Zec u kineskom horoskopu

ZecUopšteno: osobe rođene u znaku Zeca su nežne, prijatne, srdčne, plemenite, poseduju izuzetnu samokontrolu i veoma su suzdržane. Jako su emotivni i nežni, i nikada namerno neće uvrediti ili povrediti bilo koga. Izbegavaju svađe i rasprave i radije će da prećute nego da se upuštaju u rasprave i sukobe sa okolinom. Iako deluju mirno, svojom intuicijom i intelektom, u stanju su da se distanciraju od loših situacija. Otmeni su i sofisticiranog duha, vole umetnost, a ključ njihovog uspeha je diplomatija. Elegantni su, smireni i prijatni, i znaju kako da pregovore završe u svoju korist. Imaju širok krug prijatelja i veoma su popularni u društvu. Ne vole da rizikuju i teško ih je obmanuti i iskoristiti.

Jednog Zeca nije teško voleti. A kako i ne bi? Ovo nisu nagle osobe, uvek znaju da kažu pravu stvar i odišu nekom prijatnom energijom. Odlični su sagovornici. Zahvaljujući svojim diplomatskim veštinama, Zec uspešno izbegava konflikte, ali po njih nije dobro to što često prećute kada im nešto smeta. To jest, čekaju pravi trenutak da iznesu svoje nezadovoljstvo, a da se ni sa kim ne zamere.

Svi vole njihove manire. Zečevi su prefinjeni, imaju aristokratsko držanje i ponašanje. Interesuje ih umetnost. Dobri su u pregovaranju, pa mogu raditi kao prodavci, komercijalisti ili na menadžerskim pozicijama. Osetljivog su zdravlja, naročito mentalnog. Mnogo fizičkih bolesti kod Zeca nastaje na nervnoj bazi. Predlaže im se da se bave meditacijom, jogom ili nekim mentalnim vežbama kako bi kanalisali stres.

Zec je u kineskoj simbolici znak dugovečnosti. Ako dovedu u red svoje mentalno zdravlje, i ako im je život koliko-toliko ušuškan, Zečevi zaista mogu živeti dugo. Veruje se da će osobe u ovom znaku pratiti sreća u životu. Zbog svoje osetljivosti, Zečeve jako pogađaju negativni komentari na njihov račun. Dobri su kao prijatelji. Slobodno im se poverite i zatražite savet. Zečevi su mudri i rado će vas saslušati. Teško ih je pročitati, jer umeju da kriju svoje emocije i misli.

Ljubav: Zečevi dosta polažu na romantiku, plahoviti su, nežni i privlačni, ali vrlo retko izgaraju od strasti. Vole luksuz i komfor,prefinjenog ukusa i teško će se vezati za nekoga ko im nije u stanju to omogućiti.

To što su romantične prirode, ne značu da se čuvaju samo za jednu osobu. Ponekad će srljati iz veze u vezu, tražeći idealnog partnera, koji će im pružiti ono što im je potrebno. Trude se da ugode partneru, dobri su ljubavnici, a zauzvrat žele da ih partner ne iskorišćava.

Dobre osobine: pun ljubavi, ostetljiv, taktičan, diskretan, razborit, kulturan, ljubazan, skroman, društven, brižan, dovitljiv.

Loše osobine: snob, tajanstven, previše pedantan, hipohondar, egocentričan, sitničav, nespretan , distanciran.

Kompatibilnost sa ostalim znacima: Osobe rođene u znaku Zeca kao sposobne i ambiciozne, najviše bi mogle da uspeju u braku sa osobama rođenim u znaku Koze. Koze pate za sigurnošću po svaku cenu, a Zečevi vole da se brinu o onima koje vole. Posle Koze, najbolji znak sa kojim bi se slagao Zec je Pas, zatim sledi Svinja. Mogli bi se takođe slagati i sa Zmijama, Konjima i Majmunima, dok Zmajeve, Petlove i Tigrove treba izbegavati.

Elementi kojima pripadaju Zečevi prema kineskom kalendaru:

02.02.1927do22.01.1928VATRA
19.02.1939do07.02.1940ZEMLJA
06.02.1951do26.01.1952METAL
25.01.1963do12.02.1964VODA
11.02.1975do30.01.1976DRVO
29.01.1987do16.02.1988VATRA
16.02.1999do04.02.2000ZEMLJA
03.02.2011do22.01.2012METAL

Poznate ličnosti rođene u znaku Zeca su: Albert Ajnštajn, Konfučije, Orson Vels, Džoni Dep, Kventin Tarantino, Dejvid Bekam, Andželina Džoli, Frenk Sinatra, Majkl Džordan, Mesi, Vitni Hjuston, Ognjen Amidžić, Džoni Dep, Džordž Majkl, Sting, Robin Vilijams, Vuk Jeremić, Marija Šarapova, Džef Bezos, Novak Đoković, Mila Jovović, Anđelina Žoli, Darija Kisić Tepavčević, Tina Tarner, Kejt Vinslet, Enrike Iglesias, Bred Pit, Frensis Ford Kopola, Ana Ivanović, Dejvid Bekam, Eva Longorija, Kventin Tarantino, Ralf Loren, Mišel Obama, Hilari Daf, Luka Dončić i drugi.