Muškarac Lav – iskusni vođa i harizmatični zavodnik

muskarac lav

Muškarac Lav – gospodin koji puca od samopouzdanja! Kako i ne bi? On je najlepši, najbolji, najpametniji… Bar sebe tako smatra.

I Lav ima svoje mane. Glavna je njegova arogancija, a umeju i da drame, kad nije po njihovom.

Jako su pošteni, vole da pomognu slabijima. Tradicija im je jako bitna. Kulturni su, lepo se ponašaju u društvu, jednom rečju, pravi gospodin. Društvo ih voli, ne samo zbog njihove harizme već i zato što su požrtvovani prijatelji, spremni da vam u svakom trenutnu priskoče u pomoć.

Vrlo je tvrdoglav i svoje stavove retko menja.

Muškarac Lav voli skupe stvari. Kada je garderoba u pitanju, poželjno je da sve bude markirano i da se ime brenda jasno vidi. Zato je najbolji poklon za lava nešto markirano, makar bila i neka  sitnica.

Spolja deluje kao strašan lav, ali u sebi je malo mače, koje se lako povredi i o kojem treba posebno voditi računa. Neke stvari će ga pogoditi, ali će se potruditi da to prikriju.

 

Posao i karijera

Muškarac Lav uglavnom ima neku vodeću poziciju u firmi u kojoj radi. Čak i ako nije dovoljno kvalifikovan za to radno mesto. Bez obzira na sve, on se uvek postavi kao vođa, priča glasno, nametljiv je i za čas posla postaje šef. Nedostatak veštine za posao nije problem, jer lako ,,zavlada“ kolegama koji mnogo bolje obavljaju zadatke. Oni rade, a on komanduje i firma savršeno funkcioniše.

Uprkos tome, nikada ne zavise od drugih. Lako će se snaći ako njihov tim napusti najbolji stručnjak, jer odlično razmišlja i uvek ima dobru strategiju, čak i kada situacija izmanke kontroli. Zato su tako uspešni na rukovodećim pozicijama.

Kada rade na nekim drugim pozicijama, umeju da budu jako lenji. Vole timski rad, jer uvek moraju sa nekim da se takmiče. Sa druge strane, svojim kolegama su često neka vrsta motivatora. Lav vam neće biti samo kolega, već i prijatelj.

Lav se može snaći u bilo kojoj branši, sve dok je vođa. Oni su dobri generali, političari, direktori, pa i sportisti… S obzirom na visok nivo samopozdanja, odlično se snalaze i u svetu šoubiznisa, ljudi ih obožavaju, a oni uživaju u tome.

 

Ljubav, posao i seks

Evo muškarca koji vrlo lako osvaja žene. Ako izuzmemo određene mane ( koje inače svi imamo ), on je savršen muškarac. Ima ,,ono nešto“, tj ima harizmu kojom lako osvaja svaku ženu. A da ne govorimo i atraktivnom fizičkom izgledu. Muškarac Lav izgleda kao maneken: visok, obično guste, plave kose, mišićav, sa osmhom koji obara s nogu.

Ne krije kada se zaljubi. Ukoliko se dopadnete muškarcu u znaku Lava, to će znati ceo svet, čak i pre nego što stupite u vezu.

Ima stila kada se udvara ženi. Lepi maniri, odmerenost, pokloni… Ne libi se da ugodi dami koja mu se dopada ili sa kojom je u vezi, ali do određene granice, jer ne želi da ispadne papučar.

Voli dame koje su zgodne, lepo obučene, sređene… On je kralj i njemu je potrebna kraljica.

U seksu sa Lavom ćete uživati. Kao i svaki vatreni znak, Lav obožava seks, ume da ugodi partnerki, voli razne igrice u krevetu, ali neće insistirati ako primeti da njegovoj partnerki ne prija ekspreimentisanje. Njegove erogene zone su na glavi, tj ispod brade ili iza ušiju.

Ako želite da osvojite jednog Muškarca Lava, vaš najteži zadatak biće da se izborite sa konkurencijom, jer je omiljen među ženama. Kada napokon dođete do njega, sve što je potrebno jeste da se ,,pretvorite“ u mačku. Mazite se oko njega, umiljavajte se, govorite mu da je najbolji, najlepši, ne štedite na komplimentima. Postanite njegov najveći obožavalac.

Ipak, nemojte misliti da ćete lako sa njim. Iako uživa u svoj toj pažnji, vrlo je prizeman i neće dozvoliti da bude izmanipulisan. Takođe, neće mu biti prijatno ako je supruga uspešnija od njega. Ljubomoran je na svakog ko priđe njegovoj ženi, a sam voli da flertuje, ponekad ima i ljubavnice.

Možda su malo lenji kada je posao u pitanju, ali to nije slučaj kada imaju obaveze prema porodici. I u kući je kao vođa, brine o svemu, a svoju porodicu takođe smatra najboljom.

Kada je reč o ljubavnim kombinacijama sa drugim znakovima, Lavu odgovaraju vazdužni i vatreni znakovi. U obzir mogu doći srodne Lavice, zatim dame u znaku Strelca ili Ovca, ali i Blizanci, Vage i Vodolije.

 

Zdravlje

Muškarci Lavovi obožavaju sport, što i ne čudi jer vole da se nadmeću i budu prvi u svemu. Ljubav prema sportu, čini ih sklonim  povredama, pogotovo u predelu nogu.

Lav treba da kontroliše i srce, jer im ovaj organ, kao i čitav krvotok predstavljaju slabu tačku. Slabi su i u predelu kičme i leđa. Ako u nekom trenutku života osete i najmanji problem sa ovim delom tela, potrebno je da se odmah jave lekaru, kao se situacija ne bi pogoršavala.

Pomenuli smo da su osetljivi i emotivci, kao i da ta delikatna osećanja kriju u sebi. To ih može odvesti u depresiju, pogotovo ako ih okolina ponižava i potiskuje. Zato bi bilo dobro da idu kod psihoterapeuta ili bar da imaju nekog od poverenja kome mogu da se otvore.