Kako horoskopski znaci zamišljaju idealan godišnji odmor?

vacation

Vazdušnim znakovima je bitno da ne budu u jednom mestu, dok Jarac i Devica vole dobru organizaciju. Evo kako koji horoskopski znak zamišlja svoj idealan godišnji odmor!

Ovan – akcija i noćni provod

Bez obzira koliko ga posao izmori fizički, Ovan mora imati 100% aktivan odmor. Ako je na planini posvećen je planinarenju i skijanju. Ako je na moru, onda sportovi na vodi, vožnja skuterom, skijanje na vodi, ronjenje… Samo da je akcija.

Već prvog dana je snimio gde su najbolji klubovi sa žurkama do zore. Dešava se i da promene nekoliko destinacija tokom odmora.

Bik – izležavanje, jer to je pravi odmor

Skup hotel sa pet zvezdica i all inclusive uslugom je ono što Bikovi vole. Idealan odmor im je na moru, gde se kreću isključivo na lokaciji soba – ležaljka na plaži, koja je, naravno, u sklopu kompleksa gde borave. Podrazumeva se da trpeza u hotelu bude bogata i raznolika.

Bikovima odgovara i odmor u nekom etno selu, dakle bilo koje mesto gde mogu da se odmore. Telefon im je naravno isključen, da ih niko ne bi uznemiravao.

Blizanci – pre svega, dobra ekipa

Da bi jedan Blizanac imao dobar odmor, potrebno mu je, pre svega, i dobro društvo. Odgovara im godišnji odmor gde će biti stalno u pokretu. Obilazak gradova u inostranstvu ili egzotične destinacije su najbolja opcija za njih.

Na odmoru uživaju u isprobavanju novih jela i pića, istraživanju drugih kultura. Blizanci su od onih ljudi koji će staviti ranac na leđa i obilaziti Evropu auto stopom.

Rak – mir i tišina

Rakovima prijaju porodična mesta. Čak i ako još uvek nisu stupili u brak, sa prijateljima ili dečkom/devojkom, odlaze na destinacije gde je mirno, ne mora čak ni da ima puno sadržaja.

Kao vodeni znak, Rak voli da je blizu vode, njihovi odmori su na moru ili jezerima. Ove dane koriste kako bi dosta plivali. Voda ih opušta i smiruje.

Lav –  i na odmoru glavna zvezda

Ovom znaku prijaju popularna modenska mesta: Azurna Obala, Barselona, Venecija, Rim, Monte Karlo i druge destinacije na kojima su preko interneta videli poznate ličnosti.

Na odmoru, Lav voli da se slika i svoje savršene fotke objavi na društvenim mrežama, a sve u cilju da bi im se njihovi pratioci divili. Koferi su im puni savršenih odevnih kombinacija i aksesoara, dane provode u traženju lokacija na kojima mogu da se fotkaju.

Devica – kreće na vreme da planira

Njihov odmor je savršeno isplaniran: šta će sve poneti, na koja mesta staju dok putuju na destinaciju, gde toče gorivo, gde ručaju. Detaljno su istražili recenzije hotela u kojem odsedaju, za svaki dan imaju isplanirano šta će da rade.

Devici nije mnogo bitno gde ide na odmor, sve dok je putovanje isplanirano do savršenstva i da ne bude nikakvih iznenađenja. Dok je na odmoru, iskoristiće priliku da poseti neki muzej ili galeriju.

Postoji puno Devica koje nisu mnogo ni zainteresovane da putuju, to je za njih nepotrebno trošenje novca, bolje da ga ulože u nešto postojanije, tipa nameštaj.

Vaga – kao holivudska zvezda

Vaga je vazdušni znak i voli da putuje. Ljubitelji su ,,lepih”, šarenolikih mesta, koja su pomalo romantična. Vaga će se lepo provesti u Italiji, Španiji, Francuskoj i drugim destinacijama, koja važe za ,,prefinjena”. Pomenute destinacije im odgovaraju i jer su to države u kojima su modne prestonice, a Vagu privlači sve što je vezano za modu.

Često putuju i na određene događaje kako što su festivali, pa tu provedu i godišnji odmor.

Škorpija – mračno i tajanstveno

Škorpije vole mistična mesta. Recimo, super će se provesti u Egiptu. Mogu uživati u udobnom hotelu, a ujedno obići i misteriozne lokalitete poput Piramida ili Doline kraljeva. Ili na Malti koja je poznata turistička destinacija i gde se nalazi Malteški hipogenum, tajanstveni podzemni lavirint, za koji se ne zna ni ko ga je sagradio.

Dakle, vole da odu na lokacije, koje imaju neistražene objekte, pećine… Lokacije za koja su vezane neobične legende. Ukratko, rado obilaze tajanstvena mesta.

Strelac – nikad ne zna gde će završiti

Evo još jednog znaka koji voli putovanja. Međutim, Strelčevi zaobilaze turističke agencije. Oni samo ovlaš pogledaju na internetu gde bi mogli da idu, putuju na slepo i snalaze se usput.

Strelčevi vole planinarenja, duge šetnje, istraživanje gradova, upoznavanje lokalaca sa kojima sklapaju prijateljstva. Tek će se negde i negde okupati u moru ili jezeru, ako je u tom trenutku raspoložen za to. Onda ponovo kupe svoje stvari i nastavljaju dalje.

Jarac – može isto mesto kao i prošle godine

Jarčevi vole odmor, puno rade i zaista im je neophodan. Nisu mnogo probirljivi kada je destinacija u pitanju, mada najčešće biraju iste lokacije i iste hotele. Žele da se osećaju sigurno, da im bude udobno i da spreče neprijatna iznenađenja.

Važno je i da ne troše previše vremena na putovanje. Ili idu avionom, a ukoliko idu kolima, pauze se prave isključivo ako je baš neophodno.

Poželjno je da na odmoru nauče nešto novo. Podrazumeva se da oni budu lideri grupe sa kojom putuju, da se uvaže njihovi predlozi gde ići i šta videti, bilo da idu porodično ili sa prijateljima.

Vodolija – ne treba joj društvo, samo ako ima volju da ide

Vodolija nema problem da putuje sama, ako ne nađe saputnika. Uglavnom, odmor se nikako ne otkazuje. Nije težak saputnik, šta god da predložite, ona pristaje.

A kako se sprema za odmor? Prijatelj je ujutru pozove: ,,Hej, hoćeš na more večeras?”, a onda odgovori kao iz topa: ,,Može”. Srediće bez problema odsustvo sa posla, naćiće se i neki dinar za troškove i mora biti super.

Bitno joj je da odmor ne bude pasivan, zato joj, kao i Blizancima i Strelčevima odgovara da odu na destinacije koje mogu da se istražuju. Vodolija će se lepo provesti u Južnoj Americi šetajući kroz Maču Pikču ili po džunglama Amazonije.

Ribe – tamo gde i pripadaju

Pogađajte gde Ribe najviše vole da odmaraju! Na moru, naravno! Da uzivaju u romantici, mediteranskom vinu, zalascima i izlascima Sunca, da slušaju akustične gitare, dok pored njih šušte talasi. Ovakva atmosfera im prija i dozvoljava da se izgube u svojoj mašti.

Više su u vodi, nego na plaži. Obožavaju da plivaju i to odlaze poprilično daleko od obale.