Šta bi horoskopski znaci poneli na pusto ostrvo?

tropical island

Sećate se onih simpatičnih pitanja iz leksikona? Jedno od njih je obično glasilo i ,,Šta biste poneli na pusto ostrvo?”.

Odgovori su bili šarenoliki: simpatiju, knjigu, kućnog ljubimca, mamu… Na osnovu odgovora, moglo se i naslutiti šta je ko u horoskopu. Evo šta bi koji horoskopski znak poneo na pusto ostrvo i na šta ih pusto ostrvo asocira:

 

Ovan – bilo kakvo oružje

Bez šale, ovaj znak bi se vrlo lako snašao na pustom ostrvu. Samo mu dajte alat sa kojim može da ulovi divljač za hranu, već nakon par dana imaće i krov nad glavom. Ovnovi su veoma sposobni i kada bi im neko oduzeo udobnost savremenog života, vrlo brzo bi se prilagodili novim uslovima.

Ne samo to, iz svega bi izašli jači, mentalno i psihički. Jer on je ratnik i borac u srcu.

 

Bik – ležaljka

Kad je već pusto ostrvo u pitanju, znači ima i plaža, more, a eto prilike i da se malo opusti. Bikovi vole da uživaju, pa im je asocijacija na pusto ostrvo odmor koji su zaslužili, daleko od briga i dosadnih obaveza na koje su svakodnevno primorani.

Ako može usput i neki koktel da dobije, bilo bi super. Postaviće svoju ležaljku u prirodnoj hladovini i opustiti se u pogledu na more.

 

Blizanac – lopta

More, plaža, egzotično ostrvo… Pa to je idealan trenutak za zezanje i sportove na plaži.

Ovo su misli jednog Blizanca kada pomisli na pusto ostrvo. Može da se ponese jedna lopta, poslužiće i za odbojku na pesku i za vaterpolo. Nema veze što je sam na ostrvu i što nema sa kim da se igra. Blizanac je maštovit, pa i sam sebi može biti najbolje društvo.

 

Rak – voljene osobe

Gde god da ga pošaljete, Rak ne može sebe da zamisli samog, bez svojih voljenih. Bilo da su to roditelji, brat, sestra, partner, deca… Sve zavisi u kojoj je životnoj dobi i za koga je vezan.

I ne moraju ništa da rade. Rak će napraviti sklonište, pronaći hranu i svežu vodu. Samo da se ne razdvajaju.

 

Lav – markirani kupaći kostim

Nema veze što je to pusto ostrvo i što nikog nema, Lavu je izgled uvek bitan, pa će pre odlaska potražiti najmoderniji kupaći. Po mogućstvu da to bude iz kolekcije nekog poznatog brenda, a ne bi bilo loše da na sebi ima štras i šljokice.

Još bolje ako na ostrvu nema nikog, to zasigurno znači da je on vladar te teritorije. Ne postoji konkurencija sa kojom će morati da se bori.

 

Devica – priručnik za preživljavanje na pustom ostrvu

I na pustom ostrvu se mora biti pripremljen, zato Devica nosi literaturu u kojoj će imati sve odgovore koji su joj potrebni. Naravno i pre polaska se dobro raspitala šta je čeka, koja znanja su joj potrebna, pa opet ima utisak da joj je nešto promaklo.

Zato će ipak poneti i priručnik o preživljavanju na pustom ostrvu, za svaki slučaj.

 

Vaga – svoje društvo

Sama ideja da će na nekom mestu biti sama, bez igde ikoga, budi u Vagi ozbiljan nemir. Zato bi ona na pusto ostrvo povela svoje prijatelje, i to ne jednog, nego više njih ako je moguće.

Ne radi se samo o usamljenosti, Vaga ne može da funkcioniše sama. Za razliku od Ovna koji bi se lako snašao gde god ga ostavite, Vaga nije sposobna da se izbori za sebe, bez ičije pomoći.

 

Škorpija – ne treba ništa, hvala

Škorpija ima dve bitne osobine: vredna je i borbena. To joj je sasvim dovoljno da preživi na pustom ostrvu, bez ičije pomoći.

Ove karakteristike joj služe i u svakodnevnici. Oni se lako nose sa obavezama. Njihov jedini problem je što su emotivne, a na pustom ostrvu nema ko da im slomi srce.

 

Strelac – dobra obuća

Asocijacija na pusto ostrvo su im avanture bez granica. Strelcu samo treba dobra, planinarska obuća da prepešači ostrvo, istraži ga, nagleda se lepote. Oni vole putovanja, posebno ako se radi o nekim mističnim i tajanstvenim mestima.

Problem će nastati kad upozna celo ostrvo kao svoj dlan. Više mu neće biti zanimljivo, skočiće u vodu i otplivati dalje, bez straha.

 

Jarac – posao

Potpuno su predani svom poslu, jako su ambiciozni i vredni. Oni rade i praznicima, a svoje poslovne obaveze bi verovatno poneli sa sobom i na pusto ostrvo.

Možda će vam reći da to nije istina, ali Jarac i kad ne radi ima potrebu da proveri da li je pročitao sve mejlove, da vidi da mu nije nešto promaklo u izveštaju, itd.

 

Vodolija – laptop sa internet konekcijom

Imaju sposobnost da se potpuno isključe i usredsrede na svoje misli ili ono što rade. Tako da su Vodolije i mentalno ponekad ,,na pustom ostrvu“.

Ukoliko bi ih neko osudio da zaista provedu nekoliko dana udaljeni od civilizacije, nikakav problem. Samo im dajte laptop sa internetom, neće ni primetiti da su na pustom ostrvu. Vodolije su zavisnici od tehnologije, pogotovo interneta, uvek imaju da traže neke korisne informacije.

 

Riba – srodnu dušu

Romantični zalasci Sunca, more, plaža… A Riba i njen partner se ljube i uživaju. Nema veze što je pusto ostrvo.

Danju će plivati u moru, a noću ležati na plaži i gledati u zvezdano nebo. Ribu možete slobodno zamisliti kao glavnu junakinju filma ,,Plava laguna“.