Petao u kineskom horoskopu

PetaoUopšteno: osobe rođene u znaku Petla su veoma hrabre, poštene i iskrene. Dobri su radnici, i kada nešto naume , teško ih je odvratiti. Svoje mišljenje iznose otvoreno pred svima, i ne mare za tuđa, pa mogu izgledati kao hvalisavci. Vole da budu primećeni i u centru pažnje,  i imaju širok krug prijatelja. Organizovani su, vredni, i odlučni. Osobe rođene u ovom znaku vešte su u upravljanu novcem, troše oprezno, i čuvaju ga. Njihova inteligencija i ambicija im pomaže da budu uspešni,  i dobri organizatori bilo čime da se bave.

Iako brbljivi, Petlovi mogu biti i veoma tajanstveni. To su oni ljudi kod kojih nema sredine – ili vas obožavaju ili vas mrze. Kao vredni radnici, mogu neumorno raditi kako bi ostvarili svoje ambicije. Petlovi nisu zlonamerni, a ujedno cene i tradicionalne vrednosti.

Mogu biti jako naporni kada žele da ubede druge u svoje stavove. Ukoliko nemate puno živaca, samo im potvrdite da su u pravu. U suprotnom, spremite se na sate i sate ubeđivanja. Petao ne menja svoje mišljenje i tvrdoglavo ga se drži.

Ovaj kineski znak zodijaka stoji čvrsto nogama na zemlji, racionalan je i spreman da pomogne kad god to zatreba. Dobro upravljaju i novcem drugih. Oni mogu biti osoba od poverenja svojim poslodavcima, koji su sigurni da će jedan Petao voditi njihovu firmu, podjednako odgovorno, kao što bi vodio i svoju. I ne samo to! Unaprediće rad firme u kojoj radi, uneti pozitivne novine i prosperitet.

Savetuje im se da ne preteruju sa radom i da malo povedu računa o sebi. Petlovi koji preopterete sebe, mogu očekivati već u srednjim godinama probleme sa krvnim sudovima, hipertenzijom, srcem i drugim bolestima koje nastaju kada se vodi nezdrav način života.

Ljubav: Petlovi su neodoljivi kada je u pitanju osvajanje partnera, i u tome su vrlo uspešni. U partneru ustvari traže ogledalo svoje uspešnosti.  Harmonija i komunikacija su im od presudne važnosti. Vole da budu hvaljeni i cenjeni od svog partnera. Veoma su šarmantni.

Iako privlače pažnju suprotnog pola i uživaju u tome, verni su svom partneru ili partnerki. To i ne čudi, jer se radi o tradicionalnim ljudima. Međutim dok su slobodni, uživaju da zavode, pa priželjkuju čak i da imaju nekog rivala, čisto da bi mogli sa nekim da se nadmeću.

Uglavnom unapred znaju kakvog partnera žele. Pre svega im je bitno da imaju stabilan brak, dobru komunikaciju i da ne bude tenzije u porodičnim odnosima. Vole da se oslone na partnera kada im je teško, pa im je potrebna osoba koja će im, pre svega, pružiti emotivnu podršku i zagrljaj u momentima kada se ne osećaju baš najbolje.

Naravno, partner treba ponekad da ih pohvali i uputi im neki lepu reč ili kompliment. Petlovima to mnogo znači.

Dobre osobine: iskren, pošten, avanturista, brz, vešt, društven, komunikativan, šarmantan, duhovit, veseo, popularan, elegantan, zabavan, samouveren.

Loše osobine: egoista, arogantan, ciničan, mrzovoljan, nepoverljiv,hvalisav, strog.

Kompatibilnost sa ostalim znacima:  Osobe rođene u znaku Petla su konzervativne, i vole miran porodični zivot. Bitno im je da budu cenjene kako u profesionalnom, tako i u ljubavnom životu. Stoga se veoma dobro slažu sa vernim Bivolima. Sa Zmijama i Zmajevima takođe mogu imati dobar odnos, kao i sa Psima i Pacovima.

Elementi kojima pripadaju Petlovi po kineskom kalendaru:

26.01.1933do13.02.1934VODA
13.02.1945do01.02.1946DRVO
31.01.1957do17.02.1958VATRA
17.02.1969do05.02.1970ZEMLJA
05.02.1981do24.01.1982METAL
23.01.1993do09.021994VODA
09.02.2005do28.01.2006DRVO
28.01.2017do15.02.2018VATRA
 

Poznate ličnosti rođene i znaku Petla: Konfučije, Bendžamin Frenklin, Ketrin Zita Džons, Džesika Alba, Serena Vilijams, Princ Filip, Erik Klepton, Bijonse, Arijana Grande, Joko Ono, Gven Stefani, Maraja Keri, Hari Stajls, Džej Zi, Britni Spirs, Rodžer Federer, Doli Parton, Ana Kurnjikova, Dženifer Lopez, Natali Portman, Beti Vajt, Nil Jang, Nina Simon, Lari King, Megan Markl, Džejms Braun, Danijel Dej Luis, Kejt Blanšet, Kejt Midlton i drugi.