Ko su najveći emotivci u horoskopu?

emotions

Jedno od najvećih bogatstava koja su data čoveku jeste sposobnost da voli. Ne samo partnera, već i prijatelja, člana porodice, da gaji empatiju prema drugim ljudima.

Naravno, kada nam ljubav nije podjednako uzvraćena, to nas čini tužnim.

Svi horoskopski znakovi su sposobni da vole, samo neko više, neko manje, dok je nekom namenjeno da bude izuzetno nežan, ali ipak svoje emocije krijie, iz ko zna kog razloga.

 

Ovan

Za njih kažu da su ,,operisani od emocija“. Ovan gaji ljubav prema bliskim ljudima, samo nema potrebu da to pokazuje. Ako vam je Ovan partner, pomirite se sa činjenicom da će vam zaboraviti na godišnjicu ili rođendan. Prosto ne vidi svrhu u izražavanju emocija.

Ipak, nije takav, kada očekuje da drugi budu nežni prema njemu, da mu poklone nešto ili izjave ljubav.

 

Bik

Izražava emocije, ali u određenoj meri. Bik sebe stavlja na prvo mesto, spreman je da se odrekne nekih stvari zbog osobe koja mu je draga, ali ako to ne zahteva previše cimanja.

Bik voli kafanski i boemski život, kroz koji rado ispoljava svoje emocije, naročito kad malo popije i kada ga u srce pogodi pesma. Tada će iskreno ljubiti i grliti sve oko sebe, od društva sa kojim sedi, pa do konobara koji ga uslužuje. Ne folira se u tom trenutku, to je iskrena emocija.

 

Blizanci

Ne ispoljavaju emocije previše. Trude se da uvek budu pozitivni, čak i kada su tužni. Tada se šale na silu, forsiraju odlazak u neki dobar provod samo da bi zaboravili na ono što ih tišti.

Blizanac je dobar prijatelj, spreman da zbog iskrenog druga pomeri i nebo i zemlju. A bolji dokaz ljubavi od toga vam ne treba. Možemo reći da Blizanci svoje emocije pokazuju delima. Čak i kada ih neko nervira, to neće reći ali ćete primetiti dozu sarkastičnosti u njegovom glasu.

 

Rak

Šta reći o Rakovima osim da su najemotivniji horoskopski znak. Jako su slabi na voljene osobe, pogotovo na decu i porodicu. Rak je vrlo nežan, svakodnevno će vam pričati da vas voli i koliko mu značite.

Oni svoju ljubav ispoljavaju i rečima i delima. Brinu o drugima sa puno pažnje, jako su empatični, ali vole i kada im drugi uzvrate istom merom. Zato budite nežni prema svojim Rakovima, ne postoji stvar koja će ih više usrećiti.

 

Lav

Evo još jednog znaka koji voli da primi puno ljubavi, ali je škrt na davanju. Sve emocije usmerava ka sebi i smatra da ih zaslužuje.

Međutim, Lav itekako ume da ispolji ljubav, ali samo prema posebnim osobama. To su, pre svega, članovi njegove porodice, poput roditelja, braće i sestara. Jer ako je on sam najbolji, i njegova porodica mora biti najbolja. Prema partneru će biti emotivan ako je on karakterno jači.

I prema prijateljima će biti emotivan i brižan, ali samo prema onima koji su godinama uz njega i sa kojima je prošao kroz sito i rešeto.

 

Devica

Na prvi pogled ovo je osoba koja je hladna i nezainteresovana. Ali Devica je u sebi vatra živa, koja itekako ume da ispolji emociju. To znaju oni koji su uspeli da je odvedu u krevet. Devica se u tuđim rukama topi kao led.

Inače, u javnosti emocije ispoljava vrlo diskretno, sa manirima, bez neke velike prisnosti. Jer to nije kulturno. Ovakvo ponašajne ima i svoju dobru stranu, jer Devica se nikada neće emotivno slomiti pred drugima. Sačekaće da dođe kući u svoja četiri zida da se isplače kao kiša.

 

Škorpija

Kada kažemo ,,Škorpija“, ljudi obično pomisle da se radi o nekom kome je ceo svet pod nogama i ko nikada neće ispoljiti neke nežne emocije. Doduše svi znamo da Škorpija ume da bude osvetoljubiva i da na taj način pokaže neprijateljima šta misli o njima.

Samo oni koji je poznaju u dušu znaju da je Škorpija hodajuća emotivna bomba, koja svakog časa preti da eksplodira. Ona se redovno zatvara u četiri zida, da je niko ne vidi i isplače dok joj ne bude lakše.

 

Vaga

Znak koji u svakoj životnoj situaciji uspeva da nađe balans, isto tako ga pronalazi i u ispoljavanju emocija. Vage su vrlo razumne, znaju kada treba da odreaguju hladnokrvno, a kada emotivno.

Dobri su prijatelji, uvek su uz vas kada vam zatreba pomoć i neko da vas sasluša, dakle kranje empatičan znak. Isto tako žele i za sebe, potrebna im je osoba da ih sasluša kada im je teško. Ne plaše se da otkriju svoje emocije, sve naravno, bez preterivanja i u nekim normalnim dozama.

 

Strelac

Emocija? Šta je to?

Svu svoju energiju, Strelac kanališe kroz kretanje, sport, adrenalin i putovanja. Kada mu je teško u životu, on postaje fizički aktivniji, a to je najbolji način da iz sebe izbaci sva negativna osećanja. Zato uglavnom i nemaju problem sa teškim emocijama. Život im prolazi u kretanju i obavezama.

Shodno tome, nemaju ni puno obzira kada su tuđa osećanjna u pitanju. Nije im jasna potreba za patetisanjem. Ipak, dobri su kao prijatelji i rado će se naći kao oslonac bliskim ljudima, ali to ne znači da će im njihove emocije biti razumljive.

 

Jarac

Na prvi pogled deluje hladno i nezainteresovano. Možda ste imali prilike da na Tviteru jedne hladne zime pročitate post ,,Napolju je hladno, kao u srcu jedog Jarca“.

Jarac je u dubini duše emotivan, samo ne zna kako da te emocije ispolji. Od malena su ga učili da su emocije slabost, zašto bi ih iko ispoljavao. Ako vaš Jarac deluje nezainteresovano, to ne znači da u sebi nije emotivan. Potrebno mu je mnogo vremena i rada na sebi da pronađe taj ventil.

 

Vodolija

Slično kao kod Strelca, Vodolije svoje emocije ispoljavaju kroz kretanje, ali i kroz kreativnost. Ne prija im da se otvaraju pred drugima, naročito ako su u ranom uzrastu naišli na nerazumevanje okoline u momentima dok su ispoljavali svoje emocije.

Vodoliji je potreban dobar prijatelj, koji ima mnogo strpljenja, da ih ,,pripitomi“, tek će onda možda početi da se otvaraju. Ako je taj prijatelj njihov partner, onda još bolje.

 

Riba

Vrlo emotivan znak. Lako ga je povrediti, lako se zaljubi, vrlo empatičan prema ljudima oko sebe. Senzitivna Riba je razdražljive prirode, u ljudima vidi samo dobro i možete je prevesti ,,žednu preko vode“.

Savetuje im se da se posvete poslu ili nekom hobiju, da svoju energiju kanališu kroz razne aktivnosti, naročito one koje im omogućavaju kretanje. Na taj način će lakše podneti emotivne slomove.

Sa druge strane, kada su neke pozitivne emocije u pitanju, poput zaljubljivanja, niko ne uživa u njima više od osoba rođenih u znaku Ribe. Ljubav ih bukvalno uzdigne na sedmo nebo.