Tigar u kineskom horoskopu

TigarUopšteno: osobe rođene u znaku Tigra su autoritativne, osetljive, emotivne, hrabre, ambiciozne i sposobne za velike ljubavi. Hrabri su , potrebna im je nezavisnost, jer vole da dominiraju. Dostojanstveni su , iskreni prijatelji, velikodušni i strastveni ljubavnici. Uvek nemirini i budni, vole avanturu i rizik, uvek se povrate kada se suoče sa novim izazovima. Zbog svog neustrašivog ponašanja i strastvenog načina života, predmet su divljenja drugih ljudi. Tigrovi su inteligentni, oprezni i vizionari. Dobri su taktičari i stratezi, i uvek imaju rezervni plan. Pošto vole da rizikuju, vešti su i u zarađivanju novca. Individualci su i ne vole timski rad.

Ovo je treći znak kineskog zodijaka. Imaju nekih svojih mana. Kao prvo mogu biti samoživi i sebični, ali i nestrpljivi i impulsivni. Slepi su za svoje greške. Prosto, sebe stavljaju na prvo mesto, ali bez obzira na to, Tigar će uvek biti omiljen u društvu. Bitno im je da budu aktivni i da su uvek u pokretu. Ovo je jedan od onih znakova kojima je dosada najveći neprijatelj.

Nisu baš istrajni u svojim namerama. Ako su danas nešto naumili, vrlo je verovatno da će kroz tri dana sve planove baciti u vodu. Vrlo su osvetoljubivi, pogotovo kada ih neko uvredi. Tigrovima je bitan javni imidž, ako im neko ukalja savršenu sliku po kojoj su poznati, žestoko će se osvetiti.

Kod njih nikada nije dosadno, uvek je neka akcija i neki noviteti. Tigrovi žive život punim plućima. Prija im pozicija lidera, ali nisu baš vešti u vođenju tima. Žele da drugi budu iskreni prema njima, a opet ne podnose kritiku. Ako ih iskritikujete, kod Tigrova možete da izazovete samo dva osećanja: depresiju ili bes.

Nemaju puno strpljenja, ali zato vole adrenalin, rizične situacije i avanture. Nisu materijalisti, mada preferiraju izazove, pa mogu sebi postaviti cilj da tokom života naprave veliko bogatstvo. Isto tako mogu i izgubiti novac preko noći, jer kao što smo pomenuli, vole rizike. Možda će izgubiti sve što imaju na kocki, a možda ulože sredstva u neki posao koji im na kraju propadne.

Tigrovi mogu postići puno toga u životu, samo ako uspeju da svoju implusivnost zadrže pod kontrolom.

Ljubav: Tigrovi su poznati kao veliki zavodnici. Strastveni su i romantični, pokazuju svoja osećanja iskreno i u potpunosti. Dvoličnost i pretvaranje nije u njihovom maniru, posvećeni su ljubavi i partneru, pošteni ali nepostojani. Mogu biti veoma ljubomorni. Sa godinama postaju uzorniji partneri, ali sa uvek prisutnom željom za avanturom.

Iako su često samoživi, Tigrovi itekako umeju da ugode svojim partnerima, pogotovo sa nekim romantičnim gestovima i malim znacima pažnje. Itekako su sposobni za velike ljubavi, ali ako želite jednog Tigra za partnera, budite spremni da mu date prostora koji mu je potreban.

Dobre osobine: častan, vredan, samouveren, dinamičan, idealista, darežljiv, velikodušan, otmen, privlačan, temeljan, strastven, vođa, pošten, zaštitnik.

Loše osobine: nervozan, svadljiv, neposlušan, naprasit, svojeglav, buntovnik, nepopustljiv, drzak .

Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobama rođenim u znaku Tigra najviše odgovaraju osobe rođene u znaku Konja. Konj jedini može da podrži Tigra u njegovim revolucionarnim naporima da ostvari cilj Takođe im dobri partneri mogu biti i Zmajevi, Psi i donekle Majmuni.

Elementi kojima pripadaju Tigrovi prema kineskom kalendaru:

31.01.1938do18.02.1939ZEMLJA
17.02.1950do05.02.1951METAL
05.02.1962do24.01.1963VODA
23.01.1974do10.02.1975DRVO
09.02.1986do28.01.1987VATRA
28.01.1998do15.02.1999ZEMLJA
14.02.2010do02.02.2011METAL

Poznate ličnosti rođene u znaku Tigra: Merlin Monro, Karl Marks, Marko Polo, Šarl de Gol, Elizabeta II, Fidel Kastro, Usein Bolt, Ana Bebić, Stiv Vonder, Tom Kruz, Lejdi Gaga, Robert Patison, Džodi Foster, Peđa Bjelac, Leonardo Dikaprio, Kristijan Bejl, Hedi Lamar, Milo Đukanović, Rafael Nadal, Robi Vilijams, Lidija Vukićević, Bil Marej, Robi Koltrejn, Viktorija Bekam, Megan Foks, Demi Mur, Penelope Kruz, Hju Hefner, i mnogi drugi.