Žena Devica – mirna, konzervativna, ali veoma seksi

zena devica

Žena Devica na prvi pogled deluje kao uštogljena bibliotekarka, čiji je pult sa knjigama besprekorno čist. Međutim one su u sebi žive vatre, tako da se mnogi muškarci prijatno iznenade kada se nađu nasamo sa njima.

O pedantnosti Device ne treba previše pričati. U njihovoj kući se može jesti sa poda, ponekad su vrlo posesivne koliko vode računa o higijeni i svom besprekornom izgledu.

U poznim godinama uspeva da ostane vitka i lepa. Ako se nije udala do tada, nikakav problem. Zauvek zadržava lepotu i seksipil, pa je i dalje privlačna suprotnom polu.

Ova dama pazi na ponašanje. Bonton, kultura i lepo vaspitanje su ono što krasi jednu Ženu Devicu. Lepo se izražava, uglavnom su veoma obrazovane i mudre.

Kada je reč o modnom stilu, voli klasične stvari koje ne izlaze iz mode: mala crna haljina, bela košulja, blejzeri… Bitno je da odeća bude udobna, od prirodnih materijala. Spremna je da izdvoji dosta novca za kvalitetan komad odeće, ali nije šopingholičarka. Nosiće jedne iste cipele dok se ne pohabaju i tek onda kupuje nove. Čak i kada njihova odeća postane demode, na njima deluje savršeno. Iako nije luda za šminkanjem, Žena Devica ima svoje dnevne kozmetičke rituale za negu kože, kojih se vojnički pridržava i nikad ih ne preskače. Ovi rituali takođe pomažu da ona zadrži svoju lepotu i mladolikost.

Njihov problem je što previše brinu. Ako je samo u najavi da će se desiti problem, oni već u svojoj glavi razvijaju sve moguće scenarije, a ne zna se koji je gori. Zato bi trebalo, bar da pokušaju, da se opuste.

Žena Devica ima blagu energiju i ona neće ići glavom kroz zid kao recimo Ovan, ali je vrlo uporna kada je reč o postizanju sopstvenih ciljeva.

One su nezavisne, jake i vaspitane. Gaje veliko poštovanje prema starijima, naročito prema starijim članovima porodice. Devica će rado naći vremena za svoje bake i deke, da im nešto pomogne, izvede ih u šetnju ili odvede kod lekara na kontrolu. Naravno, brižne su i prema drugim članovima porodice. Od svoje Device možete da očekujete da će sa velikim zadovoljstvom organizovati vašu rođendansku žurku, da će vam pritrčati u pomoć ili vas saslušati i dati mudar savet kada ste u problemu.

A kad već pominjemo mudre savete, treba znati da Žena Devica nije od onih koji pričaju samo da bi nešto rekli. Ona je izuzetno načitana i mudra, a njeni saveti zasta vrede zlata i rešavaju probleme. Ali spremite se da se suočite sa surovom iskrenošću, dobro će vas iskritikovati ako smatra da ste napravili glupost. Ipak, imajte u vidu da nikada neće otkriti tajne koje joj poverite.

 

Posao i karijera

Dajte joj bilo koji posao i ona će ga odraditi do savršenstva i bez greške. Leže joj čak i oni dosadni poslovi koje niko neće da radi. Samo joj objasnite pravila do najsitnijih detalja, jer Devicu zbuinjuje kad negde treba improvizovati. Kod njih je sve po pravilima službe.

Odlično se snalzaze u kancelarijskim poslovima, papirologija je uvek lepo složena, zna se gde šta stoji. Poslove sa brojkama i novcem poput knjigovotstva, administracije, arhiviranja ili računovodstva treba dati jednoj Devici.

Žena Devica često ima visoko obrazovanje. Od ruke im idu i profesije koje su vezane za književnost i jezike, odlični su lektori ali su i dobri matematičari i arhitekte.

Ambiciozne su i vole da napreduju na poslu, a nemaju problem ni da uče nove stvari kada posao to zahteva. Ako su na rukovodećim pozicijama, važe za stroge, ali pravedne. S obzirom da je metodična i uporna, da lako ,,provali čoveka” i brzo donosi zaključke, Žena Devica može biti i dobar detektiv.

