Žena Vaga – lepotica i diplomata, ponekad neodlučna, ali uvek pravedna

zena vaga

Žena Vaga predstavlja oličenje lepote i dobrote! Ona voli pravdu, nije svađalački nastrojena, razgovori koje vodite sa njom su opušteni i inspirativni.

Ne da na sebe, ali opet naglašavamo da ovo nije ratoborna žena. Svojom mudrošću izbegava konflikte i dolazi do ciljeva. Pravi je diplomata! Ume da postavi granicu kako ne bi dozvolila da je neko uvredi i povredi. U nekim situacijama može se ponašati nezaštićeno, kao princeza na zrnu graška, ali to sve zavisi od natalne karte.

Žena Vaga je dama u pravom smislu te reči. Uvek doterana, obučena po poslednjoj modi, sa sređenom kosom. Čak i čupave, neobavezne punđe, na njoj deluju kao svečana frizura.

Voli da je u društvu, ali u društvu odabranih. Kada kažemo ,,odabrani”, mislimo na ljude koji su poput nje: dobri, pravedni, pošteni. Dobar je psiholog i lako će pročitati ko je kakva osoba. Kao ljubiteljka pravde uvek govori istinu, ma koliko ona surova bila. Uprkos manama, društvo je voli, jer je uvek pravedna, nije sklona svađama i jako je harizmatična.

Komunikativna je, ali nikad ne priča u prazno. Svaka njena reč je na mestu, ako nema šta konkretno da kaže, neće ni govoriti.

Pogađate šta joj je mana! Žene Vage su strašno neodlučne. Jedno je kad ode u kupovinu pa satima pregleda po policama šta da kupi. Ali kad treba da donese neke važne životne odluke, to joj pravi veliki stres. Čak i kada je situacija više nego očigledna koju odluku treba doneti. Žena Vaga uvek nađe razlog da preispituje i drugu stranu.

Vrlo su harizmatične i zato su omiljene gde god da se pojave. Ona je dokaz da lepota i pamet mogu ići ruku pod ruku. Uvek radi na sebi kako bi bila bolja. Ni promene raspoloženja joj nisu strane. Vaga može ustati ,,na levu nogu“, doći na posao nervozna, a već nakon dva sata biti najsrećnija osoba u firmi, pa pred kraj radnog vremena ponovo biti melanholična.

Ima odličnan stil oblačenja, koji uvek upotpunjuje sa nakitom i aksesoarima. Čak i kada imaju višak kilograma, Vage sjajno izgledaju zahvaljujući svom prefinjenom modnom ukusu. Bilo da oblače brendiranu skupu odeću ili nešto kupljeno u radnji sa polovnom garderobom, izgledaće vrhunksi. S obzirom da ovim znakom vlada Venera, planeta lepote, i ne čudi što su Vage tako lepe. Gotovo uvek imaju pravilne crte lica, vitke su ( mada mogu imati naglašene bokove ),  prelepu kosu, a čak i kad obuku jednostvno majicu i farmerke obavezno stavljaju parfem.

 

Posao i karijera

Vole ,,ženska zanimanja“, poput kancelarijskih poslova, zanimanja u školi ili iz oblasti medicine. Svesne su da za takve poslove treba i određeno znanje, zato ulažu dosta u svoje školovanje i dobri su učenici. Za nju nisu teški fizički poslovi.

Kao neko ko voli da se dotera, Žena Vaga vodi računa o tome da i na poslu bude lepa. Čak i ako ima obaveznu uniformu, ona će naći način da je nekako prilagodi svom modnom stilu.

S obzirom na njihovu lepotu, držanje i harizmu, Vaga se može oprobati u modelingu. I umetnost im leži, naročito muzika. One Vage koje se odluče na sopstveni biznis, snaćiće se u modnoj industriji i industriji lepote. Mogu biti vlasnice butika, kozmetičkog ili frizerskog salona, ali i imati veće kompanije koje se bave sličnim delatnostima.

Žene Vage imaju talenat za estetiku, te se mogu oprobati u u raznim vrstama dizajna. U obzir mogu doći i slični pozivi kao što su arhitektura i fotografija.

Ona je pravi timski igrač i voli rad u velikom kolektivu. Naravno, s obzirom da je u pitanju Vaga, podrazumeva se da će joj odgovarati poslovi vezani za pravdu, kao što su advokat, sudija i slični pravni poslovi.

 

Ljubav, seks i brak

Naravno, uvek ima izuzetaka, ali Vagama je neophodno da imaju nekoga kraj sebe. Oslonac u vidu jakog muškarca, koji će brinuti o njima. Ljubav pronalazi u svojoj okolini. To je uglavnom neko od njenih prijatelja, komšija iz detinjstva, drug iz odeljenja, kolega sa posla…

Dakle osoba koju već poznaje i zna da je neće razočarati. Jer Vagi jako teško padaju raskidi. Ona kao dobra osoba ne može da zamisli da postoje ljudi koji su sušta suprotnost. Zato joj je i bolje da ljubav potraži u bližoj okolini, u nekom ko joj je već poznat.

Muškarcima ne treba mnogo da se zaljube u nju. Zahvaljujući svojoj lepoti i harizmi može imati koga god poželi. Dovoljno je da nekim bezazlenim gestom da muškarcu do znanja da joj se dopada, a onda će ga pustiti da je osvaja.

Za vezu je idealna. Neće se zalepiti za vas kao krpelj. Moćiete da izađete povremeno sa društvom ili da se posvetite nekom svom hobiju, a da pri tom ne brinete da će vas non stop zivkati i proveravati kad ćete da se vratite. I ona sama ne zaboravlja svoje društvo kad uđe u vezu ili brak. Povremeno će otići da se vidi sa drugaricama i ljudima sa kojima se inače druži. Ono što želi od vas je da joj budete podrška i oslonac.

Brak sa njom je harmonija, nije zahtevna, niti voli da drami. Samo će ponekad tražiti utehu u zagrljaju voljenog muškarca. Ako i dođe do kraha veze, to je pretežno krivica partnera.

U seksu je vrlo nežna, voli dodire i zagrljaje. Bez ikakvih perverznih igrica, igračaka i pomagala.

I kao majka je jako brižna. Žene Vage mnogo vole decu.

Ako je sa nekim u vezi znači da je spremna da sa tom osobom jednog dana uđe u brak. Retko će se desiti da se sa nekim zabavlja, a da to bude kratkoročna avantura. Od njenog muškarca očekuje da njihovu vezu ne prepusti kolotečini, već da je s vremena na vreme iznenadi  nekim romantičnim gestom. Inače će dobro razmisliti da li je ta osoba prava za nju. Zato bi bilo dobro iznenaditi je povremeno sa cvećem, komadom nakita, romantičnim izletom i sličnim poklončićima.

Slaže se sa srodnim vazdušnim znakovima: Vagama, Blizancima i Vodolijama. Kako su Ovnovi i Lavovi mačo muškarci, i oni mogu biti dobra prilika za jednu Ženu Vagu.

 

Zdravlje

Slaba tačka jedne Vage je urinarni trakt. Znači bubrezi, bešika, mokraćni kanali. U nekim blažim oblicima to mogu biti neke bakterije, a u težim kamen u bubregu i slični problemi. Da bi izbegli ovakve probleme, treba da smanje unos slane i začinjene hrane, da piju dosta vode.

Inače su vrlo aktivne, vole da se kreću i provode vreme u prirodi, što čuva njihovo zdravlje. Ako je u toku neka pandemija ili grip, prve će se zaraziti jer su gotovo uvek okružene velikom grupom ljudi.