Najbolji sportisti zodijaka – za Lava su timski sportovi, za Devicu šah…

sports equipment

Ako planirate da se bavite sportom, a još uvek niste sigurni šta vam leži, zavirite u svoju natalnu kartu. Vaš horoskopski znak, ali i pozicija Marsa će otkriti koja fizička aktivnost je idealna za vas.

Zapravo, natalna karta će vam otkriti da li ste uopšte sportski tip ili ćete zabataliti trening i pre nego što krenete.

 

Ovan

Ovnovi su definitivno osobe koje vole sport. Kako i ne bi pored tolike energije koju nose u sebi. Šta više Ovnovima se i savetuje da se bave nekim sportom, kako bi kanalisali svoju impulsivnost.

Predlaže im se boks i slični sportovi koji zahtevaju fizički obračun. Može i ragbi ali i fudbal, za koji se zna da uvek ima malo podmuklih udaraca i koškanja. Ratoborni Ovan će se osećati preporođeno nakon svakog treninga ako izabere neki od ovih sportova.

 

Bik

Bavio bi se sportom, kada bi ležanje i uživanje bilo sportska disciplina. Ima Bikova koji se bave sportom, ali u tom slučaju imaju i aspekte u natalnoj karti koji ih čine drugačijim od tipičnih pripadnika svog znaka.

Poznati su po svojoj lenjosti, pa ne vole fizičku aktivnost. U obzir može doći jedino neka lagana šetnja.

 

Blizanci

Oni su veseli, energični, uvek u pokretu, pa vole i sport. Pogotovo aktivnosti koje podrazumevaju trčkaranje i rad sa rukama, kao što je recimo tenis. Novak Đoković je Blizanac u horoskopu, što potvrđuje ovu činjenicu.

Blizanci vole boravak u prirodi, pa im leže i sportovi poput planinarenja i alpinizma. Da njihov teren bude tamo gde je svež vazduh. Postoji mogućnost da budu uspešni i kada je reč o sportskom vazduhoplovstvu.

 

Rak

Voli sportove koji podrazumevaju boravak pored vode, poput pecanja. Od onih aktinijih, dobar je u jedrenju, surfovanju i veslanju.

Rakovi uživaju u porodičnim sportovima, kao što su aktivnosti koje se praktikuju u ,,Igrama bez granica”: povlačenje užeta, skakanje u džakovima, itd.

 

Lav

Lavovi obožavaju sportove, naročito one timske: fudbal, košarka, odbojka, rukomet… To im je prilika da zasijaju, ali i da se nametnu kao vođe svojim saigračima. Naravno da će Lav biti kapiten.

Slobodno mu ustupite tu poziciju jer Lav je itekako dobar vođa, doneće vam dobre rezultate, ali će i šarmirati novinare i publiku na konferencijama za štampu.

Ako su baš dobri u nekom timskom sportu, Lavovi treba malo da se spuste na zemlju, jer ih može poneti gordost, pa će se ponašati kao da nema drugih igrača u njihovom timu. Gledaće da lopta bude samo kod njih što i nije baš timski.

 

Devica

Devici najbolje idu umni sportovi kao što je šah. Snaćiće se i u sportovima koji takođe zahtevaju koncentraciju poput streljaštva. Dakle, privlače ih aktivnosti u kojima se traži dobar fokus i razmišljanje.

Inače Devica može biti idealan profesionalni sportista, jer će se lako prilagoditi vojničkom režimu koji takav život zahteva. To podrazumeva rani odlazak u krevet, pravilnu ishranu i redovne treninge. Ako odluči da krene tim putem, biće sto posto fokusirana na svoj cilj.

 

Vaga

Prefinjeni sportovi poput plesa, umetničkog klizanja i gimnastike su odličan izbor za Vage. Plus, ovakvi sportovi zahtevaju lepe kostime, frizure i šminku, što im dodatno godi.

Ne voli grube sportove, retko kada ćete videti jednu Vagu da boksuje. Ne voli ni da se preznoji, pa ne dolaze u obzir ni kardio vežbe ili trčanje.

 

Škorpija

Kao neko ko voli seksi izgled, Škorpija se često posveti klasičnim fitnes vežbama, aerobiku ili nekoj sličnoj vrsti treninga. Za njih nema ništa lepše od izvajanog i skladnog tela, na kojem uska i izazovna odeća izgleda dobro, pa još vole i da se ponekad ukrase nekom tetovažom.

Ples na šipkama ( Pooldance ) ili ples na svili su idealani sportovi za Škorpiju, s obzirom da joj se zahvaljujući ovim aktivnostima telo lepo oblikuje, a ujedno mogu da uče senzualne pokrete i zavodničke veštine.

 

Strelac

Strelac voli sport, jer ima potrebu da konstantno bude u pokretu. Voli moderne varijante sportova, kao što su vožnja skejtborda, rolera, brejkdens.

Većina Strelčeva se bavi sportom, ako nije tokom godina stekao neke posebne veštine u sportu, praktikovaće običan džogong kao rekreativu.

 

Jarac

Jarac voli aktivnosti koje kombinuju tradiciju i sport, poput folklora. Njihovo gipko telo ih čini odličnim sportistima. Veoma su izdržljivi.

Baš kao i Devica, i Jarac je vojnički disciplinovan, pa se sportom može baviti i profesionalno. Rano ustajanje, trening dva puta dnevno, rigorozna ishrana… Ništa od toga ne predstavlja problem za jednog Jarca.

 

Vodolija

Bandži džamping, skokovi iz aviona, skijanje i snoubording po ekstremnim stazama i slični sportovi od kojih drugi beže, bude adrenalin u jednoj Vodoliji.

Inače Vodolije nisu sportski tipovi. Tačnije kod njih je situaicija sa sportom ista kao i sa drugim dešavanjima u životu – ako im je nešto zanimljivo posvetiće se tome i biće najbolji. Ako nije, uzaludno je objašnjavati im koliko je to dobro.

 

Ribe

Pogađate koji sport ribe najviše vole! Pa plivanje i ronjenje, naravno. Tu se osećaju kao svoj na svome, ovi sportovi nisu za njih samo puka fizička aktivnost, već jedan vid opuštanja.

U obzir mogu doći i drugi sportovi na vodi, ali samo oni koji ne zahtevaju veliki napor. Na primer vole jedrenje, ali ne i veslanje.

Odgovaraju im i sportovi koji se praktikuju u parovima, poput latino plesova ili, recimo, dubl tenisa.