 

Ljubav, brak i seks

Žena Devica teško podnosi samoću i gotovo uvek je u nekoj vezi. Naravno, traži samo ozbiljne kandidate. Afere na jedno veče i druge nemoralne radnje ne dolaze u obzir.

I pored toga njeni kriterijumi su jako visoki kada je partner u pitanju. Proćiće muškarci koji stabilni, karakterno jaki, vredni… Jako su probirljive, zato i ne čudi činjenica da obično u kasnijim godinama ulaze u brak.

Kada idete na sastanak sa Ženom Devicom, sredite se do savršenstva. Ona će primetiti odmah ako niste dobro popeglali košulju ili ako imate fleku na pantalonama. U tom trenutku odmah otpadate. Budite spremni da već na prvom sastanku prođete kroz detaljan skener, ona bukvalno traži dlaku u jajetu. Verovatno će vas pustiti da vi pričate, dok ona sluša svaku reč i u glavi tumači da li ste prava osoba za nju.

U krevetu je ,,živa vatra“, zapitaćete se gde je ona fina dama sa kojom ste ušli u vezu. Znajte samo da ona ne može da vodi ljubav u bilo kom trenutku. Najpre mora da se raspremi soba, zategne posteljina, da se detaljno okupate i namirišete i akcija može da počne. Ne treba previše da se posvetite predigri, u obzir može da dođe i seks na brzaka ujutru pre posla, ako ima vremena.

Prema porodici ume da se postavi kao komandant. Zna se kad je ručak, kad se radi domaći, zna se gde šta stoji i ako odstupite od pravila, spremite se da budete kritikovani. Sa druge strane u njoj će i surpug i deca naći oslonac, bez obzira u kakvom se problemu nalaze.

Dozvoljava da suprug bude glavni u kući, mada on jadničak nije ni svestan da je ona ta koja donosi odluke, a on joj se nesvedno prilagođava. Laž prepoznaje odmah, poput poligrafa, zato bi vam bilo bolje da govorite istinu.

Nemojte da vas zaplaše ove informacije. Žena Devica je idealna supruga, za nekog ko traži dobru majku svojoj deci, suprugu koja će da brine o njihovom toplom domu, nikad nećete primetiti da nedostaje nešto od namirnica, obroci su uvek spremni i čekaju vas. Veoma je tradicionalna, njena deca su uvek lepo vaspitana i kulturna.

Prevaru ne prašta, istog trenutka se okreće i odlazi.

Iako Žena Devica mašta o svom princu i ljubavi kao iz bajke, to ne znači da pristaje na bilo šta. Kao što smo već naveli njeni kriterijumi su visoki. Čak i kada je uguši samoća, ona te kriterijume ne spušta i spremna je i da ostane sama, ako se njen princ na belom konju ne pojavi.

Devici odgovaraju znakovi koji su porodični i tradicionalni kao i ona. To pre svega Bikovi. Vatrene Škorpije se takođe lepo slažu sa Devicama, a mogu da prođu i Ribe ili Blizanci. Sve naravno zavisi od podznaka i ostalih aspekata iz natalne karte.

 

Zdravlje

Žena Devica je u stanju da se optereti čak i sitnicama. Ako ne može da se izbori sa stvarima koje nije u stanju da iskontroliše, može doći do psihičkih problema, zbog čega spada u znakove koji su skloni anksioznosti i depresiji. Savetuje im se da rade nešto što ih smiruje.

Device mogu pronaći mir ako se posvete poslu ili nekim hobijima koji su jednolični ali zahtevaju koncetraciju: heklanje, pletenje, slikanje, varanje ili neka druga vrsta ručnih radova koji su povezani sa umetnošću. Poželjne su i prirodne antistres medote, poput čajeva.

Ako ikako uspeju da se opuste, biće dobrog zdravlja. U suprotnom nervoza se obično odražava na želudac. Žene Device imaju problem sa pojačanom želudačnom kiselinom, čirevima, gastritisom, kilom na želucu, i sličnim bolestima.

Srećom, Devica je jako pedantna i kada se radi o svom zdravlju. Redovno ide na preglede, naročito ako je svesna svojih hroničnih bolesti, ne preskače terapije i pomno sluša lekare u koje ima poverenja. Ipak najbolji način da ostane zdrava jeste da se opusti i manje nervira, što retko koja Devica može.