletnu osobu, počev od fizičkog izgleda, preko ponašanja, pa do visokih ambicija. Na papiru to izgleda sjajno, kao kraljevski ili carski par, ali ako izuzmemo te dvorske snove, u svakodnevnici običnog života tu može nastati veliki broj stresnih i konfliktnih situacija, od klasične ljubomore do raznih teorija zavere. Sve se to nekako i prevazilazi uz obostranu želju i trud, ali priznati sopstvenu grešku ili da je ona druga strana u pravu, e to se događa veoma retko i jeste permanentna knedla u grlu.

 

LAV – DEVICA 

Posao: Ovde je situacija potpuno obrnuta. Tehnički, ovo je jedna od boljih i praktičnijih profesionalnih kombinacija, jer nema direktnog sukoba energija i guranja na čelnu poziciju. Device su te kojima češće odgovara delovanja iz senke, pa Lavovi mogu bez problema da se fizički šepure. Naravno, za to postoji cena, a ona se manifestuje kroz maksimalno preciznu deobu rezultata i uspeha, bez favorizovanja bilo koje strane. Eventualna problematika pojavljuje se u segmentima konkretnog delovanja i realizacije svih dogovorenih planova. Konkretnije to znači – tipični predstavnici Lavova melju kao mašina kade se pokrenu i skloni su kampanjskom funkcionisanju, dok se pripadnici sazvežđa Device nešto sporiji ali mnogo uporniji, bez velikih oscilacija u radnom ritmu.

Ljubav: Ovakvih ljubavnih parova nema baš mnogo u realnom životu, mada suštinski nije ništa lošija od većine drugih. Realnost i logičnost Device, sa praktičnijim pogledom na kompletnu sliku emotivno – ljubavnih odnosa, dobro dođe Lavovima koji u zanosu zaljubljenosti i strast znaju da se previše ponesu, impresioniraju, pa onda nogama zemlju ne dodiruju. Takođe, kada se u startu adekvatno zauzmu stavovi i odgovarajuće partnerske pozicije, onda ovakva veza ima lepu perspektivu kuću, porodicu. Slabe karike ovakvog ljubavnog lanca jesu relativno brzo splašnjavanje međusobne strasti, koju valja povremeno fino raspirivati. U suprotnom od početne velike vatre sve se lagano pretvara u plamičak koji se na kraju potpuno ugasi, i onda eto povoda za avanture i traženja kompenzacije sa strane.

 

LAV – VAGA 

Posao: Veoma dobra i u praksi vrlo efikasna kombinacija za uspešno funkcionisanje na polju poslovnih aktivnosti. Bezmalo iz svih astroloških aspekata deluje kompatibilno, jer kreativnoj ali često neodlučnoj Vagi treba čvrsta ruka, koja snagom prirodnog autoriteta krči put i gura realizaciju zajedničkih ciljeva. Ovakvi profesionalni tandemi veoma su zastupljeni u životnim sferama poput: umetnosti, duhovnosti, obrazovanja, politike. Naravno da je moguće da solidno funkcioniše i u nekim tehničkim delatnostima, gde su prvom planu svakoga dana opipljivi rezultati, samo se tada najbolje vide i sve razlike Lavova i Vaga. Na jednoj strani realnost i logičnost sa direktnim pristupom izazovima, a na drugoj strani vaganje i odmeravanje sa mnogo suptilnijim sagledavanje celokupne poslovne problematike.

Ljubav: Za neku konkretnu nijansu ovo je još bolja kombinacija u sferi ljubavi. Naime, finim i najčešće nedovoljno konkretnim predstavnicima astrološkog znaka Vage bezmalo uvek je potreban makar i mali tegić koji će pomoći u donošenju odluka i pokretanju sa mrtve tačke. To pripadnici zodijačkog sazvežđa Lava mogu i hoće da rade, tako da to u praksi može odlično funkcionisati. Elementi suptilnosti, takta i strpljenja jesu potencijalne tačke razilaženja. Manje više to nisu nepremostive prepreke, odnosno nešto što nije rešivo u obostranom interesu, ali je bitno da se na vreme shvati suština problema i zajedničkim naporima krene u smirivanje situacije. Ako to izostane, onda sitne čarke koje se stalno ponavljaju vrlo brzo postanu previše naporne i rušilački faktor za vezu.

