Astroportret Strelac – Tina Tarner (Simply the best)

Tina Turner

Strelac pripada grupi vatrenih astroloških znakova, promenljive prirode, i kao takav simboliše velike energetske potencijale, akciju, kretanje, nemir. Uz to, detalj koji nekako najviše obeležava strelčevski karakter odnosi se na pozitivan stav prema životu i naglašenu pokretačku energiju koja vuče njih napred, ali često i osobe iz okruženja, da pomeraju granice i postavljaju nove, više ciljeve. Istina znaju da budu ponekad impulsivni, brzopleti, površni i isključivi, okrenuti previše sebi i svojim životnim nazorima, pa ko hoće da ih prati – dobro, ko ne želi opet dobro, ali oni nastavljaju sami, teško i retko se prilagođavaju drugima. Po brojnim kriterijumima jedan od tipičnijih predstavnika ovog znaka jeste američka pevačica Tina Tarner (rođena 26.11.1939 godine, u 22,10h), sa astrološkom kombinacijom Strelac – Lav.

Energija, pozitivan stav

Elemenat vatre dominira u natalnoj karti Tine Tarner (znak, Merkur i Venera u Strelcu, podznak u Lavu), iz ćega proizilazi ogromna energija i pokretački impuls. Ovakva osoba jednostavno ne može biti statična, bezvoljna, naprotiv – ima sve predispozicije da se kreće i putuje više od proseka, a i kada nešto radi onda je to najčešće energično, sa puno adrenalina i strasti. Sve je to u životu, naročito u muzičkoj karijeri pokazala ova američka i svetska muzička zvezda. Počev od odabira muzičkog pravca (rok), preko eksperimentisanja u nastupima, koncertima i putovanjima širom planete, pa do permanentnog igranja i kretanja na pozornici. Uostalom mnogima su još uvek u sećanju njena turneja i vatreni koncerti 2008/09, kada je već bila blizu 70. godine života. Uz brojne poteškoće u ostalim životnim sferama, Tina je imala posebno buran ljubavni život, prožet strašću ali čak nekim elementima nasilja (Mars u sedmom polju, pa još u kvadratu sa Suncem i Merkurom), ali je sve to uspevala da pregura i nastavi dalje, zahvaljujući pozitivnom stavu prema životu (Merkur u Strelcu), izraženoj moći regeneracije. Osim toga što se nije predavala i poklekla pred velikim preprekama, trudila se i uglavnom uspevala da podiže letvicu narednih profesionalnih ciljeva. Od prvog pojavljivanja na glavnoj životnoj i umetničkoj pozornici, toplim i širokim osmehom, kao nekakav radioaktivni izvor, zračila je pozitivnom energijom i magnetskim sjajem, dajući tako primer i inspiraciju milionskom auditorijumu i brojnim fanovima.

Muzika, talenti, popularnost

Potencijali i zraženi višestruki talenti, kao i naklonjenost umetničkom izražavanju, kod Tarnerove se vide na više mesta u natalnoj karti. Nebesko telo koje simboliše kreativnost i umetnost (Venera) nalazi se u petom polju (talenti) a tačka najvišeg dometa u karijeri (Zenit) položajem u Biku nagoveštava vrhunska umetnička dostignuća, naročito kada su u pitanju pevanje i glasovne mogućnosti. Između ostalog Bik je astrološki „zadužen“ za kontrolu grla i glasnih žica, a svima je dobro poznat vokalni repertoar američke pevačice. Nikako se ne sme zanemariti ni sjajan scenski nastup, igra i prirodni talenti za pokret, po čemu je takođe bila prepoznatljiva tokom svoje profesionalne karijere. Muzika je sve što je povezano sa ovom životnom sferom dali su Tini Tarner lepu priliku da spoji lepo i korisno, rad i poslovno dokazivanje na polju gde može da stvara i uživa. Međutim, sve bi to bilo na znatno skromnijem nivou, odnosno sa manje tragova prepoznatljivosti, da nije podznak u Lavu. Naime ovakav položaj Ascedenta (u njenom slučaju je na 17. stepenu, blizu kraljevske tačke) doneo joj je želju i potrebu za eksponiranjem ali i popularnost na svetskom nivou. Bitno je naglasiti lepotu i atraktivnu građu tela, a vitalnost i mladalački izgled (Mesec u Blizancima i Merkur u Strelcu) Tini su bili samo dodatni plusevi tokom celog života.

Odličan stav, energije koja pleni i osvaja, uspešno su rašireni praktično celom planetom (Venera u Strelcu), uz vrlo dobar odnos i komunikaciju sa svim medijskim poslenicima (Uran u desetom polju), a sve je lepo upakovano u astrološki znak Strelca, po mnogo čemu, najpozitivnijeg sazvežđa zodijačnog kruga.

Autor: Toni B.