Tranzit Marsa kroz sazvežđe Bika (06.07. – 20.08.2022) – Tek da ne bude dosadno

planet mars with sunrise

Kada spomenemo sazvežđe Bika prva asocijacija je hedonizam, uživanje, materijalna sigurnost jer ovim sazvežđem vlada planeta Venera, planeta lepote i ljubavi ali i materijalnih vrednosti. Kada agresivni, impulsivni, energični Mars uđe u ovo sazvežđe on budi sva čula, akcenat je na strastima i uživanju u najrazličitijim varijantama, hrani, piću, provodu,  avanturama, odmoru, baštovanstvu.., ali i materijalnom uspehu. Pa vreme je obično letnjih odmora, i zašto da ne, pomislili bismo, da potrošimo malo para i opustimo se, uživamo, zaslužili smo. I sve bi to bilo super, da se radi o običnom tranzitu, uživali bi, bili bi opušteniji, sve bi išlo nekim usporenijim, stabilnijim  tokovima, za razliku od prethodnih mesec i kusur dana dok je Mars tranzitirao sazvežđem Ovna i bio u svom sedištu. Da nam ne bi bilo dosadno i da se ne bi previše opuštali, ko bi se drugi za to pobrinuo nego Saturn. Negativac i sudija onaj koji kvari i ruši planove, deli lekcije, učitelj, mučitelj.  I Uran će dodatno  pojačati celu priču jer prati Marsa tako da će oba sa Saturnom praviti kvadrat. Kada spomenemo kvadrat kao astrološki aspekt, oseti se bojazan u vazduhu, s razlogom jer se dešavaju  ozbiljne situacije koje donose brojne poteškoće i otežavajuće okolnosti i to ne bez posledica. Uticaj Urana doprinosi gubitku neophodne kontrole, raznim eksperimentima i preterivanjima, pa u konjunkciji sa Marsom znači jačanje strasti i trenutnog udarnog dejstva, a kada se one rasplamsaju, tu stupa Saturn na scenu, što će se svakako odraziti na veze, brakove, i to posebno one nestabilne, na klimavim nogama. I puknuće iznenada. Sve ovo naravno zavisi u pojedinačnim slučajevima od  položaja i aspekata planeta u natalnom horoskopu, tako da oni koji imaju napetije aspekte, i koji vole da švrljaju mogu da očekuju probleme, pa neka budu oprezni.

Na globalnom planu takođe neće biti mirno. Bik se vezuje za zemlju, tlo, pa možemo očekivati jače zemljotrese, vulkane, odrone, klizišta, sa katastrofalnim posledicama i na žalost ljudskim žrtvama. Najavu toga smo videli prethodnih nekoliko dana u Avganistanu, Japanu, Iranu… Saturn u Vodoliji kojim inače vlada planeta Uran, donosi i probleme u vazdušnom saobraćaju, a li i drumskom, probleme sa novim tehnologijama, elektronikom, strujom, udare gromova, tako da se mogu očekivati i prekidi u telekomunikacijskom saobraćaju, internet komunikacijama što se može odraziti i na komunikacije u poslovnom svetu ali i privatnom životu pojedinaca. U ovom periodu budite oprezni pri rukovanju sa električnim aparatima, posebno ukoliko niste stručni.

Sve u svemu jedan malo napetiji period bi mogao biti pred nama, i nimalo nam neće biti dosadno. Ipak, leto je, pa bi trebalo da sve ovo pregrmimo mnogo lakše i bezbolnije.