Žena Ovan – vatrena, strasna i sposobna da reši svaki problem!

zena ovan 2

Žena Ovan je ambiciozna i tvrdoglava! Ukoliko vidite damu izraženih jagodica, vitkog stasa i podignute glave kako hoda ulicom, znajte da se verovatno radi o ženi u znaku Ovna.

Poznata je po tome što ide glavom kroz zid, bez obzira da li sve rizikuje zbog sebe ili ljudi koje voli. Veoma je impulsivna, što i ne čudi jer njom vlada ratnička planeta Mars.

Zbog Marsa ume da bude i ratoborna, agresivna i uporna. Njena urođena tvrdoglavost ne mora biti loša osobina. Sve zavisi koliko uspeva da iskontroliše svoju jaku energiju. Ako je mentalno jaka i ume da dovede sebe pod kontrolu, Ženi Ovnu će njena tvrdoglavost biti izuzetno korisna i neće joj naneti štetu.

Jaka je i samostalna, ne treba joj oslonac u životu da ostvari sve ono što želi. Nikada ne beži od problema, već juriša na njih svom silinom. Ono što poželi gotovo nikad ne ostaje samo u njenoj mašti, već istog trenutka pravi planove kako da to ostvari. Po samopouzdanju joj niko nije ravan.

Mnogi iz njene okoline joj zavide, naročito žene, kojima često bude i neka vrsta uzora. Takmičarskog je duha, voli da pobeđuje, ali nije zavidna kada je neko bolji pobedi. Šta više, Žena Ovan je jedna od onih osoba koje će vam stisnuti ruku i čestitati ako ustanovi da ste bolji igrač. Nije pokvarena i ne nastoji da nekog prevari da bi izvukla ličnu korist.

Njen avanturistički duh čini da ponekad bude i nepromišljna. Zato Žena Ovan u starosti može satima da vam priča o glupostima koje je radila u mladosti.

I ova žena može imati mane, koje umnogome zavise od podznaka i nekih drugih predispozicija iz natalne karte. Neke od tih mana su agresivnost i sebičnost.

Što se tiče modnog stila, Žena Ovan voli kraće i praktične frizure, a s obzirom da je vatreni znak, nekako najviše preferira crvenu boju odeće. Ne prati slepo modu, ali je uvek lepo obučena, uglavnom sportski-elegantno, jer joj je taj stil najudobniji, a ujedno i lepo izgleda.

Posao i karijera

Žena Ovan je rođena da bude lider. Često ima funkciju šefa ili diretkora, a ukoliko je nema, onda se tako ponaša prema kolegama. Zbog toga je često ne vole, a dešava se čak i da bude optužena za mobing.

Iako ponekad oštro reaguje na druge, žena ovan je sposobna da se uhvati u koštac sa bilo kojim problemom na poslu. Ne voli kada se neko prenemaže, traži izgovore i govori kako nije u stanju da nešto završi. Ona sve probleme rešava u roku od dve sekunde.

Ako ste joj šef i poverite joj neki važan zadatak, budite sigurni da će sve biti završeno u najkraćem mogućem roku. Isto tako ne očekujte da bude blaga prema vama samo zato jer ste joj pretpostavljeni. Ukoliko joj nešto smeta, sasuće vam sve u lice bez pardona.

Retko ćete sresti damu u znaku Ovna koja je samo domaćica kod kuće. Ona skoro uvek ima neko zanimanje, čak voli profesije koje važe za ,,muške“: vojnik, policajac, pilot i slično. Žene Ovnovi su često i hirurzi ( ili neka druga grana medicine ), političari, ali i imaju svoje kompanije.

Nije neobično i da joj sport bude posao, odnosno da po zanimanju bude profesionalni sportista. Žena Ovan, kao neko ko voli akciju, obožava da se bavi sportom, pa mnogima to postane više od obične rekreacije. Zbog ovakvih sklonosti one skoro uvek imaju vitku liniju i uglavnom nisu gojazne.

Sposobna je da zaradi novac, ali i uživa da ga troši.

Ljubav, brak i seks

Ako muškarac želi princezu iz bajke, ljupku devojku koja će ga maziti i paziti u svakom trenutku, skromnu i nežnu kao cvet… onda nikako ne treba da se ženi devojkom u znaku ovna.

