Muškarac Ovan – gospodin, bez dlake na jeziku

muskarac ovan

Muškarac Ovan je dostojanstven gospodin, koji drži do sebe. Obično krupne građe, uspravnog držanja, zgodan i jak, on hoda ulicom kao da mu je ceo svet pod nogama.

Uprkos svojoj vatrenoj prirodi, ne mora biti non stop besan i žustar. Naprotiv, može biti staložen i umiren, kao da veći deo dana provodi u meditaciji. Sve dok ga dobro ne iznervirate, naravno.

Vrlo je komunikativan. Voli društvo i uglavnom ima dosta prijatelja, ali voli i da im se nametne kao vođa. Inače je dobar kao drug, nije mu bitan socijalni status ni interes. Šta više podjednako se zalaže da pomogne svim svojim prijateljima, zbog čega je i voljen u društvu.

Sve što misli, to će vam i reći, kod njega nema ustručavanja. Uglavnom su galamdžije, mada muškarac Ovan može biti i mirniji tip.

Ako ide na odmor, to neće biti izležavanje u nekom hotelu, ma koliko bio luksuzan. Njegov idealan odmor podrazumeva akciju i sportove kao što su paraglajding, vožnja kvadom kroz šumu, ronjenje, plivanje…

 

Posao i karijera

U poslu teži visokim pozicijama. Ovnovi su često šefovi, direktori, preduzetnici. U tim ulogama zahtevaju maksimum od svojih zaposlenih, ne trpe lenjivce i zagorčavaju im život. Za vredniji tip ljudi je jako velikodušan, ne štedi na bonusima.

Teško vama ako ste šef jednom Ovnu. Buni se na svaki pokušaj da mu nešto naredite. Zato sa njim polako, ako je već u vašem timu. Ubedite ga da ne postoji niko sposobniji od njega za taj posao, da samo on može da ga završi i Ovan će odmah promeniti stav prema svom zadatku.

U suštini je dobar radnik, mada ima sklonost ka greškama, jer je jako brzoplet.

Izazovi mu ne padaju teško, kod njega je svaki problem rešiv. Ako menja posao, vrlo brzo se prilagođava novoj radnoj sredini.

Smara ga ako radi neki posao koji ne voli i u tom slučaju njegovi kvaliteti retko dolaze do izražaja. Voli  poslove koji sa sobom donose dozu rizika, poput vojske, policije, specijalnih jedinica i slično.

 

Ljubav, seks i brak

Muškarac Ovan je veoma zahtevan kada je reč o partnerki. Može da opstane samo sa mudrom ženom koja zna kako da postupi sa njim.

Ako se muvate sa muškarcem u znaku Ovna, dovoljno je da misli kako je on taj koji vas osvaja. Vi ne morate apsolutno ništa da radite. Strogo vodi računa kada traži devojku na duže staze. Bitan mu je moral i njena prošlost, ne interesuju ga žene koje prati loša reputacija.

Potrebno je da ga pustite da on bude dominantna osoba u vezi, da budete liberalni u krevetu i da ne očekujete previše od njega. Nemojte se iznenaditi ako vam ne kupi poklon za rođendan ili zaboravi na godišnjicu. Njima takve stvari uopšte nisu previše bitne.

Iako voli da bude dominantan u vezi, to nikako ne znači da želi od svoje devojke da bude bespomoćna devojčica. Nerviraju ga osobe koje nisu u stanju da se izbore za sebe, kako u poslu, tako i u ljubavi.

Ukoliko nađe ženu koja mu odgovara, biće u stanju da je okuje u zvezde. Ona je za njega od tog trenutka, najlepša i najbolja, tako će je i predstavljati drugima. To je znak da se zaljubio. Inače ne voli da pokazuje emocije.

Preke je naravi kada ga neko ostavlja. Zato samo polako sa njim ukoliko planirate da raskinete. Takođe budite spremni i na njegove izlive ljubomore.

Poželjno je da u brak uđe nešto kasnije, jer je sklon aferama u mlađim danima. Što ne znači da neće potražiti ljubavnicu i u poznijim godinama. Sa druge strane, svojoj izabranici ne prašta neverstvo i odlazi iste sekunde čim saznda da je prevaren. Raskidi mu ne padaju previše teško.

Za vezu mu prijaju vazdušni znakovi kao što je Vaga. Ona je mudra i ženstvena, baš ono što Ovnu i treba. Od svojih srodih vatrenih znakova, može naći sreću sa ženom koja je u horoskopu Strelac, dok je diskutabilno da li bi se slagao sa Lavicom. Lavovi vole da su u centru pažnje i na liderskoj poziciji, a to je upravo ono što hoće i Ovan, pa može doći do neslaganja.

 

Zdravlje

Na prvi pogled deluje kao da se radi o muškarcu-steni kojeg ništa ne može da slomi. Međutim, kada se razbole, muškarci Ovnovi su ponekad onaj tip koji se pretvori u bebicu čim mu temperatura pređe 37°C. Kenjkavi su i uplašeni, ali se brzo oporave.

U mlađim godinama su obično zdravi, zahvaljujući sportu i aktivnom načinu života.

Od zdravstvenih problema, najčešće pate od glave, u opasnosti su da dobiju moždani udar, da pate od nervoze, vrtoglavice ili da imaju problem sa pamćenjem. Nisu im strane ni bolesti srca i cirkulacije. Mada problemi obično dođu u srednjim godinama ili kasnije.

Muškarac Ovan ima jako telo, ali i jak intelekt, zahvajujući sklonostima ka čitanju, pisanju i drugim kreativnim mentalnim radnjama.

Predlaže im se zdrava hrana sa kalijum folsfatom ( cvekla, zelena salata, spanać… ) jer dobro utiče na moždane ćelije i čuva im pamćenje. Krupnim, aktivnim i atletski građenim osobama, kao što su muškarci Ovnovi se predlaže i proteinska hrana, kako bi zadržali jaku strukturu svojih mišića.