 

LAV – ŠKORPIJA 

Posao: Kada se profesionalno udruže predstavnici dva ponaosob veoma jaka astrološka znaka, onda je tu odlična startna osnova za uspešnu i kvalitetnu saradnju. Nema dileme, ovo je jedan od takvih poslovnih ortakluka, gde u različitim segmentima svakako pripada vrhu hijerarhijske lestvice. I to jedan od najbitnijih faktora za dobar početak i još bolje koračanje kroz razne profesionalne zavrzlame. Po nepisanom pravilu uvek postoji neki uslov, a ovde je u pitanju neposredna komunikacija i eventualna oštrina izgovorenih reči. Ni jedna ni druga strana nisu oličenja suptilnosti kada im se nešto ne sviđa, odnosno kada je važno potražiti kompromisna rešenja. Ukoliko se obe strane dovoljno ne potrude onda ima mnogo varničave energije koja se olako pretvara u zapaljivi potencijal težak za kontrolu.

Ljubav: Mnogo strasti i najdubljih emocija i osećanja pokreće se i prati udruživanje predstavnike ova dva znaka u sferi ljubavi. Osnovne astrološke predispozicije Lava i Škorpije ukazuju da praktično ništa ne rade površno, bez emocija i što kompletnijeg posvećivanja. Tako je i na polju emotivno – ljubavnih relacija, gde ili ima svega na pretek ili je jednostavno veliki međusobni jaz. Ovo drugo navedeno nije lako makar malo ublažiti, eventualno zbližiti dovoljno da ipak nekako bude održiv sistem. Međutim, ima više primera pozitivnih nego negativnih veza, ali nekako veći problem predstavlja obuzdavanje siline strasti i emocija. Pripadnici oba sazvežđa ne prezaju od najradikalnijih odluka i poteza, najčešće idu do kraja u isterivanju svoje pravde, pa se od najveće ljubavi ponekad dođe do ekstremne mržnje.

 

LAV – STRELAC 

Posao: U najavi vrlo dobra profesionalna kombinacija, koju samo treba pravilno usmeravati i održavati neophodnu međusobnu distancu, da osećaj gušenja ne postane ozbiljan problem. To se prvenstveno odnosi na Strelčeve, kojima je osećaj slobode donošenja odluka i nezavisnog funkcionisanja često čak važniji od konačnih rezultata. Lavovima možda nije toliko bitna distanca, ali itekako burno reaguju kada neko uđe u sferu njihove nadležnosti, naročito bez pitanja i dozvole. To su dakle glavne prepreke za vrlo dobro funkcionisanja u poslovnom tandemu. Prava je šteta, kad god se ukaže prilika za ova udruživanja, da se obe strane ne potrude i ne pokušaju izvući maksimum, posebno na planu energije. Jer sinergija ova dva znaka pripada samom vrhu astroloških kombinacija u sferi posla.

Ljubav: Bezmalo sve predispozicije, upozorenja i zaključci iz prethodnog teksta mogu se primeniti i u sferi ljubavi, prilikom partnerskog funkcionisanja Lavova i Strelčeva. Ipak, postoje određene finese koje znače faktore olakšanja sa jedne, ali i dodatnih komplikacija na drugoj strani. Olakšavajuća dimenzija ovakvih emotivno – ljubavnih odnosa manifestuje se u mogućnosti da dobro i dugo funkcionišu kroz primarnu formu strasti i povremenog fizičkog kontakta, bez formalnosti i obaveza. Naravno tu je ključni uslov da pripadnici sazvežđa Lava to prihvate kao opciju i time se zadovolje. A na to se nadovezuje onaj manje lep deo, odnosno nedovoljno razumevanje ličnih argumenata obe strane. Bez kompromisa na tu temu, praksa pokazuje nema trajanja ovakve veze na duži period.

 

LAV – JARAC 

Posao: Kako god se okrene i obrne evo još jedne kombinacije dva veoma jaka astrološka znaka, ali sa više elemenata razmimoilaženja nego prirodnog uklapanja. Istine radi, ništa od razlika nije drastično, ili na onim potpuno opozitnim pozicijama na polju profesionalnog udruživanja. Ali svaki potencijalni sukob stava, razmišljanja i sagledavanja poslovne vizije, dobija na povećanom značaju zbog nepopustljivosti pripadnika oba sazvežđa. Kod Jarčeva je to najprirodnije stanje, kada se uhvate logike i realnosti kao pijan plota, vrlo često odlaze u ekstremnu krajnost tvrdoglavosti, dok se kod Lavova ta nešto blaža nijansa kombinuje sa čuvenim ponosom. Međutim, sve dok postoji kakva takva usklađenost konačnih ciljeva, vrlo dobri poslovni rezultati dolaze kao logična posledica.