Da razjasnimo: odaniju ženu nećete naći! Onu koja neće pobeći od vas kad krenu ozbiljni problemi, već će vas uzeti za ruku, dozvoliti da se oslonite na nju kad postanete slabi i boriti se rame uz rame sa vama. Vašim neprijateljima je došao sudnji čas ako je uz vas Žena Ovan.

E sada, ako planirate da je osvojite, znajte da to nije tako lako. Jedno je sigurno: nemojte da brinete oko toga da li joj se dopadate ili ne. Ona će to jasno pokazati.

Žena Ovan ne igra igrice, već kada joj se neko dopada to otvoreno pokaže. Ipak, to ne znači da ćete moći domah da je odvedete u krevet. Ne, moraćete da se potrudite, da je malo šarmirate, ali opet da ne budete napadni. Ne plašite se ni da popričate sa njenom drugaricom, da možda bacite oko i na neku drugu devojku u prolazu.  Uzbudiće je pomisao da ima konkurenciju i da je pred njom izazov.

Ne voli spore muškarce, koji su patrijarhalni i konzervativni, one koji od nje očekuju da bude samo supruga i majka. Motivišite je kada je reč o njenoj daljoj karijeri ili učenju. Podržite je onako kako bi i ona podržala vas. Budite spremni na malo takmičenje, ali svakako niste za nju ako ste od onih muškaraca koji bi da budu dominantni u vezi. Čak će vas odbaciti i ako primeti da je ona daleko dominantnija od vas. Dozvoljeno je samo da budete jednaki u svemu.

Znajte da je u vezi i braku ponekad ljubomorna, nije baš da obožava kućne poslove, ali je zato brižna majka, sposobna da vaspita svoju decu da se jednog dana suoče sa problemima na pravi način. Žena Ovan ne drži svoju decu pod staklenim zvonom, već ih ,,baca u vatru“ kako bi ojačali. Ali sa druge strane, neće ih oterati u nešto sa čime ne mogu da se izbore i kao i svaka majka, naćiće im se u životu kada je teško. Nije takva samo prema deci, već i prema suprugu, roditeljima, prijateljima…

Što se tiče seksa, sama činejnica da se radi o vatrenom znaku vam govori puno toga. Spremite se za nezaboravne noći u njenom zagrljaju. Ako niste u kondiciji, zaobiđite ženu u znaku Ovna. Ona voli igre u krevetu, ima jak seksualni apetit, a ume da bude i gruba. Kada završite sa vođenjem ljubavi, proverite svoja leđa. Verovatno vas je izgrebala u trenucima strasti.

Varaće vas iz dva razloga:

  1. Ako vi prevarite nju prvi.
  2. Ako ste dosta slabiji u vezi, ne pružate joj uzbuđenje ili je iz nekog drugog razloga nezadovoljna.

Poželjno je da žena ovan kasnije uđe u brak, da svoju ranu mladost proživi punim plućima.

Kod nje važi pravilo ,,Što na um, to na drum” i ovo je žena koju će muškarci lako razumeti. Kada joj nešto nije po volji, ona ne pravi strategije i ne igra igrice, već vam jasno stavlja do znanja šta joj smeta u vašem odnosu. Nije za veze na daljinu, jer ume da bude jako ljubomorna, a takođe joj je potrebno i da fizički bude uz partnera.

Žena Ovan ima energije za dvoje i ako dovoljno voli svog partnera, pokrivaće njegove mane tako što će raditi neke stvari umesto njega. To joj neće teško pasti, jer ima energije za oboje. Svaki raskid će lako preboleti.

Idealni partneri za ženu u znaku Ovna su: Lav, Strelac, Vodolija i Vaga.

Zdravlje

Glava je njena slabost, pa usled velike akcije u kojoj svakodnevno uživa, može se desiti da pati od migrene i nervoze. Teško se nosi sa situacijama u kojima je nezadovoljna što je čini sklonom depresiji.

Zbog izražene želje za adrelinom, voli ekstremne sportove ili brzu vožnju, pa sve to, na žalost, često rezultira nesrećama, koje joj uzrokuju prelome. Žene Ovnovi treba da redovno kontrolišu vid i reproduktivne organe, mada je glava uvek njihov glavni problem.