Sumnjate da vas neko laže? Horoskop može otkriti da li ste u pravu!

liar liar

Iskusan psiholog može da protumači da li ga neka osoba laže, tako što će obratiti pažnju na gestikulaciju, pogled, način na koji ta osoba govori… Međutim, i horoskop vam može pomoći da otkrijete da li vam neko govori istinu.

Ne kaže se uzalud: ,,U laži su kratke noge”.

 

Ovan

U trenutku kad ga uhvate u laži, Ovan se pretvara u Hulka. Postaje glasan, agresivan, besan… Ma šta da mu govorite on će vikati na vas, jer napad je ipak najbolja odbrana.

Jako dobro lažu, može ih razotkriti samo neko ko ih dobro poznaje.

 

Bik

Ne samo da ubeđuju druge da ne lažu, već ubeđuju i sebe. Bez obzira koliku grešku da napravi, Bik u sebi zamisli potpuno drugačiji  scenario, to prezentuje drugima i na kraju se pravi da je to suva istina.

Kada ga uhvate u laži, ostaje mu jedino da se brani ćutanjem, eventualno da na kraju prizna svoje greške, ali će i u tom slučaju malo ,,pošećeriti” istinu, dodajući da ga je neko zlonamerno nagovorio, preveo žednog preko vode, samo da sa sebe spere krivicu u svojim i tuđim očima.

Bez sramote će vrlo brzo zaboraviti da vas je slagao i to neće više ni pominjati.

 

Blizanci

Jako dobro i ubedljivo lažu. Možda ih možete otkriti ako se dobro zagledate u uglove njihovih usana i pokušate da uočite da li se blago osmehuju. Scenarija koja smišljaju u trenutku su neverovatna, Blizanac od svoje laži napravi odličnu i ubedljivu priču koja bi mogla da dobije Oskara. I ne čudi s obzirom da ovaj znak ima veoma dobro razvijenu maštu.

Možete ga razotkriti i ako ga pažljivo i dugo slušate, pa uočite nelogičnosti. Kad tad će izmeniti neke detalje u priči. Čak i u tom trenutku ako ih pitate: ,,Kako si prošli put pričao jedno, a sada drugo?”, uspeće da pronađe još savršeniji izgovor.

Kao i uvek, da biste naveli Blizanca da nešto prizna, moraćete da budete dobar advokat i majstor retorike.

 

Rak

Rak sve odmah priznaje, nije baš sposoban da laže. U svoje priznanje će uvek uneti malo drame i mnogo emocija. Čak i kad prizna da je slagao, emotivno slomljeni Rak koji priznaje svoju krivicu, skoro uvek probudi sažaljenje kod ljudi, pa prođe bez kazne.

Poznati su kao znak koji ide iz krajnosti u krajnost. Ako je neraspoložen, a uhvaćen u laži, Rak će se samo okrenuti i ćutati, dok vi iznervirano vičete na njega jer vas je lagao.

 

Lav

Lavovi retko priznaju svoje greške, pa je logično da će ponekad malo i lagati. Ako ste razotkrili njegovu laž, recite mu to pažljivo i nasamo. Verovatno će priznati. To će mu dati dovoljno vremena da smisli neki način kako sebe i svoju laž da opravda, a da pri tom ne ukalja svoj ugled.

Ali ako ga napadnete pred drugima, može biti osramoćen, pa očekujte žestok kontranapad, jer ne dozvoljava da se ukalja njegova savršena slika u javnosti. Ne pada mu na pamet da prizna bilo šta i tako sebe unizi.

 

Devica

Odmah sve priznaje! Devica ne može da živi sa osećajem strepnje, non stop bi analizirala šta bi se desilo ako bi je neko negde uhvatio da laže, koje komplikacije mogu nastati i slično. Lakše joj je da prizna sve i da snosi posledice, nego da je iznutra ubijaju briga i griža savesti.

Sve će vam opisati do detalja, neće biti potrebe da joj postavljate bilo kakva podpitanja.

 

Vaga

Vage retko lažu, ali ako već moraju, onda to rade jako dobro. Dok laže, Vaga postaje pravi đavolji advokat. Sve je unapred smislila i isplanirala. Kad se na sve to doda njen prirodni šarm, pred kojim niko nije imun, nema šanse da je provalite.

Čak i kad moraju da slažu, gledaće da to izbegnu. Radije će se braniti ćutanjem.

 

Škorpija

Škorpija retko kad ima potrebu da laže, ona je direknta i ne plaši se da kaže istinu. Ipak, ako je prinuđena da slaže, tvrdoglavo brani svoj stav. U nekim slučajevima, ako su okolnosti pogodne, koristiće svoj šarm i zavođenje kako bi vas obmanula. Na nju niko nije imun, posle pet minuta zaboravićete i šta vas je slagala.

 

Strelac

I Strelčevi su dobri retoričari uvek kada lažu, mada, uz pravu taktiku ih možete saterati u ćošak i naterati da priznaju. Uglavnom do samog kraja neće priznati da nešto kriju od vas, njihova jaka strelčevska energija im ide u korist.

Međutim, često se pogube dok smišljaju svoj lažni scenario i padnu zbog sitnih detalja.

 

Jarac

Jarčevi priznaju laž, ali spremite se da vas izmore njegovi izgovori zbog čega je to uradio. Jarac uvek ima neko opravdanje za sebe i smatra da nije ništa kriv bez obzira koliki problem je napravila njegova laž.

Ponekad nije spreman da prizna da laže i u tom slučaju će naći dobro pokriće za sebe, poturiće neke dokaze koji mu idu u korist i nikada nećete saznati šta se zaista desilo.

 

Vodolija

Evo znaka koji će priznati da je pogrešio, ukoliko mu to odgovara u nekom momentu. Desiće se da izmeni malo redosled događaja, kako bi sebe opravdao zbog laganja. To će učiniti tako što će vas zbuniti raznim činjenicama, datumima, imenima, sve dok se i sami ne zbunite njihovom pričom. Na kraju će vam biti lakše da prihvatite njegovu verziju, nego da lupate glavom o zid i pravite dodatnu zabunu.

 

Ribe

Dobroćudna Riba uopšte ne izgleda kao neko ko je sposoban za laž. Dovoljno je da samo zatrepti tužno okicama i plačljivo izgovori: ,,Ne misliš valjda da te lažem?”, vi ćete omekšati i smatrati da ovakav dobrica nije u stanju da izgovori bil kakvu neistinu.

A ako budete baš uporni, mogu vas zbuniti pitanjima i potpitanjima, sve dok se ne izmigolje i ne pobegnu. Nemojte se začuditi ako u toku rasprave moraju hitno da se jave na telefon ili da izađu iz prostorije. Tako nastoje da dobiju na vremenu, ne bi li se izvukli iz neprijate situacije. Kod Riba je sve ,,na finjaka”.