Posao i Astrologija – poslodavci i horoskopi zaposlenih

poslodavci i horoskopi

Težeći optimizaciji profesionalnog delovanja (smanjivanje troškova, povećanje dobiti) moderni poslodavci pribegavaju raznim metodama reorganizacije, prvenstveno koristeći najnovija tehnička dostignuća. Tehnička pomagala imaju sve veću zastupljenost u praktično svim poslovnim segmentima, ali je ljudski faktor još uvek nezaobilazan faktor, makar u pojedinim karikama profesionalnog lanca. U nameri da se što bolje iskoriste ljudski potencijali poslodavci prave razna ispitivanja i ankete prilikom izbora budućih zaposlenika. Astrološki profil jeste jedan od sve zastupljenijih delova sveukupnog testiranja potencijalnih saradnika, a mi ćemo se ovom prilikom pozabaviti kratkom analizom povezanosti astrologije i modernog poslovanja.

Bitno je naglasiti da se u tekstu koji sledi mogu prepoznati samo najtipičniji predstavnici astroloških znakova ili oni koji zbog rasporeda nebeskih tela u momentu rođenja imaju dominantne osobine određenih zodijačnih sazvežđa.

Komunikacija, empatija

Uz sve ostale veštine, talente i neophodna znanja, dileme nema da je komunikacija jedan od bitnijih faktora u kompletnom poslovnom okruženju. Praktično da nema osobe koja ovo neće potvrditi – mnogo su veće šanse za rešavanje čak i najkrupnijih problema na poslu ukoliko postoji adekvatno razumevanje i dobra komunikacija, u suprotnom i one najtrivijalnije prepreke mogu postati nepremostive.

Na osnovu najjačih astroloških aduta osobe rođene u vazdušnim (Blizanci, Vaga, Vodolija) i vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) imaju u startu bolje izglede da lakše uspostave neophodan pozitivan kontakt sa drugom stranom, mada tu valja napomenuti par sitnica. Za Blizance, Lavove i Ovnove suštinski nema tabu tema i oni su uglavnom predvodnici i inicijatori novih pregovora ukoliko negde nešto zapne. Deo njihove prirode podrazumeva ponekad i brutalnu direktnost, pa im onda dobro dođu diplomatske predispozicije Vage i Strelca, dok vodolijskoj originalnosti najviše leže one najteže situacije, za probijanje leda i zaokrete u vođenju razgovora.

Zbog svega prethodno navedenog tipični predstavnici ovih znakova bolje se snalaze u tehničkom delu, dok je komunikacija, gde treba pokazati više razumevanja za osećanja druge strane, nešto jači adut vodenih znakova (Rak, Ribe, Škorpija). Rakovi, Ribe i Škorpije uspešnije od ostalih kombinuju empatiju sa poslom, mada zbog toga često plaćaju kolateralne troškove.

Zvanični deo priče, kontrola i sprovođenje dogovorenog po nepisanom pravilu najbolje idu pripadnicima zemljanih znakova (Bik, Devica, Jarac), jer njihovoj ozbiljnosti i odgovornosti nije lako parirati.

U konkretnoj situaciji pre svega treba proveriti položaj Merkura i Meseca u natalnoj karti (polje i znak u kome se nalaze, kakve aspekte grade sa drugim nebeskim telima i ključnim tačkama zodijačnog kruga) i osnovne potencijale trećeg polja, koje inače simbolizuje sferu komunikacije.

Energija, radne navike

I kada se sve lepo dogovori, stavi na papir ili neki drugi vid zvaničnog dokumenta, ostaje deo koji se tiče realizacije. Logično, neko radi brže i energičnije, drugi sporije ali temeljnije, nekima je upornost i fizička snaga glavni adut, ali ima i onih koji prednost daju veštinama i snalaženju. Sve to nije nimalo lako uklopiti u skladan tim koji funkcionalnošću i efikasnošću treba da ostvari zacrtane ciljeve.

Što se energije tiče i korišćenja njenih resursa bez premca su vatreni i zemljani znaci, podrazumeva se uz određene razlike u funkcionisanju. Lideri, predvodnici ekipe i oni koji se lakše nameću imaju predispozicije Lavova i Ovnova, dok su Strelčevi nešto veći solisti i individualci, idu svojim putem, pa ko hoće da ih prati neka izvoli. Ovakve osobe ne trpe autoritete, pa ako već ne mogu biti na čelu onda se trude za samostalnost u poslovanju. Zbog toga je njihova saradnja sa predstavnicima vodenih znakova vrlo dobra jer Rakovima, Ribama i Škorpijama uglavnom odgovara pozicija zamenika ili pomoćnika. Sa tipičnim Vodolijama, Vagama i Blizancima linija uspešnosti i timskog rada ide od sjaja do očaja, uz povremene uzlete i vidljivi nedostatak kontinuiteta. Posebna priča je bliska poslovna saradnja sa zemljanim znacima, koji su inače takođe uspešni na liderskim pozicijama, samo sa bitno drugačijim načinima korišćenja energije i radnih navika. Jarčevi, Bikovi i Device nisu nimalo laki za saradnju zbog najčešće slepog poštovanja pravila i normi, pa se onda bolje snalaze u poslovima gde je izražena hijerarhijska podela obaveza, dok ih solisti i bundžije zaobilaze u širokom luku.

Položaj šestog i desetog polja, pozicije Sunca i Marsa u natalnoj karti i njihovi aspekti, najbolji su pokazatelj predispozicija fizičke energije i potencijala radnih navika.

Autor Toni-B