Ljubav: Ovo nije nimalo fina ni harmonična ljubavna kombinacija, tumačeći na osnovu prirodnih stavova prema ovoj sferi. Suštinski, jedina prava dodirna tačka jeste realnost u najširem smislu ovog termina, ali i tu valja raditi na finesama. Konkretnije, jarčevsko shvatanje ljubavi podrazumeva definiciju i najčešće slepo pridržavanje pravila, dok lavovska verzija svega ima više fleksibilnosti ali i subjektivnijeg shvatanja. Na drugoj strani postoje načelno bitne razlike u određivanju prioriteta i prepuštanju emocijama i strasti. Bez obzira što to u praksi nije izvodljivo, Jarčevi uporno pokušavaju da sve drže pod kontrolom, gušeći sebe ali i drugu stranu. Lavovima nikako ne odgovara, pa onda kada se dođe do te tačke sučeljavanje, nema tog vezivnog tkiva koje sve može održati u dovoljno održivoj formi.

 

LAV – VODOLIJA 

Posao: Na papiru postoje sve predispozicije za dobro formulisanje profesionalnog udruživanja, a posle toga i kvalitetno funkcionisanje prilikom savladavanja poslovnih prepreka. Međutim život i njegovi tokovi često se razlikuju od papira i teorije, što u ovom slučaju znači promenljivost dogovora i prioriteta. To se naravno pre svega odnosi na tipične Vodolije, kojima iznenada pukne nova, bolja ideja od stare, i nema te sile koja to može obuzdati. Lavovima takvi ispadi nimalo ne odgovaraju, a ekstra što zbog svojeg ega i naprasite prirode znaju da budu nemilosrdni kada ih neko ne poštuje, ili makar to oni tako doživljavaju. Zbog svega navedenog, ovakvi poslovni timovu mogu koliko – toliko funkcionisati samo u onom delu tehničkih segmenata, dok sve ostalo valja prepustiti jednoj strani.

Ljubav: Što se tiče potencijalnog sklapanja ljubavnih veza i njihove održivosti, situacija je bitno drugačija. Naime, astrološki opozitni znaci predstavljaju simbolično likove u ljubavnom ogledalu jedni drugima, pa u ovom slučaju najtipičniji predstavnici Lavova i Vodolija mogu na tome realno graditi vrlo jake i duboke partnerske veze. Postoji dosta razlika u shvatanju ljubavi i funkcionisanju veze, ali prirodna privlačnost bazirana na hemiji i jedinstvu suprotnosti itekako je dobar materijal za početak. Strasti i vrcave energije nikada ne fali, ali za kvalitetno funkcionisanje na duže staze neophodno je raditi na poverenju i ako je moguće potpunom izbacivanju tajni i misterija. Kako to suštinski nije lako i praktično izvodljivo, onda od nivoa predavanja drugoj strani zavisi dužina i krajnji epilog ovakve ljubavne priče.

 

LAV – RIBE 

Posao: Sve što u osnovi žele, na osnovu prirodnih astroloških predispozicija, predstavnici ova dva znaka teško uklapaju na profesionalnom planu. Počev od velikih razlika u životnoj filozofiji, zatim načina tumačenja (ne)realnih argumenata, preko odnosa prema radu i obavezama, pa do određivanja prioriteta praktično sve se nalazi u dve zasebne ravni. Naravno da nije nemoguće napraviti minimum zajedničkih interesnih delova poslovnog funkcionisanja, samo je bitno biti što jasniji, precizniji i konkretniji. Jer, Ribe češće od ostalih imaju potrebu da dodaju cvetić ovde, oblačić onde, kako bi sve ulepšali, dok Lavovi pre svega idu za što efikasnijim rezultatima bez posebnog osvrtanja na umetnički utisak. Ako se tu nađu kompromisni stavovi, poslovna kombinacija dobija prelaznu ocenu.

Ljubav: Znatno manje direktno suprotstavljenih principa između pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa ima u sferi ljubavi. Ali to zna da bude vrlo često varka, jer u praktičnom životnom okruženju vrlo brzo na površinu isplivaju krhke karike ovakvog lanca na polju emotivno – ljubavnih relacija. Dakle, dok traje zanesenost pa čak i zaljubljenost, posmatrano sa strane ovakve veze izgledaju pomalo idilično, Lav dominira po svim kriterijumima, a Ribama odgovara uloga pratioca. U trenutku kada ih život suoči sa iole ozbiljnijim problemima, jedni druge teško razumeju i još teže prate. I posle svega kao logična posledica krene međusobno prebacivanje loptice na drugu stranu po pitanju krivice, zatim dolaze manje pa sve veće razmirice i na kraju svako ide na svoju stranu.