Majmun u kineskom horoskopu

MajmunUopšteno: osobe rođene u znaku Majmuna su genijalne, vesele, zabavne, talentovane za mnoge oblasti, uživaju u dobrom provodu sa prijateljima i porodicom i  sa njima je lako komunicirati. Brzo uče i brzo donose odluke, i lako se prilagođavaju različitim situacijama. Dobri su savetodavci i najbolji prijatelji. Imaju širok spekatar interesovanja, interesuje ih sve što je novo, uvek su u pokretu, pa im često nedostaje vremena za realizaciju mnogobrojnih ideja i planova. Majmuni vole finansijske rizike, i do uspeha dolaze veoma brzo. Timski su igrači, efikasni su i sistematski obavljaju svaki posao. Vrlo često imaju želju za promenom posla , jer brzo osete da im je dosadilo. Nisu materijalisti, ali volle novac.

Prosto zrače harizmom i lako sklapaju nova prijateljstva. Mogu se lako prilagoditi svakoj situaciji. Imaju neku dozu ekscentričnosti koja se određenim ljudima dopada. Majmuni poseduju čudan smisao za humor, zbog čega im drugi mogu zameriti.

Dešava se da majmun bude pomalo prepreden i oportunista. U poslovima su uvek uspešni i brzo napreduju u karijeri. Verovatno zbog toga što se lako prilagođavaju i brzo uče. Majmuni su timski igrači, ne vole kada nešto rade samostalno. Koliko god da im je posao interesantan u početku, brzo se zasite svega i onda prelaze na neko drugo radno mesto. Ponekad i na potpuno drugo zanimanje koje nema nikakve veze sa njihovim starim poslom. Gde god da rade, poslodavci ih vole, jer kao što smo rekli, vrlo su harizmatični, a uz to i kreativni, pa svojim idejama uvek mogu na neki način da unaprede posao koji obavljaju.

Majmuni su zdrave osobe, pre svega zahvaljujući potrebi da se uvek kreću.

Ljubav: Majmunu treba vremena da uđe u ozbiljnu vezu. Samouvereni su i zahtevni kada je u pitanju ljubav. Tragaju za partnerom koji je u stanju da drži  korak sa njima,  da ga prati, ili da ga pusti da živi po svome. Imaju neobična interesovanja, i uvek su željni akcije i zabave.

Nije im teško da zavedu osobu koja im se dopada. Na njihov šarm niko nije imun. Na žalost, retko ko može da ih isprati, pa ako se zaljubite u jednog Majmuna, vodite računa da vam ne slomi srce. Ipak, kada se zaljube, verni su osobi koju vole, bez obzira na sve. Samo treba imati jednu stvar na umu – Majmuni se nikad ne menjaju, ni zbog koga, pa ni zbog svog partnera, ma koliko zaljubjeni bili.

Dobre osobine: inteligentan, kreativan, zabavan, veran, iskren, velikodušan, vešt u rešavanju problema, uspešan u poslu, detinjast, sposoban, entuzijast.

Loše osobine: prepreden , hirovit, nesiguran,  nemaran, hvalisav, bezobziran.

Kompatibilnosta sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Majmuna pri izboru partnera nemaju neki poseban tip što se tiče fizičkog izgleda, već im je bitno da se zabavljaju. Šarmantni Zmajevi su pravi izbor za Majmuna, mada im se mogu dopasti i Pacovi i Tigrovi. Mogu se takođe prilagoditi i Zmijama, Kozama i Svinjama.

Elementi kojim pripadaju Majmuni po kineskom kalendaru:

06.02.1932do25.01.1933VODA
25.01.1944do12.02.1945DRVO
12.02.1956do30.01.1957VATRA
29.01.1968do16.02.1969ZEMLJA
16.02.1980do04.02.1981METAL
04.02.1992do22.01.1993VODA
22.01.2004do08.02.2005DRVO
08.02.2016do27.01.2017VATRA

Poznate ličnosti rođene u znaku Majmuna: Leonardo da Viči, Julije Cezar, Monika Beluči, Mel Gibson, Elizabet Tejlor, Tom Henks, Bob Marli, Vil Smit, Kajli Minok, Ališa Kiz, Selena Gomez, Dženifer Aniston, Rod Stjuart, Džastin Timberlejk, Kim Kardašijan, Selin Dion, Nejmar, Majli Sajrus, Kristina Agilera, Venus Vilijams, Deni Devito, Danijel Krejg, Džesika Simpson, Žizel Bundšen, Demi Lovato, Kim Kartal, i mnogi drugi.